Modiana

Taaperon/leikki-ikäisen yksin kotiin jättäminen

96 posts in this topic

Mun roskapussit eivät ole niin kiireistä sorttia, että mun tarvis lähteä niitä viemään ulos ja jättää poika yksin kotiin. Asutaan kerrostalossa.

 

Kyllä mä ymmärrän aivan hyvin pyykkirn ripustamiset esim. omakotitalossa. Mutta mun päähäni ei mahdu se, että lapsi jätetään yksin kotiin ja poistutaan näkö- ja kuuloetäisyyden ulkopuolelle. Miksi?! Mikä voi olla niin tärkeää? Ja jos on pakko mennä niin sitten otetaan se lapsi mukaan. Ei se muksu hajalle mene jos unilta joutuu heräämään.

 

En jätä lasta koskaan yksin niin, että en olisi kuuloetäisyydellä ja näkisi rakennusta, jossa lapsi nukkuu (esim. mökillä).

Mä en edes väitä ettenkö olis just niitä ihmisiä, jotka ajattelevat aina kaikki kauhuskenaatiot. Mutta mieluummin niin päin kuin että luottaisin ettei mitään satu ja jättäisin lapsen valvomatta.

 

 

Eipä tuo Noa syksyllä (2v3kk iässä) etukäteen ilmoitellut, että tulee putoamaan unissaan sängystään ja saamaan kouristuskohtauksen joka johtaa ambulanssikyytiin TYKSiin. Ei olla Armiksen tapaan saatu mitään varoitusta kurkunpäätulehduksesta ja sen aiheuttamista hengitysvaikeuksista. Noa kärsii myös satunnaisesti kauhukohtauksista.

 

En ikinä antais itselleni anteeksi, jos pojalle kävisi jotain minkä olisin voinut paikalla olemalla estää.

 

 

Kaikkien ei luojan kiitos tarvitse olla hysteerisiä äitejä kuin mitä mä olen, mutta heitteillejättö on melkoista riskinottoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ootko koskaan kuullut sanontaa "myöhäistä rykiä, kun paska on housussa"? Ihan tosissaan jotain pitää sattua, ennen kuin asioita kannattaa harkita ja järkeillä? En tiedä miten sähäkkä teidän poika on liikkumaan, mutta taaperoikäinen voi keretä aika paljon muutakin kuin ainoastaan herätä, jos pitemmäksi aikaa yksin jättää. Puhumattakaan siitä, mikä on lapsen järkytys ja kauhu kun tajuaa että on jätetty yksin. Kuka on niin idiootti, että haluaa kokeilla, melkoisen sydämettömältä tuntuu kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli onko se nyt heitteillejättö jos mä niitä pyykkejä ripustan pihalla sen 10-15min kun lapsi nukkuu sisällä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kyllä mä olen harkinnut järjellä sen tilanteen milloin olen voinut mennä viemään roskat tai pyykit ulos, kaikki on näyttänyt olevan pojalla hyvin ja mä pääsen pian takaisin kotiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tässä koko ajan ole puhuttu näkö- ja kuuloetäisyydellä olemisesta? Tuskin se pyykkiteline kilometrin päässä teidän kodista on, ja jos on niin kaupoista saa ostaa kotiin pyykkitelineitä...

 

Lis. Niin joo ja se vielä, että jos sä viivyt 10 minuuttia pyykillä päikkäriaikaan, lienee vähän eri asia kuin se että lapsi heräisi keskellä yötä/pimeessä ja olisi yksin niin pitkään että ehtisi myös tajuta olevansa yksin. Vai onko sama ja verrattavissa oleva asia?

Edited by Sue Ellen

Share this post


Link to post
Share on other sites

niin joo. asutaan omakotitalossa. koko ajan on näköyhteys ja kuuloyhteyskin (jätän oven raolleen) taloon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä koitin huvikseni kaivaa googlesta, että löytyykö jotain lakipykäliä siitä kuinka kauaksi aikaa lapsen saa jättää yksikseen kotiinsa mutta ilmeisesti ei ole niin tarkkaan määritelty vaan mennään tapauskohtaisesti varmaan. Toki voi olla, että en vaan osannut pikagoogletuksella löytää oikeita osumia :)

 

Mutta aiheeseen palatakseni... mä kuulun kanssa näihin ns. hysteerisiin äiteihin ja vaikka asutaan rivarissa niin en ole koskaan vienyt roskia tai hakenut postia kun poika nukkuu. Mä haluan olla kuuloetäisyydellä ja niin, että pääsen puolessa minuutissa pojan luo jos joku hätä nyt tuliskin.   Vaikka se tulipalo, olen ennemmin sisällä pojan kanssa ja ehkä kerkeän hakea lapsen makkarista ennen kuin koko kämppä on liekeissä. Mä en ole oikein ikinä oppinut itkaria käyttämään niin en osaa kuvitella, että menisin edes mitään pihatöitä tekemään ja jättäisin pojan sisälle, kun en tuonne takapihalle kuulis sitä itkua. 

 

Nopeat roskien viemiset, postin hakemiset tai koiran pikakusetukset ei kuitenkaan ole heittellejättöä toisin kuin pidemmät reissut pois kodin ulottuvilta. Mä olen ihan ehdottomasti vastaan sitä, että lapsi jätetään nukkumaan päikkäreitä/yöunia ja itse lähdetään viipottamaan pois oman tontin alueelta. Jos joku mun tutuistani kehtais mulle myöntää, että ovat lähteneet kauppaan/sairaalaan/ihan minne vain ja jättäneet lapsen yksin kotiinsa vaikka vain nukkumaan niin tekisin aivan surutta lastensuojeluilmoituksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kyllä pyykkiteline olkkarissa mutta siinä ei lakanoita kuivatella, kuka tahansa veis ne kesällä mielummin ulos kuivumaan ja niin mäkin teen. Ja joo, en ole kuulo- enkä näköetäisyydellä pojasta kun vien ne pyykit mutta kai mä sit oon tämmönen optimistinen ja naiivi talitintti kun uskallan silti käväistä ulkona kun poika nukkuu. Ja ei, en tunne huonoa omaatuntoa tuosta. Tosin tänä kesänä poika olis varmasti mieluusti auttamassa mua noiden pyykkien laitossa ulos kuivumaan kun on niin ahkera äidin pikku apulainen. :)

 

Mites sit nämä jotka jättää lapsen autoon sillä välin kun käyvät vaikka automaatilla tai pikaseen kaupassa ja sanovat että näköetäisyydellä ovat. Voihan se auto silti ykskaks räjähtää ja se on sit siinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen joskus käynyt viemässä roskat päiväuniaikaan, itse asiassa joskus olen tainnut kipaista roskikselle myös niin että esikoinen on katsonut jotain ohjelmaa telkkarista ja olen jättänyt meidän kämpän ulko-oven auki. Kerran olen myös käyttänyt ripuloivan koiran tarpeillaan talon edessä esikoisen nukkuessa päiväunia. Asutaan kerrostalossa alakerroksissa, roskikset on sisäpihalla ja siellä käymisessä menee ehkä minuutti. Tunnetaan naapurit erittäin hyvin ja heitä on tässä jonkun verran. Tiedän, että jos joku kuulisi lapsen itkevän hädissään tai näkisi mun makaavan tajuttomana pihalla niin varmasti tarttuisivat toimeen. Mä jopa mielummin kokisin sen liukastumisen siellä pihalla niin että joku näkisi mut ja tajuaisi lasten jääneen yksin kuin kaatuisin kotona ilman, että kukaan huomaa mitään. Mihinkään pihapiirin ulkopuolella en lähtisi.

 

Musta on vähän hassua maalailla noita kamalia kauhuskenaarioita kun kyllä se kotikin on vaaroja täynnä. Uskaltaisin väittää, että lapsella olisi suurempi riski satuttaa itsensä esim. silloin kun torkahdan hetkeksi sohvalle kuin silloin jos piipahdan minuutiksi pihalla. Mun nukahtessa lapsi voi päästä käsiksi veitsiin tai saksiin, kiivetä vaaralliseen paikkaan tai vaikka hukuttautua hiljaisuudessa johonkin saunakiuluun. Kaikkia näitä pidän huomattavasti todennäköisempanä kuin sitä, että minä saisin aivoverenvuodon roskia heittäessäni. Ja silti mä saatan välillä ne torkut ottaa, koska pidän riskiä noiden sattumiselle hyvin pienenä. :)

 

Itse olen sitä mieltä, että kaikkia vahinkoja ei vaan voi estää vaikka olisi kuinka varovainen. Lapsia tulee hukkumaan mökkirantoihin, ne karkaavat pihoista ja pääsevät käsiksi siihen yhteen myrkkylliseen törppöön, joka on varomattomasti jätetty varaston hyllylle. Kaikkea ei vaan voi estää. Tietenkään ei tämän nojalla pidä vetää ihan lekkeriksi ja olla välittämättä mistään, mutta olen vähän sitä mieltä, että johonkin se raja on vedettävä eikä sitä lasta voi olla ihan koko ajan vahtimassa ja pitelemässä kädestä kiinni ettei vaan mitään satu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites sit nämä jotka jättää lapsen autoon sillä välin kun käyvät vaikka automaatilla tai pikaseen kaupassa ja sanovat että näköetäisyydellä ovat. Voihan se auto silti ykskaks räjähtää ja se on sit siinä.

 

Sun mielestä siis on yhtä todennäköistä pysäköidyn auton räjähtää omine aikoineen tuosta vain, kuin yksin jätetyn lapsen herätä ja säikähtää tai teloa itseään? Solja on kyllä oikeassa tuossa, että kaikkia maailman vaaroja ei yksinkertaisesti voi välttää, vaan asiat tapahtuvat jos ovat tapahtuakseen. Koska me kaikki tiedetään että maailmassa niitä vaaroja on, niin kannattaako niitä tilanteita vielä ehdoin tahdoin itse edesauttaa? Vähän tulee nyt vänkäämisen makua, vaikka tuskin tässä kukaan on sun pyykin- tai roskienviemistä omassa kotipihassa ollut kritisoimassa!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen on ensi syksyn ekaluokkalainen ja me pikkuhiljaa harjoittelemme yksin kotona olemista, lyhyitä 15-45 min pätkiä kerrallaan ja päiväsaikaan. Samalla opettelemme puhelimen käyttöä. Poika olisi halunnut jo viime keväänä jäädä kotiin esim. kauppareissujen ajaksi, mutta suhtauduin siihen hyvin nihkeästi, arvioni mukaan vajaa 6v ei ollut vielä tarpeeksi luotettava. Mutta vielä vajaa 7-vuotiaanakaan en jättäisi häntä yksin yöllä, mitä jos hän herää pahaan uneen enkä olisi lohduttamassa? :( Vauvan/taaperon yksin jättämistä en edes harkitsisi, en yöllä enkä päiväsaikaan. No, ehkä ne roskat ja pyykitkin itkuhälärin kanssa. Mä en vaan pystyisi ottamaan riskiä. Kohta on synnyttämään lähtö edessä ja jännittää, mistä esikolle hoitaja, jos (mun tuurilla KUN) lähtö tulee yöllä. Otan pojan sitten sairaalaan mukaan, jos ketään ei saada kiinni. Kai sille joku punkka sieltä löytyisi, missä jatkaa yöunia... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko kommentoida tuota lapsen autoon jättämistä. Nähtyäni kotimaisen, tositapahtumiin perustuvan elokuvan Eläville ja kuolleille, en ikinä jättäisi lasta autoon ilman valvontaa. Elokuvassa perheen lapsi kuolee auton syttyessä palamaan kotipihassa. Sisälle olen sen sijaan jättänyt 2-vuotiaan päiväuniaan nukkumaan ja käynyt hakemassa lehden tai pyykit narulta. Myös valveilla olevan lapsen olen jättänyt hetkeksi lehden hakeakseni tai viedäkseni jotain pihavajaan. Rivarissa näihin kuitenkin menee aikaa max. minuutti pari. En ikinä voisi lähteä pihapiiristä pois lapsen nukkuessa, vaikka melko hyväuninen onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varsinaisia kauhukuvia, jos ruetaan maalailemaan niin voihan joku hullu tulla omakotitalon pihalle ja viedä sen vaunuissa nukkuvan vauvan vaunuineen. Kukaan tuskin kyttää ikunnassa koko aikaa, kun se lapsi siellä vaunuissa nukkuu. Jos jätät ne lapset sinne autoon kaupassa käynnin ajaksi, niin voihan se lapsi sielläkin saada päähänsä, että minäpäs lähdenkin tästä etsimään äitiä, ja jääkin auton alle parkkipaikalla jne. Todellisuus vaan on se, että lasta ei voi pumpulissa kasvattaa.

 

Mulla tuli mieleen kysymys joka on ehkä vähän ohi aiheen, mutta kysyn kumminkin. Minkä ikäisen lapsen voisit jättää yöllä yksin kotiin ilman aikuista ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schnappi, En tiedä kuinka vakavissasi olet, mutta olen töissä melkoinen nihilisti näiden asioiden kanssa. Kuluneen vuoden aikana on tullut taas useamman kerran käytyä keskustelua siitä onko ok jättää pieniä lapsia yksin sairaalan käytäville ja isän lähteä äidin mukaan synnytyssaliin. Aiheen puitteissa olen lastensuojeluilmoituksiakin tehnyt. Olemassa olevien lasten pitää mennä äidin mukavuuden ohitse, jos hoitajaa ei ole ei puoliso silloin toimi tukihenkilönä, piste. Lapsen paikka ei synnytyssalissa ole eikä meillä lapsia sinne päästetä.

Asiasta harvemmin keskustellaan suomalaisten kanssa, enemmänkin ulkomaalaisia koskeva asia. Sen sijaan toki voi olla että mummu/hoitaja tulee perhettä synnärille vastaan jostain toisesta suunnasta ja silloin lapsen hoitovuoro vaihtuu sairaalalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko se sitten välttämättä joku määrätty ikävuosi, vai lapsen kyky ymmärtää mitä yksin ollessa voi ja saa tehdä ja mitä ei. Tietääkö mitä tehdä ja kenelle soittaa jos tulee jokin hätä. Pärjääkö, voiko turvallisesti jättää? Itse olin avainnauhalapsi, iltapäivisin tunnin-pari yksin kotona koulun jälkeen ekaluokalta lähtien. Tuttu tie kotiin, ei autoteiden ylityksiä kuin yksi ja sekin rauhallisella tiellä, missä näkyvyys hyvä. Yksin yötä olin muistaakseni 10-vuotiaana, silloinkin itse halusin JA oli sovittu sadan metrin päässä asuvan tutun ihmisen kanssa että sinne voi mennä jos alkaa pelottaa. No, en mennyt. Jotakuinkin samoilla linjoilla olisin omienkin kanssa, että ei ennen kuin on valmis ja pärjää. Jos nyt siis puhutaan koko yöksi jättämisestä. Ja sitten seuraava kysymys, MIKSI se pikkulapsi pitäisi voida jättää yöllä yksin?

 

Laura: siis noin minäkin ajattelisin, mut entä jos on yksin sen isomman lapsen kanssa, että ei oo kerrassa ketään? Lienee tosi harvinaista, mut teoriassa mahdollista.

Edited by Sue Ellen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta ei kai se ettei jätä lasta yksin kotiin/autoon ole pumpulissa kasvattamista? Mä en koe olevani mitenkään kanaemo-tyyppiä, mutta yksin en lapsiani jätä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laura: siis noin minäkin ajattelisin, mut entä jos on yksin sen isomman lapsen kanssa, että ei oo kerrassa ketään? Lienee tosi harvinaista, mut teoriassa mahdollista.

 

Mä olen kuullut, että näissä tapauksissa soitetaan sosiaalivirastoon ja sieltä joku hankkii lapselle paikan jostain ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Laura: siis noin minäkin ajattelisin, mut entä jos on yksin sen isomman lapsen kanssa, että ei oo kerrassa ketään? Lienee tosi harvinaista, mut teoriassa mahdollista.

Mä olen kuullut, että näissä tapauksissa soitetaan sosiaalivirastoon ja sieltä joku hankkii lapselle paikan jostain ?

Se on silloin tilspäinen sijoitus. Toki useimmiten jos tilanne on tiedossa (siis ettei ketään ole olemassa eikä vahtia saa kavereistakaan) niin tilannetta suunnitellaan ennakolta ja lapsi voi saada tutustua ennakolta ko. perheeseen.

 

Edit. Siis sama hommahan on silloin jos huoltaja/huoltajat ovat sairaalahoidossa eikä kukaan kykene lapsesta huolta pitämään, tehdään väliaikainen sijoitus ja sitä myöten taataan lapselle hoito.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, tarkoitin, että olen yksin kotona lapsen kanssa. Meillä se skenaario on mahdollinen, sillä mies tekee myös öisin töitä (esim. tulevana la-su yönä), eikä pääse kovin nopeasti luoksemme mikäli synnytys käynnistyy silloin. Ainoat vaihtoehdot, mitä keksin, on ottaa poika mukaan tai varautua synnyttämään kotona... Ei tuo sosiaalivirastokaan kivalta vaihtoehdolta kuulosta, mutta siitä en tiennytkään.

Synnytyssaliin en lasta haluaisi traumatisoitumaan, vaan tyhmänä maallikkona ajattelin, että jos sille petaisi pedin jonnekin kansliaan. Anteeksi :D

 

Mutta tämä OT ja oma henk. kohtainen (toivottavasti turha) stressi. Pointti oli se, etten voisi yksin jättää poikaa missään tapauksessa kuitenkaan. Joku suunnitelma D täytyy keksiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isomman pojan ollessa 2-3kk vein hänet hereillä ollessaan pinnasänkyyn, laitoin mobilen pyörimään ja juoksin viemään roskia. Takaisin olin ennen kuin mobilen soitto oli loppunut. Itselle tuli kuitenkin jollain lailla paha mieli ja syyllinen olo ja sen jälkeen en ole lapsia jättänyt yksin vaan joko on lähdetty kaikki yhdessä tai sitten odotettu miestä/hoitajaa.

 

Meilläkin kauppa on ihan naapurissa ja ennen pikkuveljen syntymää usein mietin, miten helppoa olisi äkkiä kipaista hakemaan suklaata kun poika nukkui ja mies oli omissa menoissaan. Mutta oikeasti en edes harkinnut asiaa enkä ainakaan olisi ikinä voinut lähteä. Ajatus siitä, että poika olisi herännyt ja alkanut etsiä minua, tuntui jo kuviteltuna kauhealta. Meidän isompi poika on nukkunut jostain 8kk ikäisestä yöt heräämättä, mutta yksittäisiä kertoja silloin tällöin, ilman mitään kummempaa syytä, on herännyt itkemään tai muuten pyytänyt apua. Yleensä hyvin nukkuva lapsikin voi siis herätä yllättäen, joten vaikka tuntisi lapsensa miten hyvin niin silti en jättäisi yöllä hetkeksikään yksin nukkumaan. Muutaman kerran on käynyt niin, että mies on yöllä (kun ei ole saanut unta) siirtynyt katsomaan tv:tä ja jossain kohtaa kun olen herännyt niin aluksi olen kovastikin ihmetellyt, missä mies on. Jos aikuinenkin vähän säikähtää, niin miettii miltä tuntuisi pienen lapsen mielessä huomata olevansa yksin.

Edited by siristiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Soita naapurin ovikelloa?

 

 

Minäkin ihmettelen miksi piti ruveta vänkäämään, kun ei kukaan edes suoraan kritisoinut... Pitikö perustaa keskustelu vain saadakseen siunaus tekemisilleen...

 

Minuakin kiinnostaisi, sanotaanko laissa oikeasti tästä jotain. Jos sanotaan, niin haluaisin toimia sen mukaan, mutta muuten käytän omaa järkeä ja toivon ettei joku lastensuojeluviranomainen tule kertomaan jälkeenpäin että tuo oli muuten kiellettyä ja nyt viemme lapset pois  -_-

 

Käyn lähes päivittäin pyykkituvalla viemässä tai hakemassa pyykkejä tai varaamassa vuoroa (tai postilaatikolla) jättäen lapset keskenään kotiin. Kyllä, olisi mahdollista järjestää asiat niin, ettei niiden tarvitsisi jäädä, mutta en näe tarvetta ruveta sellaisiin järjestelyihin, kun pärjäävät hyvin sen pari minuuttia. Joo, voihan se olla että talo sattuu palamaan juuri sen kahden minuutin aikana kun olen poissa, mutta sen kokoisen riskin uskallan ottaa. Jos tilanne kotona näyttää lähtiessä rauhattomalta, laitan lastenohjelmat pyörimään siksi aikaa. Nykyään sitä tarvitsee vähemmän kuin ennen, lapset on tottuneet jäämään. Minusta tuo pari minuuttia on sellainen, että vaikka sillä aikaa tapahtuisikin jotain (lapsi vaikka satuttaisi itseään tai heräisi ja alkaisi itkeä), niin apu tulisi silti ihan kohtuullisessa ajassa. Vauvan oppiessa liikkumaan tulee luultavasti sellainen vaihe, jolloin se että jotain sattuu (nousee tukea vasten ja kaatuu selälleen tai ryömii pikkuesineiden luo ja tukehtuu niihin) on ennemmin todennäköistä kuin epätodennäköistä, ja silloin en varmaan jättäisi pariksi minuutiksikaan (en tiedä vielä, saa nähdä millainen lapsi tuosta tulee). Jos pakko olisi niin onnistuisikohan syöttötuoliin kiinni valjailla... Mutta nyt on kesäkin tulossa niin ei mukaan ottamisesta ole paljonkaan vaivaa (joskin pyykkikorin ja vauvan kantaminen yhtäaikaa ei ole kovin helppoa) ja todennäköisemmin jopa ollaan ulkona eikä sisällä. Ja sitten lapsen kasvaessa se vaihe taas menee ohi.

 

Jos kauppa olisi oikeasti vain tien toisella puolella tai naapurissa ja sieltä hakisi jonkun pikkujutun, se vastaisi minusta samaa kuin tuo pyykkitupa, eli luulisin että voisin käydä, mutta kauemmas en lähtisi.

 

Leikki-ikäisen voisin jättää pidemmäksikin aikaa yksin, jos olisin esim. pihassa niin että lapsi voi koska vaan tulla kertomaan jos on hätä, silloinkin varmaan vartin välein kävisin kurkkaamassa. Mihinkään kauas en missään tapauksessa lähtisi (en tiedä minkä ikäisen voisin jättää vaikka kauppakäynnin ajaksi kun ei ole niin isoa vielä). En varsinkaan yöllä, koska minusta lapsen pitää tietää missä aikuinen on. Eli päivällä lapsi on tietoinen siitä että jää vähäksi aikaa yksin ja aikuinen tulee kohta, mutta jos yöllä herää yksin niin se on paha tilanne, kun ei tiedä yhtään mitä tapahtuu.

 

Jos auto tai koti oikeasti yhtäkkiä vaan räjähtää niin tuskinpa siihen auttaa vaikka aikuinen siellä mukana olisikin  -_-

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schnappi, Koska sairaalassa ei tilanteita voida ennakoida niin hoitohenkilökunta ei voi ottaa vastuuta lapsesta joka ei hoitoon kuulu. Jos tuleekin hätätilanne tai on muutoin kiireinen yö niin kuka lohduttaa lasta joka herää siihen hälinään? Ei kukaan. Siis ihan ymmärrettävä asia heti kun se puhutaan auki, jotkut vaan päättävät silti jättää lapsen yksin käytävälle esim. tabletin kanssa ja lähtevät synnytykseen mukaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeinen asia, jota mä tahtoisin synnyttäessään miettiä, on se että miten esikoinen pärjää sillä aikaa yksinään käytävällä tai kotona nukkumassa. Mikä ihmisiä oikein vaivaa?!

 

Ymmärrän kyllä schnappia siinä, että pakkohan se esikoinen on mukaan ottaa, jos synnytys alkaa ja hoitajaa ei ole. Miten esim MLL:n hoitsut? Voisiko niistä olla apua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta on kanssa vähän vänkäämisen makua välillä tässä keskustelussa. Tympeetä kun tosiaan kukaan ei nyt varsinaisesti kritisoinut niitä roskien viemisiä tai pyykkien ripustamisia :(

 

Mutta joo. Kyllä mä uskallan lapsen jättää tuossa meidän etupihalla autoon siksi aikaa, että nopeasti kannan ostokset sisälle (rivari ja ajan auton suoraan oven eteen). En tiedä kävisinkö rahaa nostamassa niin, että jättäisin lapsen autoon. Tuskinpa, kun harvemmin nostelen rahaa ja yleensä senkin voi hoitaa samalla kun käy kaupassa lapsen jne. Mä en nyt ajattele, että se auto räjähtää jos selkäni sille käännän mutta en vaan koe jotenkaan kivaksi sitä, että lapsi olisi julkisilla paikoilla yksin autossa, jossa mä en ole. 

 

Ja ei varmaan ole mitään tiettyä ikää milloin lapsen voi jättää yksin kotiin yöksi. Mä taisin itse olla 13v. kun jäin yksin kotiin ja mulla oli silloin samanikäinen kaveri kylässä eli ei tarvinnut olla yksin. Mä halusin kanssa silloin ihan itse jäädä yksin ja äiti pitkin hampain lähti yöks mun tädille, joka asui siinä 15 minsan kävelymatkan päässä :) 

 

Me asutaan miehen kanssa kaukana molempien sukulaisista ja jos joskus toivottavasti tulee tilanne, että olen raskaana ja synnytys lähestyy niin pitää miettiä vähän niitä vaihtoehtoja kuinka toimia. Jos synnytys käynnistyy yöllä niin varmaan pitää herättää lapsi ja ottaa se autoon mukaan ja sitten mies kotiin lapsen kanssa kun ovat mut sairaalaan saaneet. Tai sitten soittaa se taksi. Hoitajaa kun meillä ei ole täällä suunnilla, joka yöllä vois meille tulla. Meillä on matkaa synnärille reilu puolisen tuntia mutta vaikka olis lähempänä niin ei tulis mieleenkään jättää lasta yksin nukkumaan yöllä. Ei kai kukaan älyllä varustettu ihminen oikeasti niin vois edes tehdä? Hyi kun tekee pahaa jo ajatuskin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now