Supsa

Homeläiskiä kuravaatteissa

3 posts in this topic

Ostin syksyllä kirpparilta sadevaatteet ja huomasin vasta ensimmäisen käytön jälkeen, että niissä oli sisäpuolella tummia läiskiä. Pepusta kosteus oli tullut läpi läiskien kohdalta ja sitä mustaa likaa oli sitten kaikissa alla olevissa vaatekerroksissakin (villahaalari, sukkahousut, pikkarit). Läiskät noista sisävaatteista lähtivät onneksi pesussa pois, kurahousuista ei. No, he kurahousut menivät kyllä roskikseen ja ärsytys oli mitä suurin varsinkin juuri sen muiden vaatteiden likaantumisen vuoksi. Miten joku kehtaa myydä tuollaista tavaraa! En tiedä oliko kyseessä homeläiskät vai jokin muu lika. Nyt olen syynännyt läpi meidän muutkin kuravaatteet ja sellaisia pieniä yksittäisiä tummia täpliä on kyllä joissain muissakin kuriksissa. Jos kyseessä on homeläikät, niin onko niistä jotain haittaa? Siis jos tuote on pesty, mutta täplät kuitenkin jäljellä? Entä onkohan niistä ehtinyt tarttua hometta, homeitiöitä tai muuta ällötystä muihin vaatteisiin joko pesukoneessa tai sitten vaatekaapissa? Ostin kyllä jo uudet käyttämättömät kuravaatteet, mutta arvon nyt pitäisikö nuo kaikki vanhat heittää roskiin vai säästänkö kuitenkin pikkusisarukselle vähintäänkin varavaatteeksi. Ja onkohan ne jo saastuttanut meidän perheen kaikki muutkin ulkovaatteet kaapissa? Voi myrkky. Aikaisemmin ajattelin, että kurikset voi hyvin ostaa käytettynä kirpparilta, kun ei niiden ulkonäöllä ole niin väliä kun kuitenkin kuraantuvat. No nyt on vähän toiset mietteet, jos käytetyt ovat ihan homeisia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistelisin vinkin, että piimä tuhoaa homeitiöt. Eli kastelee vaatteet ja laittaa piimään likoamaan vuorokaudeksi. Sitten pesukoneeseen.

 

Tosin en kyllä lähtisi läpihomeisia vaatteita enää liottelemaan, mutta voisi hyvin toimia varuilta niille vaatteille, jotka ovat olleet kosketuksissa homehousuihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löysin mummolasta oman entisen sadetakkini. Huonon säilytyksen vuoksi takissa oli homepilkkuja eivätkä ne tietenkään lähteneet pesussa. Takki ei kuitenkaan haissut mitrnkään epäilyttävälle, eikä materiaali tuntunut heikentyneen. Eivät nuo pilkut ole vuosien mittaan lisääntyneetkään, saati tarttuneet muihin kamppeisiin. Joten ajattelen ongelman olevan lähinnä esteettinen.

Itse en ehkä ilkeisi myydä homepilkkusia kuravatteita eteenpäin, vaikka tuskin niiden käytölle mitään estettä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now