Lilypad

Oma vai sama huone?

Oma vai sama huone?   31 members have voted

  1. 1. Onko teillä sisaruksilla yhteinen huone vai kaikilla omat?

    • Oma huone
    • Yhteinen huone
    • Osalla oma, osalla yhteinen

Please sign in or register to vote in this poll.

19 posts in this topic

Meillä on ollut ajatuksena, että kohtapuoliin lapset (nuorempi 1 v 4 kk, isompi 4) saisivat asunnon isoimman makkarin yhteiseksi huoneekseen. Tilat antaisivat kuitenkin myöten senkin, että molemmille laitettais omat huoneet - ja nyt siinäkin vaihtoehdossa on alkanut näkyä houkuttelevia puolia. Kertokaa omia mielipiteitänne ja kokemuksianne, kumpi järjestely teillä on ja miten toimii? Erityisesti kiinnostaa kuulla, jos olette kokeilleet toista ja päätyneet kuitenkin toiseen. Mitä hyviä ja huonoja puolia vaihtoehdossa on? Miten sujuvat nukkumiset ja leikkimiset yksin tai yhdessä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsilla (3v 6kk & 2v 2kk) on yhteiset huoneet. Periaatteessa olisi kaksi huonetta (joista toinen reilusti toista isompi), eli olisi voitu laittaa eri huoneisiin. Päädyttiin kuitenkin ratkaisuun, että lapset nukkuvat samassa huoneessa ja toisesta huoneesta tuli leikkihuone. Meidän tänne muuttaessa vuosi sitten, oli lapset vielä niin pieniä että ajattelin toisaalta saavan myös toisistaan turvaa samassa huoneessa nukkuessaan. Nyt välillä riekkuminen on sillä tasolla, että olisi helpompi jos seinä olisi sänkyjen välissä. En kuitenkaan kadu, eikä tätä ratkaisua olla muuttamassa hetkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kolmella lapsella yhteinen huone. Omia huoneita ei olisi tällä hetkellä mahdollista ollakaan, koska asutaan kolmiossa. Mutta vaikka olisi mahdollistakin, niin en silti haluaisi omia huoneita, vaan mieluummin juuri niin että leikkihuone ja nukkumahuone erikseen. Kyllähän erillään nukkuminen saattaisi iltariehumisia vähän vähentää, mutta ei ne meillä ole mikään todellinen ongelma nytkään, ja on toisaalta kiva että iltasadut ja iltalaulut on helppo hoitaa kaikille lapsille samalla. En haluaisi mitään taisteluita siitä, mitkä lelut menee kenenkin huoneeseen, lelut on meillä yhteisiä ja haluan pitääkin ne yhteisinä. Haluan muutenkin korostaa ennemmin yhteisyyttä kuin erillisyyttä ja uskon että yhteinen huone voi lähentää sisarusten suhteita. En tiedä mikä on tilanne sitten kun lapset ovat isompia enkä viitsi sitä kauheasti vielä miettiä, varmaan lapset jossain vaiheessa alkavat kaivata vähän enemmän omaakin tilaa, saa sitten nähdä miten se järjestetään. Isompaan asuntoon muutto on jossain vaiheessa kuitenkin edessä, joten voi olla että omatkin huoneet on joskus tulevaisuudessa. Toisaalta toivotaan myöhemmin lisääkin lapsia, joten voi olla, että kaikille ei oikeasti riitä omaa huonetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tytöllä (kohta 7v) oma huone ja pojat (5v, 3v ja 2v) ovat yhteisessä huoneessa. Nuorin on meidän huoneessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojalla 15v ja tytöllä 13v on omat huoneet. Kolme pienempää (3v, 5v ja 8v) ovat yhteisessä huoneessa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molemmilla on omat huoneet. Jos ikäero olisi reilusti pienempi niin voisi olla yhteinenkin huone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on veljeksillä yhteinen huone, syyt on aika samat kuin Chimellillä: halutaan hoitaa molempien nukutukset samalla, lelut on yhteisiä. Lisäksi he saavat turvaa toisistaan. Meillä kyllä olisi ylimääräinen makkari, mutta toistaiseksi ei mitään tarvetta omille huoneille. Vaikka olisivat eri sukupuolta niin toimisimme näin. Jos ikäero olisi iso niin sitten erillisistä huoneista olisi varmasti hyötyä, kun leikit olisivat niin erilaiset. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole varaa sellaiseen kartanoon että kaikilla olisi omat huoneet :D

 

Tällä hetkellä pojalla oma (missä telkkari&pelejä&kirjoja vähän niinkun eri nurkkauksessa, näitä käyttää myös tytöt), kolme tyttöä samassa isossa huoneessa mistä erotettu isoimmalle (kesällä 13v) oma "soppi". Pienet tytöt nukkuu vielä meidän makkarissa ja alakerran toinen olohuone on leikkihuoneena. Käyttöullakko tullaan vuoden sisään remontoimaan asuintilaksi, sitten yläkerrassa isoimmalla tytöllä oma huone, pojalla oma huone, tytöt -05 ja -07 samassa huoneessa ja pikkutytöt -11 ja -12 samassa huoneessa, lisäksi kaikkien yhteinen "olohuone" yläkerrassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat huoneet tytöllä ja pojalla. Pienestä pitäen ovat nukkuneet omissa huoneissaan vaikka ikäerokin on melko pieni. Jos ei olisi molemmille omaa huonetta niin sitten voisi tottakai olla yhteinenkin huone ainakin siihen saakka että vanhempi menee kouluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauva nukkuu vielä meidän kanssamme samassa huoneessa, mutta muuttaa sitten isonveljen kanssa samaan huoneeseen. Kahta lastenhuonetta ei tähän asuntoon ilman isoa remonttia saa, enkä kyllä näe siinä noin pienten kanssa mitään järkeä. Mietitään sitten uudelleen, kun kouluikä lähestyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäinen nukkui alle puolen vuoden ikäisestä omassa huoneessaan ja seuraava siirretään sinne myös jahka ylipäätään saapuu ja luopuu yösyömisestä. Myöhemmin molemmille varattuna omat huoneet yläkerrasta ja meille oma alakerrasta.. Tähän voi tosin mennä vielä tovi.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsilla yhteinen huone, pienempi siirtyi sinne täytettyään vuoden, eli vuoden verran ovat nyt jakaneet huoneen. Välillä menee nukkumaanmeno aikamoiseksi räpätykseksi, mut muuten tuntuu, et toimiva ratkaisu. Lapset ei haluaisi omaa huonetta vaan tykkää nukkua yhdessä. Eikä meillä nyt oliskaan ylimääräistä huonetta, kun tarvitaan työhuone. Ja lapset ovat siis eri sukupuolta, mut ei sillä näin pienenä mitään merkitystä ole.

Muoks. Ja ikäeroa lapsilla siis 2,5 v., nyt ovat siis 4,5 v. Ja 2 v.

Edited by chloe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on molemmille omat huoneet. Muutettiin kolmiosta tähän omakotitaloon reilut puolitoista vuotta sitten ja aluksi lapset nukkuivat samassa huoneessa ja toinen oli leikkihuoneena. Puolisen vuotta sitten tehtiin muutos että molemmilla on nyt omat huoneet ja hyvin on mennyt. Lasten huoneiden välissä on ovi, joten nukkumaan käyminen ei hankaloitunut. Iltasadut meillä luetaan eri huoneessa. Muuton jälkeen koettiin että aluksi oli parempi että lapset nukkuivat samassa huoneessa, kun olivat siihen tottuneet ja saivat uudessa kodissa turvaa toisistaan. Myöhemmin erityisesti esikoinen alkoi toivoa että saisi oman huoneen ja kun pienimpikin innostui asiasta, päätettiin laittaa kummallekin omat huoneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsista kahdella isommalla on yhteinen huone ja kuopuksella on oma huone. Pojat ovat jakaneet huoneen siitä lähtien kun esikoinen oli vajaa 4v ja kuopus 1½v. Nykyisinkin 6v ja 9v iässä jakavat huoneen eikä ongelmaa ole. En näe mitään syytä miksi pitäisi olla omat huoneet. Pojat itsekään eivät omia huoneita kaipaa. Kuopus on 2v ja hänellä on ollut oma huone suunilleen puolisen vuotta. Omaan huoneeseen päädyttiin pääasiassa järkisyistä. Kuopus tarvitsee päiväunensa ja siksi oma huone on hänelle paras vaihtoehto. Myöhemmin mahdollisen neljännen lapsen tullessa saavat kaksi nuorinta jakaa huoneen keskenään. Omiin huoneisiin meillä ei nykyisessä asunnossa ole edes mahdollisuutta, koska meillä on vain kolme makuuhuonetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapset tyttö 4v ja poika pian 1,5v nukkuvat samassa huoneessa siitä lähtien kun kuopus vähensi yösyöntejä noin yhteen joskus ehkä noin puolivuotiaana. Meillä on vanha talo, jossa vain kaksi kunnollista (ja käytännöllistä) makuuhuonetta vaikka tilaa on vaikka kuinka. Suunnitelmia on monenlaisia miten tästä edetään sitten kun lapset kasvat, mutta makuuhuoneet ovat niin isoja, että ellei kovaa vaatimusta lapsilta tule niin vähintään kouluikään asti saavat olla samassa huoneessa ja ehkä esikoisen aloittaessa koulun vain jaetaan huone jollain tilanjakajalla tms. tai tehdään muuten selkeämmin omat nurkat lapsille huoneeseen. Yhteinen leikkinurkka lapsilla on myös alakerrassa, jossa esikoisella oma askartelupöytä ja muutenkin tilaa on omille puuhille, joten en koe omaa huonetta kovin pian ajankohtaiseksi. Yläkoululaisena isompi varmaan sitten jo tarvitsee jo oman huoneen ja saa nähdä jos vielä kolmas lapsi tulee niin harkitaan jakoa sitten uudestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tytöt 2- ja 4-vuotta jakavat huoneen. Iltanukutusten aikaan lasten pelleillessä yhdessä ja yllyttäessä toisiaan kieltämättä joskus toivon heille omia huoneita, mutta ihan oikeasti edes en. Monina iltoina kuitenkin suloisesti hetken yhdessä juttelevat ja laulelevat ennen nukahdusta. :lipsrsealed:

 

Nykyisessä kolmiossa ei omia huoneita riittäisi, ja jos yksi huone lisää olisi, tekisin siitä leikki- ja vierashuoneen, nukkuisivat edelleen samassa.

 

Kuvittelen noiden kahden pysyvän samassa huoneessa vielä pitkään, jos ei jopa aina. Pienesti on haaveissa lisää lapsia isommalla ikäerolla, nuo pienemmät haluaisin sitten omaan huoneeseensa erossa isommista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taapero (1.5 v) nukkuu vielä meidän makuuhuoneessamme ja lelut ovat enimmäkseen olohuoneessa, mutta kohta olisi tarkoitus siirtää hänet omaan huoneeseen. Isoveli on jo koululainen, joten hän saa meidän työhuoneestä uuden huoneen ja taapero saa pojan vanhan huoneen. Jos kolmas lapsi vielä tulisi pienemmällä ikäerolla niin hän ja tyttö jakaisivat sitten huoneen hamaan tulevaisuuteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsille tulee 4 vuotta ikäeroa ja siksi tyttö saa pitää oman huoneensa myös tulevaisuudessa. Tämän pikkusisaruksen huone on vähän pienempi, mutta toisaalta tällä ikäerolla leikit on niin erit ettei ole mitään järkeä pitää samaa huonetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me nukutaan koko perhe samassa huoneessa, lapset ovat 5 v. ja 3,5 v. Uuteen kotiin tulee huoneita riittävästi kaikille ja olin ajatellut, että lapsille tehtäisiin tässä vaiheessa vielä yhteinen makuuhuone ja toisesta leikkihuone. Kuitenkin ovat itse sanoneet haluavansa omat huoneet, joten nyt mennään sillä. Katsotaan, mitä mieltä sitten käytännössä ovat, kun ihan oikeasti pitäisi yksin omaan huoneeseen mennä nukkumaan. Järjestely on toiminut minusta toistaiseksi oikein hyvin, eikä nukkumaanmenon tai nukkumisen kanssa ole ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now