Sign in to follow this  
Followers 0
Myyry

Nukuttaminen kuppimaisessa istuimessa

6 posts in this topic

Etsin ensimmäiselle lapsellemme yhdestelmärattaita. Pohdin miten suuri merkitys on sillä, että saako istuimen selkänojan laskettua kokonaan alas. Oma fiilis sanoo, että lapsen olis kivempi nukkua, jos istuimen saa ihan vaakatasoon, mutta kuitenkin kovin monissa rattaissa on kuppimainen istuin, jonka selkänoja jää yläviistoon.

 

Olisiko teillä jakaa käyttökokemuksia? Meille tulee erillinen vaunukoppa, joten ei haittaa, ettei kuppimaiseen saa kantopussia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites kun vauvat nukkuu (tietty osa) päivittäin kaukalossa? Tai sitterissä? Voihan pepun alle laittaa sohvatyyny vaikka loiventamaan sitä nukkumiskulmaa, me pidettiin tyynyä jonnekin 1v ikään :) meillä ei siis ollu kantokoppaa koskan käytössä, lääkäri suositteli refluksin takia vähän pystympää nukkumisasentoa..

Vuodesta 2008 on ollut kuppimainen istuinosa, kahdella tytöllä siis. Ostettiin n. 1v ikäiselle ennenko vauva syntyi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauva siirtyi kuppi-istuimeen 6kk iässä ja eihän se ihan suoraan makuulla ole, mutta ei kovin jyrkkäkään kaltevuus selkänojassa. Eri istuinmalleissa on varmasti eroa, meillä on siis Bugaboo Cameleonit. Siinä on kuitenkin parempi asento kuin esim. turvakaukalossa, koska selkänoja itsessään on suora kun taas kaukalossa vauva on pienellä mutkalla koko ajan. Meidän lapsi ei nukkunut rattaissa pitkiä päikkäreitä, mutta kyllä johonkin lähtiessä varmaan helposti tunti istumista kerrallaan tuli ja pienempiä torkahduksia on kyllä nukkunut. Asento on mun mielestä kuppi-istuimessa aika mukava just koska selkä kuitenkin pääsee olemaan suorassa. Isompi vauva ei myöskään valu siinä samalla tavalla jalkopäätä koden kuin tavallisessa ratasistuimessa siinä vaiheessa, kun ei vielä osaa/jaksa kunnolla istua.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en nukuttaisi päikkäreitä kuppi-istuimessa. Meillä kaupunkivaunuissa on kuppi-istuin ja päikkärivaunuissa normaali. Kyllähän tuossa jalat jää sellaiseen asentoon, että lapsi ei saa niitä niin hyvin siirreltyä ja painetta kohdistuu samaan kohtaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En mä näkis kuppi-istuimessa ongelmaa, kunhan sitä selkänojaa vaan laskee. Meillä Concordin Neoissa (ja ehkä Babyjogger Versoissakin, en muista oonko testannut) menee se istuin kyllä aika vaakasuoraankin?

 

Se painohan tulee sinä lähinnä selälle (ihan samaan tapaa kuin nukkuis tasaisella selällään), eikä jaloille. Kyllähän se tuntuu itse asiassa ihan mukavalta, jos selällään maatessa jalat nostetaan ylös tuettuina. Ehkä kuitenkin olisi tosiaan hyvä, että malli olisi sellainen että jaloilla olisi tuki, eivätkä ne roikkuisi istuimen ulkopuolella. Sitten kuppi-istuimessa nukkuminen taas olisi ongelmallista, jos lapsi haluaisi nukkua kyljellään tai mahallaan.. Meillä ei lapsi oikeen pysynyt istumassa muissa kuin kuppimaisissa istuimissa ja pidän niitä myös istuma-asennoltaan oikeastaan ergonomisempina kuin normi-istuimia, jossa pieni lapsi pääsee helposti valumaan. Meidän lapsi oppi istumaan suht myöhään..

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on keskimmäinen hyvin pitkälti nukkunut kupissa ja paljon paremmin kuin tasasella. Tää pieninkin varmaan saa Versat, kun Go:n koppa jää pieneksi ja sit nukkuu tääkin kupissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0