N_D

Kantoreput

41 posts in this topic

marsa, oliko sulla lapsi takin päällä vai alla? Kantotakin alla ainakin vauvat/lapset on tosi hyvin suojassa ja kun on kasvot kantajaan, niin se oma ruumiinlämpö säteilee lapsen jos ei ole toppavaatteet välissä :) joku kantosuojakin vois suojata vähän sitä pään aluetta! Tosiaan pää ja jalat ja kädet kannattaa pukea lämpimästi, ettei ala paleltaa, jos kantaa vaatteiden päällä ja samoin tietty siinä tapauksessa, jos lapsen pää ja/tai kädet/jalat tulee sieltä kantosuojuksesta/takista ulos..

 

Meillä kannettiin takin alla koko ensimmäinen talvi. Lapsi inhosi rattaita..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on itse tehty kantotakki, tai siis normi takki ja siihen tehty paneeli kaksinkertaisesta villakankaasta. Ja vauvalla päällä useampi kerros ja toppalapaset ja -töppöset ja kypärämyssy ja paksu pipo... ei siis vaatteen määrästä pitäisi olla tosiaan sen palelun kiinni, tuntuu ihan lämpimältä kaikki raajat kun tullaan kotiin. Toki naama näkyy ja haluaa kovasti katsella ympärilleen, niin pää pyörii ja ei voi oikein silmiä peittää eikä tykkää siitäkään, että viritän kaulahuivin suun ja nenän päälle. 

 

Tuleeko se kantosuoja jotenkin lapsen päänkin yli? Lumisade on toinen vähän hankala keli, ei tykkää, mutten oikein itse oo keksinyt muuta ratkaisua kuin sateenvarjon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin Babyidean suojassa siinä on niskassa sellainen lippa, jota saa viriteltyä vähän pystyyn :) munkin olis tarkoitus teettää yhteen takkiin kantopaneeli, itsellä ei hermot riittäis askarrella. Lisäksi mulla on untuvakantotakki, jospa niillä pärjäis :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lippahattu ois kyllä aika ässä tähän lumisadesäähän... no, jospa koko talvea ei kuitenkaan tulisi tavaraa taivaalta vaan olisi joskus ihan poutaistakin...

Kiitos vastauksista mei ja Tuulssi! Me jatketaan sitkeästi kanniskelua, jospa vauva ainakin vähitellen tottuisi sitten tähän viileämpään ilmastoon, kun kerta sielläkin on noin hyvät kokemukset talvikantamisesta :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kannan takin päällä kun mulla ei ole kantotakkia. Mulla on kyllä MaM kantosuoja joten sitä käytän silloin tällöin. Mä oon huomannu että on tosi tärkeetä että jalat on hyvin pakattu esim sukat, villasukat, töppöset, villahaalari ja toppahaalari ei välttämättä vielä riitä. Kädet pysyy paremmin lämpöisenä kun ne on repun sisällä. Mä aina tsekkaan kotiin tullessa miltä kädet ja jalat tuntuu niin opin kuinka paljon sitä vaatetta pitää laittaa päälle.

 

Lumisateessa mulla riitti kun laitto myssyn päälle kantorepun hupun. Vähän reunoja piti silloin tällöin kädellä suojata kun pyrytti niin kovaa mutta ei se lumi tuntunu tyttöä haittaavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalla kokeltiin pitkää trikooliinaa, en oikein innostunut. Tokalle ostettiin manduca ja rakastuin siihen vehkeeseen ihan totaalisesti. Ihan kirpulle vastasyntyneelle hiukan haastava, mutta tuollaiselle nelikiloiselle jäntevälle ja pitkälle vastasyntyneelle todella kätevä. Ja se pitkä käyttöikä! Talvipukeminen oli ainut minkä koin hankalaksi. Manducan sisällä oleva osa lapsesta oli aina hikinen (minä myös), mutta jalkoihin ja käsiin täytyi laittaa ihan älyttömät määrät vaatetta. Ajattelin seuraavan kohdalle tehdä niin, että ostan kangaskaupasta passelia kangasta ja ompelen (onneksi on ne taidot) itselleni ponchon joka soveltuisi kantamiseen.

 

Apua tarvitsisin nyt siihen, että tahtoisin jonkun todella yksinkertaisen liinan (rengasliina?) johon vauvan voisi vain pikaisesti sujauttaa hetkeksi tarpeen tullen. Toinen käsi voi jäädä vauvan avuksi, mutta liinan pitäisi taata se, että toinen käteni pysyy vapaana, eli liinan tarvitsisi viedä sen verran vauvan kuormituksesta, että jaksan häntä pidellä vain toisella kädellä. Ehdotuksia millainen liina ja mistä?

 

Tarkennukseksi siis, että liina olisi hätäapuna silloin, kun mies painaa pitkää päivää, tai vuorot osuvat iltaan/alkuyöhön, ja mun tarvis viedä koira vauvan kanssa iltapissatukselle. Lenkki on käytävä salamannopeasti, koska isommat muksut jäävät sitten kahdestaan siksi aikaa sisälle. Tulee kylmillä ilmoilla liian iso show ottaa koko konkkaronkka vain pikapissatukselle ulos. Manducaan kun ei kuitenkaan ketään ihan salamana sujauteta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hankin juuri 4,5 kk vauvalle Tulan, ilman vauvatukea. Muuten reppu on näppärä, mutta vauvan asento siinä vähän ihmetyttää. Laitan vauvan kyytiin mielestäni ihan oikeaoppisesti ja alkuun asento on oikea, mutta vauva ei kauaa pysy sellaisessa symmetrisessa sammakko tai m-asennossa vaan pääsee muuttamaan asentoaan jotenkin. Toinen jalka pysyy hyvin koukussa ja lonkka auki, mutta toista jalkaa vauva koittaa oikaista, jotenkin peppu ei pysy ihan paikallaan siinä repun keskellä vaan menee vähän vinoon. Vauvan ollessa kyydissä toinen jalka näkyy repun suuaukosta n. polvesta alaspäin, mutta toisesta pilkoittaa vain jalkaterä. Vähän hankala selittää.

 

Mutta mitä tässä nyt tekisi. Onkohan vauva vaan juuri nyt hankalan kokoinen reppuun vai onkohan mulla kuitenkin säädöt jotenkin pielessä, mutta eipä tuossa Tulassa kauheasti säätöjä edes ole. Vauvan peppu on kyllä alempana kuin polvet, mutta vähän huolestuttaa kantaa jos tuo asento mihin vauva itsensä vääntää ei sitten olekaan hyväksi.

 

Onkohan muilla Tulan käyttäjillä samantapaisia ongelmia pikkuvauvojen kanssa?

Edited by Girandola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsi on liian pieni siihen reppuun, jos molemmat jalat ei tule polvitaipeen kohdalta ulos. Tuleeko ne alussa ihan nätisti kuitenkin? Asento ei saa olla toispuoleinen :) saisko sitä kurottua sitä paneelia vaikka narun kanssa kapeammaksi? Heiluuko lapsen yläkroppa repussa ollessa?

 

Jos jalka suoristuu sinne sisälle kantaessa, se musta kielisi ehkä siitä, että paneeli on himpun liian leveä vielä.. Toinen tapa on kuroa paneelia kapeammaksi ja toinen on laittaa pyyherulla pepun alle korottamaan, vähän samaan tapaan kuin se vauvatuki. Tuon ikäinen ei kuitenkaan sitä sivutukea tarvi enää niin paljon kuin pieni vauva ja voi olla, että vauvatuen kanssa olisi jo ahdas tuo reppu.

 

Kuva auttaisi paljon :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Girandola: kuulostaa just siltä, että vauva on vielä hiukan liian pieni kantoreppuun. Itse sain vinkiksi kuroa paneelia esim. jollain liinalla, jolloin kangas asettuu nätisti vauvan polvitaipeisiin. Meillä (vauvat aika saman ikäisiä) on käytössä vauvatuki, jonka ostin repun yhteydessä. Tosin kovin kauaa sitä ei enää tarvitse laittakaan. Äsken käytiin pihalla kääntymässä ilman tukea ja huomasin, että jalat alkavat hiljalleen asettumaan oikein ilman tukeakin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Meow ja mei vastauksista ja vinkeistä. Minäkin vähän epäilen, että vauva on vähän liian pieni tuohon reppuun. Jalat ei ole niin pitkät, että vauva asettuisi reppuun siten, että jalat roikkuisivat polvitaipeista, lähinnä nilkasta alkaen jalat näkyvät kun repussa on symmetrisesti. Sitten jotenkin vauva pääsee asentoa muuttamaan ja loppupelissä on jalat toispuoleisesti kuten kuvailin. Muuten vauva mun mielestä on repussa tukevasti, yläkroppa ei heilu

 

Pitää noita teidän vinkkejä kokeilla. Mistä kohdasta sitä panelia pitäisi koittaa kuroa, ihan siitä osasta joka tulee pepun alle eli alhaalta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole Tulaa, vaan Manduca, mutta sellainen ohut pyyherulla korjasi tuon ongelman. Siis se paneelin ja vauvan väliin. Oli musta helpompi kuin kiristää systeemiä. Mutta tosiaan paha sanoa kumpi toimii Tulassa paremmin.

Manducan omistajia? Kokeilin tänään lonkalla kantamista, mutta musta tuntui, että toinen olkain (siis joka ei tule nyt olalle) ei pitänyt sitä paneelin reunaa tarpeeksi korkealla vaan vauva oli jotenkin hassusti siinä. Kokeilin laittaa monta kertaa tuota Manducaa, mutta miten saisin sen alemman olkaimen pysymään niin, että vauvan asento on hyvä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ehdottomasti lapsen jalkojen pitää päästä liikkumaan polvitaipeista alaspäin vapaasti, muutan asento ei ole ergonominen, selkä ei pääse pyöristymään ja jalkoihin voi tulla jännitteitä :) voi olla ihan pienestäkin kiinni, että se menisi, mutta paha sanoa, kun lapset on niin eri mallisia ja pituisia! Parin viikon tai kuukauden kuluttua tilanne voi olla jo ihan eri.

 

Kurominen tapahtuu saman tyyppisesti kuin tässä, linkki Manducan size-it kaventimeen, mutta mitä tahansa kapeaa ohutta huivia tai jopa narua voi kokeilla samaan käyttöön :)

 

http://manduca-blog.com/2013/manduca-size-it

 

Tässä taas linkki tuohon pyyherullajuttuun

 

http://onyababy.com/2012/09/safely-boost-baby-soft-structured-baby-carrier/

 

En ehtinyt nyt kuin tosi pikaisesti tsekkaamaan noi läpi, toivottavasti ne linkit on ihan ok :D jos joku näyttää kummalta tai mietityttää, niin kysele täällä vaan lisäohjeita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Tula, vauvatuki otettiin suunnilleen kk sitten pois käytöstä, poika tuolloin noin ~7kg. Vauvatuki alkoi viedä liikaa tilaa ja vaihdettiin se pikkupyyhkeeseen. Pyyhe laitettiin Mein laittaman linkin tyyliin vauvan peffan alle. Meillä on edelleen vähän siinä ja siinä, et onko hyvä ilman pyyhettä, pyyhkeen kanssa saa varmemmin jalat pysymään oikeassa asennossa, muutoin saattaa toinen jalka hieman alkaa sojottaa suorempana. Mä laitan pyyhkeen vauvan peffan alle vasta siinä vaiheessa, kun lapsi on jo paikoillaan, niin saan säädettyä asennon kerralla parhaiten. Muuten paketti on napakka, vauvan kroppa tiiviisti kantajan ja repun välissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now