Snazu

Miten raskaus muutti kroppaasi

156 posts in this topic

Näin 7,5 viikkoa syntymän jälkeen sanoisin näin, päästä varpaisiin:

 

Kasvoissa ei mitään uutta (paitsi tummat silmänaluset :rolleyes: ) eikä myöskään hiuksissa. Tissit on "maitomeijerit". Pehmeämmät ja maidontäytteiset, saapa nähä mitkä nahkapussit jää kun imetys loppuu.. :dash2: ) Raskausarpia ei ole ja napa ennallaan, nahka pehmeämpi koko mahassa ja navan alla pyöreyttä enemmän. Lantio ja reidet niinku ennenki, ehkä vähän löysemmät reidet ku en liikkunut rv 25 jälkeen enää yhtään niin ku ennen runsaiden ja epämiellyttävien harkkasuppareiden takia) Jalka on kasvanut!! Ottaa ihan sairaasti päähän se että ostin ennen raskautta tosi makeet kalliit kengät ja on niin tiukat että ei niillä voi edes paikallaan seistä!!. Melkein yksi kokonumero tullut lisää.. <_<

 

Paino tippui muutaman kilon alle lähtöpainon heti alussa, kun niitä tuli vaan 7,5. Samat housut menee jalkaan ku ennenki, nyt vaan tosiaan se maha pömpöttää enempi navan alta...

 

Mielenkiinnolla odotan saako tätä torsoa tavallisella vaunulenkkeilyllä ja hölkkäämällä ennalleen, vai pitääkö lähtee salille.. <_<

Näin mä oon näköjään kirjoittanut aiemmin. Nyt pojan ollessa 7,5kk ja imetyksen tultua päätökseen voisin summata että kroppa on saman kokoinen ku ennen raskautta kaikilta osin mutta jotenkin pehmeämpi. Rinnat on pehmeemmät. Maha on sektioarpea lukuunottamatta niinku ennenki. Tai ainakin kaikki vaatteet istuu samalla tavalla ku ennen. Summa summarum, ainakaan tää eka raskaus ei saanut oikeastaan aikaan mitään mikä jäisi vaivaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla viimeisestä synnytyksestä on aikaa jo 5 vuotta.

Muutokset, jotka on jääny pysyviksi löytyy rinnoista ja vatsasta. Imetin kahta lasta, kumpaakin noin puolen vuoden ajan. Rinnat oli pienet ennen synnytyksiä (A-kuppi), eikä ne varsinaisesti pienentyny imetyksen jälkeen mutta ne on paljon pehmeemmät nyt, jotenkin tyhjemmät. Ei mitkään lärpäkkeet nytkään, mutta muutos on kuitekin selkeä.

Vatsaan ne suurimmat muistot raskauksista kumminkin jäivät. Ylipainoa mulla ei ole (bmi alle 20), ja rasvaprosentti keikkuu normaalin alarajoilla, lihaksiakin on. Silti mun vatsassani on "ylimääräistä", on pehmeä. Pompsahtaa helposti turvotusten yhteydessä ja näytän helposti siltä kuin olisin raskaana. Seistessä masu on litteä jollei mitään turvotuksia ole, mutta istuessa mahamakkarat on selvät. Häirii kyllä edelleen itteäni, ja harmittaa että tähän ei tunnu auttavat kovat treenit, ruokavalio eikä mikään. Nyt olis se hetki, kun pitäis hyväksyä ittensä tällaisena ja nauttia muuten terveestä kropasta. Ehkä ajan kanssa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rinnat kasvaneet yhdellä kuppikoolla. Ei oo yhtään kivaa, varsinkaan kun oon jo ennesttän suht isorintanen.

Nyt on vielä vaikeampaa löytää sellasia rintaliivejä missä rinnat ei näyttäis ihan kamalan tyrkyiltä.

Vaikka mielummin sitä olis vaikka ilman niitä rintaliivejä, sillon ne näyttäis pienemmiltä.

Mutta muuten ei näytäkkään kauheen hyvältä. Niskakipuja on enemmän kuin ennen. :(

Raskausarpia on mutta ne ei häiritse kun niihin on jo tottunut eikä ne oikeastaan niin kamalia ole. Ja koko ajan ne vaalenee..

muusta kropasta en osaa sanoa, raskauskiloja on vielä sen verran. Mahasta jää ihan kiva kun se pienenee koko ajan, tosin hitaasti mutta varmasti. :D :D

Edited by Pikkuinen13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lantion seutu leveni hieman, tosin sekin on palautunut melkein entisiin mittoihinsa.
Rinnat muuttivat "hieman" muotoaan, siis koko rintsikkavarasto meni uusiksi, ja nykyäänkin vain yhden malliset liivit sopii (tai mihin tissit sopii!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imetyksen seurauksena rinnat tietysti lörpsähtivät, mutta muutapa ei juuri tapahtunutkaan. Ainakaan negatiivisia asioita. Sen sijaan positiivista on mm. kivuttomat menkat ja jotenkin koko keho toimii vaan paljon paremmin. Viihdyn siis jostain syystä nahoissani paljon paremmin synnytyksen jälkeen, kuin sitä ennen! :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan vanhan ketjun kun olen tätä pohtinut. Itsellä lapsi nyt 5 kk ja mielestäni kroppa on ulkoisesti aika pitkälti entisensä. Maha on pehmoisempi ja rinnat eri muotoiset ja  vähemmän kiinteät. MUTTA jotain tosi myönteistä on tapahtunut sisällä. Kehotietoisuus on raskauden ja synnytyksen jäljiltä ihan eri tasolla, seksi tuntuu aivan ihanalta ja olen monin tavoin itsevarmempi kuin ennen. Todella ihailen omaa kehoani ja sen pysyvyyttä. Miehet myös katsovat kadulla vaikka vaunujen kanssa menen, eli ehkä mussa jotain hehkua on. Olen tosi onnellinen että olen saanut kokea tämän muutoksen, vaikka keho hieman onkin valunut alaspäin entisestä. Kehon muutos on luonnollista ja kauneusihanteet naiskehon suhteen julmia ja epärealistisia. Nautitaan kehoistamme, ne ovat ihmeellisiä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now