Iridessa

Kokemuksia raskaustesteistä, vol. 2

666 posts in this topic

toiveissavauva: Hyvältä näyttää :) Tsemppiä ja toivotaan, että viiva lähtee vahvistumaan! :) Varovaiset onnittelut kuitenkin! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toiveissavauva: voin niin eläytyä sun fiiliksiin! Toivotaan, että viivat vahvistuu - selkeitä viivoja nuo minusta on. Itse sain useisiin testeihin viivanpaikkoja, ne oli aina harmaita, nuo ovat oikeita viivoja. Mulla oli herkkä (10) testi (First signal) dpo 12 aivan hailakoista hailakoin ja se tummeni melko hitaasti, vaikka veressä raskaushormoni nousi normaalisti ihan keskiarvoissa, se riippuu niin aineenvaihdunnasta miten tumma viiva testiin tulee.

 

Sen muuten koin kantapään kautta, että testejä EI kannata tehdä enää 5-6 viikon jälkeen, ne nimittäin alkaa haalistua mitä enemmän hcg:a veressä on! Mä järkytyin, kun viivat alko haaleneen, onneksi terkkari ymmärsi mun hysterian ja laittoi veritestiin lähetteen. No hormonia oli tietysti jo tuhansittain veressä ja ne testit ei sitä ilmeisesti käsitä vaan paradoksaalisesti haalistuu mitä enemmän tieyn raja-arvon jälkeen hormonia on... Tunsin itteni aika typeräksi : D 

 

Pidän sulle peukkuja, että vauva tarraa lujasti kiinni!!

Edited by Psychobubbles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Psychobubbles: Oho minulle tuli uutena juttuna tuo, että raskaustesti lähtee haalistumaan myöhemmin testattuna :o Noh nyt tiedän tämänkin, eikä tarvitse murehtia jos omalle kohdalle joskus käy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Mulla näytti vielä rv12 niin vahvaa testiviivaa rfsu'n testissä,että väriä ei riittänyt kontrolliviivalle melkeen ollenkaan. Eli aika yksilöllistä vissiin tuo haaleneminenkin.

 

Toiveissavauva: Paljon tarrasukkia ja onnea matkaan! :give_heart: Toivotaan että viivat lähtisi tuosta vielä vahvistumaan.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

toiveissavauva: hyvältä näyttää! Onnea varovaisesti ja tarrasukkia ja vauvaliimaa matkaan :give_heart:  ja joo, itsekin testaisin monella eri testillä, että varmasti näkyy kaikissa viiva :grin:

 

Miekin oon kuullut, että joillain testeillä saattaa käydä niin, että testiviiva käy haalenemaan, kun hcg:n määrä lisääntyy, mutta kaikilla testeillä ei ilmeisesti oo näin. Ja kyllähän jotkut testaa ekaakin kertaa vasta joskus vk:n 6 jälkeen ja ihan vahvoja plussia on tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se varmaan koskee enimmäkseen herkkiä testejä, tai just jotain tiettyjä merkkejä. Mä löysin tietoa lopulta englanniksi asiasta, joillekin muillekin oli käynyt sillain, mut suomeksi löyty yllättävän vähän kokemuksia asiasta. Mä käytin pelkästään First signalia, kun olin sillä alottanut, että testit ois vertailukelposia. Ihan turhaa lopuksi tuo testaamisen testaaminen, mut lapsettomuushoitojen jälkeen en saanu hetken rauhaa ellen pari kertaa viikossa testannut ja saanut varmistusta hcg:n nousuun : > Onneksi jossain vaiheessa alko sydänäänet kuulumaan dopplerilla : D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille, olette ihania! 

 

Hormoniarvot näköjään nousevat eritavoin saman ihmisen kohdalla eri raskauksissakin, sillä viime raskaudessa mun viivat olivat jo dpo13 samanvahvuiset kun mun tämän aamuinen dpo15 viivat. Ehkä se tarkoittaa että tällä kertaa hiljaa hyvä tulee ja pysyy varmemmin mukana loppuun saakka ;)

 

Eli siis tämän aamun puikkotesti oli taasen vahventunut tuosta ensimmäisestä kuvasta, joten en enää tee testejä vaan uskon tähän. Jo 6 testiä näyttänyt mikä minkäkin vahvuista viivaa joten eiköhän se totta ole. Eikun soittamaan uutiset naistenklinikalle ja neuvolaan. 

 

Meillä oli siis käytössä inseminaatiohoidot, tosin kaksi viimeistä kiertoa itse inseminaatiota ei tehty, vaan hommailtiin ihan kotona. Ovulaation aikaansaamisessa käytössä oli puregon 100 yksikköä/pvä ja irroituksessa pregnyl. Irroituspiikin jälkeen lutigen apuna kiinnittymiseen. Nyt pitäisi vaan yrittää pitää hermot kurissa, ettei koko ajan stressaisi, mahdotonta kuten kaikki varmaan ymmärtää :D

 

Hyvä kuitenkin tietää ettei pidemmillä viikoilla turhaan kannata enää testailla, säästympä ainakin yhdeltä sydänkohtaukselta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

toiveissavauva: Ihana kuulla, että raskaustestissä oli tänään viivat vahventuneet. :) Onnea hirmuisen paljon <3 :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toiveissavauva, hurjasti onnea ja tarrasukkia! :)

 

Mun tämän aamuinen testaus osoittaa hyvin sen, miten eri lailla eri testeissä viivat vahvistuu. Tässä kuvassa siis tänä aamuna (dpo 17) tehdyt digi ja vertailun vuoksi One Stepin liuska 25 mIU herkkyydellä. Yllättävän haalea viiva One Stepissä, vaikka Pregcheckin liuskat on näyttäneet lähes tasavahvoja viivoja jo muutamana aamuna. Digi näyttää ihan oikein, koska oviksesta on nyt 2 viikkoa ja 3 päivää.

 

13037153.t.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea kaikille plussanneille. Omat kokemukset ovat osoittaneet että apteekin oma raskaustesti ja pregcheck ovat luotettavia. Predictor sen sijaan on antanut kaksi kertaa väärän positiivisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Scarpetta sinullekin! :)

 

Summa summrum. Vuosien saatossa olen ehtinyt tekemään kymmeniä ja kymmeniä testejä, jona aikana vain kaksi onnistunutta raskautta. Negatiivisissa kierroissa ei ole koskaan näkynyt mitään, vaikka olisi mikroskoopilla katsonut, tai tunnin päästä roskiksesta :D

 

Kummallakin onnistuneella kerralla on ollut haamujen haamuja, tummempia ja vaaleampia viivoja joten itse ainakin jatkossa uskon, että testi kuin testi niin mikäli viivaa näkyy edes hivenen niin raskaushormonia on veressä. Olen käyttänyt vaikka ja minkä merkkisiä testejä :P

 

Eiköhän teknologia ole jo tänä päivänä niin pitkällä että voidaan luottaa kaikkiin kaupoissa myytäviin testeihin. Ainoa ero on vaan, että kuinka aikaisin testin voimme me hätähousut tehdä, joka taas riippuu testin herkkyydestä ;) 

 

 

Lillamyy84: Hui, mieleeni vain tuli että jos olisikin ollut kiinnittymisyritys, mutta kuitenkin mennyt kesken samointein? Toisaalta ainahan on mahdollista että joukkoon pääsee linjastolta muutama "maanantaikappale" 

 

 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea plussanneille :) Uutta tietoa on kyllä tuo, että viivat saattavat viikkojen kuluessa olla jopa haaleampia. Itse testailin viime raskaudessa vielä 2-3viikon kuluttua ekasta plussasta ja viiva vahveni aina vain :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clearbluen digistä kysymys... 28 päivän kierron mukaan nyt olisi 5+2, mutta digi antoi tuloksen raskaana 2-3. Apteekin omassa kontrollin kanssa tasavahvuinen viiva. Kellään kokemuksia tällaisesta? Kierto voi kyllä heitellä, kierrot synnytyksen ja imetyksen jälkeen olleet 35, 47, 35 ja 28 päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ olen käsittänyt että tietyn hormonitason mukaan vaihtuu viikot isommiksi ja kaikilla ne ei ole samat. Enkä kyllä huolestuisi jos kierrot heittelee. Mullakin antoi digi 2-3 vaikka periaatteessa ois pitänyt olla +3. Tuolla se testin tulos tuuskottaa päikkäreitä nyt. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ei, nyt nolo kysymys. Jos testatessa käyttää puikkotestiä ja virtsaa lentää vahingossa vähän nuolimerkin yli, niin voiko testi antaa väähän haamulaisen?

 

Pakkauksen ohjeissahan kyllä lukee selvästi ja ihan tummennettuna, että älä virtsaa nuolimerkin yli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko että pitäisi vaikuttaa tulokseen jos vain vähän meni yli. Kuinka vahva haamu oli? Ilmoittelehan kun/jos teet uuden testin! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä tarvinut enää tehdä kun vuoto alkoi parin tunnin sisään. :/ Epäilen tosin nyt kemiallista, sillä kivutkin selvästi "normaalista poikkeavat".

(MUOKS! Tuossa se haamu oli, jos jotain kiinnostaa: http://aijaa.com/2LvWrS )

Edited by mesi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä sinulla tosiaan oli kemiallinen, koska minusta tuo on ihan selvä haamu..  Sillä ei luulisi, että pieni määrä virtsaa haittaisi.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mesi: selvä haamuhan tuossa miunkin silmään näkyy, enkä usko, että vaikuttaa niin paljon se, että virtsaa on mennyt nuolimerkin yli vähän. Kemialliset on sieltä ja syvältä, miulle on myös käynyt niin pari kertaa, että on viiva tullut testiin ja sitten heti perään tai seuraavana aamuna on alkanutkin vuoto ja kivut. Kannattanee kuitenkin testata vuodon loputtua vielä varmistustesti, koska voihan se ollakin valemenkat tjs. tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

iiki ja pilvilinna, niin, kyllä se varmaan ihan oikea haamu ja kemiallinen sitten oli. kunhan oon hetken rypenyt niin aion kyllä kääntää tämän positiiviseksi - nythän ainakin tiedän, että siellä on ollut kova yritys tapahtua jotakin. ja joo iiki, täällä epätoivon hetkinä googlettelin kaikki mahdolliset alkuraskauden vuodot läpi ja valemenkkoihinkin törmäsin. en oikein usko, että tässä voisi olla sellaisesta kysymys mutta joo, aion vielä testailla. katotaan miten toi vuoto tosta etenee. mullahan on yleensä aika niukat menkat, usein vain 2-3 päivää varsinaista vuotoa, että saas nähä kestääkö tämä kauemmin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla oli valemenkat marraskuussa. Vuoto oli suht runsasta kuuden päivän ajan, ilman mitään hyytymiä. Ja kp1 kivutkin oli aika kovat, mitä mulla normaalisti ei ole. Kyllä mä niitä vähän ihmettelin. "Uutta kiertoa" kp11 tuli plussa testiin, aiemmin en ajallaan alkaneiden menkkojen vuoksi edes testannut. Se plussa tosin sitten päättyi syystä tai toisesta keskenmenoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin näen selvän haamun. Mulla oli samanlainen (kahdessa eri testissä) kun testailin dpo12. Viiva lähti sitten koko ajan vain vahvistumaan. Testaile vielä varmuuden vuoksi uudelleen, sillä harvoin testit antaa väärää positiivista. Tsemppiä:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now