727 posts in this topic

^ Meidän elokuinen siirtyi joskus tammi-helmikuussa, koska halusi ehdottomasti nähdä ympärilleen. Sen verran kannattaa ennakoida, että ainakin silloin Bugaboon omissa lämpöpusseissa oli tosi pitkät toimitusajat (ja siksi päädyinkin ostamaan Wallaboon), mutta ei sillä vielä tosiaan ole kiirettä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sikkaralla, no mä todellakin ihmettelen miksi SÄ et ole ostanut sitä aiemmin!! Se on ihan paras!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt pitäisi pikaisesti hankkia Bee+:n joko aurinkovarjo tai se aurinkokuomu. Onko suosituksia puoleen tai toiseen? Aluksi ajattelin sitä kuomua, mutta sitten tajusin että sehän tarkoittaa sitä että koko ihana omenanvihreä kuomu täytyy ottaa rattaista pois. Me siis hankitaan aurinkosuoja lähinnä ulkomaanreissuja varten, ja mietin että onko se aurinkovarjo sitten fiksumpi idea. Ainakin se on puolet halvempi...ja sitä voisi sitten käyttää vaikkapa Donkeyssä jos päädytään sellaiset hankkimaan tupliksi. Toistaiseksi ollaan menty auringossa harso + nipsut -viritelmällä, mikä ei ole kovin toimiva varsinkaan peittämään taaperon paljaita jalkoja. Päikkäriaikaan siis olisi varjolle lähinnä tarvetta, kun selkänoja on ala-asennossa ja kuomu ei yletä varjostamaan jalkoja.

 

(ja jos joku haluaa luopua seuraavan viikon aikana jommasta kummasta niin olisin kiinnostunut :grin: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites joku Aussien aurinkolippa? Sellanen uv-suoja. En ole itse kokeillut Beehen, mutta voisi sopia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä! Molemmat kuulostaa hyviltä, nyt täytyy vain päättää että kumman ottaisin :) . Ilmeisesti kaikki täällä joilla tuo breezy-kuomu on, ovat siihen tyytyväisiä...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin kiinnostaa, että onko tuo hopeinen been breezy kuomu siis se paras hankinta? Olisi joulukuussa luvassa reissua Dubaihin..

 

Lisäksi onko kellään kokemusta Been baby cocoonista, mihin ikään siihen mahtuu? Joku myös muistaakseni sanoi että sitä voisi pitää Buffaloissa "lämpöpussina" kopassa? Jos näin on, niin sitten tarvitaan enää footmuff kun siirtyy buffista talvella ratasosaan mitä todennäköisimmin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaa miten Bee kulkee talvella... siis kaupunkiolosuhteissa mut jos asfaltti ei ole täysin sula tai on mukulakiviä? Entä mitä ylinpäänsä olette tykänneet Bee:stä? Saako Bee:in seisomalautaa? Kutkuttaisi toi Bee hankkia... täällä oli puhetta siitä tanskalaisesta nettikaupusta (en nyt muista nimeä) mut kannattaako tilata ulkomailta vai ihan suomesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siinä breezy kuomussahan ei sitten se kuomu kuitenkaan tule ihan varpaita peittämään... Vaikka tosi hyvin siis suojaakin... Se varvasosuus on ihan vaan hyönteisverkkoa, siinä ei kait mitään uv-suojaa ole toisin kuin niissä sivu-verkkoikkuinoissa.

 

Mä suosittelisin kans tota sikkarallan mainitsemaa Aussie shade ns.lisäkuomua. Aurinkovarjoa en ostaisi, koen sen vaan hankalaksi ja tilaa vieväksi... Tohon Aussie. Päähän voisi sit vielä virittää se harson jos tuntuu, että kaipaa vielä enemmän suojaa.

 

Mä hankin just meiän matkiksiin sen, kun lähdetään mummolaan ja siellä varmaan tulee nukutettua myös rattaisiin niin ihan ehdoton, helppo, kevyt vaihtis... Kun ei noihin Babyjoggereihin saa tota Bugiksen breezy kuomua!!!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bee kulkee talvella kaupunkiolosuhteissa hyvin, kunhan ei umpihankeen yritä lähteä työntämään. Mä olen käynyt keskustassa (Helsingin) kai kerran vai kaksi meidän yhdistelmillä (Gesslein) tuon melkein 2-vuotiaan taaperon kanssa, muutoin aina on ollut Beet kulkuvälineinä, vuodenajasta riippumatta. Keskustassa käy joskus se, että etupyörä "jumittuu" johonkin mukulakiveen tms kynnykseen, koska jousitus on niin hyvä. Eli rattaat joissa ei ole jousitusta menevät esteestä yli (ratas pyörii esteen yli ja aiheuttaa tärinää), kun taas been jousitus pehmentää iskun ja joskus tosiaan saattaa juuttua. Mä en ole kokenut tätä ongelmaksi, mielummin otan sen hyvän jousituksen ja sen tuomat edut, mutta se on hyvä tiedostaa.

 

Mä nyt päädyin kuitenkin siihen Breezy-kuomuun, luulen että se on meidän tarkoitukseen paras. Matkustetaan kuitenkin vuosittain Australiaan, jossa myös tuo kuomun ilmavuus on tosi hyvä juttu, ja se hopeavärin heijastavuus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi möhnä, meidän Cameleoneista on yhtäkkiä hajonnut se kantokahva/turvakaari! Huomattiin, että toinen valkoinen "nappula" on vaan kadonnut jossain välissä :girl_impossible: Ja tietty just nyt sit hajos, kun on uusi vauva tulossa ja kuitenkin vaunukoppaa meinasin jonkin verran kanniskella eli ilmankaan ei pärjätä. Ihme juttu kyllä että se nyt yhtäkkiä noin hajosi, kun ei olla aikoihin siitä nosteltu ratasistuinta kuin tyhjänä, jos käännetään menosuuntaa, eikä olla oltu missään reissussa että olisi voinut saada kolhua!

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tilasin nyt meille varaosia Cameleoneita ja Geckoja varten ja samalla, kun tuli käytyä läpi kaikenlaisia nettikauppoja, joista varaosia saa niin ajattelin tähän listata niitä muidenkin käyttöön :) En todellakaan osaa kertoa ostokokemuksia näistä kaikista, kun en ole tilannut, mutta joistakin näistä löytyy kokemuksia ainakin täältä ja myös tästä Bugaboo-ketjusta tietenkin haulla löytyy. Oman tilaukseni laitoin menemään 4little.de-nettikauppaan (sama firma kuin bugaboo-shop.de) ja voin sitten myöhemmin kertoa miten kaupat sujuivat. Paypalillä ainakin pystyi maksamaan, joten uskoisin, että rahat ainakin saa helposti takaisin, jos tulee jotain ongelmaa.

 

Tässä nyt sitä varaosa- ja lisätarvikemyyjien listaa:

http://www.babycare.nl/

http://www.babyhuyswebshop.nl/

http://www.babyplus.nl/

https://www.my-babyshop.de/

http://4little.de/

http://www.pramworld.co.uk/

 

Ja onhan niitä muitakin toki, mutta nää oli ne, mihin itse suurimpaan osaan bongasin linkit täältä vaukkareista ja mitkä vaikutti luotettavimmilta esim. maksutapojen suhteen :) Ruotsalaisiakin nettikauppoja oli, mutta kruunun kurssi näytti olevan sen verran huono (ja hinnat ehkä muutenkin yläkanttiin), että aika kalliksi tulisi sieltä ostaa. Postikulut oli useimmissa n.20e, mutta tuolla 4little.de:ssä 12,90e.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, että vihdoin pääsin tänne. (oli pieniä hankaluuksia) Olen siis vaunuaddikti ja kolmen lapset äiti: tyttö 6/05, poika 7/10, poika 7/12.

Vaunuina on Bugaboo Donkeyt ja tyytyväisiä ollaan oltu, matkiksina meillä sitten onkin vain Gracon quattrot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kummankin Bugaboo keskustelun lukenut läpi, enkä muista onko ollut juttua miten saa "löystytettyä" duo->mono säätelyä. Hirmu jäykkä veksltata, varsinkin kun käytän vaunuja kummallakin asennolla.

Toinen isompi ongelma on ollut istuinkehikoiden heiluminen niin että lapsi on pahimmillaan pää alaspäin. Tästä heilunnasta kai jossain aiemmin olikin juttua, onko siihen olemassa apua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Donkeyt, enkä ole keksinyt ratkaisuja noihin. Rasvausta olen yrittänyt mutta ei auta.

 

Huutiksessa myydään Donkeyta, niihin on tulossa uusi runko (Bugaboo lähettää). Ostettu samoihin aikoihin kun meidän ja mietinkin mitä tuo vika voi olla. Tietääkö kukaan?

Siis meidän runkohan on jo kerran vaihdettu mutta kesä aikana olen huomannut, että aisan oikea puoli on koko ajan alempana. Ei haittaa, koska voi säätää ns. vinoon mutta mietityttää mistä voisi johtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin koeajamassa Donkeyt tänään eka kertaa. Suurin juttu mikä niissä mietityttää on se leveys - haluaisin tuplarattaiksi mahdollisimman kätevät ja näppärät rattaat, lähinnä kaupungilla/ostoskeskuksissa ym liikkumiseen. Meillä tulee siis noin 2 v 2 kk ikäeroa lapsille (kakkosen LA on lokakuussa), ja luulen että esikoinen ei enää viihdy rattaissa vaunulenkeillä tms, eli kotioloissa olisi varmaan vanhat yksöisrattaat käytössä vauvalla.

 

Testailtiin myös joitain rattaita (P&T) jossa lapset istuu peräkkäin. Ne tuntuivat heti paljon pienemmiltä (niinkuin ovatkin), mutta jotenkin Bugikset tuntuivat laadukkaammilta sekä työnnettäessä että kasattaessa. Luulen myös että Donkeyiden käyttöikä olisi pidempi, koska lapset todennäköisesti suostuisivat istumaan niissä pidempään kuin peräkkäin istuttavissa. Lisäksi Donkeyissa saa istuimet käännettyä ja makuuasentoon.

 

Lähinnä mä siis mietin sitä, että onko Donkeyt meille liian "järeät". Tietysti hinta on myös iso kysymysmerkki, mutta luulen että se ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole esteenä, koska jälleenmyyntiarvohan noilla on tosi hyvä.

 

Olisko kellään mitään hyviä vinkkejä avuksi päätöksenteossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Donkeyt ajateltu ulkoilukäyttöön ja erikseen P&T Dotit tai kenties Baby Jogger City Selectit auto/kauppakeskusrattaiksi.

 

Donkeyt on tällä hetkellä monona jo käytössä ulkoilurattaina - kakkosta odotellessa :)

 

Jos käyttö on enemmän kaupunki/kauppakeskus niin en ehkä ostaisi Donkeyta siihen. Se on leveä. Aivan ihana, mutta erityisesti jos on kyse Hgin keskustasta niin leveäthän ne on. Erityisesti jos pitäisi jatkuvasti kulkea vaikka junalla! Kyllähän niitä vanhojakin junia välillä sattuu matkalle ja niihin ne ei kyllä mahdu helpolla... Kai? Olen toistaiseksi kulkenut vain monona ja aina on kohdalle sattunut uusi matala juna ;) Mutta pohdiskelen vaan... Olis kyllä kiva kuulla kokemuksia oikeasti testanneilta!!

 

Ja toisaalta sit taas kuten kirjoitit niin jälleenmyyntiarvon takia voisin mäkin kyllä ostaa Donkeyt teiän tilanteessa! Testata ja vaihtaa sit jos tuntuu, että toiset rattaat vastaiskin paremmin tarvetta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo pääkaupunkiseutu on kyseessä, mutta enimmäkseen tulen liikkumaan omalla autolla ja välillä myös bussilla. Junaa tuskin tulee käytettyä kun ei asuta radan lähellä, ja ratikalla en oole vielä koskaan mennyt rattaiden kanssa, vaikka tosiaan on tuo melkein 2-vuotias taapero (eli tuskin niitäkään tulee käytettyä).

 

Sen mä tajusin kun eilen kirjoitin tuota tekstiä, että jos ne Donkeyt hankittaisiin niin voitaisiin myydä nyt nuo esikoisen yksösrattaat, koska Donkeythan ajaisi saman asian. Ja siinä tapauksessa niistä tulisikin myös ne ulkoilurattaat ;) .

 

Ne meidän toinen vaihtoehto tuo eilisen testauksen jälkeen on juurikin nuo P&T Dotit, jotka houkuttelee sillä kapeudellaan ja näppäryydellään. Meidän nykyiset yksösrattaat on Gessleinin Visionit (jotka on 3-pyöräiset), ja Dotit on itseasiassa niitä pienemmät, vaikka Gessutkaan ei mitkään hyökkäysvaunut ole. Haluan kyllä vielä käydä toisessakin liikkeessä katsastamassa tarjonnan, täytyypä muistaa katsoa nuo BJ:t!

 

Meillä on siis esikoisella ollut nuo Gessut ihan koti/ulkoilukäytössä, ja auton perässä Beet. Beet on olleet varmaan yhteensä enemmän käytössä kuin Gessut, ja siksi nytkin ajattelen että ehkä matkaratastyyppiset rattaat tulevat enemmän tarpeeseen kahdella lapsella tuplina, kuin ulkoilurattaat. kuvittelen että esikoinen ei enää halua millekään pitkille rataslenkeille, vaan kotona ulkoilu on enemmänkin puistoon/muskariin/kaverin luo kävelyä, ja sellaisia matkoja esikoinen voi kyllä kävellä ihan itsekseenkin tai seisomalaudalla. Tai sitten olen täysin väärässä, ja esikoinen on pakko pitää rattaissa istumassa sinne puistoon mennessä, koska lähtee muuten kirmaamaan autotielle ja mä olen jumissa vaunujen kanssa enkä pääse sen perään (missä tapauksessa Donkeyt ratkaisisivat tämän ongelman!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt ois tuolla huutonetissä kyllä hyvään hintaan puoli vuotta vanhan Donkeyt myynnissä ;) Ja vielä Vaunuaitasta ostetut!

Edited by Laurell

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Suomesta ostetuiksi kyllä,mutta Hollannista saa uudet Donkey Duot 1200e.

 

"Jouduin" kuitenkin päätymään Phil&Teds Navigatoreihin,sillä Donkeyt olisivat olleet meidän auto/kaupunkikäyttöön liian massiiviset. Vaikka olisivat kyllä muuten olleet aivan ihanat;).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oman tilaukseni laitoin menemään 4little.de-nettikauppaan (sama firma kuin bugaboo-shop.de) ja voin sitten myöhemmin kertoa miten kaupat sujuivat. Paypalillä ainakin pystyi maksamaan, joten uskoisin, että rahat ainakin saa helposti takaisin, jos tulee jotain ongelmaa.

 

 

Voin todellakin lämpimästi suositella 4little.de-nettikauppaa! Maanantaina illalla laitoin tilauksen sisään, tiistaina tuli lähetyskuittaus ja tänään perjantaina jo postin lähetti soitti ovikelloa :girl_dance: Seurantakoodia en saanut, mutta eipä sitä kaikista ulkomaisista nettikaupoista saakaan.

 

Vitsit kun on muuten hassun näköiset nuo upouudet Cameleonien eturenkaat! Ei sitä ollut tajunnutkaan miten paljon ne on kuluneet tässä melkein 3v. aikana :) Vaikka ei sillä, ihan kelvolliset ne vanhat renkaatkin on, mutta siirretään ne geckoihin (=tarharattaisiin), jotka on ihan loppuunajettu ja camsuihin laitetaan nää uudet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saako Donkeyhin sopivaa aurinkolippaa, kun mielestäni se ei suojaa auringolta tarpeeksi jos lapsi makaa tattaissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now