Sign in to follow this  
Followers 0
pom

Lapsi ei huoli lääkkeitä

9 posts in this topic

Meidän neljävuotias ei suostu ottamaan mitään lääkkeitä. Ollaan yritetty kuumeeseen antaa särkylääkettä hyvällä ja pahalla vaan ei mene, ei. Pillerit sylkee pois ja ei huoli vaikka ne upottaisi mehuun tai jugurttiin, huijaaminenkaan ei siis toimi. Nestemäisen Panadolin nielee jos käsketään mutta oksentaa sen heti ulos. Maitohappobakteereja on yritetty antaa vatsan oireiluun vaan ei kelpaa nekään.

Millä keinolla tuollaisen vastahakoisen saisi ottamaan lääkkeensä? Meillä on keinot loppu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun äiti huijas mua aina pienenä ottamaan lääkkeet limsan kanssa. Limun hiilihappo kun poreilee suussa niin meni lääke helpommin alas ;) Sain nyt vanhempana höynäytettyä serkkunikin ottamaan antibiootit limun kanssa kun sepitin tarinan et ne hiilihappo kuplat kuljettaa pahan makuinsen lääkkeen nopeammin mahaan!

 

Tää voi olla ihan höpöhöpö juttua mut meillä on toiminut ja aijon kokeilla omallekin lapselleni jos ongelmia tulevaisuudessa tulee :)

 

 

 

Muoks. Ootko kokeillu nestemäistä Buranaa? Sitä annetaan mun ymmärtääkseni vain puolet Panadolin määrästä? Se tuoksuu niin ihanan mansikalle ja vissiin maistuukin mansikalle. Meidän vauvakin ottaa sen 2,5 ml ruiskusta imien onnesta soikeana :)

Edited by Solina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pamol F:n (vastaa panadolia) voi liuottaa lusikalliseen vettä tai maitoa. Tykkääkö lapsi kaakaosta? Jos piilottaisi sen kaakaomukillisen joukkoon, ei sanoisi ollenkaan että siellä on mitään lääkettä? Laittaa vaan sen verran vähän kaakaota, että varmasti juo koko mukin kerralla. Tai tuonhan saisi varmaan ujutettua moneen muuhunkin tuolla tapaa, mehuun, jugurttiin, suklaavanukkaaseen jne.

 

Mun suuhun se lasten Burana maistuu ihan hirveältä ja jotenkin jää vielä ihan kirvelemään kurkkua jälkikäteen :D Harmi että panadolissa on niin iso annostus, se on paremman makuista, vaikkakin kyllä melkoisen paksua liisteriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auttaisiko karkkipalkinto tms. kiva juttu lääkkeen oton jälkeen? Meillä on vasta 2,5v lapsi, mutta samojen ongelmien kanssa on painittu. Pronaxen on pahin kaikista, sitä ei olla saatu menemään kuin päivystyksessä hoitajan antamana. (Itsekin olen sairaanhoitaja mutta oman lapsen kanssa on tilanne vähän eri. ;) ) Meillä on välillä auttanut se, että lapsi tietää, että jotain ekstrajuttuja on luvassa inhottavan lääkkeenoton jälkeen.

 

Tuosta nestemäisestä Buranasta vielä, että sitä tosiaan annetaan pienempi määrä kuin Panadolia ja meidän tytölle se ainakin upposi Pronaxenia paremmin. Meillä on lisäksi käytössä erilaisia allergialääkkeitä, joita myös annetaan melko pieni määrä kerrallaan, ja ne menevät alas helposti varmaan siksi, että lapsi ymmärtää saavansa niistä avun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoiselle on ollut hankala saada lääkkeitä menemään varsinkin pienempänä kun kaikki oli nestemäisenä. Käytännössä pakolla piti ruutata lääkkeet suuhun, onneksi ei osannut oksentaa ulos.   Heti kun mahdollista, otimme Pamol F -tabletit käyttöön kun liukenevat tosiaan hyvin pieneen nestetilkkaan. Se lusikallinen nestettä menee helposti ja juotavaa perään.

 

Kerran poika joutui ottamaan lääkettä, joka ei liuennut ja ei osannut niellä tablettia. Murskasin tabletin ja sekotin lääkkeet lusikalliseen hunajaa. Kyllä siitä varmasti maistoi edelleen sen lääkkeen, mutta hunajan kanssa meni alas.

 

Pikkusisko taas on naurettavan helppo tapaus, tajusi nimittäin aika nopeasti että lääkkeet auttavat ja vaatimalla vaatii lääkettä heti kun on pienikin pipi. Onneksi myös lumelääkkeenä annetut ksylitolit tuntuvat tehoavan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Määkin koittaisin (eettisesti arveluttavaa) lääkkeen jemmaamista vielä uudemman kerran (ilman että lapsi tietää).

Pronaxen on melko tujun makuista, mutta sitä joutuu antamaan vähiten, eli sillä kokeilisin. Tokikin panadol olisi hellempi vatsalle, mutta voihan olla että sen suuri määrä ja makeus äklöttää lasta.

 

Meillä esikoinen sai oraaliliuoksena antibioottikuurin muutama kuukausi sitten (myöskin 4v.). Oli kyllä melkoinen taistelu saada lääke menemään (1. satsista meni varmaan 70% ympäri lattioille). Seuraavan kerran ottikin nätisti kun oltiin kovasti kehuttu kuinka pipi on selkeästi lähtenyt paranemaan lääkkeen myötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei melkein kolmevuotias suostu ottamaan Buranaa eikä Panadolia nestemäisenä eikä myöskään sitä Pamolin liukenevaa tablettia, joka kuulemma maistuu pahalta. (Niinhän se synteettinen banaani silti maistuukin.) Pilleriä ei osaa vielä niellä eikä suostu murskattuna ja nesteen sekaan sekoitettuna lääkettä nielemään. Mies ehdotti maksamakkarapalaseen piilottamista kuten koirallekin, mutta eipä tuokaan taitaisi onnistua. :lol:

 

Tällä hetkellä meillä ei edes puhuta lääkkeistä mitään. Jos poika on oikeasti niin kipeä (ts. kovassa kuumeessa), että lääke on pakko antaa, sujautetaan se limsaan tai tuoremehuun murskattuna. Ei ehkä hampaille ystävällisin vaihtoehto mutta ainoa, joka meillä on toiminut.  :girl_sigh: Toivottavasti tuonne pieneen umpiluukalloon pian uppoaa tieto siitä, että lääke oikeasti auttaa, niin päästään näistä vippaskonsteista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei mene millään isommalle suun kautta otettavat nestemäiset lääkkeet. Supoilla siis mennään, nimim. ekaa ab-kuuria tms. odotellessa :I

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei ennen saatu lapselle menemään lääkkeitä oikein mitenkään, onneksi ei pahoja kuumeita tullutkaan niin ei ollut ihan pakko. Nyt neljävuotiaana vesirokossa oli pakko kehittää keinoja. Pamol F (ja joku toinen vastaava nesteeseen liukeneva) sekoitettuna pieneen määrään maitoa ja iiiiiso lusikallinen kaakaota sekaan. Enimmäkseen ihan hyvin upposi. 

 

2v on joutunut kevään ottamaan allergia- ja astmalääkkeitä ja jossain vaiheessa alkoi tökkiä. Alkoi sitten saada pienen pienen palasen tummaa suklaata perään. :blush: Ei ehkä paras keino, mutta toimii. Aika nopeasti päästiin tuosta sentään eroonkin, enää ei vaadi jatkuviin lääkkeisiin. Vesirokossa Pamol F:ää meinasi juosta karkuun muttei tarvinnut kuin sanoa sana suklaa, kun jo avasi suun. :D Samaa käytettiin joskus myös isommalla, jos kaakao ei riittänyt.

 

(Tytöt leikkivät joskus lääkärileikkejä. Esikoinen oli lääkäri ja tarjosi pienemmälle lääkettä. "Ja suklaata", vastasi pienempi.  :girl_haha: Hyvin on oppinut tavoille.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0