Snazu

Miten raskaus muutti kroppaasi

156 posts in this topic

Mulla on kohta 5 kuukautta synnytyksestä ja kertyneistä 23 kilosta jäljellä on vielä kolme-neljä. Vähän on vielä siis ylimääräistä rasvaa jäljellä. Vatsanahka ei kuitenkaan ole niin löysä kuin pelkäsin vaan on aika hyvin palautunut. Onhan tuossa edessä tuollainen vähän roikkuva lirpake, joka on jotain tyhjän säkin ja makkaran väliltä, mutta veikkaan että siitäkin pääsen suurilta osin eroon kunhan saan loputkin ekstrakilot karistettua. Rintojen alta vyötärön yläpuoli on jotenkin leveämmän näköinen kuin aiemmin, se tuskin tästä palautuu. Siis ympärysmitta on kasvanut. Ennestään pienet rinnat on maidonnousun ja imetyksen myötä ottaneet katseen tukevasti kohti maanpintaa, ja niissä on myös maidonnousun aiheuttamia raskausarpia. Mahassa ei arpia onneksi olekaan. Jalan koko on kasvanut puolella - yhdellä numerolla ja suurin osa kengistä ei ainakaan tällä hetkellä mahdu jalkaan.

 

Mua ei haittaa raskauden ja imetyksen aiheuttama "rupsahtaminen", minusta eletty elämä saakin näkyä vartalossa. :) Kunhan saisi itsensä pidettyä noin muuten edes kohtuullisessa fyysisessä kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei oikeastaan kauheasti, vatsa palautui erittäin hyvin eikä todellakaan uskoisi minun synnyttäneen lähemmäs nelikiloisen lapsen. Rinnat ovat toki muuttuneet, mutta eivät ne ennenkään erityisen kauniit ole ollut :) Olen edelleen erittäin tyytyväinen vartalooni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vatsanseutu on löysempi, mutta kyllä se varmaan ajan kanssa palautuu..... kunhan jaksaa jossain välissä jumpata :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paino on lähes normaalilukemissa (taitaa reilu kilo olla lähtöpainoon), mutta vyötäröllä on vararengas ja ehkä hitusen lantio on leveämpi.

Kaipa ne tuosta vielä häviävät, toivottavasti..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kilot lähtivät äkkiä imettäessä. Lantio on hieman aiempaa leveämpi, rinnat suuremmat ja vatsanseudun iho löysempi. Olen iloinen siitä, ettei kengän koko muuttunut miksikään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan jälkeen ei muuttunut juuri mitenkään, rinnatkaan ei kärsineet vuoden imetyksestä mielestäni ollenkaan. Mutta toisen jälkeen taas... En tiiä repesikö vatsan kudoksissa jotain oikeasti ja lopullisesti, mutta maha on jäänyt sekä pömpäksi että ryppyiseksi :-/ Ja jalan koko oli ennen 39-40, on nykyään 40-41. Vihkisormus ei meinaa mahtua sormeen, koska nivelet on turvoksissa (kiloja ei jäänyt). Ja nyt on siis 9 kk synnytyksestä, eli aika pysyväksi on tämä turvonnut ja löysä olotila jäänyt :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on synnytyksestä reilut kaksi kuukautta, ja kiloja raskauden aikana kertyneestä 12:sta on vielä 6 jäljellä, mutta eivätköhän ne tästä liikkumalla ja ajan kanssa haihdu, vaikka en malttaisi enää odottaa omiin vaatteisiin mahtumista. Imetyksen myötä rinnat elävät omaa elämäänsä, olivat aluksi järkyttävän suuret, mutta nyt maitomäärän tasaannuttua ovat hieman kutistuneet. Raskausarpia mulle ei tullut muualle kuin rintoihin vähäsen. Kaikkein hassuinta on, että mun hiusten väri muuttui synnytyksen jälkeen. Katsoin itsestäni pari päivää synnytyksen jälkeen otettua valokuvaa ja ihmettelin, miten hiukset voivat näyttää niin tummilta. Pakko se sitten oli uskoa, mun hiusten väri on tummunut yhtäkkiä tosi paljon. Muutama tuttu oli jopa luullut, että olin värjännyt hiukseni..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla tummui raskauden aikana hiukset todella paljon, maantienvaaleasta lähes tummanruskeaksi. Synnytyksen jälkeen otetuissa kuvissa juurikasvu näytti lähes mustalta (mulla on siis vaaleita raitoja hiuksissa). Mutta heti synnytyksen jälkeen hiukset alkoi kasvaa omaa väriä takaisin ja nyt tummaa osiota tuskin huomaa koska se on aika hyvin raitojen peittämä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raskaus ja imetys on muuttanut kroppaani niin, että minulla on oikeanpuoleinen jalka täynnä mustelmia. En todellakaan tiedä, että mitä lie mustelmia ovat, mutta raskausaikana ilmestyivät, eivätkä ole siitä pois lähteneet. Painon olen saanut takaisin lähtölukemiin, mutta löysää vatsamahaa on jäljellä. Rinnoissa on ainakin vielä raskausarpia, mutta imetän yhä, eli en ihan tiedä, millaiseksi rintani palautuvat, kun en enää imetä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tissit kasvoi jo raskausaikana melkoisesti. A-kuppi paisui johonkin DD:n tienoille. Raskauskilot on jo lähteneet, mutta aha on toki vielä vähän löysä.

 

Raskausarpia sain reisiin ja rintoihin. Maha onneksi säästyi. Toivon kovasti, että nuo haalistuisi vaaleiksi. Ei siinä mitään kamalaa ole, että kroppa näyttää synnyttäneeltä, mutta ei nuo todellakaan kauniita ole, enkä iki maailmassa aio alkaa puhua rakkausarvista tai jotain vastaavaa kornia. Jos saisin päättää, palaisin oikein mielelläni raskautta edeltäneeseen vartalooni lukuun ottamatta noita tissejä, jotka on nykyisellään sopusuhtaisemmat.

 

Huvittavin seuraus synnytysestä oli, että 12 vuotta ollut korvareikä otti ja kasvoi umpeen. :grin: Pitäisi käydä rei'ittämässä se uudelleen, että voisi taas käyttää korviksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rinnat on kyllä suurentuneet joka raskauden jälkeen, vaikka kiloja ei ole aikaisemmasta kolmesta juurikaan jäänyt. Nyt tämä neljäs kerta on kuitenkin eri juttu, kun on välissä ollut useamman vuoden tauko. Toivottavasti nämä kilot lähtee yhtä hyvin kuin nuorempana. Olen vähän yli kolmekymmentä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

2v aikaa kuopuksen syntymästä ja vois jo todeta et mahanahka lörpsähti, tissit kutistu suht olemattomiin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsi täyttää kohta jo neljä eli pysyviä muutoksia täälläkin seuraavat: alavatsan raskausarvet, kaksi kuppikokoa kutistuneet rinnat (1,5v imetys teki tehtävänsä...) ja kaikilla tavoilla traumaattisen synnytyksen uusiksi muovaama alakerta... :( Painoa tuli raskausaikana 21kg, mutta kaikki lähti muutamassa kuukaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synnytyksestä 3kk aikaa.Vähän raskausarpia rinnoissa, reisissä ja pohkeissa. :( Painoa tuli rakauden aikana 18 kg ja vielä jälel 4 kg.En imetä niin enpä tiedä saanko noita kiloja enään koskaan pois. Oon sellain herkkusuu ja liikunta on aika niukkaa. Et ei ainakaa rantakuntoon 2012!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reilu puolitoista vuotta synnytyksestä ja tulokset ovat seuraavat: olen palautunut raskautta edeltävään painoon suurin piirtein (kiloja tuli melkein 20 ja meni vuosi aikaa, että ne lähtivät). Vartalon malli on muuttunut eli lantio on leventynyt, jonka seurauksena vanhat housut eivät enää istuneet samoin kuin ennen. Jotkut housut ovat myös kokoa isompia kuin ennen. Jollakin muullakin oli sormet paksuuntuneet ja siksi sormukset piti suurennuttaa. Jalat ovat samankokoiset ja yllättävän vähän tuli myös raskausarpia. Jonkin verran suonikohjuja tuli myös. Ah, rinnat ovat samanlaiset kuin ennenkin, eivät kasvaneet kyllä raskaus- tai imetysaikanakaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reilut 9 kk synnytyksestä paino on lähtöpainoa reilusti pienempi. Vatsa on vielä hieman "pehmeä" varmaankin osin sektiosta johtuen, vatsalihastreeneissä pitäisi skarpata ^_^. Niin ja sormukset pyörii sormissa. Ajattelin katsoa imetyksen loppumiseen saakka, ennen kuin alan niitä pienennyttämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melkein 5 kk synnytyksestä - kilot lähteneet, mutta vatsa on eri "muotoinen". Niin ja todella paljon raskausarpia vatsassa, sekä hieman reisissä ja alaselässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yli 2v kuopuksen syntymästä, ja ei se perhanan napa ole palautunut :( Töröttää ulos tosi härskisti, vähänkin tiukemmassa paidassa näyttää ällölle... Haluan mun kauniin navan takasin :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla jäi raskauskilot jo laitokselle, mutta sitte lihoin kun lapset oli 2- ja 3-vuotiaat, väsymys, stressi ja huonot työajat yms.

Mutta siis ennen lihomista, lantio leventyi, vatsanahka roikkuu, vatsassa on super paljon raskausarpia joka suuntaan ristiin rastiin. Kengän koko kasvoi numerolla, rinnat kasvoi ja roikkuu enemmän ku ennen.

Näistä mua haittaa vaan tuo vatsanahan roikkuminen, vaikee pekeutua, niin ettei se erottuisi.

Esikoinen oli kiinnittyny tosi alas ja mun piti tavallaan kannatella sitä mahaa käsillä koko ajan, kuopus oli taas ylhäällä, sellanen futismaha ja silloin vaikka odotin kuopusta viimesillään, mulla kuitenkin roikkui löysää nahkaa alamahassa. Ei kovinkaan nättiä ja siis olin silloin normaalipainoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolitoista vuotta aikaa ja mun napa ai näytä vieläkään samalta, vaikka raskauskilot ovat poissa. Se on suurentunut. Niin ja tissit ovat pienentyneet yhdellä kuppikoolla. Lisäksi on jokunen raskausarpi mahassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lantion levenemistä en ole huomannut, mutta mulla leveni vyötärö. Ja tämä ei siis ole mitään läskiä, vaan vartalon malli muuttui. Lisäksi iho on saanut osansa raskausarvista ja niistä tuskin tulen koskaan pääsemään täysin eroon. Rinnatkin räpsähtivät ja menettivät kimmoisuuttaan, kun joutuivat imetyksen alkuaikoina niin paljon venymään ja tuntuivat ainakin esikoisen imetyksen loputtua pienemmiltä kuin ennen.

 

Näin kolmen raskauden jälkeen ja yhden imetyksen vielä ollessa meneillään voin todeta, että edellisten muutosten lisäksi alavatsa on löysempi. Alavatsan iho on siis venynyt, koska kaikissa raskauksissa maha on ollut pitkään alhaalla ja jos ihon alla on yhtään enemmän rasvaa, niin olen tavallista pyöreämpi myös siitä kohtaa. Rinnat ovat pysyneet hyvin samankokoisina ekan raskauden jäljiltä, mutta toki imetyksen jälkeen ovat sitten taas tyhjemmät. Arpia on tullut lisää reisi-takamusosastolle ja varmaan rintoihinkin jokunen viiru, mutta eniten muutoksia tuli tosiaan ekassa raskaudessa ja kahdessa jälkimmäisessä ei niin paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lantio leveni siten, että vanhat housut ei enää mahdu. Myös pömppömahainen olen, vaikka olin jo aiemminkin. En kyllä usko, että ihan hevillä saisin mahaa treenattua pienemmäksi, joten olen katsonut parhaimmaksi sopeutua nykytilanteeseen. Raskausarpia ei ole yhtään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rintaliivikoko on ainakin toistaiseksi sama, mutta peruskorkkareissa jalka tuntuu vähän ahtaalta, ts. tuntuu tulleen jalkaan leveyttä lisää.

 

Synnytyksestä on parisen viikkoa, joten paha sanoa vielä, mutta veikkaan, että mahan tilanne on kohtalaisen pysyvä, eli olin ennen raskautta "plussapistemäinen" kera kiinteähkön mahamakkaran (hehe), mutta nyt ko. makkaran lisäksi on tullut löysää nahkaa...Raskausarpia on koko maha täynnä, navan alapuolella eniten, mutta löytyy niitä myös navan korkeudelta ja vähän yläpuoleltakin. Myös lantion alueelle tuli raskausarpia. Onneksi eivät ole kuitenkaan kipeitä, lähinnä ulkonäköhaitta, mutta näillä mennään.

 

Muokataan, 4 kk synnytyksestä kengät mahtuvat mallikkaasti jalkaan. Maha on edelleen ällöttävä, raskausarpien kanssa jotenkin elää, mutta mahan koon kanssa on vähän vaikeaa. Auttaa toki, kun ei liiku minnekään ja syö kuin sika...Myös lantio on selvästi leveämpi, tuntuu, että "kankku" alkaa jostain rintojen kohdalta...

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää nyt ei oo varsinaisesti kroppaa, mutta oon huomannut ihan vastikään yhden jutun. Mun hiukset on alkaneet kihartua. :o En toki tiedä onko synnytyksen jälkeistä vai jotain ihan muuta, mutta ennen ei oo tosiaan hiukset kihartuneet. Nykyään varsinkin pieni tihkusade saa aikaan laineet ja jopa vähän käkkärämmänkin tukan. Ihan outoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now