Sign in to follow this  
Followers 0
Supsa

Lasten aurinkorasvat

9 posts in this topic

Mitkä aurinkorasvat olette kokeneet hyviksi ja mitkä huonoiksi? Ja perusteluja mukaan myös, kiitos.

 

Meillä on Eucerin Kids SK25, jossa pelkkä fysikaalinen suoja. On ollut ihan hyvä tähän asti kun olemme käyttäneet pitkähihaisia/lahkeisia vaatteita ja laittaneet rasvaa vain kasvoihin, niskaan ja kämmenselkiin. Kun siirryttiin t-paitaan alkoivat käsivarret kuitenkin jo vähän punottaa vaikka vain tunti ulkoiltiin (hellettä ja aurinkoa kyllä oli muille jakaa). Taitaa olla tyttö siis melkoisen herkkä auringolle. Nyt pitäisi siis ostaa jotain SK50 -rasvaa. Löytyisikö jotain jota on helppo levittää eikä tahmaa? Entä suositteko suihkeita vai tavallisia rasvatuubeja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Louis Widmerin SK25, joka on pitänyt tähän asti mallikkaasti. Helppoa tuo nyt ei ole levittää, joku jossain sanoi, että kaikkien fysikaalisten suojien rasvojen levittäminen on samanlaisen mössön kanssa taistelua....Suihketta ei ole kokeiltu. Käytännössä tuo ei oikein vastaa siis kysymykseesi, luin myös "jostain", että vain fysikaalisten suojien rasvoja ei olisi kertoimelle 50?

 

En tiedä sitten, onko lapsillakin jo sitä samaa kuin aikuisilla, että osa vain reagoi aurinkoon eri tavalla?

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Avènen SK50-voidetta, jossa on pelkkä fysikaalinen suoja (tai niin meille ainakin silloin apteekissa sanoivat). En kyllä sitä suosittele silti kenellekään, koska tahmaisuuden lisäksi se on värillistä, eli siitä jää kamalia tahroja.

 

Meillä käytetään Aco kids SK30-voidetta. Se on ihan hyvä minusta. Siitä samasta oli myös SK50. mutta siinä oli sitten myös kemiallinen suoja.

 

Tietysti lapsetkin reagoi eri tavalla, se riippuu ihotyypistä. Meidän lapset ei ole palaneet, vaikken rehellisesti sanottuna läheskään aina jaksa edes aurinkorasvaa laittaa. Esikoinen on vähän ruskettunut käsivarsista, ja minusta tuntuu että vauvalla on vähän rusketusta kasvoissa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Lovea Bion lasten aurinkorasva sprayna. Suojakerroin on 50, sisältää vain fysikaalisen suojan ja levittyy tosi helposti. Ensisijaisesti suojataan kyllä vaatteilla ja varjolla sekä vältellään auringossa olemista se pahin aika (11-15), mikä käy aika helposti, kun siinä on muutenkin ruoka- ja päikkäriaika, niin sisällä oltaisiin joka tapauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palattiin juuri Turkin matkalta muksujen kanssa eikä kukaan kärventänyt nahkaansa :) 8 kk typyllä käytössä tuo Eucerinin SK25, hyvin riitti kun pidettiin lapset sisällä päivän kuumimmat tunnit (mekin sijoitimme päikkärit juuri siihen kohtaan ja lapset nukkuivatkin ihan hyvin kun pääsivät helteestä viileään hotellihuoneeseen) ja pyrittiin aina hakeutumaan varjoon kun ei uitu (jos neiti nukahti rattaisiin niin heitettiin allaspyyhe suojaksi). Neiti ei edes suostunut käyttämään hattua ja puljasi uima-altaassa ihan normiuikkareissa ainakin tunnin päivässä yhteensä joten ei taida olla kovin herkkänahkainen ylipäätään. 

 

Vajaa kolmivuotiaalla käytettiin vähän vaihdellen tuota Eucerinia ja sitten ACOn SK50-voidetta olkavarsiin ja niskaan ja korviin jotka alkoivat punoittaa herkimmin. Lisäksi matkassa oli ACOn SK50 aurinkopuikko jota sipaistiin nenään ja poskille. Tuo ACO levittyi tosi nätisti ja imeytyi hyvin eli oli helppo käyttää vaikka poika ei malttanut hirveän hyvin aloillaan pysyäkään. 

 

Loppuviikosta aloin löysäillä rasvauksen kanssa ja se näkyy, molemmat lapset ovat varsin päivettyneitä mutta palanut siis ei kumpainenkaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut ja on ainoastaan Clarinsin Sun Care Milkiä 50+ ja on kyllä tosi hyvää. Suihkepullossa, ei haise pahalle, mutta levitettäessä erottuu valkoisena, joskin imeytyy aika nopeasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reilun vuoden iästä asti käytetty Eucerin 50+ kids voidetta. Parit etelän reissut ja Suomen kesä käyttöä takana ja suositelen lämpimästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Nivean Sun Kids 50:n suojakertoimella, ei kylläkään tuoksu mitenkään erityisen hyvälle, mutta ajaa kyllä muuten asiansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt ollut kolmatta kesää käytössä Laveran lapsille tarkoitettu aurinkovoide, jossa on suojakerroin 30. Kertaakaan eivät ole lapset palaneet, enkä mäkään, vaikka tunnun olevan jopa lapsia herkempi auringolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0