Sign in to follow this  
Followers 0
Gabriel

Sikiön rytmihäiriöt, epäsäännölliset sykkeet yms.

8 posts in this topic

Onko täälä palstalla muita joiden pikkuisella on todettu rytmihäiriöitä?

 

 

Meidän pikkuisemme syke eilen illalla jätti lyöntejä väliin joka toisen- neljännen. Sama tostui kokoajan koko illan. Koti doplerilla mitattuna.

Aamulla sama juttu, joten soitin neuvolaan. Sielä kuuntelivat myös pitkän pätkän sykkeitä ja sanoivat, että oikeassa olin. Sykkeissä ei ollut mitään tolkkua. Kuului yrlimääräistä laukkaa, lyöntejä jäi väliin ja tuli lisä lyöntejä. Sykkeissä ei ollut logiikaa. Syke 95-140. Neuvollan terveydenhoitaja sanoi ettei sykkeet kuulosta todellakaan hyvälle. Soiti Satksiin josta saimme heti päivystys ajan.

Sielä meidät ultrasi äitiyspolin lääkäri. Jokaa kuunteli sykkeitä muutaman sekunnin ja totesi sykkeiden olevan kunnossa. Myös sydämen rakenne ja istukka näytti siltä kuin kuuluukin.

Lääkäri meinasi että minä kuvittelen tuon poikkeavan sykkeen, ja neuvolan terveydenhoitaja on kuunnellutminun sykkeitä.

 

Onko kenelläkään kokemusta moisesta?? Voiko olla satunnaista rytmihäiriötä.. vai mitä?

 

Sen tiedän että sikiön syke oli sitä mitä se oli, eikä todellakaan kuviteltua.

 

 

Niin ja nyt rv18+0.

 

 

Kirjoitus virheitä rutkasti kun kirjoitan kännykällä.

Edited by Gabriel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taisi olla suurin piirtein juurikin noilla viikoilla ihan vastaavaa. Neuvolassa todettiin, jäi juuri lyöntejä väliin. Rakenneultran sijaan päädyin käymään sitten 4d-ultrassa rv 21 ja sydän katsottiin tarkkaan läpi. Ei poikkeavaa. Ja tuon jälkeen ei ole rytmihäiriöitä kuulunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kuopuksella oli rv 35 (tai jotain sinne päin) rytmihäiriöitä, jotka huomattiin neuvolassa. Koska mulla oli myös hepatoosi, jouduin sairaalaan tarkkailtavaksi moneksi päiväksi niiden rytmihäiriöiden takia. Ne hävisivät itsekseen, eikä vauvalla ole havaittu mitään rytmihäiriöitä tai muita sydänongelmia :)

 

Muoks. Eikö sulta otettu käyrää tms?

Edited by penguin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista :)

 

Ei tosiaan otettu sydän käyrää, eikä sykkeitä seurattu pidempään kuin tuon muutaman sekunnin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt meidän kotidopplerilla kuunnellessa jää säännöllisesti lyöntejä väliin. Viikkoja 20+0. Hirveä miten tuota säikähtää, soitin päivystykseen ja äitipolille mutta käskivät aamulla soittaa neuvolaan. Rakenneultraan olisi muutama päivä (perjantaina), mutta ei tässä kyllä sinne saakka pysty odottamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä kohdassa tuskin enää hätää on jos raskaudet on jatkuneet, mutta:

 

Samoilla viikoilla omassa raskaudessani aikoinaan, rv 18-19, omalla doplerillani samaa sain aikaiseksi, vauvalla sykkeet heiteli, välillä 63-178.

Siltä paikalta äkkiä kurvasin sairaalaan, ultrassa lastenlääkäri lohdutti sanomalla näin;

 

Sikiön sydämmen hermoradat kehittyvät, täysin normaalia useiden sikiöiden kohdalla, sykkeiden laaja-alainen vaihtelu ja myös epätasaisuus rytmeissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kuopuksen sydämen kehitystä seurattiin viikottaisella ultralla viikot 20-28, koska mulla oli veressä sellaisia vasta-aineita, jotka altistaa sikiön sydämen kehityshäiriöille. Noh, yksi kerta sitten neuvolassa vauvan sydän löi ihan heppalaukkaa, säännöllinen trigeminiarytmi, eli joka kolmas lyönti on ylimääräinen. Siitä sitten äitipolille taas yhteen ylimääräiseen ultraan, jossa todettiin sama. Sain vielä lähetteen yliopistosairaalaan, jossa parin päivän päästä syke oli täysin normaali. Siellä ultrannut erikoislääkäri sanoikin, että sykepoikkeamat ovat ihan tavallisia kehittyvillä sikiöillä. Usein niitä ei vain "saada kiinni", kun sydäntä kuunnellaan vain silloin tällöin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuopuksella kuului neuvolassa lisälyöntejä muistaakseni joskus rv 32. Kävin seuraavana päivänä uudestaan, kun oli neuvolalääkärikin paikalla ja hänkin ne kuuli, joten sain lähetteen äitipolille. Rauhoittelivat, että tuollaiset on aika tavallisia ja useimmiten katoavat itsestään, mutta tarkistetaan kuitenkin. Toisaalta sanoivat myös, että kutsuvat varmaan jo seuraavana päivänä käyrille ja ultraan sinne polille, mikä jossain määrin lisäsi jännitystä. No, aika tuli kuitenkin vasta viikon päähän, jolloin niitä lisälyöntejä ei enää käyrällä eikä ultrassa näkynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0