Sign in to follow this  
Followers 0
Nadda

Kuinka usein kummi(t) tapaa(vat) lasta/lapsia?


80 posts in this topic

Kummista riippuu. Lähellä asuvat kerta viikkoon, kauempana ehkä pari kertaa vuodessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalla kaks kummia, toista tapaa pikaisesti kerran vuodessa, toista 2-3 kertaa. Ei kuulemma riitä aika, eikä ehdi. On kuulemma liikaa omia harrastuksia.

 

Kakkosella kaks kummia, toinen sai infarktin ristiäisten jälkeen ja masentui, näkyy ehkä syntymäpäivillä, toista vaan ei kiinnosta, käy tasan syntymäpäivillä. Kumpikaan ei kysele kuulumisia. Molemmat asuu likellä.

Kolmosen kummi on ollut aktiivisin, käy kerran kuukaudessa katsomassa koko katraan perään, että saadaan joku kahta ihmistä vaativa remppa asia eteenpäin, toinen kummi käy kerta vuodessa synttäreillä ,ei soita tai kysele kuulumisia.

 

Hauskinta tässä on, että jokainen kummi on ollut kauhean otettu kun ollaan kysytty ja on myös kerrottu, että lupa kieltäytyä jos ei halua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä noita kummeja tule nähtyä kuin pari kertaa vuodessa, lukuun ottamatta siskoani ja hänen miestään, jotka ovat esikoisen kummeja, heitä tulee nähtyä useammin.

Ihan sopivasti se meille on, tuntuu ettei ole oikein aikaa enempään. Kummit asuvat pääasiassa kauempana, niin ei tule nähtyä, ja lisäksi kumpikaan meistä vanhemmista ei ole kovin ahkera pitämään yhteyttä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä etäisyydet omiin kummilapsiin ovat 10 km, 200 km, 500 km ja 900 km... Samassa kaupungissa asuvaa nähdään vähintään kuukausittain, muita 1-2 kertaa vuodessa välimatkasta johtuen. Tuntuisi tosi vaikealta omien lasten lisäksi huomioida neljää kummilasta niin paljon kuin jotkut täällä, mutta toisaalta en kummiksi ryhtyessäni luvannutkaan olla tehtävässä mitenkään kovin hyvä... On ollut aika vaikeaa luoda suhdetta kolmeen nuorimpaan kummilapseen, kun ovat niin ujoja ja hitaasti lämpiäviä ja vielä kovin pieniä, enkä ole niin luonteva olemaan lasten kanssa muutenkaan. Jotain erityishuomiota yritän kuitenkin aina antaa, kun nähdään. Lahjat yritetään muistaa ainakin synttäreinä ja jouluna, joskus kyllä nekin unohtuu. Yhden kummilapsen kanssa yritettiin tehdä retki, mutta hän ei halunnut lähteä. Toisen olisin ottanut perhekerhoon mukaan meidän kanssa, mutta äitinsä oli sitä mieltä, että ei varmaan uskalla vielä kun on niin pieni... Että aika vaikeaksi olen kokenut tuollaisten alle kouluikäisten kummiuden, varsinkin kun näkee harvoin välimatkan takia. Toivon että sitten isompana löytyisi niitä yhteisiä juttuja! Tärkeimpänä kummin tehtävänä näen kuitenkin lapsen puolesta rukoilemisen ja ehkä sitten vähän vanhempana voisi ottaa kummilapsia seurakunnan juttuihin mukaan, kun on kerran luvannut huolehtia siitä, että lapsi saa kristillisen kasvatuksen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on 3 kummilasta. Yhtä tapaan korkeintaan kerran vuodessa, toista 2-3 kertaa vuodessa ja kolmatta ehkä 4-6 kertaa vuodessa. Kaikkiin kummilapsiin on välimatkaa sellainen 400km. Kahden kummilapsen vanhemmat ovat itse aktiivisia ja järjestävät myös itse tapaamisia ja pitävät yhteyttä, mutta yhden kummilapsen kanssa kummius tuntuu lähinnä velvollisuudelta. Sieltä puolelta ei tule ikinä mitään yhteydenottoja ja joudun jopa itse soittelemaan kysymään, että milloinkas onkaan kummilapsen synttärijuhlat.. Tämän tapauksen kohdalla voin ihan rehellisesti myöntää, että odotan sitä päivää jolloin "pääsen kummiudesta eroon" eikä tarvitse enää toimia muodollisena lahja-automaattina. Muiden kahden kummilapsen kohdalla on ollut todella antoisaa olla mukana heidän elämässään vaikka ei kauhean usein nähdäkkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0