Jippis

Ährääkö vauva kokoajan kakkaa?

25 posts in this topic

Eli voiko 6 viikon ikäinen vauva ährätä kokoajan kakkaa?! Kun kiemurtelua, vääntelyä ja itkuisuutta on lähes 24/7. Kakka kyllä tulee kerran päivässä tai joka toinen päivä, välillä ollut kiinteämpää mutta viime päivät ollut taas ihan löysää. Voiko kakkaaminen siltikin tehdä tiukkaa, vaikka suoli kyllä toimii? Vauva näyttää niin tuskaiselta välillä ja punnertaa pää punaisena jotain.. Kovasti äheltää samalla ja hengästyy. Piereskelee myös, ja rupsut haisee tosi pahalle! Kuuluuko noin pienen vauvan pierut haista näinkin kamalalle?! Sitten vauvalla on myös refluksivaivaa, joka tekee myös oireita.

 

Vauvalla menee erityiskorviketta nyt, kun kokeilussa on maitoallergiaepäilyn takia ollut useampia eri korvikkeita. Nyt kokeilussa Nutrilon Junior toista päivää. Sitä ennen testattu Nutrilon pepti 1 sekä Nutrilon H.A. Maidonsakeuttajaa käytetään myös refluksiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilman mitään sen kummempaa tietämystä asiasta, sanoisin, että korvike vaihtoon. Ei kuulosta siltä, että vauvalla olis kaikki hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä aiheutti NAN1 ja jonkunverran NAN h.a. sitä, että poitsu kouristeli koko ajan. Siis just semmosta kakkaähellystä. Siihen sitte autto korvikkeen vaihto. Teillä ei NANit käytössä, mutta kokemus jokseenkin samansuuntainen.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa ennemmin ilmavaivojen ähräämiseltä kuin kakan, minusta. Teillä lienee joku hoitava lääkäri, kun erityiskorvikkeitakin kokeillaan? Hänen mielipidettään kannattaisi varmaan kysyä ensisijaisesti.

 

Mutta noin yleisesti itse kokeilisin auttaako Cuplaton tai Disflatyl (Apteekista ilman reseptiä). Niiden teho ilmavaivoihin on sellainen, että jos niistä on iloa, sen kyllä huomaa. Esikoinen oli tuollainen 24/7-kiemurtelija, ja Cuplaton auttoi todella dramaattisesti. Kahdessa päivässä lääkkeen aloituksen jälkeen ähräys hävisi täysin ja jos 12 tuntia oli ilman niin alkoi palata. Ei epäilystäkään siis että auttoiko. Hänellä ei kuitenkaan mitään allergioita ollut, eli en osaa kommentoida niiden mahdollista osuutta asiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On kyllä tosi ikävää katsoa, kun vauva kiemurtelee kokoajan :( Meillä alkoi toissapäivänä jälleen uuden korvikkeen testaus, Nutrilon Junior. Joten joudutaan nyt taas testaamaan sitä jonkin aikaa ennenkuin nähdään miten toimii. Tosin näyttää parin päivän kokeilun perusteella, että oireet ehkä jopa pahenee. Meillä on hoitava lääkäri, jolle soitellaan tilannekatsausta viikon välein, mutta on jotenkin turhauttavaa kun joka viikko vaihdetaan korvikkeita ilman mitään tuloksia. Alusta lähtien, 6 viikkoa siis, elämä vauvan kanssa on ollut tämmöistä :(

 

Maitoaltistukseen ollaan menossa, kunhan saadaan aika. Eri asia, miten sinne asti jaksetaan odotella. Täytyy ilmeisesti vielä testata Neocate ja sitten alkaa olla kokeiluja tehty sen verran, että voidaan sanoa, ettei mikään korvike tuo helpotusta ikävä kyllä.

 

Cuplatonia on käytetty säännöllisestikin alussa, mutta ei ole tuonut juuri apua. Maidonsakeuttaja tuntuu olevan meillä aika ehdoton refluksin takia, joten siitä ei mielellään luovuttaisi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inhottavaa. :( En osaa enää muuta sanoa kuin että koittakaa jaksaa. Se vauvan kiemurtelun ja kitinän kestäminen on todella vaikeaa ja inhottavaa puuhaa. Mutta uskokaa pois, tilanne paranee kyllä, selvisi syyt tai ei, vaikkei välttämättä just nyt siltä tunnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös ekat n. 3kk tosi vatsavaivainen vauva. Lähes kaikki mahdolliset korvikkeet kokeiltiin ja samoin eri "lääkkeitä" ja konsteja. Just tollasta ähellystä, kiemurtelua ja itkuisuutta oli, ei kuitenkaan ummetusta tai mitään kakkaongelmaa. Myöskin refluksi meillä vaivana. Epäiltiin kanssa maitoallergiaa kun kaikki oireet (ei kylläkään iho-oireita) viittas siihen ja lopulta apteekin profylac-korvike sopi parhaiten. Jouduttiin kuitenkin odottamaan altistukseen pääsyä aika kauan ja vauva ehti täyttää 3kk. Allergiaa ei todettu. Kiinteät aloitettiin aikalailla heti 3kk:n ikäisenä ja siitä pikkuhiljaa kaikki vaivat hävisi! Meillä siis auttoi vain ja ainoastaan aika noihin vaivoihin. Maha ja suolisto tais olla vielä epäkypsiä ja näin ollen herkkiä kaikelle... Nyt mennään viiden kuukauden iässä kiinteillä ja ihan tavallisella korvikkeella eikä mitään ongelmia :)

Meillä toi nutrilon junior ei sopinut ollenkaan silloin kun sitä kokeiltiin. Poika oksensi sen aina samantein pihalle. Ja myös se sakeutusaine oli meillä sellanen, että aiheutti ripulin... Jouduin sen silloin lopettamaan, mutta nyttemmin oon ottanut takasin ja masu kestää hyvin.

Tsemppiä ja jaksamista, tiedän että on inhottavaa ja kamalaa kun ei pysty auttamaan pientä! Mikäli kyse ei oo allergiasta tms, uskon että teilläkin aika auttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli muuten vielä mieleen, että meillekkin määräs lääkäri ensin nutrilon peptin ja sitten nutrilon juniorin ja apteekissa sanoivat että ne on yks ja sama valmiste! Nimi vaan vaihtunut... :o Ehkä tekin voisitte pyytää kokeiluun jotain muuta kun tuota nutrilonia? Vaihtoehtoja on kuitenkin muitakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tytöllä oli aivan samanlaiset oireet ja kokeilimme nutrilon soijaa (allergisoi),nutrilon peptiä(allergisoi myöskin mutta vähemmän) ja lopulta otimme neocaten käyttöön ja elämä muuttui samantien!!! Ei enää pieruja eikä itkua,yöt nukuttiin loistavasti eikä maha vaivannut mitenkään ja ihottumatkin katosivat!! Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan neocatea vaikka onkin erittäin kallis valmiste,61€/prk,ja purkista saa vain 3l maitoa. Meidän tytöllä siis todettiin maitoallergia lopulta.

Pyydä lääkäriä kirjoittamaan neocate resepti ja kokeile mahdollisimman pian sitä,onhan tuo vauvalle ihan kamalaa!! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpa toisaalta helpottavaa kuulla, että muillakin on tätä ähräämistä ja kiemurtelua ollut! Seuraavaksi taitaakin lähteä Neocate kokeiluun ja toivon, että sen jälkeen kokeilut on siinä. Kun ei mistään korvikkeesta ole saatu apua, ei ainakaan merkittävää helpotusta. Maitoaltistuskoetta täytyy vielä kysyä lääkäriltä, mutta sinnekin saattaa kestää aikaa ennenkuin pääsee.

Tänään eka vyöhyketerapiakäynti takana ja hieroja sanoi vauvalla olevan tiukkoja kohtia paljonkin, esim. niska ja pohkeet. Oli myös sitä mieltä, että vauvalla on kokoajan jännitystila kropassa päällä ja lihaksetkin siinä sitten jumittuu. Jalkapohjien hieronta oli yhtä huutoa, ilmeisesti tämä viittaa suolisto-ongelmiin. Ja neuvolassa kun sanottiin vaan, että "vauvat nyt vain on tämmöisiä" :o

 

Mimosa, ei kai noihin korvikkeisiin tarvitse lääkäriltä reseptiä, kun ei muutenkaan saada korvausta tässä vaiheessa, vai?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korvikkeista voi käsittääkseni saada korvausta takautuvasti, jos on ollut resepti ja allergia todetaan myöhemmin altistuksessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu siis se menee niin että siinä vaiheessa kun altistukset on tehty niin silloin saa vasta kelan korvauksen joka on muistaakseni 65%.

Ja tuota neocatea varten pitää olla tehty 3kpl maitoaltistuksia. Eli pitää todeta ettei todellakaan mikään muu maito kelpaa.

Siinä vaiheessa kun huomasin ettei peptikään toiminut niin aloin syöttää neocatea vaikkei korvausta saatukaan. Oli vaan pakko maksaa itsensä kipeäksi ettei toiseen sattuisi :( sitten kun oli saatu lausunto ettei normi korvike,nutriloin soija,eikä peptikään käy tytölle,niin sitten vihdoin saimme lausunnon jolla saa kelasta korvauksen. Takautuvasti ei saa ennen lausuntoa ostetuista maidoista mitään. :(

 

Niin ja nutrilon peptiä saa ihan esim prismasta mutta neocatea ei käsittääkseni saa kuin reseptillä,siitä en kyllä ole ihan satavarma,mutta uskoisin ettei saa.

 

Kunpa saisitte pian apua pienelle!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nutrilon peptiä saa vain apteekista. Nutrilon H.A yms. ihan Prismasta me on ostettu. Ei meillä oo noihin korvikkeisiin edes reseptejä, kun lääkäri vain puhelimessa vaihtaa lennosta korvikemerkkiä, mutta eipä näköjään väliäkään jos ei takautuvasti korvauksia saa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä nutrilon peptiä saa ihan prismasta kun sieltä me ollaan sitä ostetukin,on nimittäin halvempaa kuin apteekissa.

Se on se tosi iso purkki! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puhutaanko nyt samasta korvikkeesta?! Siis Nutrilon Pepti 1:stäkö saa Prismasta? Vai onko tuo pelkkä pepti eri korvike?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho,no ei oo sattunut mun silmään prisma-käynnillä :o Minkä hintasta tuo siellä on? Tosin eipä tuo meille tuonut viikossa suurempaa apua, joten ei varmaan enää sitä osteta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu,kyllä ainakin meidän ison ostoskeskuksen jätti prismassa näitä on ollut aina,en sitten tiedä löytyykö pienemmistä prismoista..

Oliskohan ollut noin 35€/prk,jos en ihan väärin muista. Ja apteekissa tosiaan kalliimpaa,mikä on kyllä aika erikoista!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noita apteekin korvikkeitakin (Nutrilon soija, Almiron ja Neocate) on aika usein huutiksessa, torissa, tms. tosi edullisesti tai jopa annataan ilmaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin on! Ihmisillä jää kuitenkin niin paljon noita yli tai käyttämättä jos ei tuote sovikaan lapselle,niinkuin meilläkin jäi monia eri valmisteita.

Mutta kannattaa kyllä ehkä miettiä että uskaltaako syöttää lapselle jonkun tuntemattoman tarjoamaa korviketta,itse en syöttäisi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En minäkään avattuja purkkeja ostais ja syöttäis, mut avaamattomia kyllä oon ostanut allergiapalstalta. Säästää pitkän pennin!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now