Jolie

Taapero lentokoneessa

39 posts in this topic

Syksyllä olisi edessä eka lentomatka lasten kanssa. Ovat tuolloin 3,5- ja 1,5-vuotiaita. Toivoisin tähän ketjuun kaikki kultaakin kalliimmat vinkit lasten kanssa lentämiseen ja lentokentällä toimimiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jouluna 1,5veen kanssa 10h lennon matkaava merkkaa ketjun ja toivoo kanssa vinkkejä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennettiin juuri viikko sitten Kanarialle neljä vuotiaan ja kohta kaksivuotiaan kanssa. Lennon piti kestää kuusi tuntia, mutta välilaskun takia se kestikin melkein kahdeksan. Pakattiin isommalle omaan reppuun pari pikkuautoa, Rubikin kuutio (pienempi rakastaa käännellä ja katsella sitä), muutama lastenkirja ja täytettävä mehupullo. Omaan käsimatkatavaraan otin mukaan ohuen piirustuslehtiön, värityskirjan ja kyniä. Lehtiö, värityskirja ja kaksi kirjaa oli ihan uusia, jotka lapset sai vasta koneessa. Mielenkiinto säilyi näin ehkä pidempään? Sitten oli pientä naposteltavaa, ja ruokanatsiudestani huolimatta pakkasin mukaan muutaman tikkarin ja pienen karkkipussin. 

 

Lento lähti vähän ennen kahdeksaa aamulla, ja herätys oli meillä todella aikaisin. Lapset oli aika väsyjä ja nälkäisiä mutta ruoka pelasti isomman. Pienempi sitten toteutti sen minun painajaisista pahimman eli oksensi mahansa tyhjäksi täpötäydessä koneessa. Onneksi olin pakannut vaippojen kanssa paketin kosteuspyyhkeitä mukaan, ja ottanut pienemmälle kahdet varavaatteet koneeseen mukaan. Turbulenssia oli paljon, ja se kai sai pikkuisen mahan sekaisin. Hänellä on aikaisemmin ollut matkapahoinvointia, mutta tämä kuitenkin yllätti. Stuertti suhtautui asiaan todella hyvin, toi meille roskapusseja, ison pinon käsipaperia ja vesipullon. Hän olisi luultavasti auttanut meitä enemmän, mutta juuri silloin oli paha täristys päällä ja lentohenkilökunnankin piti olla paikoillaan. Tai en tiedä, mutta hän kävi myöhemmin kysymässä vointia ja että tarvitsemmeko vielä jotain. Kanssamatkustajien suuntaan en pahemmin uskaltanut katsella... ehkä olivat ymmärtäväisiä, ehkä monikaan ei edes huomannut/kuullut tapahtunutta. Itseä nolotti, vaikka minkä sille voi.

 

Takaisin kun tultiin, lento meni kuin unelma. Lapset viihtyi lelujensa parissa ja matka oli tasaista. Tyttö nukkui sylissä (emme saaneet hänelle omaa paikkaa kun liian myöhään sitä alettiin kysellä) pari tuntia ja lopun aikaa touhusi siinä omiaan. 

 

Olihan sitä kannettavaa mukana paljon, rattaat sai Thomas Cookin lennolla viedä portille asti. Ja reissu itsestään meni kivasti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä viimeisimmällä reissulla 1v8kk vanhan kanssa erittäin hyödylliseksi osoittautui piirustusvihko, kynät ja monta tarra-arkkia. Tarrojen liimailu oli pojalle ihan uusi juttu, ja jaksoi tehdä sitä vaikka kuinka. Vielä hyödyllisempi oli tosin Ipad, jolta poika katseli Teletappeja ja pelaili pelejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain just kuulla, että meidän lennot kestää vain nelisen tuntia. Uudet lelut ja kirjat on kuitenkin varmasti hyvä valtti. Kiitos muutenkin vinkeistä!

 

Miten lapset on muuten reagoineet nousuihin? Onko pelottanut tai sattunut korviin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika on ollut Euroopan lennoilla 9 kk iästä lähtien. Lentokone on aina ollut jännä paikka, mutta ei mitään pahoinvointia tms. ongelmaa. Itse lentokone on jaksanut kiinnostaa jonkin aikaa, mutta sitten on tarvittu leluja ja viihdykettä joko dvd-soittimen tai iVehkeen kanssa. Jälkimmäinen on paljon kätevämpi, mutta noita ei meillä vielä ollut silloin kun poju oli ihan pirpana.

 

Lenkoasemalla ei ole ollut mitään ongelmaa. Jos matkikset on menneet ruumaan, on lainattu lentoaseman rattaita. Tai no joo, yleensä ollaan yritetty varata lennot mahd. päiväsaikaan, mutta kerran oli paluulento aamulla aikaisin. Silloin oli maitoa pullossa mukana, ja pojan piti sitä turvatarkastuksessa malliksi juoda. No, se ei ollut ongelma kun lapsukainen oli viisi minuutti jo kiljunut sen poisotetun pullonsa perään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennettiin Madeiralle kun poika oli 1v 3kk. Lentokentällä (ja matkalla) apuna oli mm. sellaiset eläinreppuvaljaat, mikä mahdollisti sen, että poika pääsi itse kävelemään muttei voinut harhailla mihin sattuu. Koneessa mukana oli maissinaksuja ja rusinoita, joita aina satunnaisesti annettiin tilanteen rauhoittamiseksi ja lähdössä/laskussa. Mukana oli muutama uusi lelu, sellaisia joissa on nippeleitä ja nappeleita mitä räplätä sekä kuvakortteja. Näiden lisäksi paljon aikaa kului sylissä seistessä, ja koska takana istujamme eivät paheksuneet (vaan innostuivat) annoin pojan kurkkia takanamme oleville penkeille. Paikkamme oli sellainen, että siinä oli ekstrajalkatilaa. Se oli mielestäni ehdottoman tärkeää, koska muuten ei olisi mitenkään poikaa varten mukana olleet nyssäkät mahtuneet mukaan eikä poika olisi voinut yhtään seisoskella. Tosi moni oli ihan hurmaantunut poikaan ja osa ajasta kuluikin niin, että vessajonossa olevat ihmiset (ja lentoemot) leperteli pojalle. Saatiin myös pyytäessämme se vauvakoppa eteemme, mikä oli hyvä juttu. Poika ei ihan malttanut siinä nukkua, mutta lepäili kuitenkin hetkittäin ja saatiin hänet välillä sylistä pois kuumentamasta meitä ja itseään.

 

I-padi tai vastaava on varmasti erinomainen mukana. Meillä ei sellaista vaan ollut (eikä vieläkään ole) kun on aika kallis aparaatti opiskelijan tuloilla.

 

Paikanpäällä olin otettu kun saavuttiin hotellille viimeisenä kun lapsen kanssa ei päästy rynnimään etujoukkoihin, mutta siitä huolimatta yksi nainen huomasi meidän olevan ihan poikki pojan ja laukkujen kera ja ehdotti bussilliselle porukkaa että päästäisi meidät edeltä huoneeseen. Ja päästiin siis jonon ohi ilmoittautumaan ja siitä sitten huoneeseen. Se tuli tarpeen. Poika simahti aika pian sen jälkeen yöunille ja eka ilta menikin sitten siinä hotellilla palautuessa lennosta.

 

 

Muoks. Ja matkarattaat meillä oli mukana. En enää tällä kokemuksella niitä rahtaisi mukaan ainakaan tuohon kohteeseen! Poika oli ulkona liikkuessamme järjestäen Manducassa tai käveli itsekseen. Se rattaiden rahtaaminen lentoasemilla ja busseissa ei ole tod. mitään herkkua kun kamaa on muutenkin paljon.

Edited by bohemian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pari Thaimaan matkaa takana eli lennot noin 10h. Ekalla kerralla tyttö oli 1v ja toinen lento 2v. 

1v:nä riitti pari simppeliä lelua ja pari kirjaa. 2-vuotiaalle olikin sitten jo vähän haasteellisempaa keksiä tekemistä ja eväillä oli suurempi merkitys viihtyvyyden kannalta. Meillä oli herkkuina esim muumikeksejä ja pillimehuja. Ite koittaisin välttää pienellä hirveitä sokeripommeja ettei sitten kostaudu pitkällä lennolla. 

 

Jokainen lapsi on niin erilainen että kaikkiin ei päde samat vinkit ja niksit. Vanhemmille mukaan roppakaupalla pitkää pinnaa niin jaksaa viihdyttää omaa lasta ja olla itsekin mahdollisimman hyväntuulinen. Jos tulee muilta matkustajilta mulkaisuja niin kannattaa asennoitua olemaan välittämättä niistä kun ei se oma huono fiilis auta sitä lasta jaksamaan koneessa. 

Edited by LumiDii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan kovin yleistä, että lapsen kanssa matkustettaessa saa tuota ylimääräistä jalkatilaa? Täytyykö varausta tehdessä mainita asiasta vai tuleeko se automaattisesti jos kyseessä on alle 2-vuotias lapsi?

 

Mitä lentoyhtiötä/matkanjärjestäjää käytitte bohemian?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut aina extrajalkatilaa, mutta ihan vain siksi, että olemme varanneet ja maksaneet sen etukäteen. Lapsiperheille ei siis automaattisesti tule ylimääräistä tilaa ja useimmin lapsiperheet sijoitetaankin juuri aika keskelle konetta, jossa sitä tilaa on vähän.

 

Meillä on mennyt aina lennot lapsen kanssa yllättävän hyvin. Nyt kun oltiin reilu 1v:n kanssa Kanarialla niin ainoa kamala juttu oli kun taapero joutui hyvin varhain heräämään kentälle lähtöä varten (olisiko ollut neljän aikaan aamulla) ja sitten piti vielä pitkittää pojan nukkumista että nukkuisi sitten lentokoneessa. Siinä vaiheessa kun kello lähestyi kahdeksaa, oli huuto aika kamalaa ja mikään ei auttanut. Mutta olipa sen arvoista kun taapero nukahti sitten alle minuutissa koneeseen rinnalle ja nukkui melkein puolet 7h matkasta. Nousujen ja laskujen aikana ei ole valitellut kipua, rintamaitoa on aina saanut. Useimmat antavat silloin mehua tuttipullosta tms, että lapsi varmasti nieleskelisi ja painetta ei ehtisi kertyä korviin.

 

Meillä ei kamalasti ollut puuhasteltavaa mukana. Pari kirjaa ja yksi välkkyvälelu. Silti selvittiin. Mutta ensi matkaa varten (lähes 2v luultavasti) aion hankkia tarroja, värityskirjoja, lehtiä/lukemista yms pientä puuhasteltavaa mukaan. Suurin osa ajasta meni keimaillessa muille ihmisille ja kannattaa toivoa että taakse/edessä olevalle penkille tulisi myös lapsia niin kurkistusleikeistä saa pitkään iloa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 kannattaa toivoa että taakse/edessä olevalle penkille tulisi myös lapsia niin kurkistusleikeistä saa pitkään iloa!

 

Tämä on niin totta!

 

Tuon jalkatilan suhteen, me ollaan oltu aina liian myöhässä varaamassa, eikä olla saatu tilavampia paikkoja. Nyt seuraaville lennoille meillä onkin pojalle sitten ihan oma istumapaikka, voi sitä luksusta!

Ja kun poika oli alle 1v, käytiin kahdesti reissussa, mutta millekään lennolle ei saatu vauvakoria, joten suosittelen aikaista varaamista. Tosin meillä on saattanut olla vaan huono tuuri.

 

Joka tapauksessa, päivälennot menee vauvojen ja taaperoiden kanssa ihan leppoisasti mun kokemuksella, mutta yölennot on ihan kamalia. Ainakin meidän poikaa oli vaikea saada nukahtamaan ja sitten kun se nukahti, nukkui se mun sylissä siten, etten itse pystynyt koko 6 tunnin lennon aikana (joka oli siis keskellä yötä) nukkumaan yhtään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2.5 ja 5 vuotiaan kanssa noin kuuden tunnin lennot meni loistavasti. Molempiin suuntiin oltiin koneen keskivaiheilla, kun ei haluttu maksaa ekstraa. Toki siis meillä oli jo molemmilla lapsilla oma paikka, joka helpotti kivasti. Nuorempi nukkui osan matkaa molempiin suuntiin. Loput ajasta "pelasi" ensin tabletilla ja katsoi kannettavalla dvd-soittimella (eli sellainen autoon saatava) ohjelmia. Kuulokkeet oli koneen hurinasta johtuen välttämättömät. Samoin isompi pelasi tabletilla ja teki puuhakirjaa/väritti sekä katsoi elokuvaa. Pienempi ei oikein malttanut piirtää tms. Nousuissa ei ollut ongelmaa, mutta laskuissa molemmat valittivat korviaan, mutta purkan jäystäminen auttoi kohtuullisesti. Paluulennolla pienempi kaatoi mukillesen vettä päällensä, mutta vaihtovaatteita oli mukana reilusti eli vaihdettiin vain kuivaa päälle.

 

Eli jos vaan löytyy "teknisiä apuvälineitä" niin suosittelen. Yllättävän pienikin värittelee tms. tabletilla tai ipadillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me varattiin viimein ne meidän lennot Thaimaaseen jouluksi ja mulle tuli yllätyksenä että Finnairilla eivät antaneet omaa paikkaa alle 2veelle vaan pakko matkata sylilapsena. Onneksi sentään saatiin "eturvin" paikat ja se koppa siihen eteen, ettei oikeasti tarvitse koko matkaa sylissä pitää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olisin kyllä enemmän yllättynyt, jos olisivat paikan antaneet ilmaiseksi pois. Taitaa noi joulun ajan lennot Thaikkuihin olla niin suosittuja, että kaikkki mahdolliset paikat myydään ja hyvään hintaan.

 

*

Poika ei oo ollut koneessa vuoteen ja tällä viikolla oon ekaa kertaa miettinyt että voisi taas kokeilla. Jos olis vaikka hitusen edes vähemmän muurahaisia housuissa ja enempi järkeä päässä.

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lennetty useita kertoja Euroopassa ja kotimaassa vauvan/taaperon kanssa, ja kahdesti Australiaan lapsen ollessa 7- 8kk ja 16-17 kk. Koskaan ei ole ollut korvaongelmia, ihan vauvana imetin noustessa/laskeutuessa jos vauva oli hereillä ja tuntui sitä haluavan. Isompana ei olla tehty mitään "toimenpiteitä" nousujen/laskujen aikana.

 

Eka Australianlennot meni tosi helposti, kun lapsi oli vielä niin pieni. Pääasiallinen ravinto oli rintamaito, ja jotain soseita oli mukana joita sitten annettiin myös. Tuolla reissulla meillä oli vauvakori joka lennolla, mikä oli ihan loistava juttu! Monilla yhtiöillä vauvakori on niin ylhäällä, että jos on tällainen lyhyt niinkuin minä niin sen reunan yli ei näe ilman että nousee vähän seisomaan omalta istuimeltaan.

 

Toisella pitkällä reissulla lentäminen oli jo hiukan haasteellisempaa, mutta silti lennot menivät tosi hyvin. Olimme hankkineet uusia "leluja" viihdykkeeksi matkalle. Nämä olivat siis kaikenlaisia halpoja kevyitä pikkutavaroita jotka oli taaperolle uusia juttuja mutta joiden kannalta ei haitannut vaikka ne joutuisivatkin hukkaan (esim, teippirulla, piipunrasseja, joku kirja...Tigerista enimmäkseen oltiin näitä haettu - palloja en suosittele kun ne vain putoavat ja kierivät pois!). Näitä sitten tasaisin väliajoin otettiin esille yksi kerrallaan kun tylsistyminen uhkasi iskeä. Kaikkein mielenkiintoisin juttu pojalle oli kuitenkin se istuimessa oleva kaukosäädin, sitä jaksoi räpeltää. Ruokaa joutui ottamaan mukaan tosi paljon lentojen ja matkan pituuden takia, koska haluttiin varautua myös myöhästymisiin/peruutuksiin lentojen suhteen. Tälläkin reissulla saatiin suurimmalle osalle lennoista vauvakori, johon meidän pienikokoinen taapero vielä mahtui, mutta pisin 13 h lento istuttiin koneen keskiosassa normipaikoilla lapsi sylissä (lisäksi henk. koht. valo ei toiminut, mikä oli mielenkiintoista ottaen huomioon että lento oli yölento, ja koneen yleiset valot sammuksissa n. 80% ajasta...). Yhdellä näistä lennoista istuttiin sellaisilla ikkunapaikoilla, missä meidän takana oleva rivi oli tyhjä, joten esim. syödessä toinen meistä meni istumaan tyhjälle paikalle ja taapero istui toisen aikuisen vieressä. Muulloin söimme vuoronperään (ellei lapsi sattunut nukkumaan juuri ruokailun aikaan - yleensä ei). Tällä reissulla lapsi oli sairas (kuumetta & nielutulehdus) yhden lennon aikana, mutta siitäkään ei koitunut mitään ylimääräistä korvaongelmaa/huutoa.

 

Meillä on Manduca aina mukana lentäessä, ollaan koettu se tosi hyväksi lentokentillä lapsen kantamiseen.

 

Sellaisia juttuja mitkä meille on osoittautuneet hyviksi olla mukana on olleet: tuttiketju (jotta tutti ei pyöri lattialla), ja joku muukin "naru" jolla voi leluja kiinnittää siten että ne eivät putoa lattialle; kangaskassi tms mihin on jo valmiiksi laitettu vaipanvaihtotarvikkeet, jotta isosta kassista ei tarvi tarepeen yllättäessä alkaa kaivelemaan tarvittavia juttuja; tarpeeksi sitä ruokaa/juomaa (meillä lapsi juo mielellään sellaisesta lasten "sporttipullosta", jossa on pilli - tätä ei kannata käyttää koneessa koska paineenvaihteluiden takia juomaa tulee pillin kautta ulos ja paikat kastuu); varavaippoja myöhästymisten varalta; varavaatteet vahinkojen varalta (mahd. myös vanhemmille, riippuen lapsen iästä jne); Manduca/liina/tms ja ennen kaikkea lehmän hermot!

 

Ennen ensimmäistä pitkää reissua löysin googlatessani tällaisen blogin aiheesta:

http://flyingwithchildren.blogspot.com

Osa asiasta on todella pässinlihaa tuolla, mutta sieltä löytyy myös jotain hyviä vinkkejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

duudeli, Eturivinpaikat on kyllä tosi pop, mutta en usko, että te enää jouluna mitään sillä kopalla teette. Siinä on mun mielestä aika pienet paino/pituus/ikärajatkin, että meidän sinttikin olisi vaan juuri ja juuri päässyt siihen 2kk sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laine, me olisi siis kyllä maksettu siitä istumapaikasta ihan täysi hinta, mutta eivät myyneet :o

 

minga, no sitä mäkin ihmettelin! Väittivät vaan kovasti, että alle 2 vuotiaille ei istumapaikkaa koska KOPPA.  :blink: No, onneksi on sentään se lattiatila siinä. Voisi kyllä olla aika horroria pitää 1,5veetä koko lento sylissä.. tai antaa juosta pitkin käytävää mikä ei kauheesti innosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no oho, toi on kyllä hassua. oon kuullut joskus muuten kanssa tosta, en kyllä ymmärrä miksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finskillä se koppa on muistaakseni n. 80 cm pitkä ja kilorajoitus oli joko 13 kg tai 15 kg. Meidän pikkutaapero mahtui vielä tammikuussa 17 kk iässä, mutta on siis pienikokoinen.

Edited by macadamia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä jo hiukan vajaa 5-vuotias viihtyy hyvin kun ottaa kannettavan dvd-soittimen ja UUSIA katsottavia ja rusinat toimii hyvin. En ole oikeastaan enää ongelmaa kun ymmärtää sentään jo puhetta :rolleyes: tai sanotaanko, että kuunteleekin jo mitä äidin suusta tulee ulos. Vähän pienempänä meni miten meni, suht ok kuitenkin kun ei kovin pitkiä lentoja ollut, monesti nuo lennot millä on menty ovat olleet sellaiseen aikaan että on sitten nukuttukin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on oltu useamman viikon reissulla tuolloin 2 v ja 3 kk ikäisen tyttömme kanssa. Reissun aikana matkustettiin lentokoneessa yhteensä 6 kertaa, joista kaksi pisintä oli 12 h lentoja. Joka kerta tytölle oli oma paikka, eli maksettiin hänen lipustaan lähes sama hinta kuin omistammekin. (Minäkään en oo aiemmin kuullut tuosta, että miksi ihmeessä eivät möisi lippua alle kaksivuotiaalle, jos vanhemmat haluaa paikan maksaa?? Ihme käytäntö!)

 

Meillä kaikki meni kyllä tosi hyvin, tyttö ei pelännyt, korviin ei sattunut, ei tullut huono olo. Tyttö nukkui koneessa omalla paikallaan paljon ja loppuajat käytettiin lukien, piirtäen, lastenohjelmia katsellen (pitkillä lennoilla oli oma screeni istuimen selkänojassa) ja syöden. Eniten aikaa saimme kulumaan kännykällä pelaten ja olinkin valmiiksi ladannut puhelimen täyteen uusia pelejä, musiikkia ja piirrettyjä. Meillä ei ole iPadia tai vastaavaa, mutta jos olisi, niin sitten mukana olisi ollut se.

 

Tyttö kyseli aina koneesta lähdettyämme, että milloin mennään taas lentokoneeseen, eli mitään pelkoja ei näyttänyt jäävän. Ainoa turhautumisen aihe koko lennolla oli istuinvyö, jota tyttö ei olisi aina halunnut pitää. Välillä, kun tyttö oli syvässä unessa ja hänet piti herättää, jotta vyö saatiin paikoilleen, syntyi melkoinen kiukkuväsyhuuto, mutta tästäkin selvittiin. Myöhemmin asiasta juteltiin ja kerrottiin, että me ei voida sitä päättää, onko istuinvyö paikoillaan vai ei, vaan se pitää aina laittaa, kun kapteeni niin käskee, ja tästä keskustelusta tuntui olevan apua.

 

Lentokentillä oli mukavaa, kun oli tilaa juosta ja ihmetellä ihmisiä ja lentokoneita. Pitkätkään odotusajat ei haitanneet, koska ihmettelemistä pikkuisille riittää ja yleensä löytyy aina joku paikka, jossa voi ottaa torkut, jos väsyttää, vaikkei rattaita mukana olisikaan (meillä ei ollut, mutta pienemmälle lapselle olisi ehkä otettu). Reissu meni kyllä kaiken kaikkiaan loistavasti ja jos tilaisuus tulisi, en epäröisi lähteä uudestaan. :) Lapsen kanssa matkustaessa lomasta saa irti ihan eri asioita kuin kahdestaan. Myös paikallisten ihmisten suhtautuminen vaaleaan länsimaiseen taaperoon on yleensä ihastuttava ja ainakin meidän lomalla lapsi sai niin hirveästi positiivista huomiota osakseen, että taisi kotiinpaluu olla hänelle pieni kulttuurishokki. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennettiin viime toukokuussa Rodokselle ja tietysti myös takaisin, lapsi ei ollut ihan taapero silloin, mutta 9-10 kuukautta. Omaa paikkaa meillä ei lapselle ollut, vaan oli sylissä. Yllättävän hyvin lennot menivät, pari itkuhetkeä oli (esimerkiksi ennen päiväunille nukahtamista, kun oli vaikea nukahtaa oudossa paikassa), mutta muuten lapsi jaksoi ihmeen hyvin ihmetellä kaikenlaista ja tosiaan nukkui päiväunetkin lennolla.

 

Laskeutumisen aikana lapsi vähän itkeskeli, mutta siinä ei oikein voinut muuta tehdä kuin silitellä ja lauleskella sille ja tarjota tuttia tai vettä tuttipullosta siltä varalta, että korvissa tuntui ikävältä (tosin musta tuntuu, että enemmän itketti se, kun piti mennä turvavöihin naama eteenpäin istumaan). Aika moni pieni lapsi vähän itkahteli laskeutumisen aikana, joten ei siihen varmaan kukaan sen kummemmin kiinnittänyt huomiota (niitä varmaan häiritsi enemmän se mun epävireinen hyräily kuin lapsen kitinä :grin: ). 

 

Paluumatka meni ihan erityisen vaivattomasti. Vauva nukahti kantoreppuun kun odoteltiin portilla koneeseen pääsyä. Siinä se sitten nukkua posotti, kun kiivettiin koneeseen portaita pitkin jyrisevän suihkumoottorin vierestä ja jatkoi unia istuma-asennossa ihan tyytyväisenä, kun siirsin sen kantorepusta syliin turvavöihin (nousun ja laskun ajan sen piti siis olla sylissä kasvot eteenpäin siinä omaan turvavyöhön kiinnitettävässä vauvan vyössä). Sen jälkeen lapsi nukkui koko nousun ajan ja puolet lennosta... Turhaan siis jännäsin, miten menee.  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi jestas miten hyvä nukkuja! :grin: Meillä en näe näin käyvän ikinä, joten pitää vaan kahmia vinkkejä viihdyttämiseen :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lennettiin juuri Espanjaan ja takaisin (4,5h lennot/suunta). Isommalla lapsella (2,5v) oli iPad, johon ladattu videoita ja pelejä, viihtyi sen kanssa. Pienempi (1v2vko) olikin aivan kamala. Menomatka oli päiväuniaikaan -> nukkui koko lennolla 5 min sylissä. Muuten itki (väsymystä) tai riekkui siskonsa paikalla/sylissä. Tikkareilla saatiin tunti kulumaan.. Kirjat, lelut, videot eivät neitiä kiinnostaneet pätkääkään. Tulomatka oli yöuniaikaan (lähti klo 20.30, takaisin suomessa 01 aikaan); nukkui lennolla 10 minuuttia sylissä. Sama kaava kuin meno matkalla, paitsi nyt meillä oli koko perheelle paikat vierekkäin, joten mahduttiin paremmin antaa neidin olla siinä "poissa sylissä". Ainoastaan napostelujutut kiinnosti neitiä, muuten kiipeili edestakas penkillä, lattialla, jne ellei huutanut väsymystä (ja mies yritti nukuttaa syliinsä, mun sylissä raivosi vielä enemmän). Onneksi lento oli täynnä muitakin lapsia, niin meidän neiti -en nuku ikinä matkalla missään- ei ollut ainut häiritsevä tapaus.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ kuulostaa ihan meidän esikoiselta! Ei suostunut koneessa nukkumaan 1 v eteenpäin. Nyt ekan kerran kesäkuussa 2v 2kk ikäisenä nukahti koneeseen vähäksi aikas eikä huutanut koko matkaa. Suostui pelaamaan ja leikkimään tabilä. Huomenna taas edessä lennot Suomeen kukonlaulun aikaan. Saa nähdä miten menee, joko oltaisiin menossa parempaan suuntaan. On nyt innostunut vihdoin puirtämäänkin. Toivottavasti viihtyisi paremmin.

 

 

Tuosta Finnairista sen verran, että ne kopat ovat 70 cm ja niissä painoraja olisko 11kg. En muista ulkoa. Me jouduttiin esikolle tappelulla saamaan.se varattua, koska oli yli 6kk. Turvallisuus tässä siis syynä, yli 6kk liikkuu. Mulls on perhettä ja ystäviä olleet finnairilla lentoemoina ja silloin asiasta tuli puhetta ja sanoivat että lentoemot antaa kyllä aina sen korin kunhan painorajat ei ylity ja meidän lennoilla olikin reilu vuosikas ja joka nukkui kopassa silleen että jalat tuli yli. Mutta se ei siis ole tarkoitettu kaikille alle 2 v. Mutenkin finnairin sivuilla puhutaan ihan että vauvalle saa kaukalon mukaan jos on varannut vauvalle oman paikan. Siellä on nyt asiakaspalvelussa ollut täysin tietämätön. Netistähän paikkaa ei voi varata kuin valehtelemalla iän , mutta sen saa korjattua soittamalla asiakaspalveluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now