Sign in to follow this  
Followers 0
E. Vekara

Pikkuvauvan mahavaivat

Miten teillä?   49 members have voted

  1. 1.

    • Mahavaivat loppuivat n. 3 kk iässä.
      17
    • Mahavaivat loppuivat aiemmin. Koska?
      11
    • Mahavaivat loppuivat myöhemmin. Koska?
      9
    • Cuplaton / Disflatyl auttoi mahavaivoihin.
      11
    • Cuplaton / Disflatyl ei auttanut.
      13
    • Cuplaton / Disflatyl aiheutti lisää vatsanväänteitä.
      4
    • Lapsellani / Lapsillani ei ollut suurempia mahavaivoja.
      12

Please sign in or register to vote in this poll.

22 posts in this topic

Kaikkialla sanotaan, että suurimpien mahavaivojen ja koliikin pitäisi loppua 3 kk iässä. Meillä tuo maaginen rajapyykki lähestyy vähitellen, ja toivon että pahimmat itkut loppuisivat sen myötä. Mutta kuinka hyvin tieto pitää paikkansa? Miten teillä kävi?

 

Jos olette antaneet lapsenne vatsanväänteisiin Cuplatonia tai Disflatylia, onko niistä ollut apua? Vai suorastaan päinvastoin? Kuinka kauan käytitte lääkettä?

 

Muok. Uusi yritys. Jos polli vaikka näkyisi tällä kertaa.

Edited by E. Vekara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei nyt sen suurempia vatsanväänteitä ole koskaan ollukkaan mutta silloin ihan alussa annoin pojalle niin Cuplatonia kuin Disflatyliakin ja molemmat vaan lisäsivät itkuisuutta. Rela-tippoja sen sijaan annoin aina tonne 4kk saakka ja ne tuntuivat ainakin tepsivän meillä. Ja kyllä ne "rupsuttelut" tosiaan vähenivät tuossa n. 3kk tietämillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 4kk oli rajapyykki pahimpien vaivojen loppumiseen... Siltikin herkkä massu oli vielä pitkään ja nykyäänkin on vielä... Esim. kiinteitä aloittaessa annoin kaaleja ja muita ilmavaivoja aiheuttavia tytölle vasta 6kk iässä. Varovasti ollaan siis menty. Noista Cuplatonista/Disflatylistä/relatipoista, tms. ei ollut meillä mitään apua. Relatipat muuten ovat palmuöljypohjaisia, mikä meille selvisi vasta myöhemmin...

 

Meillä suurin apu(tosin ei tietenkään masuvaivojen poistaja) oli vyöhyketerapia. Sitä suosittelen kyllä lämpimästi. Pientä hierottaessa näki selkeästi kuinka joihinkin pisteisiin painelu teki kipeää ja kuinka sitten parin kerran jälkeen eivät enää olleetkaan kivuliaita. Refleksologi sanoi, että suolisto on lähtenyt siis hiljalleen toimimaan. Tyttö nautti itsekin kovasti vyöhyketerapiasta.

 

Masu- ja jalkajumppa auttoi paljon myös, joka päivä jumpattiin tytön kanssa. Alkoivat tosissaan pierut tulla ulos kun jatkuvasti jumpattiin.

 

Iltahuutoineen kaikkineen muistan vieläkin elävästi ne kauheat masunväänteet, ne oikeasti loppuvat pikkuhiljaa... Ei tästä paljon apua ole mutta voin vaan tsempata ja kannustaa vielä vähän aikaa jaksamaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja siis kun tyttö oppi kääntymään masulleen itse niin alkoi nukkua öisin paremmin. Ilmavaivat vähenivät kun masullaan nukkuvan tytön suolisto tyhjeni ilmasta yön aikana eikä aiheuttanut kovia itkuja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurempia masuvaivoja ei esikoisen kanssa ollut, joten emme kokeilleet mitään lääkevalmisteitakaan niitä helpottamaan. Jossain n. 2 kk ikäisenä oli kuitenkin semmoinen itkuhuutokausi, jonka tulkitsin jonkinlaisiksi vatsavaivoiksi. Ne menivät kyllä muutamassa viikossa ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei niinkään itketty vaan vauvan ilmavaivat ähisytti ja puhisutti pitkin yötä. Unta häiritseviä masuvaivoja oli jo laitoksella, mut ne paheni tuossa 4-5vko:n iässä. Kokeiltiin Cuplatonit, Disflatylit, Relat ja vyöhyketerapia, en tiedä mikä niistä auttoi vai auttoiko mikään, mutta noin 2,5kk:n iässä ilmavaivat helpoittuivat niin, että nykyään (kohta 4kk) tyttö paukuttaa ja röyhtäilee nyt ilman sen suurempia ähinöitä. Edelleen kyllä annan hierontaa ja nostelen iltaisin jalkoja masun päälle, että suurimmat pierut lähtise ennen unia ulos :)

 

Ketjun aloittaneelle voimia jaksaa arkea masuvaivojen keskellä, kyllä se tosiaan helpottaa vielä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kiinnostaa muakin! Meillä oli jo 1,5 viikkoa parempia öitä mutta nyt on otettu taas takapakkia. Tyttö saattaa yölläkin alkaa yhtäkkiä täydestä unesta alkaa ähistä ja itkeä, joskus helpottaa ja itku loppuu kun pieru tulee. Iltaisin alkaa masuhuudot, eikä niihin tunnu auttavan mikään. Cuplaton on käytössä ja vyöhyketerapiassa käytiin 7 krt mutta en tiedä ovatko ajan kanssa vaan jo vähän helpottaneet. Nyt siis ikää 2,5kk. Odotan kovasti sitä maagista kolmen kuukauden rajaa, josko meillä alettaisiin oikeasti nukkumaan öisin. Välillä tulee mieleen, onko takana muutakin kuin suoliston kypsymättömyyttä. :unsure: Tulen vastailemaan polliin siis myöhemmin. :) Tsemppiä kaikille masuvaivojen kanssa painiville!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 3,5kk tyttö on kärsinyt alusta asti pahoista masuvaivoista ja ollu kovin itkuinen! Kaikki mahdollinen on kokeiltu ja mitään järisyttävää apua ei mistään ole ollut! Eniten oli kuitenkin ehkä vyöhyketerapiasta! Meillä yöt edelleen tosi rikkonaisia ja päivälläkin maha vaivaa... Mäkin odotan koska tää helpottas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tytöllä masuvaivat loppuivat siinä 3-4 kk:n ikäisenä, mutta pojalla ne kestivät yli 4 kk:n ikään. Tytöllä Cuplaton auttoi yleensä, pojalla vaihtelevasti. Annoimme myöskin Rela-tippoja, mutta niitten vaikutuksesta masuvaivoihin en osaa sanoa oikein mitään.

Edited by Isabelleza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauvalla ei ollut pahempia vatsavaivoja, jotain pientä vain. Loppui 3 kk tietämillä. Ei annettu lääkkeitä, lennätettiin vaan ahkeraan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli todella itkuista juuri noin 3kk tietämille. Cuplaton ja relatipat käytössä, lisäksi käytiin kolme kertaa vyöhyketerapiassa. Terapiasta vaikutti olevan apua, tai sitten aika teki vain tehtävänsä. Nykyään meillä asustaa varsin aurinkoinen pallero, ikää noin 4,5 kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei suurempia mahavaivoja ole ollut. Pieruja tulee säännöllisesti, mutta tyttö ei valita niitä ja ne tulevat ulos. Hieman kipristelee ja ähisee, mutta itkua ei juuri tule. Käytän relatippoja ja ne toimivat meillä. Kokeilin Cuplatonia, mutta minusta tuntui et niiden aikana tytöllä oli entistä enemmän masukipeä. Piereskeli todella paljon ja saattoi herätä itkien. Meillä pieruun auttaa mahallaan olo ja jalkojen liikuttelu, josta tyttö tykkää valtavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos en nyt ihan väärin muista, niin siinä 2kk iän paikkeilla oli pahimmat (eivät kyllä olleet mielestäni erityisen pahoja, eikös ne melkein kuulu asiaankin?) vatsanväänteet menossa jo ohi. Sen verran silloin luin noista lääkkeistä, että niiden hyöty on vähän niin ja näin, että en alkanut edes kokeilemaan. Sipulin jättäminen omasta ruokavaliosta tuntui auttavan jonkun verran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän alle 3 kk iässä helpotti, lähtivät kokonaan pois. Välttelin ekat 3 kk vaikka mitä ruoka-aineita, en esim. juonut ollenkaan kahvia, en syönyt ruisleipää, sipulia, suklaata, herneitä, papuja jne. jne. mutta silti niitä masuvaivoja oli. Ei koliikkiin asti, mutta esim. aamuyöstä alkoi tyttö olla ihan täynnä ilmaa ja pierut ei tulleet ulos omin voimin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On tosi tärkeetä miettiä omaa ruokavaliota, se voi olla usein avain masuvaivojen helpottamiseen. Meillä loppui imetys ennen 2kk ikää, joten syy ei ollut mun syömässä ruoassa. Voi kun oiskin ollut... Tosin olin kyllä alusta asti tarkka syömisteni suhteen. Sitten joskus tosiaan sekään ei auta niinkuin extravaganca tuossa sanoikin :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöllä mahavaivat loppuivat 2,5kk iässä, vaivat olivat pahimmat päivisin ja onneks yöt nukuttiin hyvin. Parhain apu saatiin vyöhyketerapiasta, käytössä oli myös Rela-tipat. Cuplaton ja Disflatyl eivät auttaneet, mutteivat pahentaneetkaan tilannetta. Ruokavaliostani jätin sipulin, ruisleivän ja suklaan pois, sillä ne pahensivat vaivoja. Suurin syy masuvaivoihin näin jälkikäteen oli varmastikin liian runsas rintamaito, sillä maidon tulokin tasoittui noihin aikoihin kun vaivat helpottuivat (ei tarvinnut enää lypsää ennen imettämistä, että tyttö pystyi juomaan).

 

Pojun masuvaivat taas valvottivat meitä ensimmäiset 3kk, jolloin ne helpotti. Silloin Cuplaton toi jonkin moista apua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt voin vastata itsekin tähä kyselyyn. Meillä siis suurin osa vatsavaivoista loppui 3 kk paikkeilla. Yhä on tiettyjä ruoka-aineita, joiden syönnin jälkeen seuraa parkua, mutta sellaiset selittämättömät itkupäivät ovat loppuneet. Cuplatonia meillä kokoieltiin, mutta se ei juuri auttanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nyt oli allergioitakin taustalla, mutta ei todellakaan loppunut! 8kk iässä vasta helpotti. Cuplaton auttoi alussa (ekat kaksi viikkoa), mutta ei sitten enää. Disflatyl ei auttanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei suurempia mahavaivoja ollutkaan mutta niihin pienempiinkään vaivoihin ei Cuplaton auttanut. Mutta se huomattiin että Rela-tipat taisivat aiheuttaa meillä ne mahavaivat (ilmavaivoja ja ummetusta). Heti kun lopetettiin tipat niin mahavaivat helpottivat. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pahimmat vatsavaivat helpottuivat 2,5 - 3kk iässä. Kokeilimme Cuplatonia ja Rela-tippoja, mutta enpä juuri huomannut niillä mitään suurempaa vaikutusta. Nyt vauva on kohta 7kk ja vatsavaivoja ei varsinaisesti ole, mutta vauva pitää edelleen röyhtäyttää aina iltaisin ja yösyöttöjen jälkeen tai muuten uni häiriintyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mahavaivat loppui vasta, kun päästin lehmänmaidosta ja kananmunasta eroon. Eli tyttö oli n. 4,5 kk.. Syötettiin cuplatonia, mikä vähän vähensi pulauttelua ja Relatippoja, ne auttoi kans vähäsen. Mutta allergiat tosiaan olivat pohjimmainen syy ja kun kolmekuisena ei itkuisuus vähentynyt ollenkaan niin neuvolatäti epäili, että on jotain muutakin kuin perusvatsavaivoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt voi todeta, että massuvaivat helpottivat kolmen kuukauden iässä. Ei ole enää ollut sellaisia öisiä kipuitkuja joita tuon 3 kuukautta oli.

 

En osaa sanoa auttoivatko cuplatonit ja disflatylit (molempia käytettiin tuona aikana). En vain uskaltanut lopettaakaan, ettei pahene massuvaivat :rolleyes:

 

Edelleen kovasti rupsutellaan, tai oikeastaan enemmän kuin ennen. Ja nyt on jäänyt cuplatonit pois, koska en ole muistanut antaa. Eikä ole ainakaan itkuisuutta lisännyt enää. Nykyään kakka harvemmassa, mutta sekään ei ole kipuitkua aiheuttanut, onneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0