Namina

Muita reumaatikoita?

178 posts in this topic

^ Hei, oletko kirjoittanut aiemmin yhdellä terveysaiheisella palstalla? Siellä oli reumakeskustelussa samalla nimimerkillä joku. Nyt palsta on ollut hyvin hiljainen.

 

Kävin tänään reumapolilla ja aloitan Salazopyrinin. Kultaa lääkäri tuumaili, mutta koska haluan jatkaa imetystä, kokeilemme sitä sitten imetyksen loputtua. Vaikka en usko tuon Salazopyrinin nytkään auttavan, tuntuu kuitenkin helpottavalta että on olemassa vielä lääkkeitä, joita kokeilla. Nyt minulla oli Enbrelistä huolimatta tulehdusarvot hieman koholla. Ei ollut yllätys, koska tunnen sen kyllä kropassani, en vain kipuna vaan ihan tietynlaisena olotilana. Vähän kuin olisi kuumetta, vaikkei olekaan.

 

Sain nilkkaan ja polveen piikit. Saas nähdä, auttavatko. Pistoshoidot eivät ole näihin niveliin auttaneet, valitettavasti.

 

Lääkärini jää eläkkeelle elokuussa ja olen ihan surkeana. Toivottavasti hän jatkaa kuitenkin vakiopotilaidensa hoitoa jollain tavalla. Hän on alansa huippuja kuitenkin.

Edited by LeeLoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

^juu, kirjoitinhan minä :) tosin, kuten kirjoitit, mullakin taitaa viime visiitistä olla vuosikausia.. :)

 

Toivotan sulle kovasti kivuttomampaa oloa ja parempaa vointia..! :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

liityn minäkin keskusteluun. Verkkoklinikan keskustelua olen joskus lueskellut, mutta se on tosiaan hiljentynyt ja taitaa olla keskustelut pois toiminnasta tällä hetkellä. En ole juuri foorumeille kirjoittelua harrastellut, mutta ajattelin että vertaistuki alkaa varmaan maistua minullekin tässä aiheessa. :) Jospa tämä keskustelukin aktivoituisi.

 

Vauva olisi täällä tosiaan haaveissa. Reumaa olen sairastanut jo alle koluikäisestä ja olen nyt siis vähän päälle kolmekymppinen. Sairauteni ei ole lievä tapaus, mutta ei myöskään pahimmasta päästä. Trexan on ollut tauolla vasta 1,5 kuukauden verran. Hiukan on reuma oireillut, mutta en tiedä johtuuko tuosta Trexanin pois jättämisestä vai flunssasta jonka vuoksi Enbrel oli tauolla. Uskon kyllä pärjääväni niin kauan kunnes Enbrel pitää jättää tauolle. Olen ajatellut käyttää plussaan asti vaikka lääkärin mukaan pitäisi olla taukoa vähintään 2 viikkoa. No totuus on kuitenkin, että jo 2,5 viikossa jalat menee aika huonoon jamaan ilman Enbreliä. Joten ei ole suurta intoa lähteä arvuuttelemaan, että tuleeko se plussa tässä vai ensi kuussa vai milloin. Mulla siis oireilee etupäässä nilkat ja polvet. Joskus vuosia sitten on ollut oireita muissakin nivelissä, mutta ei varmaan yli 10 vuoteen. Olen kuitenkin tässä reuman suhteen ihan positiivisella mielellä ja uskon pärjääväni. Mutta täällä siis pitää odotella vielä pari kuukautta.

 

Kaikille kovasti tsemppiä ja hyvää vointia! Toivottavasti piikeistä oli tällä kertaa apua LeeLoo.

 

Palailen asiaan paremmalla aikaa. Rekisteröityäkin pitäisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu jälleen yksi. Fibron sain borrelioosin seurauksena vuonna x ja y, mutta virallisen diagnoosin sain vasta 2001. Sairaus on, kuten taudinkuvaan kuuluu, hyvin aaltoileva. On hyviä jaksoja ja huonoja jaksoja. Hyvinä jaksoina melkein unohdan sairastavani kroonista sairautta, huonoina jaksoina kiroan koko taudin niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Mitään lääkitystä mulla ei ole. Paras lääke on säännöllinen rytmi, terveelliset elämäntavat ja riittävä uni. Se onkin ongelmallisin osuus, koska olen ollut unihäiriöinen nelivuotiaasta ja pari vuotta sitten uniklinikalla löydettiin diagnoosikin.

 

Noiden kahden lisäksi mulla on SI-niveljumi ongelmana. Käyn säännöllisesti "avauttamassa" itseäni naprapaatilla, kun pahimmillaan menee jalat alta. Ja toissa syksynä mulla todettiin käsien nivelissä nivelrikko. Yksi nivel on nyt tosi pahasti tulehtunut ja auta armias, kun tuo pikkuneiti ottaa siitä kiinni ja vääntää tai potkaisee siihen. Kyyneleet ovat lähellä.

 

No joo. Mutta mulla oli ihmeellinen raskausaika. Mulla ei ollut sairauksieni/ vaivojeni kanssa mitään ongelmia. Olin koko raskauden täysin kivuton, mikä oli tosi ihmeellistä. Selkäkään ei vaivannut laisinkaan, joka oli suurin ylläri. Nyt, reilut puoli vuotta synnytyksen jälkeen, kivut ovat iskeneet taas takaisin.

 

Voimia teille kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Vaikka viimeisistä viesteistä täällä on kulunut jonkin aikaa niin ajattelin, että voisin tämän aiheen nostaa esille. Mulla on todettu muutaman vuoden iässä reuma ja nyt odottelen ensimmäistä. Metoject jätettiiin pois tammikuussa. Nyt salazopyrin ja oxiklorin lääkkeinä. Reumalääkäri on sanonut, ettei oxiklorin haittaa raskautta eikä imetystä, mutta itseäni tuo vähän mietityttää... Oireet mulla on pahimmat vasemmassa polvessa ja nilkoissa. Jännittää, miten reuma vaikuttaa raskauteen, kun se on usein hyvin yksilöllistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. Minulla on tämä epätyypillinen reumasairaus. Olen pärjännyt raskauden aikana vaihtelevasti. Pahiten on viime aikoina oireilleet sormet, mutta taudin oireet vaihtelevat päivästä toiseen. Tällä hetkellä vointi on ok, eikä mitään lääkkeitä ole käytössä. Sain tosin kortisonia reseptillä, mutta arastelin sen hakemista, ja vointi paranikin ilman sitä. Ihan pahimpaan kipuun olen pari kertaa ottanut Panacodin, ja se auttoikin sietämään kipua. Alussa oli enemmän oireita kuin nyt yli keskivaiheessa. Ennen raskautta käytössä oli biologinen reumalääke Enbrel, Salazopyrinille olin allerginen, Oxiklorin ei yksin auttanut, eikä Trexanista tai Aravasta ollut apua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole vielä oireet helpottanut kun raskaus on vielä niin alussa. Monella kuulemma raskausaikana helpottaa reumaoireet. Sitä odotellessa haluan nauttia raskausajasta, vaikka pahoinvointi on ollut nyt voimakkaampaa. Olen kuitenkin iloinen, että ylipäätään olen raskaana, koska joskus reumaatikoilla saattaa tulehdustilan takia viipyä raskaaksi tuleminen. Toivottavasti menee kaikki hyvin ja jaksan odotusajan ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa vaan :)

minulla on selkärankareuma. Se aktivoituu aina kun on joku paha streptokokki tulehdus. Tällä hetkellä reuma on passiivisessa vaiheessa. Olen nyt myös raskaana, mikä tuntuu suurelta ihmeeltä. Tulin myös melkein heti raskaaksi, mikä oli positiivinen yllätys. Minulla raskaus tuntuu vain tehneen hyvää reuman tilanteelle.

 

Tosin uskon, että synnytyksen jälkeen reumassani tulee pahenemisvaihe. Sitten minulla on onneksi lääkäriaika jo varattuna kuukauden sisään reumapolille. Nimittäin myös hormonit vaikuttavat reumaani paljon. Onneksi tällä hetkellä kaikki on kuitenkin hyvin, ehkäpä tulen kirjoittelemaan tänne enemmän sitten, jos ja kun oireet joskus palailevat. Niin ja lääkitystä en ole tarvinnut nyt ollenkaan, kylmän geelipussin painaminen niveltä vasten on riittänyt hoidoksi :)

Edited by Damanda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muilla kokemuksia siitä, missä vaiheessa raskautta reumaoireet on alkaneet helpottaa?

Mun on pakko syödä 2,5mg kortisonia joka aamu, että pärjään päivän kohtuullisilla kivuilla. Ja toivon, että mahdollisimman pian alkaisivat oireet helpottaa (viime raskaudessa varsinainen reuma ei ollut täysillä puhjennut, ja muistan vain että olo oli hyvä suht koko ajan, ja toivon että nytkin) ja saisin jättää lääkkeet kokonaan...

 

Tosin samalla on pelko persiissä, että mahtaako mahassa olla kaikki ok, kun reumaoireet ei helpota... :P Ai miten niin vainoharhainen. Mutta ikä (35 v.) ja reuma ja sen lääkitys tekee sen, että miettii miten se kaikki vaikuttaa sikiöön!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on vieläkin vaihtelevasti oireita. Mutta huhtikuun jälkeen olen pärjännyt aika vähällä kipulääkityksellä, parasetamolia ottanut jos ihan sietämättömäksi on mennyt. Mutta siis jonkinasteista kipua on koko ajan kolmessa sorminivelessä. Leuka, rintalasta ja polvi ovat olleet ihmeen rauhallisia. Yksi sorminivel on tällä hetkellä ihan epämuodostunut. Olen huomannut, että sää vaikuttaa paljon. Sateella kipuja on enemmän. Lääkäri varoitti, että oireeni voivat pahentua rajusti jo laitoksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos vastauksesta. Ehkä mä vaan turhan innokkaasti odottelin sitä, että kaikki oireet häviää nyt ja heti, kuten polvikivut edellisessä raskaudessa. No, onhan olo helpottunut normaalista, mutta ei tuota kortisonia voi kokonaan pois jättää... Ja neuvolalääkäri lohdútteli, että onhan tuota kortisonia kaikissa jo normaalistikin, että ei se pahimpia mahdollisia lääkkeitä ole.

 

Oletko gazini syönyt muita lääkkeitä kipulääkityksen lisäksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole syönyt muita lääkkeitä kuin parasetamolia. Sain tosin kortisonia reseptillä, mutta en hakenut sitä sitten kuitenkaan (kammoan sitä kun aiemmin sain siitä ikäviä hiivatulehduksia). Kortisonipiikki voisi ehkä olla tähän yhteen sormeen hyvä. Olen huomannut, että sormet reagoivat matalapaineeseen kipeytymällä.

 

Tsemppiä sinulle Rellu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostanpas tätä... Täällä yksi reumaatikko, joka ihmettelee, että mitenköhän siitä lapsenhoidosta oikein selviää...kädet ovat sen verran heikossa kunnossa. Mutta tosiaan lapsia on kädettömilläkin, sen olen yrittänyt pitää mielessä.


Trexan on nyt tauolla, ja hiukan miettiväisenä tässä olen, että riittääköhän se 3kk suoja-aika varmasti ennen raskautta. Näin siis lääkäri kuitenkin sanoi.

Olen jo ostanut valmiiksi kantovälineen, ilmeisesti oman mielenrauhan vuoksi, vaikka emme vielä edes yritä vauvaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt vasta sins luin viestisi... minäkin olen siis Trexania käyttänyt, metojectia tosin eli pistettävää, mutta samaa tavaraa. Itse taisin aloittaa yrittämisen noin reilun 4 kk metojectin lopettamisesta. Foolihappoa ja vitamiineja söin kyllä jo kuukausia ennen raskautta varmuuden vuoksi. Itse uskon että tuo 3 kk riittää.

 

Itse olen nyt varautunut vauvan (ja reuman) tuloon siten, että päätin tilata vaavi-sängyn vauvan ensisängyksi (vuokralle). Tuon 4 kk:n jälkeen otamme pinniksen käyttöön. Tuota vaavisänkyä voi liikutella hyvin huoneesta toiseen rattaiden avulla, mietin että se vois olla hyvä jos reuma pahenee synnytyksen jälkeen. Ja kantorepun voisi ostaa kanssa.

 

Mulla on siis laskettuun aikaan noin neljä viikkoa. Elokuussa kun oli lämpimät ilmat, niin tarvitsin vielä kylmägeelipussia ja saunassa käynnin jälkeen tuntui kipua nivelissä vielä alkusyksystä. Mutta ilmojen kunnolla viilettyä olen loppusyksystä lähtien voinut saunoa kunnolla ilman nivelten kipeytymistä (ekaa kertaa kahteen vuoteen) :girl_crazy: . Sormet minulla on vihoitelleet sillon, kun on ollut flunssia mitä oli syksyllä muutama, mutta onneksi se on mennyt ohi eikä sormet ole varsinaisesti turvonneet. Tosi hyvin siis on mennyt, mutta nyt loppupuolella on mieleen jo noussut että mitä reumalleni tapahtuu sitten vauvan syntymisen jälkeen. Toivotaan parasta... Tiedän ainakin välttää ylimääräistä polven ja sormien rasitusta, jos vain mitenkään pystyn. Lähinnä tuleva kesä vähän hirvittää, kuuma sää kun on minun nivelille aina ollut pahasta, vaikka muuten kevättä ja kesää innolla odotan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen selkävaivaisia tutustumaan nimen omaan ergonomisiin kantovälineisiin: kantoliinoihin tai kunnon kantoreppuihin, esim. Ergo, Manduca tai Tula. Esim. Babybjörnin vauvanroikotin on molemmille osapuolille epäergonominen. Kantoliinayhdistyksen sivuilta löytyy esim. kantotukihenkilöitä, joilta voi kysyä lisää neuvoa ja esim. Ipanaiselta (www.ipanainen.fi) saa Tula-reppua vuokralle ennen ostopäätöstä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi joulun jälkeen yhtäkkiä polvien turvotus ja kipuilu. nestettäkin polvissa oli. Tk:ssa vaan verikokeita ja punktio polvesta -> verinen neste eli tulehdusta. Sieltä sain lähetteen reumalääkärille. Eilen reumalääkärillä käyty ja reaktiivinen niveltulehdus todettu. Tämähän kuuluu selkärankareuma-ryhmään. Ja selkärangasta multa löytyi kipupisteitä alaselästä useampia. Eilen sain kortisonipistokset polviin ja toisesta polvesta otettiin samalla nestenäyte- nyt ei verinen mutta selvästi tulehtunut. 3kk päähän kontrolliaika ja katsotaan miten on mennyt, aloitetaanko lääkitys. Lapsettomuushoidot nyt sekoittaa pakkaa, niin ei reumalääkäri mitään muuta kuin panadolia määrännyt mahdollisiin kipuihin. Ja tietysti käskyn soittaa heti polille, jos tulee taas lisää tulehdusta/kipua ennen tota 3kk kontrollia. 

 

Niin, ja mulla on myös vaijis todettu v. 2010. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaapa harmilliselta tilanteelta, myy79, toivottavasti polvesi paranee ! Onkohan tuollainen kortisonipistos tehokas? Itse en sellaista ole saanut koskaan, vaikka polvet on oireilleet tosi paljon... Jatkossa aion pyytää kyllä tuota pistosta tarvittaessa :)

 

Imetystä on takana noin 5 viikkoa eli vauva on sen ikäinen. Ja "huonommassa" polvessa on tuntunut jo kutinaa ja kipua :( Mutta sehän oli odotettavissa.

 

Olettekos lukenut allaolevaa linkkiä?

 

http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1464112/professori-jos-suvussa-on-tama-krooninen-sairaus-lasten-pitka-imetys-ei-ole-suositeltavaa

 

Pelottaa kyllä, että jos tämä reuman tilanne tästä nyt alkaa pahenemaan yhtä pahaksi kuin mitä tämä on joskus ollut, olen ollut joskus melkeinpä invaliidina kun polvet ja sormet on olleet yhtäaikaa niin kipeät ja turpoilevat. Olen päättänyt että 3 kk yritän imettää ja aloittaa sitten lääkityksen, toivottavasti pystyn siihen asti tosiaan imettämään. Mutta itsellä oma toimintakyky on toki tärkeämpi kuin imetys eli haluan pystyä hoitamaan vauvaani ja olla onnellinen eli ilman kipua ja invaliidiutta, haluan pystyä nauttimaan vauva-ajasta<3 Onneksi tähän asti olen kuitenkin pärjäillyt ihan ok reuman kanssa, olen jo ottanut kylmäpakkaukset käyttöön polvea rauhoittamaan...

 

Mutta on kyllä ollut ihanaa, kun oma keho on pitkän sairastamisen jälkeen toiminut "oikein" ja saanut aikaan jotain hyvää eli ihanan vauvan<3 Tämä on ollut minun kehonkuvalleni voimaannuttava kokemus, kaiken sen reuman sairastamisen jälkeen... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Toi kortisonipiikki oli tehokas. pääsen taas liikkumaan normaalisti. joskus tietty tuntuu polvissa vihlasua tms. kun on ääriasennossa tms. mutta tein tässä pääsiäisenä parit tunnin lenkit, eikä turvotusta/kipua tullut. Ton kortisonipiikin pitäis "toimia" kuukauden ajan, eli katsotaan miltä sen jälkeen näyttää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kortisoniahan voi syödä vaikka imettääkin, sitä itsekin söin hetken ja vei isoimmat kivut pois. Tai itse asiassa mulle kävi toisen raskauden jälkeen ihan päinvastoin kuin ensimmäisen jälkeen eli aloitin kortisonin joskus syksyllä, puoli vuotta synnytyksestä, söin pari kuukautta ja sitten tiputettiin kokonaan pois - ja olen ollut lääkkeetön pian 1,5 vuotta! Siis käsittämätöntä! Totta kai olen realisti ja tiedän ettei tämä kestä ikuisuuksia, mutta olen nyt innolla juossut 14 kilometrin lenkkejä, kun edes ne eivät saa niveliä särkemään.

 

Tsemppiä siis kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä en harmi vaan voi syödä kortisonia enää, koska söin sitä yhteen aikaan about vuoden, ja sen jälkeen minulla todettiin osteopenia eli luusto on haurastunut, kortisoni haurastuttaa luustoa... Eli minulle se ei sovi, mutta kortisoni oli muuten tehokas eli hillitsi tulehduksia. Kaikille tuota osteopeniaa ei toki kuitenkaan tule.

 

Niin, itselläni on reuman hoitona myös ruokavalio... Olin yhteen aikaan niiin epätoivoinen kipujeni kanssa, että oli pakko aloittaa gluteeniton dieetti... En käynyt kyllä keliakia testissä kun en halua siihen tähystykseen (jotta saisi kela korvauksen mahdollisesti), mutta vaikka mulla ei keliakiaa olisikaan niin kyllä maha on parantunut huimasti. Ennen en pystynyt syömään edes paria palaa normi suklaata ilman kamalaa ripulia - nyt pystyn. HYLA tuotteita pystyn myös nykyään syömään ilman vatsakipuja ja ripulia. Mahani kunto on siis parantunut paljon , mun maha on ollut tosi huonossa kunnossa kun ennen aina joka aamu mulla oli maha tosi huonona ja se oli kamala elämää haittaava ongelma itsessään, mutta gluteenittoman dieetin myötä mun maha on parantunut. Uskon siis, että huonosti voiva suolinukka on minulla voinut vaikuttaa reuman puhkeamiseen. MUTTA kaikilla reuma ihmisillä ei ole tätä, että tämä on ihan minun tarinani. Ja itsellä tämä huono vatsa on varmasti vaikuttanut myös osteopenian kehittymiseen, kun ravinto ei ole päässyt kunnolla imeytymään. Itse olen siis aloittanut tämän dieetin asiantuntevan reumalääkärin suosituksesta ja hyväksynnän alla, ja luin myös asiaan perehdyttävän kirjan Reuman luonnonmukainen hoito. Mutta, kaikkea sitä tulee kokeiltua kun on tapeeksi kipeänä... Itse olen onnellinen että kokeilin ruokavaliota ja nyt en enää ikinä halua palata vanhaan, niin kamala se huono maha mulla oli, niin siitä on ollut hyötyä minun kokonaisvaltaiselle terveydelle ainakin tosi paljon :) Joo hirveän pitkä sepustus nyt tuli,ja epäselväkin voi olla, sori :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt tuli ainakin itsellä tuo Trexanin maksimisuositus-varoaika kevyesti täyteen, kun ei yrityksestä huolimatta ole tärpännyt... Kovasti pohdituttaa, että aloittaisinko Enbrelin nyt, määräys siihen siis olisi, mutta aina tulee mieleen, että jospa seuraavassa kierrossa onnistuisi. Ja niin lyhessä ajassa lääke ei välttämättä ehtisi edes vaikuttaa ja kyllähän tuo lääkkeen suolainen hintakin tökkii. Se nyt vielä menisi, jos tietäisi käyttävänsä lääkettä koko loppuvuoden, mutta jos maksaakin kolmesta piikistä sen 700e (jotka eivät mahdollisesti edes auta), niin... :girl_mad:
Mutta tulehduksia siis on, joista kyllä pitäisi päästä eroon. Mulla on myös osteoporoosi, mutta vetelen silti Prednisolonia tällä hetkellä 5mg päivässä.

 

 

Muoks: itseasiassa en ole aivan varma maksaako tuo neljän esitäytetyn kynän satsi nyt sitten minulle 777e vai 418e...

Edited by sins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä löytyy yksi reumaatikko-odottaja lisää. Minulla on selkärankareuma, johon olen enne raskautta syönyt Salazopyriniä. Koska olin raskauden alussa tosi hyvässä kunnossa, päätin kooittaa pärjätä ilman lääkkeitä. Huomenna olen kuitenkin menossa neuvottelemaan mahdollisesta lääkkeiden uudelleen aloituksesta neuvolalääkärin kanssa. Toisaalta en millään haluaisi vielä jatkaa lääkkeitä (rv 14+0), mutta toisaalta aamuyöllä herättävä selkäkipukaan ei pidemmän ole hyvästä :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jospa minäkin liityn tähän porukkaan :) sairastan siis lastenreumaa ja vuosien saatossa on tullut käytyä läpi melkein kaikki mahdolliset reumalääkkeet. Lopulta sitten aloitettiin Enbrel, joka on osoittautunut todella tehokkaaksi eikä ole aiheuttanut mitään sivuvaikutuksia. Nyt odotan ensimmäistä lastani, viimeinkin, kahden vuoden yrityksen jälkeen. Enbrel on siis tauolla ja sen kyllä huomaa. Enbreliä käyttäessäni reuma oli täysin oireeton, nyt se on käynyt läpi jo vasemman kyynärnivelen ja selän ja kun noista pääsin niin tulehtui oikea olkapää. Toivon todella, että raskaus voittaa reuman jossakin vaiheessa ja pääsen näistä kivuista.

 

Toisaalta olen tosi onnellinen siitä, että tämä kovia kokenut kroppani onnistui raskautumaan :) kun on 30 vuotta sairastanut niin tämä raskaus on itselle suuri saavutus. Ja tosi hienoa lukea teidän muiden kokemuksia ja huomata, että muutkin elävät tämän sairauden kanssa :) tuota Enbreliä suosittelen kyllä, älyttömän tehokas lääke ollut ainakin minun kohdallani. Pirskatin kallistahan se on mutta en vaihtaisi sitä pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahas, juhannuksen jälkeen olis seuraava reumalääkäriaika, mutta joutunen jo huomenna soittaa aikaa sinne. :(  Vasen polvi turvonnut ja nyt se on kipeäkin. tekee kipeää kävellä ja oikaista jalkaa.. oikea polvi ei nyt ainakaan oireile onneksi. Samaten on niskassa pääkallonpohjassa joku kipupiste, ei pysty nukkumaan kunnolla. :( on yritetty hieroa ja ottanu relaksanttia, jos on vaa joku lihas jumissa, mutta ei auta. ois kiva joku päivä saaha nukuttuakin.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now