Mischa

Talvihaalarimerkit - isoa vai pientä kokoa

3 posts in this topic

En löytänyt vielä tälläistä keskustelunaihetta, joten täällä voisi kertoa kokemuksia eri talvihaalarimerkeistä, miten ovat koot vastanneet "oikeaa" kokoa.

 

Itse tilasin juuri meidän pojalle ensi talveksi Småfolkin talvihaalarin koossa 74-80. Poika on talvikauden aikana 9kk-1v2kk ja kasvaa nyt +2 käyrällä. Vähän jännittää, että mahtaako tuo puku olla pojalle liian pieni lopputalvesta. Kuitenkin seuraava koko 86-92 kuulostaisi järkyttävän suurelta 9kk ikäiselle...  Onko kenelläkään kokemusta noiden Småfolkin haalareiden koista, onko siis isoa vai pientä kokoa?

Edited by Mischa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo kokemusta Småfolkista, mutta voisin jakaa oman kokemukseni Po.P:in haalareista. Meidän esikoisella on ollut talvihaalari Po.Pilta jo viimeiset kolme talvea, ja aika pienet koot tuntuu olevan. Tällä hetkellä poika käyttää vaatteissa kokoa 110, mutta samankokoinen haalari jo kinnaa, samoin kävi viime talvena, kun haalarikokona oli 104. Koon 104 vaatteita käytettiin kuitenkin vielä puoli vuotta haalarikauden jälkeenkin hyvin, ja esim. Reiman 104-koon vk-puku on nyt sopiva. Pitäisi siis vaan uskaltaa ostaa isompi koko tuota Po.pia... toki meidän lapsi on kasvanut koko ajan kovaa vauhtia, mutta siis musta noi kokomerkinnät on yleisesti pienet ennemmin kuin isot. Muuten oon kyllä ollut noihin Po.Pin haalareihin tosi tyytyväinen, kestää kulutusta ja pitää lämpimänä ja kuivana.

 

Pienemmälle taas ostin Reiman vk-haalarin ihan vastikään ja tuo 74-senttinen haalari suorastaan nielaisee koko lapsen... :D Muuten vaatekokona 74-80, pituutta lapsella juurikin n. 74 senttiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käyttökokemusta talvihaalareista Lassiesta ja Lassietecista, Rasavilista ja Huppa-merkin haalarista.

Huppa oli vauvamallia ja kokoa 62, käytössä 0-4kk:n iässä ja mahtui koko talven ihan hyvin, oli kätevän mallinen, ettei ihan vastasyntynyt 50-senttinenkään hukkunut haalariin aivan totaalisesti.

 

Lassien vauvamalliston toppahaalari kokoa 80 oli käytössä 10kk-16kk:n iässä. Tyttö oli 76-84cm tuolla aikavälillä ja mahtui hyvin koko talven. Vastasi siis hyvin kokoaan, ei ollut erityisen reilu, leveä malli kuitenkin.

 

Lassietecin haalari kokoa 92 (valmistetaan kokoon 98 asti eli lienee myös vauvamallistoa?) on ollut käytössä tämän talven, kun tyttö oli 2v-2v.4kk. Haalari on reilun kokoinen, loppusyksystä lapsi ei voinut vielä liikkua kunnolla muhkeassa haalarissa. Tyttö on ollut n. 90-91,5cm pitkä tänä aikana, kun haalari on ollut käytössä. Edelleen on haalarissa hyvin kasvunvaraa ja saattaa mahtua jopa ensi loppusyksystä päälle. Haalari on aika leveä, mutta vyötärökuminauha vähän asettelee haalaria istuvammaksi.

 

Rasavil-toppahaalari koossa 86 jouduttiin ostaa, kun tuo Lassie oli tosi paksu ja iso loppusyksystä. Rasavil vastasi kokoaan ja on nyt jäänyt pieneksi hihoista ja lahkeista, mahtui alkutalven ihan hyvin, vaikka tyttö oli tosiaan 90cm pitkä.

 

Ensi talveksi on Legotecin toppahaalari kokoa 110, kaupassa vastasi mitoiltaan Reiman 98- senttistä, mutta on kapeampi malli. Tuntuu hassulta hypätä 92-senttisestä 110:neen, mutta Legon 104- senttisessä haalarissa oli osa mitoista pienempiä kuin Reiman kokoa pienemmässä. Lapsi on luultavasti noin 100-102cm ensi talvena, mikäli kasvaa samalla käyrällä. Nytkin jo tuota Legon haalaria pystyisi käyttää, jos olisi pakkotilanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now