helmenkalastaja2013

Lapsettomuuden syy tuntematon

54 posts in this topic

Meillä on myös hometta töissä. Toinen nainen on lapseton hoidoista huolimatta eikä meilläkään raskaus ole alkanut.

 

Alkuunsa syy oli tuntematon, inssissä selvisi kuitenkin ettei kohtu liikuta "tavaraa" eteenpäin. Ja vasen munatorvi on tukossa (aukkarissa ei selvinnyt). Inseminaatti ei liiku kohdussa eikä taida siis munasolukaan päästä kohtuun asti? Mutta ainakaan simpat ei pääse munatorveen hedelmöittämään munasolua.

 

Lähete julkiselle hoitoihin on tehty ja siellä pitää ruveta taistelemaan, että saadaan IVF hoitoa... Yksityisellä siis tehty IUI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin olen miettinyt tuota homejuttua mutta varmaan ei oikein ole siitä mitään tutkimustuloksia.

Mainitsin tästäkin huolesta tässä syksyllä lääkärille ja hän vähän puhahti että  niin monissa rakennuksissa on hometta että se ei voi olla selittävä syy.

Minulla siis toistuvat keskenmenot ongelma.

 

Itse kyllä en epäile etteikö homeella tottakai voisi olla jotakin tekemistä ainakin joillakin, siis etenkin jos homeongelma on paha. Mutta nämä ovat varmaan niitä juttuja, joita on tosi vaikea todentaa kun vaikutukset ovat nin erilaiset eri henkilöillä.

 

Montako viestiä muuten pitää olla kasassa että saa tuon aktiivijäsen-statuksen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys vaan. Meilläkään ei ole mitään syytä miksi ei saataisi lasta, kun kaikki näyttää hyvältä, kauniilta, täydelliseltä ja vaikka miltä. Yksi inssi tehty, toinen oli suunnitteilla muttei tehty aikataulusyistä, ja tuskin tehdäänkään, vaan aloitetaan eka IVF kunhan tehdään hoitosuunnitelma lähiaikoina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on alhainen AMH arvo, mutta ei kuulemma yksistään selitä meidän lapsettomuutta. Sperma on loistavaa, joten mahdollisuudet pitäisi olla, mutta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin selittämätön lapsettomuus. Esikoista yritettiin reilu vuosi. Nyt ollaan toista yritetty yli kaksi vuotta. Miehen kanssa ollaan tehty päätös, että hoitoihin ei lähdetä. Meillä on yksi lapsi, jos ei luomuna tule enempää jää hän ainoaksi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös selittämätön lapsettomuus. Miehen simpat kunnossa ja mustakaa ei ole vielä ainakaan löytynyt mitään syytä miksei raskaus voisi alkaa luonnollisesti. Muutama vuosi ollaan oltu mitään ehkäisyä. Seuraavasta kierrosta yritetään ensimmäistä inssiä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä diagnoosina selittämätön lapsettomuus. Clomeja kokeiltiin viisi kiertoa, niiden jälkeen otettiin käyttöön Puregon + Pregnyl ja tarkoitus oli tehdä näihin kiertoihin inssit. Ajankohta osui kuitenkin kaksi ekaa kertaa viikonlopulle, joten meni kotihommiksi. Toisesta Puregon+ Pregnyl - kierrosta plussasin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös diagnoosina "selittämätön lapsettomuus". Vaikkakin itselläni ollut taustalla lievää pco:ta joka tosin nyt lapsettomuuspolin tulkinnan mukaan ei taidakaan olla pco sillä ovuloin luomusti ja kiertokin säännöllinen. Niin kovin turhauttavaa. Kuten monet muutkin tässä ketjussa ovat kirjoittaneet; vaikka turhauttaa niin toisaalta diagnoosina "selittämätön lapsettomuus" on se positiivinenkin puoli ja sointi :)! itse koitan lohduttautua sillä että meillä "vasta" vuosi yritystä takana ja tulevan vuoden aikana näillä spkseillä vielä 50% todennäköisyys tulla raskaaksi ilman apujakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsettomuuden syy selittämätön, ja 3v yritystä ennen plussaa.

Hoidoista alotettiin clomifenit ja inssi. Eka kierto mentiin pelkillä clomeilla kun pyhien takia ei voitu inssiä tehdä. Seuraava kierto clomit ja eka inssi onnistui ja siitä tuli plussakin. Vielä toistaiseksi kaksi kyytiläistä mukana.

 

Eikä sitä syytä selvinnyt. Eli selittämättömiä ollaan. Mutta inssi tuotti heti tulista meille..

 

Rv 9+3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maikki: Oletteko/ olitteko julkisella vai yksityisellä hoidoissa?  Epäilen että meillä julkisella meinaavat ensialkuun kokeilla ainoastaan clomeja ennen inssien aloittamista vaikka mielellään itse ottaisin inssit heti samaan syssyyn.


Hurjasti teille onnea tärpistä "heti ensimmäisellä" :)!


Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin selittämättömiä; mulla kierto toimi ja miehellä supersimpat (lääkärin omat sanat). Me oltiin julkisella ja heti otettiin menopur-pistokset hoitoihin mukaan, vaikka kierrossa ei häikkää olekaan. Ensimmäinen jäi ovulaation induktioksi ovulaation sattuessa viikonlopulle, jonka jälkeen seurasi 5 inseminaatiota menopurilla. Syksylle oli jo varattu IVF mutta onneksi sen sai perua, kun viidennestä ja viimeisestä inssistä tärppäsi. En tiedä missä roolissa aloittamani ubikinon plussassa oli, tietenkin haluan uskoa sen olleen avaintekijä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin julkisella puolella hoidossa. Ja alkuun kun oli vajaa 2v yritystä takana olisivat aloittameet clomifen kuurit ja sit vasta inssiin. Mutta pidimme taukoa ja palasimme vuoden päästä takaisin joten päättivät aloittaa suoran insseillä.

Ilmeisesti yritysajalla väliä että millä hoidoilla aloitetaan. Ja iälläkin varmaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kiitos onnitteluista :)

 

Mutta yleisin käytäntö on se että ensin ovisinduktio hoitoja ja sit vasta insseihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäys - meidän pollille pääsee vuoden yrityksen jälkeen tosi toimiin, jossa aina aloitetaan inseminaatioilla (yleensä 3 kertaa), jota seuraa kolme IVF-hoitoa passeineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on selittämätön, 2 vuotta yritetty. Nyt ollaan siinä "kokeillaan vielä luomuna" -vaiheessa. Lopullista päätöstä ei olla vielä tehty hoitoihin lähdöstä, mutta kunnioitan kyllä kaikkien päätöstä.

 

Syitä lapsettomuuteen voi olla monia meillä. Mä olen syntynyt sairaana ja mut on leikattu vauvana, olen hyvin herkkä kaikelle. Mulla on ruoka- ja siitepölyallergioita ja tuoksuyliherkkyys. Lääkkeisiin reagoin voimakkaasti. E-pillereitä söin 13 vuotta. Tai sitten "vika" ei ole fyysistä vaan se on jollakin tavalla henkistä. Tai kaiken yhdistelmä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa yksi selittämätön, ensimmäisessä raskaudessa ei ongelmia ollut. Sektion jälkivaikutuksista ilmeisesti kärsin, vaikka lääkärien mukaan ei pitäis olla estettä raskautua uudelleen...itse toivon pääsyä kohdun tähystykseen mahdollisimman pian, mutta taustalla täytyy olla epäonnistuneita hoitoja tai keskenmenoja. Nyt sitten tahkotaan näitä hoitoja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä kuulun myös tänne, eli vasta viime viikolla kävin lääkärillä (1 kk ennen tapaamista varasin ajan eli ruuhkaa on...) eikä vielä tiedetä syytä sille miksen ole ikinä ollut raskaana. Toki syynä on saattanut olla eräs lääke jota käytin vuosia ja siihen päälle vielä tupakointi, mutta mitään ei ole vielä todettu. Ongelmanani on lähinnä nyt se että kuukautiseni säännöllisyys loppui vuosia sitten ja nyt yritetään saada se toimimaan taas, eli nyt menee Primolut nor 10 mg kaksi kertaa päivässä kymmenen päivän ajan.

 

Ainakin 2 vuotta ollaan tavallaan yritetty lasta miehen kanssa, mutta enemmänkin sellaisella "tulee jos on tullakseen"-asenteella. Nyt halutaan kuitenkin apua ja siksi hain sitä. 

 

Pahinta ainakin tässä vaiheessa on tämä epätietoisuus ja pelko siitä että ilmenee etten voikaan ikinä tulla raskaaksi. Vertaistuen puute tekee myös yksinäiseksi, yritin aiheesta keskustella eräällä toisella foorumilla mutta kukaan ei vastaa (vaikka kyllä siellä näyttää muuten aktiivista olevan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me taidetaan miehen kanssa olla myös tätä laatua. Ensikäynti ohi eikä kummassakaan ole näillä näkymin mitään vikaa ja elintavatkin hyvät... mitään syytä ei pitäisi olla sille, etten ole koskaan ollut päivääkään raskaana. Ensi viikolla tehdään lääkärin kanssa suunnitelmat jatkosta.

Lavender: me ollaan myös kolme vuotta menty tjot/keskeytetyllä -astenteella ja nyt 10 kiertoa oikeasti kunnolla yrittäen. Lääkärin mielestä huolestuttavaa ja omituista, ettei mitään ole tapahtunut. Ja tuo on totta, että epätietoisuus on pahinta. Kirjoittele kymmenen viestiä yleiselle puolelle ja tule keskustelemaan tuonne suljetulle puolelle... sieltä varmasti löytyy vertaistukea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sosuli vastauksesta, hieman huolestuin että koenko täällä saman kohtalon kuin tuolla toisella foorumilla. :) Tavallaan kiva nähdä etten tosiaankaan ole ainoa melkein identtisellä tarinalla, vaikka onkin tuskaa kun ei tiedä mikä on vialla.
 
Huh, nyt tuli lääkärin kommentti noihin labratutkimusten tuloksiin: "Lab-kokeet kaikki normaalit, odotellaan vielä PAPAn vastaus, jonka perusteella jatkot". Vannon pyhästi että menen huomenna papa-kokeeseen ensitöikseni aamulla että päästään eteenpäin. :)

 

Tarvitseeko oikeasti vaan 10 viestiä että pääsee tuonne suljetulle puolelle, jos klikkaa alueelle niin lukee että vaatii 100 viestiä? :(

Edited by Lavender

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Lavender :) Osaan pääset jo kymmenellä viestillä ja suljetulle puolelle sadalla viestillä. Kyllä sekin täyteen tuleen kun jaksat kommentoida muitakin ketjuja :)

 

Kannattaa valita joku hiukan aktiivisempi ketju, tämä ainakaan ei taida olla aktiivisemmasta päästä. Äkkiseltään kuvittelisen, että sulla lapsettomuuden syynä juuri tuo kierron puuttuminen joten luulisi että voisi tulla nopeastikin tuloksia kun vaan saisit kierron pyörimään. Tosin tästä ei ole itsellä kokemusta, mut kannattaa hakea vastauksia esim Terolut lääkkeestä?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi jos tosiaan pitää tällä lapsettomuudesta kärsivien suljetulla alueella olla tuo 100 viestiä täynnä kun ainakaan tällä yleisen keskustelun puolella aktiivisten ketjujen aiheet eivät ainakaan kosketa itseäni (vielä?) :( No pitää ottaa ilo irti siitä mitä saa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suljetulla lapsettomuuspuolella aktiivisimmat ketjut on ne joissa ollaan hoidoissa jo kovaa vauhtia eli inseminaatio, ivf, icsi ja pas tarinoita joten luulen ettei ne vielä taida sua koskettaa...ootko kattonut tuolta vauvakuumeilupuolelta? Löytyiskö sieltä? Ja kymmenellä viestillä pääset esim. kuumeiluklubeille...

Edited by Sametti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan täysin Samettia! Tuu Lavender tuonne kuumeiluklubeihin. Siellä meitä on monenlaisella taustalla keskustelemassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä 3 viestiä että pääsee sinnekään. :) Kävin hoitaa aamulla papan pois alta ja pilas kyllä päivän totaalisesti, sen lisäksi että oli tosi epämiellyttävä kokemus itsessään (eka papa-testi jos ei ilmennyt aiemmin) mutta lisäksi tuo labran odotustila oli ihan täynnä vaikka menin paikan päälle aikaisin, ei tarvinnut onneksi jonottaa kuin tunnin. Odottaminen olisi vielä ollut siedettävää mutta möykkäävät papat ja mummot joiden mielestä kaikki on nykyään p**kaa tekivät olon sietämättömäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kierron saa useimmiten suht helposti lääkkeillä kuntoon. Toivotaan, että sullekin apua löytyy siitä! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now