Sign in to follow this  
Followers 0
Girandola

Paras yövaippa 2,5 vuotiaalle?

8 posts in this topic

Meillä on aina ollut käytössä Liberon vaipat, päivisin housuvaippa ja nukkuessa teippivaippa. Nyt ihan viime aikoina on lähes joka yö pissa tullut vaipasta läpi, vaippa on fuskannut kun lapsi on nukkunut kyljellään, välillä muutenkin. Petivaatteita olen tällä viikolla pessyt viidesti eli lähes joka öinen juttu. Pyykkiruljanssi alkaa jo tympäisemään, joten vaipoista pitäisi löytyä ratkaisu. Iltajuomista olen koittanut pitää aika vähäisenä, mutta helleaikaan on juominenkin tietysti tärkeää, mutta ei tuo mahdottomia siltikään juo.

 

Mitkä vaipat teillä on yökäytössä, onko imukyvyissä havaittavissa eroja? Käytättekö öisin teippi- vai housuvaippaa? Nyt vaippa on ainakin ihan oikeaa kokoa, seuraava olisi ihan liian suuri, mutta paranisikohan merkkiä vaihtamalla. Pampershan mainostaa että 1 vaippa = 1 kuiva yö. Olisikohan näin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytetään Lidlin Toujoursia. Hyvin on pitänyt pissat myös öisin. Teippivaippoja käytetään päivin ja öin. Musta ne on paljon kätevämmät kuin housuvaipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli liberon teippivaippa keväällä kun vielä käytettiin yövaippaa ja hyvin harvoin falskasi. Merkin vaihto voi auttaa jos isompi koko ei ole hyvä. Noi merkithän ovat vähän erimallisia. Oletteko kokeilleet isompaa liberoa vai vaan katsoneet kilorajoja? Isomman koon kun voi saada hyvin laitettua vaikka kilot eivät täsmääkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime yön oli kokeeksi Pampersin teippivaippa ja taas pyykkikone jyllää. En tykkää Pamperseista yhtään, ovat niin löperöitä kun vertaa Liberoon ja eivät tosiaankaan vakuuttaneet nytkään. Täytyy ostaa kokeeksi Liberoa kokoa isompana ja katsoa saisiko sen kietaistua päälle suojaavammin. Ja sitten katsoa muutkin merkit, ei tämä pyykkihomma hauskaa ole jokapäiväisenä 'harrastuksena'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pian 3-vuotiaalla sama ongelma. Päivisin mennään pääasiassa ilman vaippaa, mutta öisin ei riitä mikään. Ja kaikki vaihtoehdot on kokeiltu. Tällä hetkellä paras ja ainoa toimiva ratkaisu on ollut vetää housuvaippa vielä teippivaipan päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei toimisi mikään muu kuin Pampersin Baby Dry-teippivaippa. Päivisin kotona ja lyhyehköt (1,5h) ulkoilut sujuu ilman vaippaa, päikkäreille ja autoreissujen ajaksi käytetään Pampersin Easy Up-housuvaippaa varulla - ja päikkäreillä onkin ehdoton. Neiti kyllä huomaa, jos on vaippa päällä ja käyttää sitä aina, kun se on, muuten juoksee veskiin.

Painoa on himpun alle 12kg ja käytetään 4+ tai 5-koon vaippaa, tavallinen 4-koko tuntuu jäävän liian alas ja falskaa senkin takia. Kyllä noidenkin kanssa välillä tulee sänkyyn, mutta esim Active Fit-teippivaippa ei pidä ollenkaan niin paljon kuin tuo Baby Dry.

Ja tarkkana saa olla, että reunusröyhelöt sisä- ja ulkoreunoilta on aseteltu ulos vaipasta, muuten on suora tie pissalla ulos vaipasta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitän nyt tänne onnistuneet kokeilut.

 

Kokeilin siis monen merkkisiä vaippoja ja lopulta ratkaisu löytyi kahdesta päällekkäisestä Liberon teippivaipasta. Eipä se tietty ole kivaa pistää kahta vaippaa päällekkäin kun varmasti siinä jo mukavuus kärsii, mutta mikään muu ei auttanut. Nyt öisin siis käytössä päällekkäin Liberot, se alempi lapsen normaalikokoa ja sen päälle tuleva kokoa suurempi. Ja toimii, peti on säilynyt kuivana!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0