Suvi

Kuvia ristiäiskakuista

310 posts in this topic

post-3175-1286390108,09_thumb.jpg

 

Onnistuinkohan liittämään kuvan... Tässä meidän neidin ristiäiskakku :) Mun äitin ja pikkusiskon väsäämä :)

 

edit. Miks mä en saa ikinä isoa kuvaa :girl_sad: No, saapa sen klikattua suuremmaksi :girl_smile:

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Raaskiiko tuollaisia edes syödä? :girl_smile:

 

Kyllä raaski, ja herkullista oli, mutta monta valokuvaa siitä kyllä otettiin ennen kuin sallin siihen kakkulapiota upottaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpas nyt tännekin kuva meidän ristiäiskakuista. Tuon jälkimmäisen koristeluun sain ideaa Maitovalaan kakusta, joka on esillä täällä pari sivua taaksepäin. Toivottavasti Maitovalas et pahastu ideasi lainaamisesta! Ensimmäinen kakku on kuorutettu sokerimassalla, jonka päällä on vielä tehosteena kimallejauhetta. kakun välissä on pähkinäsuklaa täytettä. Toisessa kakussa on kuorrutteena vaahtokarkkikuorrute ja välissä mansikka- ja valkosuklaatäytettä. Molempien kakkujen koristeet väkersin itse marsipaanista ja sokerimassasta.

 

_smaller.jpg

 

_smaller.jpg

Muoks. anteeksi kuvien iso koko. Yritin laittaa tänne pienemmät kuvat, mutta siitä tuli koko ajan joku virheilmoitus! girl_mad.gif

Edited by Mischa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin ihastelemassa teidän kaikkien kakkuja ja hakemassa inspiraatiota oman pojan kakkuun. Esimerkiksi tuo Mischan alempi kakku on tosi kaunis :lipsrsealed: Tää on ehkä vähän noloa, mutta koska en oo koskaan ollut syömässä tuollaista kakkua, on ihan pakko kysyä: Miten tuollaista leikataan? Kerros kerrallaan vai isketäänkö kakkulapio läpi koko kakun?

Edited by tollen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä meidän kakku viime lauantailta sokerimassakuorrutteella ja sisällä vaniljakreemiä ja vadelmahilloa... Hyvää oli.

Koristeet on tehnyt tytön kummitäti.

 

med_gallery_58_238_85341.jpg

 

muoks. Takana näkyy myös itsetehty lohivoileipäkakku. Sekin oli hyvää. :P

Edited by Annnoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No huhhuh, onpa ihania kakkuja! En tiedä kannattaako katsoa noita edellisiä sivuja ollenkaan, kohta olen taas vatkaimen varressa (loppuraskauden pesänrakennus keskittyy täällä lähinnä leipomishommiin...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielettömän hienoja kakkuja!

 

Mies inhoaa marsipaania, en saanut sitä hääkakkuihinkaan, vaan niiden kermakuorrutus värjättiin pinkiksi elintarvikevärillä ja tein silloin itse sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta sitten keltaisia kukkia...

 

Saako tuota vaahtokarkkimassaa mistä? En ole koskaan törmännyt... säilyykö miten ja maistuuko se siis vaahtokarkilta? Tarkotan lähinnä, että kelpaiskohan tuo miehelleni, kun marsipaania ei saa laittaa mihinkään kakkuihin tuollaiseksi kauniiksi levyksi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Saa sitä tilattua mutta itse tein sitä ja ei se ruudinkeksijää vaadi ;) Massa maistuu vaahtokarkille joten kelvannee miehellekin? Sokerimassaa on ehkä helpompi käsitellä joten eikö se voisi olla vaihtoehtona myös? Ullan unelma ainakin toimittaa nopeasti ja siellä on hyvä valikoima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, ja sokerimassa ei maistu ollenkaan marsipaanimaiselle. Ihanaa käsiteltävää! Nimimerkillä "Marsipaaninvihaajan vaimoke" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli toisinsanoen, heti kun mä alan kuntoutua tästä oksentelusta (koska se sitten ikinä onkaan, juuri ennen ristiäisiä, ehkä?) niin täällä lähtee sokerimassasta tehdyt koristeet ja tuo vaahtokarkkipäällinen testaukseen! Olis mahtavaa kokeilla vaikka pääsiäiskakkuun... KIITOS kaikille kommentoineille! :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä oon tilannu confettista kaulittavaa massaa joka maistuu vaahtokarkilta,hieman vaniljaiselta. onkohan se nyt sitä vaahtokarkkimassaa sit mut on tajuttoman paljon helpompi käsitellä kuin sokerimassa.sokerimassa tarvii musta kovin paljon tomusokeria ettei tartu mut tää massa on jotenki kumimaisempi eikä repeydy niin helposti.tykään! ja maku on ihan jees.koristeet oon tehny sokerimassasta koska kuivuu nopeammin.esim pikku kukat ym.lehdet taas marsipaanista jotta niitä saa taivuteltua paremmin.

 

muokkaan ku atrkistin.eli tuo massa ei oo vaahtokarkkimassaa vaan jotauin kaulittavaa massaa joka maistuu vaahtokarkilta TAI vaniljalta.mulla on erivärejä. jostain sitä saa myös vadelman ja appelsiinin ja banaanin makuisena

Edited by jmk

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_2072_267_170792.jpg

Omatekemä kakku ja kenkäkoriste. Vaahtokarkkitaikina on tässä ekaa kertaa kokeilussa. Ihme massaa se kyllä on, täytyy sanoa. Seuraavan kerran osaisin jo kaulia siistimmin ja ohuemmmaksi, niin ei jäisi tuollaisia vekkejä sivuihin... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä meidän kakku - sokerimassakuorrute, täyte tavallinen mansikka-kerma. En ole valitettavasti tehnyt itse...

 

IMG_5331.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now