Namina

Muita reumaatikoita?

178 posts in this topic

Kyllä täällä on yhä reumaatikoita. Minä vaan pitänyt tätä vauvapalstaa taka-alalla, kun meillä ei nyt se vauva saa olla harkinnassakaan.. Tai saisi, mutta kunto ei anna myöten. 

 

Marraskuussa kävin reumapolilla ja siellä lääkäri totesi hoitotasapainon olevan kunnossa ja potkasi pois sieltä. Sanoi vain, että kun toinen on ajankohtainen niin 3kk ennen yritystä trexan pois. 

 

NOH.. nyt vaan näyttää tämä reuma taas pahenevan. :( Aloitin helmikuussa keskussairaalalla työt osastonsihteerinä. Enemmän tuli liikettä ja paljon rappusia. Pääsiäisenä sitten iski lonkkakipu päälle. Kävin työterveydessä ja nyt pari viikkoa sitten kuvattiin lonkka. Ja madaltumahan sieltä löytyi. Ei kuulemma pitäisi vielä näin "nuorella" sellaista olla. Tiistaina on lääkärille soittoaika (kun halusi vielä ottaa kilpparikokeet ennen lääkepäätöstä), saa nähdä aloitetaanko kortisonit vai mitä tehdään. Vilautti jo reumapolilähete-korttiakin. Ja jotain olis paras tehdä. Tää olo on karsea. Työpäivät menee ok, aamulla hyvä jos sängystä pääsee liikkeelle, mutta istuminen ja pieni kävely menettelee ja pärjään töissä. Mutta illalla, kun hetkeksi lösähtää sohvalle/sängyn päälle, niin helvetti on irti. lonkka pirun kipeä, hyvä ettei lähe jalat alta. ja yöllä pakottaa lonkkaan ihan pirskuleesti. Tällä hetkellä mennään buranalla ja panadolilla, mutta eipä noista iloa ole..

 

Eli vauvajutut siirtyy taas.. saa nähdä minne asti vai onko se nyt oikeasti jo luovuttava toiveesta ja ajatuksesta että meille toinen vielä tulisi.  :girl_mad:  ikää tulee tänä vuonna 36v.  Omaa oloa pahentaa se, että lähisuvussa on taas tullut/tulossa vauvoja.. (marraskuussa sai pikkuveli, nyt elokuussa saa miehen sisko ja vastikään pari serkkuakin sai vauvat..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäystä edelliseen. Tiistaina työterveyslääkäri laittoi lähetteen reumalle ja tänään sieltä jo tuli aika! 2,5vkon päästä olis aika sinne. Tosi nopeaa toimintaa! Niin ja alotin kortisonit, katotaan auttaako mitään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksinturinaa.. REumalääkärillä käyty. Olihan käynti!! piikit polveen ja lonkkaan, tosi pahat tulehdukset löyty!! Kyynärsauvat pariksi päiväksi, ehdoton varauskielto tuolle jalalle ja kuukauden sairasloma! :o Kelalle lähti anomus simponista, josko saisi siitä avun! Kuukauden päähän pisti jo uuden lääkäriajan.. hurjaa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä täällä kuulolla ollaan, vaikka ei varsinainen yritys enää olekaan päällä. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä täällä kans  :grin: ! Tosin, nyt ei ole reuma onneksi oireillut, paitsi mitä nyt kädet on pakko näin kesäisin pestä kylmällä vedellä ettei sorminivelet lähde turpoomaan. Ja helteellä en juuri viiti saunoo kun alkaa tuntuu polvessa vähän... enkä helteellä voi pitää pitkiä housuja kun polvessa alkaa tuntuu. Mut pientähän tuo on :) Ja, itse haaveilen nyt kolmannesta... :pacifier:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla sateisella säällä on nivelsärkyjä enemmän, onneksi tähän mennessä on ollut aika kuiva kesä.

 

Pitääkö teidän jättää yritysaikana/ raskausaikana tms lääkkeet pois? Mulla on oxiklorin ja salazopyrin, ajattelin jättää ensin mainitun pois purkin loputtua parin viikon päästä, jos oireet pysyy yhtä lievinä kun tällä hetkellä. Tai jos kauheesti pahenee niin viim plussattua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ketjuun kuulu, mutta tuli noista mimosa32:n lääkepohdinnoista mieleen, että oletko jutellut lääkärin kanssa? Salazopyrinin kanssa pitäisi käyttää foolihappoa tavallista isommalla annoksella yritys- ja raskausaikana. Oxiklorinilla taas ei pitäisi olla sikiöhaittoja, joten en tiedä, onko sen lopettamisesta hyötyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä polvinivel ja sormet suuttui, kun oleskeltiin yksi yö tosi kuumassa talossa vieraisilla, ja kanniskelin paljon meidän vauvaa. Onneksi kipu laantui parissa päivässä, kun pääsin viileämpään taloon :) Huomaa heti että on hellekesä. Pitää jatkossa välttää noita kuumia kyläpaikkoja, ainakaan yötä en enää tollasissa voi olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo kyllä mä lääkärissä kävinkin keväällä. Vuositarkastuksen yhteydessä otin puheeksi lapsihaaveet ja olen n. Huhtikuusta alkaen syönyt foolihappoa 1mg/ päivä. Oxiklorinin paketissa lukee ettei raskauden aikana, mutta eihän nuo tekstit aina päde. Yleensä olen kesäksi muutenkin tauottanut sen, kun herkistää auringolle ja palan muutenkin melko helposti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole huomannut eroa syökö gluteenia vai ei. Sen sijaan punainen liha aiheuttaa mulla oireita. Sen takia syönkin pääasiassa kanaa ja kalaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei vaan! Mulla oli pari kolme vuotta sitte selkärankareumadiagnoosi. Tulehtu jalat pahasti. Käytin salazot, prednisolot, särkylääkkeet, cimziaa ja enbreliä. Cimziasta olin koko aika nuhassa, autto kyllä selkään hyvin.. Enbrelistä en huomannu apua ja tukkaa lähti päästä. Tahoin uutta biologista, ni potkasivat pellolle reumapolilta.

 

Nyt sitte elokuussa tulehtu jalat uudestaan. Oon hakenu kortisonipiikkejä ja kävin paineaaltohoidossa. Ei auta. Paino kyllä nousee, kun ei saa käydä lenkillä.

 

Viime keväänä otatutin kierukan pois, et sais vauva tulla. Ei oo näkyny ja taitaa johtua selästä ja nyt näistä jaloista, ylipainosta puhumattakaan. Kierukan jouduin kolme vuotta sitte laittaa biologisten takia.

 

Meillä on onneks kolme lasta nuorena saatu. Ois pian jääny saamatta. Mut sitä iltatähteä niin kovasti tahtoisin. Mies rupeaa jo jarruttaa mun kunnon takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja työterveyslääkäri yrittää saada mun uudestaan reumapolille. Ite aina "tienny" et selkärankareuma se on, mut fysioterapeutti aikoinaan varotti, et voi mennä kymmenenkin vuotta ennenku lopullisen diagnoosin saan taas. Anopinkin selkä taittuu paljon paremmin, ku mun ja oon yli 30 vuotta nuorempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, on se kumma kun oikean diagnoosin saadakseen joutuu usein käymään eri lääkäreillä liian monta kertaa. Mulla taas on sormet turpoillu ja kipuillu enemmän, johtuuko siitä kun sisällä on niin kuuma kun patterit isolla :D ja heti jos erehtyy lämpimällä pestä kädet niin turpoaa. Ei kannata saunoakaan oikein, harmi. Ja polvea kutitteli myös. Kunnon valitus virsi mut eikö nämä oireet katoa koskaan kokonaan. On tämä lievää kuitenkin kun levolla ja itsensä kylmentämisellä laantuu kivut. Mutta se hyvä puoli reumassa on että osaa arvostaa tavallista tylsää perhe arkea ehkä enemmän :) mieleen tulee aina joskus että ihana kun ei ole kipuja ja pystyn leikkimään lasten kanssa ja ulkoilemaan ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulolla minäkin. Mulla vauvahaaveet siirtyi lähes kahdella vuodella trexanin aloituksen ja reilun vuoden kuurin jälkeisen varoajan takia. Välillä kyllä hermot olleet koetuksella. Ehkäisy jätettiin viime kesänä ja nyt raskaus ihan alussa. Toivottavasti tämä kestää. Reumapolille on seuraava aika maaliskuulle. Tällä hetkellä ei mitään lääkitystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain tänään lähetteen selän magneettikuvaan. Katotaan se ensin ja sit pommitetaan reumapolia taas. Oli muute pikkasen komea lääkäri fysiatrialla! Harmi, ku se vaan soittaa ens kerralla. Mukavaa juu olla alusvaatteisillaan tollasen luojan lahjan edessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei taas.. Meillä alkoi vauvan yritys taas.. Vuoden oli reuma lähes remissiossa biologisen lääkkeen ansiosta ja päätettiin että nyt olis aika yrittää sitä toista ennen kuin ikä tulee ihan täysin vastaan.. Kesäkuussa viimeinen Simponi ja Trexan otettu, nyt enää Salazopyrin käytössä. Muutama kuukauden meni ok, mutta syyskuussa yhtäkkiä alkoi oikean käden kyynärnivel kipeytymään ja turpoamaan, piti sitten kirurgian polin kautta kierrättää, että magneetissa näkyi tosi äkäinen tulehdus, eli rauma taas aktivoitui.. Kortisonia taas niveleen.. Polvet oireilee vähän väliä, mutta niiden kanssa pystyn elämään.. Joulukuun alusta aloitettiin yritys taas, katsotaan miten pitkään pärjätään ja tärppääkö.. Helmikuulle tuli jo kontrolliaika reumapolille. Voi olla, että pyydän sitten gynen polille lähetteen, kun kuitenkin tuo reuma aktivoitumassa ja pitäs saaha kierrot yms. kohdilleen että tärppäisi.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tulehtu vasen ranne, jaloissa edelleen jännetuppitulehdukset ja selkä aivan paskana. Ilman särkylääkettä ei elämästä tuu mitään. Yks päivä jouduin ottaa toisen särkylääkkeen jo muutaman tunnin päästä edellisestä, ku itku meinas päästä.. Jotenki luovuttanu koko vauvajutun kanssa.

 

Myy, toivottavasti tärppäis mahdollisimman äkkiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään kävin yksityisellä hammaslääkärillä. Pyysin ottamaan leukanivelistä rtg:n.. Aika ikävältä näytti etenkin vasen puoli hammaslääkärinkin mielestä. Kehotti olemaan reumalle yhteydessä että saisin keskussairaalalle hammaspolille lähetteen.. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä jatkan yksinpuhelua. :D tuon hammaslääkärireissun jälkeen vein reumapolille kuvan ja sieltä sitten siitä viikon päästä soitto reumatologi. Oli käyttänyt ihan röngtenmeetingissä kuvaa.. Selkeät muutokset kummallakin puolella leukanivelissä.. Nyt on ok tilanne, mutta jos alkaa haittaamaan, niin laittaa sitten hammaspolille lähetteen.. Samalla puhelulla sain luvan aloittaa biologisen uudelleen, nyt on enemmän tutkimustietoa että ei ole haittaa biologisesta raskausaikaan, jes!! Ja viikko sitten kävin reumapolilla ihan vastaanotollakin, nyt on kaikki ok, sain vielä lisäksi lähetteen gynen polille, että nopsammin alkaisi tää raskautuminen mahdollistumaan... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä olis semmonen tyyppi, jolla nivel(lasten)reuma ollu syntymästä saakka. Nyt ensimmäinen raskaus alkanut ja vielä ollaan ihan alussa rv4+6. Mulla tuntuis olevan nivelet kipeämmät raskautumisen jälkeen. Kuinkakohan todennäköisesti nivelet tästä rauhottuu raskauden edetessä, vai olenko jo tuhoon tuomittu, kun alkuraskaus selkeästi aiheutti nivelkipuja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi reumaatikko lisää ilmoittautuu mukaan. Minulla on sjögrenin oireyhtymän ja SLE:n sekamuotoinen reumasairaus ja odotan tällä hetkellä ensimmäistä (rv 6+6). Myös täällä nivelet on olleet huomattavasti kipeämmät viimeisen viikon - parin ajan. Vuosikausia vaivannut alaselkä riemastui raskaudesta ihan tosissaan ja kipuilulla valvottaa öisin. Toivon, että tämä liittyy nyt vaan tähän alkuraskauden myllerrykseen ja rauhottuisi raskauden edetessä.

 

Oliivia, onko sulla kivut lähteneet jo helpottamaan, vai onko tullut jotain lisää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now