blue.eyes

Tyhmiä kysymyksiä seksistä.

61 posts in this topic

Eli kaikkea sitä tuleekin mieleen ja ei sitä vielä melkein kolmekymppisenäkään tiedä vastauksia :rolleyes:

 

Elikkäs tässä muutamia mitä on tullut mieleen

 

- Voiko seksiä harrastaa ilman ehkäisyä 3 viikkoa synnytyksestä?

- Aiheuttaako kumiton seksi jälkivuodon aikana mahdollisen tulehdusvaaran?

- Voiko esim. Natusanin babyoilia käyttää liukuvoiteena? ÄP-Pakkausen Klick on ihan liisteriä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ei halua ottaa minkäänlaisia riskejä, niin ehkäisyä kannattaa käyttää heti ensimmäisestä yhdynnästä alkaen. Periaatteessahan täysimetys toimii myös raskauden ehkäisynä, mutta siihen ei voi kuitenkaan 100%:sti luottaa, varsinkin jos uusi raskaus ei ole aivan heti tervetullut. ;)

 

Jälkivuodon aikana ei juuri tulehdusvaaran vuoksi suositella seksiä harrastettavan. Aika usein suositus taitaa olla, että seksiä kannattaa harrastaa vasta jälkitarkastuksen jälkeen. Miten se sitten käytännössä aina menee, tiedä häntä.. :)

 

Tuohon babyoiliin en osaakaan sitten ottaa kantaa. Jos ihan maalaisjärjellä ajattelen, niin en näe mitään syytä, miksi sitä ei voisi käyttää, mutta siitä en sitten tiedä, että vaikuttaako se esim. kondomiin jotenkin haurastuttavasti tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seksiä ei taideta kannattaa harrastettavan ees sen kumin kanssa jälkivuodon aikaan, pöpöjä kun voi tulla mistä vaan.

 

Natusan Babyoil sopii erinomaisesti liukuvoiteeksi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni aika uudessa TAYS:n ohjeessa luki, että yhdynnässä voi olla, kunhan verinen jälkivuoto on loppunut, mieluiten siinä vaiheessa vielä kondomin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle sanottiin jo synnärillä, että voidaan aloittaa helliminen myös syvällisellä tasolla jos haluamme, kunhan huolehdimme puhtaudesta ja käytämme kumia.

 

Että kai sekin on yksilöllistä. Harrastimme seksiä siis 5pv synnytyksestä ja kivaa oli. Ilmaa vaan tuppas menee sisään kun oli vielä hieman löysät paikat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ou gaad!! :o Ei ois itellä tullu siinä vaiheessa pieneen mieleenkään.

Vissiin joskus 5 viikon kuluttua koitettiin varovasti ekaa kertaa ja silloinkin tikin paikat vähän tuntu inhottavalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Periaatteessahan täysimetys toimii myös raskauden ehkäisynä, mutta siihen ei voi kuitenkaan 100%:sti luottaa, varsinkin jos uusi raskaus ei ole aivan heti tervetullut. ;)

 

 

..Alkaahan monilla ne kuukautisestkin vaikka täysimetys on menossa...Eli tuo ei nyt pidä yhtään paikkaansa!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Sitähän minä juuri tossa sanonkin, ettei siihen voi 100%:sti luottaa.. Jos joillekin on heti uusi raskaus tervetullut, niin sitten antaa mennä vaan jos uskallus riittää. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
helliminen myös syvällisellä tasolla

 

Rakastelu onkin nykyään "hellimistä syvällisellä tasolla" :P:D . Aina oppii uutta.

 

Meidän hellimisestä syvällisellä tasolla onkin taas vierähtänyt pari viikkoa. Juuri ajattelin, että lapsi on puolitoista vuotias ja seksi ei todellakaan ole palautunut entiselle tasolleen :(:unsure: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin herätellä ketjun henkiin kysymällä seksikysymyksen perhepedistä. Perhepeti-ketjussa monet sanoivat, että onhan sitä muitakin paikkoja harrastaa initiimiä toimintaa miehensä kanssa kuin sänky. Totta tuo tietysti, mutta tarkoittaako se sitten sitä, jos saa pari kolme muksua muutaman vuoden välein, että seksiä harrastetaan n. 6 vuotta AINA jossain muualla kuin siinä omassa sängyssä, koska yleensä on lapsi tai pari siinä sängyssä vieressä nukkumassa? Oletuksena, että perhepedissä pysytään n. 2 vuotta/lapsi.

 

Toinen kysymys, mitä olen monesti miettinyt: Miksi seksiä ei saa harrastaa sängyssä samaan aikaan kun lapsi siinä nukkuu? Aiheuttaako se lapselle jotain traumoja, jos se vaikka vahingossa herääkin kesken puuhastelun? Tulee mieleen vaan jotkut luolakauden ihmiset, että kai siellä oli tapana puuhailla ihan "julkisesti" vaikka lapsia olisikin ollut lähellä? Onhan se hyvin luonnollinen tapahtuma. Vai onko se vain irstasta rakastella samaan aikaan kun yksi sen rakkauden hedelmä tuhisee siinä vieressä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No mieheni oli kanssa sitä mieltä, että kyllä samassa sängyssä voi vehtailla jos rakentaa "näköesteen" tyynyistä yms meidän ja vauvan väliin, mutta mä en kyllä pystyis rentoutumaan jos lapsi olis samassa sängyssä!! Mun mielestä se nyt ei vaan kuulu lapsen silmille tai korville, vanhempien rakastelu... Luolakaudesta en tiedä kun en ole silloin elänyt, mutta ehkä sillonkin on näkyvyyttä peitetty esim "väliverhoilla" tms? Ajat nyt kuitenkin ovat muuttuneet noista, eihän tarpeillakaan käydä enää keskellä olkkaria vaikka sekin lienee aika luonnollinen tapahtuma...?

 

Perhepeti.. No, meilläkin nukuttiin pari ekaa kk perhepedissä, minkä jälkeen lapsi siirrettiin pinnasänkyynsä nukkumaan kun vierekkäin ei enää nukuttu hyvin, vaan poika liikehti levottomasti ja mä heräsin joka liikkeeseen. Tuona aikana seksiä harrastettiin sängyssä vain jos poika nukkui olkkarissä päikkäreitä tms. Jos seksiä haluaa ehdottomasti harrastaa omassa sängyssä, kannattaisiko sit kuitenkin harkita lapsen nukuttamista omaan sänkyyn ja huoneeseen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Salmiakki vastauksestasi :)

 

Halusin vain sanoa, että kysymykseni ovat vain yleistä ihmettelyä ja pohdintaa. Ei niin, että olisin itse jotain mieltä asiasta. Vaikea olla, kun ei vielä lapsia ole, ainakaan tuossa sängyssä välissä nukkumassa vielä :) Sen takia kysynkin tyhmiä :D

 

Ja mitä luolamiestoimintaan tulee, niin voisin tosiaan kuvitella siellä olleen väliverhoja tms, mutta silti sitä toimintaa tuskin on eristetty "normaalista" elämästä sen kummemmin. Täysin mutua :D Enhän sentään tarkoittanut, että seksiäkään pitäisi nykyään harrastaa missä vain kenen edessä tahansa. Lähinnä vaan sitä, jos lapsi nukkuu vieressä, niin onko se kamalaa. Ymmärtäähän sen tietysti, jos ei pysty rentoutumaan ja antautumaan sille hommalle, niin sehän on ihan pätevä syy puuhastella jossain muualla :) Ihmiset ovat erilaisia, mutta lähinnä mua kiinnostaisi, että voisiko siitä oikeasti olla lapselle jotain haittaa vielä siinä vaiheessa, kun lapsi on ehkä alle 2 vuotta? Ymmärtääkö lapsi siitä sen enempää seksin häveliäisyyttä noin nuorena kuin vielä kohdussa ollessaan, jolloin isä ja äiti luultavasti harrastivat intiimiä toimintaa lapsen ollessa siinä aivan aitiopaikalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, ymmärsin että nimenomaan kyselet mielipiteitä girl_wink.gif

Esim. tästä lehtijutusta ja siitä, että seksin harrastaminen lasten nähden on seksuaalirikos, voidaan varmaan vetää sellainen johtopäätös, että kyllä se seksi vaan on vanhempien välinen, lapsille kuulumaton juttu. Jos lapsi joskus vanhempana vahingossa yllättää vanhemmat, täytyy asia selvittää lapsen kanssa... Ja kuuleehan aina niitä juttuja kuinka aikuisena vielä muistellaan lapsena nähtyjä vanhempien "sessioita". Lapsen silmissähän seksi näyttää ihan erilaiselta kuin aikuisten, lapsi saattaa esimerkiksi luulla isän satuttavan äitiä tms.

 

Enkä itse halua lähteä kokeilemaan, missä menee se raja että lapsi ymmärtää.. Koska tavallaan se ongelmahan on juuri siinä, että lapsi nimenomaan ei ymmärrä. Oma 4kk vanha poikani katselee jo tosi tarkkaan meidän tekemisiä, eikä mieleenikään tulisi pelehtiä hänen silmiensä edessä... Tai hänen kuullensa.

 

 

*muoks. kun oppis joskus kirjoittamaan... girl_sigh.gif

Edited by Salmiakki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen kyllä miettinyt tuota, että millä ihmeen perusteella väitetään, että seksi ennen synnytystä on ihan täysin ok ja suositeltavaa, mutta seksi vastasyntyneen nähden ei. Muuttuuko sen lapsen ymmärrys tai ymmärtämättömyys tästä maailmasta jotenkin oleellisesti siinä. Ehkä kenties mahassa ollessaan lapsi aistii, että äidillä on hyvä mieli, mutta ulkomaailmassa ei? Tosin lapsen kyllä sanotaan aistivan vanhempiensa mielialat synnytyksen jälkeenkin... Meidän seksi ei kyllä yleensä vaikuta siltä, että satutettaisiin toista!

 

No, silti, minusta seksin harrastaminen vauva mahassa pitäisi olla vähintäänkin yhtä väärin, sehän on melkein kuin vauva olisi kolmantena osapuolena mukana seksissä! :girl_wink: No, meillä kyllä harrastettiin seksiä ennen synnytystä (no hei, miten sen vauvan saisi syntymään, jos ei ässäilyjä voi käyttää!) (koska se on yleisesti hyväksyttyä). Meillä harrastetaan myös seksiä, jos vauva nukkuu omassa pinnasängyssään meidän parisängyn vieressä. En usko, että koskaan ollaan ainakaan kunnolla harrastettu seksiä, jos vauva on nukkunut samassa sängyssä. Ihan jo siksi, että vauva saattaisi helposti herätä siihen, ja kun vauva nukkuu, sitä ei yleensä haluta herättää, varsinkaan jos halutaan, että puuhat voi vielä jatkua! En usko, että vauva saa mitään traumoja siitä, että se nukkuu siinä samassa huoneessa. Jos se sattuisi heräämään, niin voihan ne hommat lopettaa siihen. Jotain hiljaa ja paikallaan vaivihkaa peiton alla -juttua on saatettu harrastaa vauvan hereillä ollessakin, mutta eipä siitä mitään oikeaa tule, kun se vauva haluaa huomiota siinä vieressä :D Sinänsä en usko, että silläkään on väliä, onko siinä peitto päällä vai ei. Ei se vauva ymmärrä, että siinä tapahtuu mitään omituista, jos kaikki käyttäytyvät ihan normaalisti.

 

Oikeasti eniten traumoja lapsi saa siitä, jos vanhemmat säikähtävät ja hyppäävät erilleen, kun huomaavat lapsen näkevän. Silloin lapsi vasta ymmärtää, että vanhemmat ovat tekemässä jotain pahaa ja kiellettyä. Melkein sanoisin, että parempi jatkaa hillitysti ja lopettaa sitten rauhallisesti. Toki siinä tapauksessa on hyvä selittää, että se on aikuisten hommaa, ettei lapsi lähde toistamaan sitä omien kavereidensa kanssa :girl_wink:

 

Meillä pyritään noudattamaan näitä Suomen lain ym. yleisiä linjoja ja ajattelemaan mahdollisimman vähän itse. Vaikka en uskoisi, että lapsi saa mitään traumoja vanhempiensa normaalista käytöksestä, en halua, että minua voitaisiin tuomita lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tms. Samasta syystä en myöskään anna lapseni esim. tutkia sukupuolielimiäni kovin tarkkaan, vaikka tuskinpa sekään lapselle mitään traumoja aiheuttaisi, ellei joku tulisi kiljumaan, kuinka väärin ja ällöttävää se on. Lapsi haluaa luonnostaan tutkia asioita. Jotkut asiat tässä maailmassa ovat vähän omituisesti, mutta minä en halua leimautua pedofiiliksi tms., joten eiköhän ole syytä toimia yleisten normien eikä oman järjen mukaan.

 

Ei meillä ainakaan onnistu seksin harrastaminen muualla kuin omassa sängyssä. Joskus raahattiin parisängyn petari lastenhuoneen lattialle, eri syystä tosin, mutta silloin eri huoneessa harrastaminen onnistui. Mutta jos ei halua harrastaa samassa huoneessa kuin lapsi nukkuu, niin tuollaista keinoa voisi harkita. Lapsen omaan huoneeseen siirtäminen on tietysti yksi, joka meilläkin on kyllä suunnitelmissa tässä joskus, mutta oikeasti uskon, että lapsi on kyllä onnellisempi, jos saa nukkua vanhempiensa lähellä, vaikka vanhemmat hänen nukkuessaan seksiä harrastaisivatkin.

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luin tuon lehtijutun ja kyllä taas sai pieni ihminen ihmetellä. Tietysti tuon perusteella ei kaikkia asiaan liittyviä asioita tuotu varmastikaan esiin, joten moisen lehtiartikkelin perusteella on vaikea mitään päätellä, mutta jos asia on noin yksioikoinen, että vanhemmat harrastavat seksiä lasten nähden ja saavat siitä ehdotonta vankeutta, niin tuntuu kyllä melko järjettömältä. Lapsille parempi sitten olla sijaiskodissa, kun vanhemmat istuvat kakkua aviollisten oikeuksiensa harjoittamisesta kotonaan? Mutta on tuossa oltava jotain törkeääkin mukana, ei muuten voi käsittää.

 

Vai pitäisikö maassamme alkaa harjoittaa yhden lapsen politiikkaa, että lapsen saatuaan vanhemmat eivät saa enää harrastaa seksiä. jos vaikka lapsi sen sattuu joskus näkemään? :D

 

Mutta tosissaan ajattelen samoin kuin Chimelli siitä, että lapsella varmasti on parempi nukkua vanhempiensa lähellä, vaikka seksiä harrastettaisiinkin lapsen nukkuessa, kuin että lapsi liian aikaisin vieroitetaan nukkumaan eri huoneeseen. Jos ajattelee alle vuoden ikäistä lasta, niin nehän imevät kaiken ympärillään tapahtuvan sienen tavoin itseensä oppina ilman pohjalla olevaa arvostelu- ja erittelykykyä, mikä on oikein ja mikä väärin. Jos vanhempien seksin harrastaminen on ns. normaalia tyyliä, jotensakin hellää ja kaunista, niin en ymmärrä kuinka lapsi sen voi pelottavana kokea. Eri asia on, jos seksin harrastamiseen kuuluvat ehkä aikuisia kiihottavat kovemmat otteet, mutta jotka lapsesta tai ulkopuolisesta yleensäkin saattaisivat tuntua väkivaltaisemmilta ja sitä myötä pelottavilta. Aiheutuuko lapselle traumoja vanhempien seksistä sen takia, koska he eivät siihen ole tottuneet (ei itse, vaan todistajana) eivätkä ymmärrä sitä sen vuoksi, vai siksi että seksi ylipäätään on lapsille jotenkin käsittämätöntä? Ovathan lapsille vessatoimituksetkin hyvin luonnollinen asia, koska vanhemmat yleensä lasten kohdalla suhtautuvat siihen luonnollisesti. Jossain vaiheessa siitä tulee häpeällistä ja sitten ovet laitetaankin jo lukkoon. Meillä ei lapsuudenkodissa lukkiuduttu vessaan asioita toimittamaan enkä edelleenkään kotonani ole siitä mitenkään häpeissäni, vaikka mies kesken toimituksen poukkaisisikin sisään vessaan. Olen myös hyvin sujut alastomuuden kanssa, eikä sitäkään ole koskaan kotonani peitelty. Suomessa olettaisin näin melko yleisesti olevankin, mutta silti olen huomannut eroja ihmisten välillä tässäkin asiassa. Toivoisin voivani myös lapselleni opettaa luonnollisen mutkattoman tavan suhtautua näihin asioihin. Mutta seksi on kysymys, johon en oikein osaa sanoa mitään. Seksiä eivät vanhempani minun nähteni harrastaneet, ainakaan niin että muistaisin sitä. Vauva-ajasta en tiedä. Pitäisi varmaan kysyä äidiltä. Luulisin kuitenkin, jos se olisi normaali osa elämää, ei kuitenkaan niin, että lapset sitä joutuisivat erityisesti katselemaan, mutta että sitä ei piiloteltaisi ikään kuin vanhemmilla ei seksielämää olisi ollenkaan, ja jos lapselle ymmärrettävästi selitettäisiin mistä on kysymys, niin voiko se olla silti väärin?

 

Edit. Toisaalta vessajutut ja alastomuus ovat lasta itseäänkin koskevia asioita, kun taas seksi ei ole eikä pitäisi olla. Hmm...

Edited by Ensimmäinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta piilottelu on väärin, ja antaa tosiaan sen kuvan, että siinä on jotain pahaa. Ei silti myöskään ehdoin tahdoin lapselle esittely ole oikein. Minäkin haluaisin opettaa lapseni suhtautumaan luonnollisesti mm. alastomuuteen. Sekään ei tarkoita sitä, että varta vasten pitäisi mennä esittelemään itseään alasti ihmisille. Mutta siis eihän oikeasti esim. saunassa käymisessä ole mitään pahaa tai noloa. Nyt kun minulla ja siskollani on jo miehet/poikaystävät jne., niin äidilleni tuottaa kauheasti vaivaa pohtia saunailtoina, kuka voi mennä saunaan kenenkin kanssa. Itse taas ajattelen, että tapahtuuko siinä nyt suurta vahinkoa, jos pikkusisko sattuu näkemään mieheni pippelin...

 

Seksin ei tosiaan pitäisikään olla lasten asia, joten ei sitä minusta lapsille esitellen pidä tehdä. Kyllä lapsi minusta silti saa tietää, että seksiä harrastetaan. Aika monella teini-ikäisellä tuntuu olevan käsitys, ettei heidän vanhempansa ole harrastaneet seksiä sen jälkeen kun lapset on tehty :girl_smile: Aika hyvin vanhemmat sen vissiin on onnistuneet piilottamaan. Itsekään en ole koskaan sellaista todistanut. (Tosin kondomeja ne kyllä kaapistaan meille joskus esitteli, ja kerran löysin dildon patjan välistä... luulin sitä tosin taskulampuksi :girl_haha: En ehtinyt tarkkaan katsoa, kun äiti nappasi sen pois, kun kysyin, mikä se on :girl_wink:) Jos lapsi ei tiedä mitä seksi on, niin varmasti seinän takaa kuuluvat äänet voivat pelottaa. Ehkä siinä seksin piilottelussa on sitten kyse siitä, että kun lapsi ajattelee sen olevan pahaa, se ei tee sitä - paitsi sitten, kun pitää tehdä kaikkea kiellettyä :girl_wink:

 

Eipä tosiaan olisi meidän muksu varmaan vähään aikaan pikkusisarusta saanut, jos ei samassa huoneessa olisi voinut harrastaa :girl_sigh:

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luin tuon lehtijutun ja kyllä taas sai pieni ihminen ihmetellä. Tietysti tuon perusteella ei kaikkia asiaan liittyviä asioita tuotu varmastikaan esiin, joten moisen lehtiartikkelin perusteella on vaikea mitään päätellä, mutta jos asia on noin yksioikoinen, että vanhemmat harrastavat seksiä lasten nähden ja saavat siitä ehdotonta vankeutta, niin tuntuu kyllä melko järjettömältä. Lapsille parempi sitten olla sijaiskodissa, kun vanhemmat istuvat kakkua aviollisten oikeuksiensa harjoittamisesta kotonaan? Mutta on tuossa oltava jotain törkeääkin mukana, ei muuten voi käsittää.

 

Tuota ihmettelin minäkin. Mutta eiköhän tuossa ole jotain muutakin ollut kuin että lapset ovat vain vahingossa yllättäneet vanhempansa, kun kerran ulkopuoliset ovat asiaan puuttuneet, ja oikeus on katsonut että lasten on parempi olla muualla kuin vanhempiensa hoivassa...

 

Vai pitäisikö maassamme alkaa harjoittaa yhden lapsen politiikkaa, että lapsen saatuaan vanhemmat eivät saa enää harrastaa seksiä. jos vaikka lapsi sen sattuu joskus näkemään? :D

 

Mutta tosissaan ajattelen samoin kuin Chimelli siitä, että lapsella varmasti on parempi nukkua vanhempiensa lähellä, vaikka seksiä harrastettaisiinkin lapsen nukkuessa, kuin että lapsi liian aikaisin vieroitetaan nukkumaan eri huoneeseen.

 

Mä en nyt ehkä ihan ymmärrä tota, että miks sitä seksiä pitää harrastaa just siellä sängyssä? :D Tai siis että vaihtoehtoina olis vaan JOKO harrastaa seksiä lapsen/lasten kanssa samassa huoneessa / peräti samassa sängyssä, TAI sit ei seksiä ollenkaan TAI lapsi julmasti nukkumaan eroon vanhemmista...? Kyllä meillä ainakin on seksielämä voinut ihan tosi hyvin, vaikka makkarissa ei ollakkaan voitu puputella. Sohva, lattia, suihku - meille on kelvannut, ei ole ollut mitään ongelmaa! tongue.gif

Edited by Salmiakki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, aiheesta saimme aikaan keskustelua :)

Mä en nyt ehkä ihan ymmärrä tota, että miks sitä seksiä pitää harrastaa just siellä sängyssä? :D Tai siis että vaihtoehtoina olis vaan JOKO harrastaa seksiä lapsen/lasten kanssa samassa huoneessa / peräti samassa sängyssä, TAI sit ei seksiä ollenkaan...? Kyllä meillä ainakin on seksielämä voinut ihan tosi hyvin, vaikka makkarissa ei ollakkaan voitu puputella. Sohva, lattia, suihku - meille on kelvannut, ei ole ollut mitään ongelmaa! tongue.gif

 

Eihän se vanhempien yllättäminen ole sängystä kiinni ;) Jos ylipäätään ajatellaan, että lapsi ei saisi missään olosuhteissa nähdä tai yllättää vanhempiaan puuhaleikeistä, niin sehän rajaa kielletyiksi kaikki mielikuvituksellisetkin paikat, jonne lapsi saattaisi tulla vaikka äkillisesti unestaan herättyään tms :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta piilottelu on väärin, ja antaa tosiaan sen kuvan, että siinä on jotain pahaa. Ei silti myöskään ehdoin tahdoin lapselle esittely ole oikein.

...

Aika monella teini-ikäisellä tuntuu olevan käsitys, ettei heidän vanhempansa ole harrastaneet seksiä sen jälkeen kun lapset on tehty :girl_smile: Aika hyvin vanhemmat sen vissiin on onnistuneet piilottamaan.

 

 

Samaa mieltä ylempänä olevan mielipidelauseen kanssa :)

 

Ja tuosta teini-ikäisten harhaluulosta ei voi sanoa muuta kuin että eikös tuo juuri todista sen, että piilottelu on ollut valheellista ja sitä myöten haitallista ja luottamuksen pettämistä tietyllä tavalla. Kai se vanhempien seksi nyt teinistä tuntuu ällöttävältä ajatukselta, jos sitä ei ole koskaan kuvitellut olevan! Mä kyllä muistan, että vaikka en ole koskaan nähnyt vanhempieni puuhasteluja, niin kyllä meillä seinät ovat olleet sen verran ohuita sitten, että äänistä kyllä olen käsittänyt mitä tapahtuu. Eikä siitä nyt mitään traumoja ole jäänyt. Jotenkin se on ollut musta tervettä, että niillä edelleen pyyhki suhde hyvin. Oikeasti mun täytyy äidiltä kysyä tosta vauva-ajasta varmaan tarkemmin, että saan lisää todistusaineistoa mun empiiriselle tutkimukselle tästä asiasta, onko mun vauvana tapahtuneet asiat muokanneet sitä mielipidettä, mikä mulla on ollu teininä ja nyt.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta piilottelu on väärin, ja antaa tosiaan sen kuvan, että siinä on jotain pahaa. Ei silti myöskään ehdoin tahdoin lapselle esittely ole oikein. Minäkin haluaisin opettaa lapseni suhtautumaan luonnollisesti mm. alastomuuteen. Sekään ei tarkoita sitä, että varta vasten pitäisi mennä esittelemään itseään alasti ihmisille. Mutta siis eihän oikeasti esim. saunassa käymisessä ole mitään pahaa tai noloa. Nyt kun minulla ja siskollani on jo miehet/poikaystävät jne., niin äidilleni tuottaa kauheasti vaivaa pohtia saunailtoina, kuka voi mennä saunaan kenenkin kanssa. Itse taas ajattelen, että tapahtuuko siinä nyt suurta vahinkoa, jos pikkusisko sattuu näkemään mieheni pippelin...

 

 

Eihän seksissä mitään pahaa ole, mutta mä koen seksin tosi vahvasti mun ja miehen kahdenkeskeiseksi asiaksi, ja siksi sitä myös harrastetaan rauhassa kahdestaan. Alastomuus on mun mielestä asia ihan erikseen, eikä alastomuuten tarvitse liittyä mitään seksuaalista (vrt. esim juuri saunassa käyminen alasti).

 

Vanhempien tehtävä on toisaalta selittää lapselle maailman ihmeellisiä asioita, toisaalta suojella liialta tiedolta. Tottakai seksistä tulee puhua lapselle, kun se lasta alkaa kiinnostaa (esim. mistä lapset tulevat, miksi pojilla on pippeli ja tytöillä pimppi jne), mutta aina lapsen ikäkautta vastaavalla tavalla. Eikä mun mielestä vanhempien seksielämä kuulu lapsille, kyllä seksistä voi puhua luontevasti ilman, että sitä harrastetaan samassa huoneessa lapsen kanssa.

 

En usko, että ihan pieni vauva saa mitään traumoja vaikka vanhemmat hänen läsnäollessaan "hiljaa ja kauniisti rakastelisivatkin" (ja varsinkaan jos näkösällä on tavallaan vain peiton heilutusta). Mutta missä menee se raja, että lapsi alkaa ymmärtää? Ja mitä hän ymmärtää, mikä jää vaivaamaan, mitä käyttäytymismalleja hän tiedostamattaan oppii? En tiedä, ja siksi haluan pelata varman päälle jo ihan alusta alkaen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en nyt ehkä ihan ymmärrä tota, että miks sitä seksiä pitää harrastaa just siellä sängyssä? :D Tai siis että vaihtoehtoina olis vaan JOKO harrastaa seksiä lapsen/lasten kanssa samassa huoneessa / peräti samassa sängyssä, TAI sit ei seksiä ollenkaan TAI lapsi julmasti nukkumaan eroon vanhemmista...? Kyllä meillä ainakin on seksielämä voinut ihan tosi hyvin, vaikka makkarissa ei ollakkaan voitu puputella. Sohva, lattia, suihku - meille on kelvannut, ei ole ollut mitään ongelmaa! tongue.gif

Sohva on liian kapea ja aina täynnä kamaa! Lattia on kova ja kylmä, ei siinä voi olla ilman vaatteita! Suihkun lattia on vielä lisäksi märkä ja ällöttävä. Seisaaltaankin on yritetty siellä, mutta ei se vain onnistu. Sitä paitsi kun on vauva-arjesta tarpeeksi väsynyt, niin eihän sitä pysy edes pystyssä sen vertaa, että seisaaltaan voisi harkita :girl_haha: Ja sitten ihan yksinkertaisesti, kun siellä sängyssä tulee maattua muutenkin, niin siinä samalla sitten. Tuntuisi aika hassulta mennä varta vasten lattialle makaamaan :girl_sigh: Tuo petarin raahaaminen on ollut meillä ainoa toimiva keino, vaikka on sekin epämukavampaa kuin sängyssä. Ja olisi sekin aika noloa ruveta sitä petaria raahaamaan. Mieti nyt, makaa sängyssä ja alkaa pussailla ja halia. "Hei, pitäisiköhän meidän kantaa tämä patja toiseen huoneeseen, ettei vauva huomaa?" ja sitten raahata se sinne, ja sitten ei ehkä enää huvitakaan. No, sitten raahataan se takaisin :D Sitten sängyssä ehkä tekeekin taas mieli. Joo, no kuitenkin. Pointti oli, että sänky on ylivoimaisesti mukavin paikka. Muuallakin on periaatteessa mahdollista, mutta niin epämukavaa, että eipä tee mieli. Lisäksi sängyssä se on sellaista ennalta suunnittelematonta. Tai no, kyllä minä suunnittelen joka päivä, että sitten illalla... mutta käytännössä se tapahtuu ehkä kerran viikossa :girl_haha: Tulisi jo ehkä vähän liikaa paineita, jos joka ilta menisi lattialle makaamaan sitä varten. No, on meillä ollut sellainen mahdollisuus, että kun lapsi pienempänä nukkui päiväunia vaunuissa/rattaissa ulkona, niin jos molemmat satuttiin olemaan kotona, silloin sai sängyssäkin rauhassa harrastaa (ei tarvitse olla niin hiljaakaan!). Mutta se nyt on kuitenkin suht harvinainen tilanne.

 

Ja tosiaan sitten, kun lapsi osaa itse liikkua, ei toisessa huoneessa oleminenkaan enää auta. Mikäs siihen ratkaisuksi? Entäs siihen, että lapsi saattaa kuulla äänet toisesta huoneestakin, ja pelästyä. Toisesta huoneesta vanhemmat eivät välttämättä huomaa, että lapsi on hereillä, eivätkä voi ottaa sitä huomioon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, aiheesta saimme aikaan keskustelua :)

 

 

Eihän se vanhempien yllättäminen ole sängystä kiinni ;) Jos ylipäätään ajatellaan, että lapsi ei saisi missään olosuhteissa nähdä tai yllättää vanhempiaan puuhaleikeistä, niin sehän rajaa kielletyiksi kaikki mielikuvituksellisetkin paikat, jonne lapsi saattaisi tulla vaikka äkillisesti unestaan herättyään tms :)

 

Ei, mutta käsittääkseni tässä oli nyt kyse vauvoista? Jotka eivät osaa kävellä, eivätkä näin ollen pääse vanhempiaan yllättämään, ellei seksiä harrasteta samassa huoneessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän seksissä mitään pahaa ole, mutta mä koen seksin tosi vahvasti mun ja miehen kahdenkeskeiseksi asiaksi, ja siksi sitä myös harrastetaan rauhassa kahdestaan. Alastomuus on mun mielestä asia ihan erikseen, eikä alastomuuten tarvitse liittyä mitään seksuaalista (vrt. esim juuri saunassa käyminen alasti).

 

Vanhempien tehtävä on toisaalta selittää lapselle maailman ihmeellisiä asioita, toisaalta suojella liialta tiedolta. Tottakai seksistä tulee puhua lapselle, kun se lasta alkaa kiinnostaa (esim. mistä lapset tulevat, miksi pojilla on pippeli ja tytöillä pimppi jne), mutta aina lapsen ikäkautta vastaavalla tavalla. Eikä mun mielestä vanhempien seksielämä kuulu lapsille, kyllä seksistä voi puhua luontevasti ilman, että sitä harrastetaan samassa huoneessa lapsen kanssa.

 

En usko, että ihan pieni vauva saa mitään traumoja vaikka vanhemmat hänen läsnäollessaan "hiljaa ja kauniisti rakastelisivatkin" (ja varsinkaan jos näkösällä on tavallaan vain peiton heilutusta). Mutta missä menee se raja, että lapsi alkaa ymmärtää? Ja mitä hän ymmärtää, mikä jää vaivaamaan, mitä käyttäytymismalleja hän tiedostamattaan oppii? En tiedä, ja siksi haluan pelata varman päälle jo ihan alusta alkaen...

Niin siis eihän tarkoitus olekaan harrastaa seksiä lapsen nähden, vaan kun lapsi nukkuu. Ei se silloin mitään huomaa. Tärkeintä onkin avoin puhe, että lapsi voi myös kertoa vanhemmilleen, jos häntä esim. ahdistaa kuulemansa äänet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now