Guest Paula82

Pyöräilykypärän käyttö

   155 members have voted

  1. 1. Käytätkö pyöräilykypärää pyöräillessä ?

    • Kyllä, aina.
    • Kyllä lasten kanssa pyöräillessä.
    • En käytä pyöräilykypää lainkaan.

Please sign in or register to vote in this poll.

95 posts in this topic

Kypärää olen käyttänyt niin kauan kuin niitä on ollut eli lapsesta asti. Kyllähän se hävetti kulkea typerän näköinen potta päässä, mutta olin niin kuuliainen, että käytin kyllä yläasteella ja lukiossakin aina pyörällä kulkiessa. En koe kypärän käyttöä hankalaksi. Sen sijaan koen olevani hyvä esimerkki omille lapsille, ympäristölle ja työssänikin. Kypärä on kuitenkin melko halpa henkivakuutus.

 

Lapset meillä käyttää tietenkin kypärää. Mieskin lähes aina. Jos meillä ei olisi lapsia, niin mies ei välttämättä käyttäisi - ei ole juuri lapsenakaan käyttänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kypärä kuuluu fillarin vakiovarusteisiin, ilman sitä en suostu lähtemään liikkeelle. Joskus oli pakko, ja tuntui tosi alastomalta. Joskus lapsena muuttaessamme fillaroitiin veljen kanssa meidän pyörät uuteen kotiin ja matkalla sitten oli metsätiet vielä paikoitellen jäässä. Vetäisin nurin oikein taidokkaasti, kypärä halkesi - pää ei. Pelästyin ihan järjettömästi kolausta, mutta muuten selvisin mustelmilla. Kypärä on varusteena myös rullistellessa ja lasketellessa (mutta ei potkulautaillessa..) Varmasti tulen pakottamaan kypärän päähän myös omille lapsille sitten joskus. Kaikissa näissä. Miehen sain puhuttua ympäri laskettelukypärän hankkimiseen ja on useasti sen jälkeen todennut, että paljon vapaampi olo laskea..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tällä hetkellä käytä, mutta varmaan kohta aloitan taas käytön kunhan pojan kanssa aletaan pyörälenkkejä tekemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsena oli pakko käyttää, sitten se jäi vuosiksi. Aikuisiän ensimmäisen pyöräilykypärän ostin viime kesänä ja sen jälkeen olen käyttänyt. Edelleen se tuntuu hankalalta ja epämukavalta mutta pidän asiaa kuitenkin tärkeänä. Jotenkin oman(kin) turvallisuuden tärkeys on ruvennut korostumaan nyt raskauden myötä, ja myös lapsellekin sitten aikanaan opetetaan että kypärä on pyöräillessä vakiovaruste. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En omistanut kypärää ala-asteen kypäräpakon jälkeen yli viiteentoista vuoteen, mutta kun aloin pyöräillä lapsi kyydissä, alkoi tuntua että pakko se on itsellekin hankkia. Nyt on kypärä päässä aina pyöräillessä, joskus unohtuessa tuntuu alastomalta. Lapset käyttävät poikkeuksetta ja mukisematta, miehelle yritetään vielä yhdessä lapsen kanssa muistutella, että hankkisi hänkin. Lasten mielestä se, ettei isillä ole kypärää on samalla viivalla sen kanssa, ettei isillä ole kumppareita, eli vähän hölmöä, kun lätäköissä läiskyttelyhän on ihan parasta. :grin:

 

Minusta ilman kypärää pyöräileminen näyttää typerämmältä kuin kypärän kanssa. Onhan kypärä siis epäesteettinen laite itsessään, mutta ilman pyöräileminen vertautuu minun päässäni laskettelemiseen pitkässä villakangastakissa tai vaellukselle lähtemiseen korkkareissa ja sifonkimekossa. Sen takia en osaa ajatella kypärää tyhmännäköisenä.

Just näin mullakin nykyään, kun itse olen kypäränkäyttäjäksi alkanut. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sekä minä että mies käytämme aina kypärää. Tai mies käyttää sen 100 % ja minä 98 %. Joskus unohtuu laittaa ja huomaan sen vasta puolimatkassa, tai niin tyhmä syy kuin se onkin, niin kampauksen takia. En pilalle menemisen pelossa, vaan ainoastaan jos jokin erikoinen syy vaatii isomman kampauksen, jonka kanssa kypärä ei yksinkertaiseti mahdu päähän, niin on pakko jättää pois. Mutta kyllä heti pelottaa, kun oudokseltaan ajaa ilman kypärää.

 

Ja mun kypärä on hieno, mun mielestä se ei ole ruma asuste ollenkaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

millaisia kypäriä teillä on ja mistä hankittu. Pitäisihän tuo hankkia. Todella hölmöä kyllä olla käyttämättä ja nykyään niitä kuitenkin saa aika kivojakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilteemasta kävin lapselle ostamassa kypärän, koska siellä se ei ollut ainakaan hinnalla pilattu. Itselle oon aikoinani intersportista ostanut kypärän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Höpönassu, ihan sama tunne mullakin jos kampauksen tai unohduksen takia kypärä ei olekaan päässä. Koko ajan ajaessa on supervarovainen ettei vaan kaadu johonkin töyssyyn tai huomaa kulman takaa tulevaa autoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäki käytän lähes aina, ja minustaki tuntuu tosi oudolta, jos joskus ei jostain syystä käytä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käyttänyt pikkulapsesta asti kypärää, enkä voisi kuvitellakaan lähteväni pyörällä mihinkään ilman sitä. Myös mieheni on aina käyttänyt kypärää. Hänellä onkin tapana sanoa kun ohitetaan pyöräilevä joukko, että taas niin ja niin monet arvottomat aivot siinä menevät, kun joku on ilman kypärää. Onhan se sellaista omien aivojen arvostusta se kypärän käyttö, kun halutaan ne harmaat aivosolut jotenkin suojata kolhuilta. Kaikista hassuinta on, kun näkee lapsen päässä kypärän, mutta aikuisella ei ole. Lapsen henkeä arvostetaan mutta ei omaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle pyöräilykypärän käyttö on yhtä automaattinen juttu kun turvavyön käyttö autossa. Muuta vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ole. Lapset opetetaan alusta saakka siihen että pyöräily on yhtä kuin kypärä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aiemmin en käyttänyt, nyt olen n. 4 vuotta taas käyttänyt. Tuntuisi nykyään hurjalta lähteä ajamaan ilman kypärää ja etenkin kun on lapsi kyydissä niin hyvähän se on malliakin näyttää :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä käytän. Välillä, jos keskustaan menen kaupoille en käytä, koska kypärän kantaminen kaupoissa tuntuu typerälle... Mies ei käytä ollenkaan. Kun olen sanonut, että sitten kun tulee maksuja täytyy miehenkin ruveta käyttämään kypärää niin vastaus on ollut ettei sitten enää tarvi pyöräillä en ymmärrä mikä siinä kypärän käytössä on niin vastenmielistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen lapsena käyttänyt kypärää ja joskus ehkä viidennellä luokalla muutama kaveri sai pyöräillä ilman, mutta minä en. Aloin siis kantaa kypärää koulumatkoilla sarvessa, kun päässä se oli niin tyhmän näköinen ja pidin sitä päässä vain muutama sata metriä kodin lähellä. Jokusen kerran vanhemmat ajoivat ohitseni autolla ja jäin kiinni siitä, että kypärä roikkui sarvessa. Yläasteelle siirtyessäni minulle ei taidettu enää sanoa kypärän käytöstä, vaikka pariin vuoteen en ollut sitä kunnolla käyttänytkään. Nyt aikuisena olen ajatellut, että täytyisi ostaa kypärä ja alkaa käyttää, kun pyöräilen paljon, mutta jotenkin se aina vain jää ostamatta. Tuntuisi ehkä hassulta alkaa yhtäkkiä taas käyttää kypärää. Olen kyllä miehelleni sanonut, että sitten, jos meillä on lapsia, me molemmat käytämme kypärää, jotta lapsillamme on hyvä esimerkki. Omat vanhempani eivät ole käyttäneet ja olen sitä ihmetellyt jo silloin lapsena, että miksi minun sitten kuuluu käyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now