nuupis

Joululahjojen määrä

67 posts in this topic

Meillä kanssa yhden lahjan periaate ja oon koittanut sitä lähisuvullekin mainostaa. Ihan vaan perheistä ja kummeistä tulee jo sellainen määrä että lahjoja on varmasti riittämiin ellei liikaakin. Synttärit on 1,5 viikkoa joulun jälkeen, joten lahjarumba alkaa heti uudestaan. Neidillä siis eka joulu ja synttärit ja lahjaksi haluan antaa siiliksen tavoin muistoesineitä. Joululahjaksi saa oman kuksan, muistoksi että asumme hetken täällä pohjoisessa ja synttärilahjaksi arabian lautasen, mukin ja muumi ensi haarukan ja lusikan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäiset lahjat ostan tänä vuonna, lapset 2 ja 4 vuotta. Aiemmat vuodet on menty mummojen ja kummien paketeilla ja hyvin on riittäneet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiltä poika (jouluna 1v 7kk) saa tänä vuonna kolme pakettia, keinuhepan, liikennematon ja Aquadoodle-piirustusmaton. Ostan myös joitakin soitinlisäyksiä kotimuskarointia varten, mutta niitä en varmaan kääri pakettiin, kun ostaisin muutenkin. :)

 

Viime jouluna (7kk) poika taisi saada meiltä peräti seitsemän pakettia ( :rolleyes: ), mutta olivat pikkujuttuja, tänä vuonna tuo keinuheppa on sellainen jo hyvän aikaa sitten päätetty ja vähän arvokkaampi.

 

Paketteja tulee aivan hirvittävät määrät muutenkin, etenkin minun vanhempani ovat menettäneet kontrollin täysin toistaiseksi ainokaisen lapsenlapsen joululahjojen (ja muidenkin) suhteen. :rolleyes:

 

Meillä on kotikotona aina ollut tapana antaa useampia paketteja, aikuisille kuitenkin hillityssä määrin (1-2 lahjaa jokaiselta jokaiselle), lapsille sitten "vähän" enemmän. B)

Edited by Sposina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä esitin sukulaisille toiveen tänäkin vuonna, että ei ihan kauheasti ostaisi. Musta ois hyvä jos jokainen ostaisi vaan jonkun yhden paketin, kun meillä on niin iso sukukin. Tuntuu että hukkuu niihin. No, jotenkin se homma sitten tuntuu lähtevän lapasesta ja aina niitä on silt ihan kamalasti. :rolleyes:

 

Me ostettiin tänä vuonna kaksi lahjaa. Tarkoitus oli ostaa vain yksi, mutta voitettiin lahjakortti lelukauppaan ja käytettiin siitä sitten osa ja ostettiin toinenkin. Panostetaan laatuun ja kestävyyteen. Ei mitään krääsää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä budjetti vinkuu jo viimeisiään, mutta kun mopo kerta karkasi käsistä jo viikkoja sitten teille tietymättömille ( :rolleyes::P ), niin samaa rataa siis jatketaan... Muksuille tarttui viime viikonloppuna lahjaksi vielä puhuva Lilli-nukke (Lilli Lemmikki) ja parkkitalo pikkuautoille. Vielä mietitään, että ostettaisiin leikki-imuri, sillä imurit on nyt jostain syystä tosi in! :huh::lol: No, meille ostettiin äskettäin uusi imuri vanhan, rikkoutuneen tilalle ja sitä on nyt ihmetelty ja hiplailtu joka päivä ihan hirmuisesti. "Ommi" onkin tytön eka sana, kun hän astuu kotiovesta sisään hoitopäivän päätteeksi. ^_^

 

Sukulaisilta tulee toki paljon lahjoja, mutta nekin ovat ns. isompia paketteja. Tulossa on vauvanukke, leikkihella, Dubloja yms. Kaikkien sukulaisten ja meidän vanhempien ostamien uusien lelujen tieltä lähtee sitten isot pinot vanhoja "vauvojen leluja" varastoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin on mopo karannut käsistä. :P

Mutta mielestäni ei mitään turhaa, vaan tarpeeseen kaikki. Suurin osa olis pitänyt ostaa ilman jouluakin. Ollaan esim taas siirtymässä seuraavaan vaatekokoon ja vaatteita ollaan hankittu paljon (kun on kaksi käyttäjää). Samoin joitakin leluja, kun ei enää nuo ihan vauvalelut jaksa kiinnostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiltä tulee 2-4 pakettia, riippuu vähän että moneen nuo pakkaan, mutta enempää en osta :D Toivottavasti... Hirmu vaikee oli kyllä mitään päättää, mutta luulen että nää kaikki on tosi mieluisia.

 

Poju jouluna 1v3kk ja pakettiin menee potkumopo, Muumi-nokkahuilu sekä -tamburiini, ajoneuvo-pahvikirja ja leikki-imuri, meilläkin tykätään hirmusesti imurista :D

 

Kovasti tuo herra tykkää kaivureista yms, mutta jätin sellaset nyt ostamatta, kun autoja kuitenkin on jo, ja ne on sitten helppo sanoa jos joku kysyy lahjatoivetta :)

 

Brion Hakan oisin vielä halunnut, mutta enpä sellaista löytänyt, pöh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen ostanut yöpuvun, pienen tikasauton ja käen, paketteja on kuitenkin vain kaksi. Yöpukuja tarvitsee muutenkin kohta ostaa ja aletangossa sattui olemaan sopiva, niin laitoin pakettiin. Tikasauton Äijä valitsi itse ja unohti matkalla kotiin niin laitoin senkin pakettiin. :lol: Käki oli muuten vain kiva jo olemassaolevan peipon kaveriksi. :rolleyes: En siis ole hirmuisesti tuhlaillut.

 

Sitä en tiedä mitä ja paljonko Siippa on Jätkälle laittamassa, mutta alustavasti oli puhe että yksi paketti kummaltakin. Isovanhemmat (etenkin Mummi, jolle tämä on ensimmäinen lapsenlapsi) varmasti huolehtivat kummien ja muiden sukulaisten ohella ettei Jätkä lahjattomaksi jää! Heille on esitetty toivomuksia pitkäikäisistä lahjoista ja luvassa on ainakin kirjoja, Dubloja ja pulkka. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen (vähän alta 3v) saa meiltä ehkä viisi lahjaa. Muistipelin, palapelin, duploja, keijunsiivet (jotka kyllä jo ihan vahingossa annettiin, heh) sekä hartaasti toivomansa sateenvarjon. Nyt kun ajattelen niin ääk, onpas paljon. :o Kun siis tietää, että sitä tavaraa tulee kyllä joka tuutista muutenkin. Kuopus (5kk) ei varmaan saa paketoituna mitään ku ei niistä ymmärrä, mut on hällekin ostettu yks pyjama sekä purulelu. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsi on 3,5-vuotias eikä taida saada meiltä yhtään lahjaa.. Odottaa yhtä isompaa lahjaa jouluksi ja sen on pappa aikonut ostaa, joten oikeastaan mitään järkevää lahjaa me ei nyt keksitä. Viime vuonna kävi just niin, että ostettiin pari lahjaa ja sitten kuitenkin niitä lahjoja kertyi pojalle lähisukulaisilta ja kummeilta sen verran, ettei edes jaksanut viimeisiä lahjoja avata. Kuitenkin me ostetaan kaikkea tarpeellista pitkin vuotta ja todellakin yritän opettaa lasta siihen, että osaisi olla tyytyväinen vähempäänkin määrään jouluna. Joulun jälkeen ostetaan kuitenkin alennusmyynnistä pojalle uudet talvivaatteet, joten tavallaan se on sitten meidän antama "joululahja".

 

Ei mulla mitenkään sellaista periaatetta ole, etteikö jouluna saisi lahjoja antaa ja varmasti myöhemmin, kun lapsi niitä odottaa niin mekin niitä kohtuudella laitetaan. Mutta tässä vaiheessa, kun lapsi ei vielä itsekään odota joulua niin materialistisesti niin en vain näe syytä opettaa häntä siihen. Ihan varmasti siihenkin vaiheeseen ehtii, että sieltä lelulehdestä ympyröidään kaikki, mitä lahjaksi halutaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika on nyt 1v7kk. Viime jouluna ei saanut meiltä vanhemmilta lahjaksi mitään. Tänä jouluna annetaan yksi lahja. Myös kummeja ja isovanhempia ollaan ohjeistettu etteivät ostaisi kamalaa määrää lahjoja, mutta se taitaa olla turha toive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...mun oli ihan pakko jo mieheltäkin tarkistaa että onko sen mielestä paha asia että lapsi saa monta lahjaa jouluna, tuli sellanen olo että sehän on suorastaan rikos ostaa monta ja kauhistuin että onko se salaa paheksunut jo vuosia mun tapaa ostaa monta joululahjaa... ;):D

 

En tiedä kuinka isot suvut muilla on, meillä ei ole kuin toisen vanhemman äiti ja isä elossa joten mummot ja vaaritkin on puolet vähemmän, ei meillä oo koskaan "hukuttu" sukulaisten antamiin lahjoihin joten aina ollaan itse ostettu useampi lahja lapselle ja nyt, lapsille. Tarpeen mukaan, mitä on minäkin vuonna tarvinnut, joskus on ollut jotain tiettyä (Bratz, Lego, vaatteita tms.) mitä on haluttu ja sitten sen lisäksi niitä ei niin kivoja (alkkarit, yöpuvut jne.) että ne kivat tuntuisi kivemmilta. Nuo vaatelahjathan olisi siis joka tapauksessa hommattu, oli joulu tai ei, on vaan kivempi kääräistä ne joulupakettiin!

 

Vaikka ovat monta lahjaa joka joulu lapset saaneetkin, ei se ole koskaan tarkoittanut sitä että kaikki mitä mieleen tulee, saadaan tai että lelukirjoista ympyröitäisiin kaikki mieleiset ja ne saataisiin... ei, meillä on aina saanut toivoa 1 tai 2 tosi kivaa/tärkeää/ihanaa lahjaa ja sen ehkä saattaa saada, jollei ole hinnaltaan liian kallis. Jos on kallis, oon aina sanonut suoraan että maksaa liikaa, ei osteta, katso jotain muuta kivaa. Vanhempi tyttö (samoin kuin minä ja 2 sisarustani pieninä) on osannut pienestä asti katsoa ettei pyydä liikaa tai liian kallista. Myös minun perheessäni lahjoja sai jouluna monta mutta niistä vain yksi oli sellainen mitä oli saanut Anttilan luettelosta toivoa, muut oli sitä mitä vanhemmat sattuivat kyseisenä vuonna päättämään hankkia; karkkia, suklaata, pelejä, pehmoleluja (usein äidin itsetekemiä), vaatteita, sukset, pulkka tms....

 

Tänä vuonna alun perin ostin nuoremmalle 8 lahjaa, enimmäkseen leluja joille on tällä hetkellä tarvista (vauvalelut ovat meilläkin poistumassa komeroiden piiloon näiden tieltä), nyt niiden lisäksi on tullut pari lisää (molemmille tytöille Tupperwaren pienet voileipä-eväsrasiat joissa on vähän karkkia ja joulupipareita sisällä, sekä pienemmälle jo aiemmin lelukutsuilta tilattu sammakko-käsinukke)

 

Meillä ainakin sukulaisilta tulee joskus/useammin sitä "krääsää" joka siirretään syrjään, olen huomannut että varmin keino saada sellaista kestävää, kivaa lelua joka on mieleistä ja säilyy kunnossa, on se että ostaa sen itse tai sitten joutuu suunnilleen antamaan valmiit ohjeet että osta tämä tai tämä eikä se mun mielestä ole enää yhtä kivaa kun saada itsemietitty lahja... Antaa sukulaisten ja tuttavien ostaa mitä haluavat, jos on huonoa niin se jää vähälle käytölle ja sen saa sitten napattua syrjään. Saattaa harmittaa toki mutta se on taas eri juttu se...

 

Saahan noista joululahjoistakin otettua osan syrjään ja laitettua leikkeihin myöhemmin, siten on vuoden varrella usein uutta ja mielenkiintoista. Meillä ei vuoden varrella ihan hirveästi ostella leluja, jollei nyt tosissaan satu jotain tosi kivaa tai hyvässä alessa eteen kaupassa. Kivempi sitten jouluna nauttia uusista leluista!

 

Meillä ei haittaa se ettei tuo nuorin niinkään ymmärrä noitten pakettien päälle, isosisko, äiti ja iskä (ja mummo tietysti myös, usein on myös eno ja kummeja paikalla katsomassa lasten riemua) on niin innostuneita niistä että suurin hupi varmaan lahjoista on muille (=niille jotka eivät enää leluja saa tai kehtaa niitä pyytää). Vanhimmalle kun ei enää saa leluja ostaa eikä vaatteita kannata kun se on niin tarkkaa mitä päälle suostutaan pukemaan ja minkä värisenä... :rolleyes:

Vanhin saa siis jouluisin sukulaisilta lahjakortteja HenkkaMaukalle/Seppälään tms. ja tänä vuonna meiltä vanhemmilta vain "yhden" yhdistetyn synttäri/joululahjan: uuden telkkarin ja dvd-soittimen vanhojen risojen tilalle. (ja vanhemmat saavat näin ollen takaisin omaa kahdenkeskistä aikaa sen jälkeen kun nuorin on mennyt nukkumaan) Eli oltaisiin jouduttu joka tapauksessa ostamaan jossain vaiheessa, nyt sai sitten kunnolliset kun sijoitettiin veronpalautuksista. Saa meiltä vain muutaman pienen lahjan jouluna tuon lisäksi, suklaarasia, lämpimät korvalaput ja se Tupperwaren voileipärasia...

 

Että tunnustan: kuulun niihin vanhempiin jotka hommaavat monta lahjaa lapsillensa, eikä harmita/kaduta! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä napero on vasta 1 v 3 kk ja yritetään pitää lahjamäärä mahdollisimman pienenä. Lähinnä siksi, ettei mitään akuuttia tarvetta esim. vaatteista tai tarvikkeista nyt ole, joten lahjat on sitten sellaista "ylimääräistä kivaa". Nyt poika saa meiltä ja molemmilta isovanhemmilta yhteisenä yhden isomman lahjan ja meiltä lisäksi Duplo-peruspaketin. Toinen mummu on pyynnöstä hankkinut lisäksi lakanasetin isojen sänkyyn, toisista isovanhemmista tai kummeista en tiedä, mitä sieltä on tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei ostettu pojalle yhtään lahjaa. Saa kuitenkin kummeilta ja isovanhemmilta jo aika monta. Ostetaan sitten uuteen kotiin tarpeellista, kunhan muutto koittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kertyi aika monta lahjaa tytölle. Mutta kun vertasi Ee:n serkun lahjoihin, ei Ee saanut kuin vähän ;)

 

Me itse ostettiin iso laatikko Duploja, soiva muumikirja, luukkukartasto-kirja (en muistanut peruuttaa kirjakerhosta ja se olikin ihan kiva, mutta vähän vanhemmalle vasta), kirjainpalikat ja lorupussi. Lisäksi vaatetta: paitaa, yökkäriä, kylpytakkia. Nuo olisi voinut kyllä noin pienellä jättää paketoimattakin. Suurinta osaa ostamistani vaatteista en edes paketoinut. Nyt on kasvanut niin hurjasti tuo tyttö, että vaatteista ollut yhtäkkiä ihan pula. Lisäksi tytön kummisedän kanssa laitettiin yhdessä Duplon eläintarhan ruokinta. Niin ja ompelin nukelle vaatteita (vaikkei niiden päälle vielä ymmärräkään ;) ).

 

Loppujen lopuksi meiltä ei ole kuitenkaan mielestäni kovin paljoa lahjoja, mutta kun lisää muiden... Nämä tiedettiin aika lailla jo etukäteen. Sai siis Baby bornin, Micki-nukenvaunut ja niihin sopivan pienen nuken, koirapehmon, möhköfanttipehmon ja erilaisia vaatteita. Lisäksi vähän pientä krääsää.

 

Tai no oikeastaan tuokaan ei oo mun mielestä liian paljon lahjoja, koska lähes kaikki ois ollu kuitenkin hankintalistalla. Nyt ne vaan sai kerralla. Baby bornin ois toki voinu saada vasta myöhemmin, mutta ajattelin, et hommaa heti sen nuiden vaunujen kans. Sitten kun vaunut olikin niin pienet, niin mummu osti myös pienen nuken. Tarkotuksena kuitenkin olis, ettei lahjoja ostettas ihan kamalaa määrää jatkossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun oli tarkoitus ostaa pojille vain yksi yhteinen joululahja, vähän kalliimpi. No, sorruin sitten ostamaan lisäksi kaksi pienempää, mutta yleensä pysyn siinä yhdessä yhteisessä tai sitten molemmille yksi oma. Siis synttärinä ja jouluna. Pojilla on yhteiset synttärijuhlat siihen asti, kunnes ehkä itse alkavat olla sitä vastaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now