Nuka

NKL

415 posts in this topic

^^Meillä tuli viikkoa ( :girl_impossible: ) ennen nt-ultraa, joka oli viikolla 11+4 (neuvolassa käyty joskus viikolla kahdeksan muistaakseni, ei jaksa tarkistaa :grin: ). Onneksi satuin olemaan kesälomalla. :grin:

 

Positiivisena puolena on se, että Naikkari ilmoittaa molemmat ultra-ajat siinä kirjeessä.

 

 

Edited by Chiamaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain nyt sen kirjeen n. viikkoa neuvolakäynnin jälkeen. Terkka oli katsonut, että on vielä paljon aikaa, niin laittaa lähetteen sisäisessä postissa, eikä faksilla. Edellisellä kerralla terkka faksas sen lähetteen, jotta mä sain soitettua ajan itse, sillä oltiin lähdössä ulkomaille just niihin aikoihin, kun ultran piti olla (+ siinä oli joulupyhät samaan syssyyn).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään päivitettyä tietoa NKL:n alkavasta rempasta ja siitä miten menee kiinni? Olenko ymmärtänyt oikein, että vaikka remontti aikanaan alkaakin, synnytykset siirretään VAIN normaalien synnytyksien osalta muihin sairaaloihin ja riskiraskaudet ja synnytykset hoidetaan edelleenkin NKL:lla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ainakin lukemissani artikkeleissa sanotaan, että siirto koskee vain nomaaleja synnytyksiä, kun n. puolet NKL:n synnytysosastosta pidetään auki (tai sille on väliaikaistilat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Höpöli! Olen siis ymmärtänyt oikein. Mitenköhän riskiraskauksien seuranta? Hoidetaanko nekin remontin ajan NKL:lla vai muissa sairaaloissa ja vain riskisynnytys Naikkarilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Eiköhän se seurantakin tehdä siellä Naikkarilla jos sairaalaksi on laitettu Naikkari. Eihän siinä olisi mitään logiikkaa tehdä seurantaa muualla kuin siellä missä synnytetäänkin sitten.

 

Mitens herkästi muuten Naikkarilta laitetaan riskisynnyttäjät sulun aikana esim. Kättärille? Vai tehdäänkö riskisynnyttäjien ja tavallisten synnyttäjien välillä mitään eroa jos on sulku päällä?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse kyselin tuota samaa kun oli lähellä esikoisen synnytys ja silloin oli paljon sulkuja juurikin NKL:lla. Mulle ainakin sanottiin että kyllä minut ohjataan joka tapauksessa synnyttämään NKL:lle, suluista huolimatta. No, itse olin osastolla raskausmyrkytyksen takia synnyttämään lähtiessä joten en tiedä miten käytännössä olisi tapahtunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä oon kuullu, että joskus on jouduttu siirtämään ambulanssilla toiseen sairaalaan, jos ei oo tilaa ja jotkut ovat synnyttäneet sit "väärällä" osastolla ilman mahdollisuutta esim. lääkkeelliseen kivunlievitykseen... (Siis niitä, jotka ovat jo osastolla).

Kälylleni oli sanottu Kättärillä, että hän pääsee joka tapauksessa sinne, vaikka synnytys käynnistyisi itsestään ja olisi muuten sulku (hänelle oli varattu sektioaika ja jos synnytys lähtisi käynnistymään, olisi kyseessä kiireellinen sektio). No, synnytys käynnistyi itsestään ja Kättärillä oli sulku, joten hänen olisi pitänyt mennä NKL:lle, mutta hän ei halunnut, niin hän odotti sit sen pari tuntia, jotta sulku poistuisi. En siis tiedä, miten noissa tilanteissa yleensä käy, muttei kannata ehkä aina tuudittautua siihen, jos joku on sanonut, että pääsee joka tapauksessa sinne.

 

Mutta tosiaan, jos on kyse riskisynnyttäjästä, niin todennäköisesti heille varataan paikkoja NKL:llä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin ihmetyttää vähän tämä tilanne, että mihinköhän sitä sitten mahdollisesti päätyy synnyttämään jos on sulkuja sairaaloissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos Kättärillä ja Naistenklinikalla on sulku yhtä aikaa, niin sit Jorviin :) Jonnekin noista kolmesta kyllä aina pääsee. Riskisynnyttäjät riskistä riippuen otetaan kyllä Naistenklinikalle sisään, esim. kovasti ennenaikaiset mahtuu aina sisään ja muutkin tarvittavat tietysti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko Naikkarilla muuten TENSiä käytössä halutessa vai pitääkö tässä pistää nimensä AKSY:n varauslistaan? :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mun mielestä siellä ei ole, jos ei nyt vuoden sisällä ole hankittu.

 

 

Tässä on muuten tietoa siitä NKL:n remontista, josta täälläkin on kovasti kyselty.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nonna-marie, on kyllä! Tosi hyvä mieli jäi, erinomaisen hyvää hoitoa ja opastusta saimme Naistenklinikalla. Onko sulla jotain erityistä, mikä mietityttää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ :) Mua kiinnostaa kaikki, :D

 

Oliko kätilöt kivoja, saitteko perhehuoneen (on vissiin täyttä aina...) ja jos jouduitte tavishuoneeseen, montako yhdessä huoneessa oli?

 

Otettiinko sinun mahdolliset toiveet hyvin huomioon, vai ohitettiinko ns. olan kohautuksella...? :)

 

Annettiinko automaattisesti kaikki sinua ja vauvaa koskevat paprut mukaan / postitettiinko ne teille, vai pyysitkö erikseen (jos siis nyt pyysit, ;) )?

Edited by nonna-marie

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mun käsittääkseni NKL:llä saa suht helposti perhehuoneen. Ainakin mulle on sanottu, että siellä yritetään saada kaikki ne perhehuoneisiin, jotka ovat hyvässä kunnossa, kun muiden osastojen paikkoja tarvitaan niille, jotka tarvitsevat enemmän apua. Mä oon saanut siellä perhehuoneen molemmilla kerroilla. Toisella jopa niin, ettei pyydetty perhehuonetta, kun mies ei voinut jäädä yöks, mutta sellainen annettiin kuitenkin, kun oli niin täyttä, että muiden osaston paikat piti säästää niille, jotka tarvitsevat enemmän apua.

 

Sieltä saa mukaan tietyt paperit, mutta kannattaa pyytää se versio, jossa on kaikki, mitä on synnytyksen aikana kirjoitettu. Mun mielestä ainakin sitä on kiinnostava lukea ja siitä ainakin saa kunnon kuvan siitä, mitä on oikeasti tapahtunut, jos ei itse enää oikein muista (sitä saattaa olla jotenkin omissa oloissa ;) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Höpöli! :)

 

Mitkä on syitä, jottei perhehuonetta saa?

 

Mitä tarkoittaa, että ns. tarvii enemmän apua...?

 

Jos on keisarileikkaus, mut menee kaikki esimerkillisesti, voiko silloin päästä perhehuoneeseen, tai vaikka jos on alatiesynnytys, mutta vaikka menettää keskimääräistä enemmän verta tai saa joitain isoja repeämiä, mut vointi ensiluokkainen ( :D ), voiko silloin saada perhehuoneen...

 

Kunhan pohdin... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin NKL:llä ei saisi perhehuonetta, jos on keisarinleikkaus. Kättärillä sen voi saada, vaikka olis keisarinleikkaus. Mä veikkaisin, että muuten se sit riippuu äidin ja lapsen voinnista. Eli perhehuoneosastolla pitäisi pärjätä pitkälti itse miehensä kanssa. Neuvoja ja apua saa pyytää, mutta ideana on se, ettei muut hoida lasta. Keisarinleikkauksen jälkeen tarvitsee apua nostamaan vauvan viereen syömään jne., niin sen vuoksi eivät varmaan anna perhehuonetta silloin. Kättärillä tekevät 2 hengen huoneista perhehuoneita sillä osastolla, jossa on keisarinleikkauksella synnyttäneitä, niin niissä on joka tapauksessa enemmän henkilökuntaa kuin esim. NKL:n perhehuoneosastolla.

 

Mä kyllä menetin aika paljon verta ekalla kerralla ja jouduttiin nesteyttämään tiputuksella, mutta olin sen jälkeen niin hyvässä kunnossa, että saatiin perhehuone. Jos oikein muistan, niin piti pystyä käymään suihkussa ja virtsaamaan, jotta pääsi perhehuoneeseen. Nää kaks asiaa ainakin mainittiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunnon tulisi sillä lailla olla hyvä, että pystyy omin jaloin menemään synnytyksen jälkeen suihkuun, ettei huimaa tai heikota.

 

Mä synnytin tuolla pari kuukautta sitten. Silloin siellä oli aikamoinen kiire selkeästi (kätilöopistolla oli sulku ja synnyttäjiä ohjattiin tuonne), koska odottelimme ilmoittautumisen jälkeen aulassa vielä jonkin aikaa kätilöä, että päästäisiin käyrille. Kiirehän siinä tuli, auttamaan tuli sitten lähihoitaja, että homma saatiin alkuun ja kätilö tuli sitten hieman perässä mukaan :)

mutta vaikka synnärillä selkeästi oli kiire, sitä ei huomannut enää salissa. Kätilö oli todella mukava, kannusti ja ohjasi. Toiveiden huomioimiseen en osaa sanoa, kun tosiaan aikaa ei ollut kuin ponnistaa. Ainoa mikä jäi harmittamaan, oli ettei kätilö kysynyt haluaako isä leikata napanuoran tai tulla pesemään vauvan. Isä istui siis nurkassa ja kätilö hoiteli vauvan kapaloon. Ehkä se kiire sitten vähän siinä vaikutti...

 

Saatiin perhehuone, vaikka tosiaan oli täyttä. Tuolla osastolla sen kiireen sitten huomasi. Hyvin usein kätilöiden tullessa katsomaan vointia ja neuvomaan, juttu katkesi moneen kertaan ja siirtyi jopa seuraavaan päivään, kun muista huoneista tuli soittoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varsinaiselle perheosastolle ei pääse sektion jälkeen mutta normaalilla lapsivuodeosastolla voi saada kahden hengen huoneesta tehdyn perhehuoneen, JOS osastolla on tilaa. Ruuhka-aikoina ei tietenkään onnistu, mutta jos osasto ei ole täynnä, niin "yksi yö kerrallaan" periaatteella perhehuoneen voi saada.

 

Mulla ei ole mitään pahaa sanottavaa NKL:sta. Pitkä synnytys päättyi kiireelliseen sektioon eli näin synnärin, leikkurin ja heräämön sekä sitten tavallisella lapsivuodeosastolla saatiin loistavaa palvelua ja perhehuone :) Suosittelen lämpimästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitus on mennä parin viikon sisällä synnyttämään Naistenklinikalle. Mitenkäs, meille esiteltiin että on synnytysjakkaraa, ammehuonetta ja jumppapalloa ym. Onko kuitenkin oletusarvo että synnytys tapahtuu sängyssä, jos ei itse ymmärrä kysellä muista vaihtoehdoista synnytyksen ollessa käynnissä, vai tarjotaanko siellä ollenkaan näitä muita vaihto-ehtoja? Eli pitääkö kiinnostavat asiat ottaa jo synnytyshuoneeseen mentäessä heti puheeksi vai miten toimitaan jos tuleekin yhtäkkiä sellainen olo että haluaisi kokeilla muutakin, mutta ei oikein tiedä ensisynnyttäjänä missä vaiheessa ja mikä sopisi itselle parhaiten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

sitten ihan taksi, KELA korvaa osan sairaalaan meno- ja tulomatkoista kun taksilla on sen tehnyt.

 

Tietääkö joku miten tätä korvausta haetaan KELA:lta? Meillä on päivä-ajaksi hommattu kaksi mahdollista kyydittäjää, mutta jos lähtö tulee yöllä, pitänee mennä taksilla. Ei tullut edes mieleen että KELA saattaisi korvata tollasta. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sairaalasta pitää pyytää "taksilappu" ja matkoista pitää olla kuitit. Kelalta haetaan sitten korvausta lomakkeella S67 kuittien ja taksilapun kanssa.

 

Omavastuu oli ainakin joku vuosi sitten 9,25.

Edited by Chiamaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin NKL:llä ei saisi perhehuonetta, jos on keisarinleikkaus.

 

Oon tän varmaan jo täälläkin kertonut, mutta siis mulle tehtiin kiireellinen sektio ja jouduin olemaan vielä heräämössä pitkään ja sen jälkeen vielä synnyttämättömien osastolla tarkkailussa pari päivää. Mies ja vauva pääsivät kuitenkin perhehuoneeseen kahdestaan ja minä liityin seuraan sitten kolmantena päivänä :give_heart: Tämä siis Naikkarilla 05/10. Mun mielestä oli kyllä tosi kiva, että perhehuoneen saivat ensiksi kaksin. Sitten kun minä sinne pääsin, niin oli ainakin apu lähellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now