Sign in to follow this  
Followers 0
Tuulianna123

Omaan huoneeseen siirto 6,5kk kun vielä yösyöttöjä?

7 posts in this topic

MIetinnässä siis voisiko vauvan jo siirtää omaan huoneeseen nukkumaan, vaikka on vielä yösyöttöjä. Aina vähintää yksi, välillä kaksi. Eka on n. klo 12-02 välillä ja toinen 05-06, jos kuuden kieppeillä noustaan ylös.

 

Syy miksi haluaisin vauvan jo khota omaan huoneeseen on se, että alan olla to-del-la väsynyt heräilemiseen ja syöttämiseen, koska herään joka inahdukseen, enkä sitten useinkaan saa unta pitkään aikaan. Viime yönäkin vauva heräsi 2 kertaa ja minä nukuin koko yönä ehkä 3h... valvoin siis lopun ajan, kun oli inahtelua ja peiton pois potkimista yms. Univelka on kertynyt näissä 6kk ja aika mittavaksi ja haittaa arkea.

 

Vauva on tullut myös herkkäunisemmaksi, ts. herää usein kun menemme miehen kanssa nukkumaan, vaikka yritämme tulla huoneesen tosi hiljaa. Saa taputeltua uneen, jos herää ennen puoltayötä, mutta jos jälkeen, on pakko jo syöttää. On nukkunut viime kuukaudet (noin kaksikuisesta) pinniksessä meidän parisängyn vieressä.

 

Mietittää vaan pitäisikö ensin pitää jotain unikoulua ennen kuin siirtää, jotta saisi yösyötöt pois. Joillakin kyllä omaan huoneeseen siirtäminen on aiheuttanut yösyöttöjen poisjäämisen ihan itsekseen. Sepäs olisikin helpottavaaa!

 

VAuvamme menee nukkumaan joka ilta suunnilleen samaan aikaan, n. klo 20, ja herää n. 6.30 (aikaistunut viime viikkoina, ennen oli tuntia myöhemmin). Annan sängyssä vielä iltamaidon, mutta nukahtaa aika hyvin itsekseen, poistun huoneesta syötön jälkeen. Välillä nukahtaa rinnalle, josta siirrän omaan sänkyyn.

 

Vauva syö 4 ateriaa päivässä, ei kovin suuria määriä, kohtalalisen keskikokoinen kaveri, ehkä vähän pienemmänpuoleinen. En tiedä pitäisikö yrittää tunkea viides ateria kehiin ennen siirtoa.

 

Mielipiteitä omaan huoneeseen siirtämisestä.

Edited by Tuulianna123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö siirtyi 6kk vanhana omaan huoneeseen. Meidän kaikkien unet parantui ja tosiaan ei tarvinnut ihan joka äännähdykseen herätä. Syöttöjä oli meillä tuolloin 2/yö ja hyvin jaksoin noi herätä kun sitten välit sai nukuttua hyvin. Meillä taidettiin siirtyä 5 ateriaan siinä kohtaa kun lopetin yösyötöt kokonaan (oliskohan ollut 8kk vanhana)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ömm.. Esikoinen siirtyi omaan huoneeseen 6 viikkoisena, yösyöttöjä 2-3 tunnin välein. Makuuhuoneet oli vierekkäin enkä kokenu sitä "ravaamista" minkäänlaiseks ongelmaks - musta se oli ihan sama, että kävelenkö kaks askelta saman huoneen toiselle seinälle vai 12 askelta viereiseen huoneeseen kun noustava oli kuitenkin. Yöimetystä meillä oli 9 -kuiseksi asti.

Edited by NeNNNi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rohkeasti vaan siirtämään. Moni tosiaan siirtää jo pari viikkoa vanhan oman huoneeseen. Omasta jaksamisesta/viitsimisestä/prioriteeteista se on kiinni mitä pitää parhaana ratkaisuna. 1-2 syöttöä yöllä on vielä vähän. Meidän poika ei enää syö öisin, mutta silti noustaan hyssyttämään 2-4 kertaa yössä. Mutta jos tosiaan joutuisi joka tapauksessa nousemaan sängystä niin ei sillä niin eroa, kuten NeNNNi sanoi, että onko askeleita 2 vai 12.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä siirrettiin tyttö hiukan vajaa 5kk ikäisenä omaan huoneeseen. Silloin syöttöjä oli yöllä 1-2. Kaikkien unet paranivat ja pikkuhiljaa syötöt väheni yhteen ja muukin heräily loppui. Tyttö osasi paremmin nukahtaa itsekseen uudelleen uneen jos heräili kun ei ollut ketään kuikuiltavaa huoneessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsi nukkui ihan alusta asti omassa huoneessaan, ei ole koskaan nukkunut meidän vanhempien makuuhuoneessa. Syynä tähän oli nimenomaan se, että miehen kanssa kummatkin ollaan äärimmäisen herkkäunisia ja koska miehen piti herätä töihin todella aikaisin, välillä aamuyöstä, olisi ollut ihan mahdotonta, jos vauvan ääntelyt olisi vielä herättäneet monta kertaa yössä.

Meillä tämä ratkaisu toimi hyvin ja en kokenut yösyöttöjen olevan sen raskaampia, vaikka lapsi omassa huoneessa olikin. Meillä huoneiden välissä on kylppäri ja käytävä, joten ihan vierekkäin eivät ole, mutta pieni asunto ja heräämisen kyllä kuuli.

 

Itseasiassa meillä yösyöttöjä on ollut reilu 2-vuotiaaksi asti ja edelleenkin vajaa 3v:nä joutuu välillä turvautumaan veteen/maitoon, jos lasta ei saa millään rauhoittumaan. On ollut aina kova heräilemään ja pikkuvauva-aikaan valvotti paljon. Silloinkin oma huone auttoi, kun tavallista uniähinää ei tarvinnut kuunnella sen kaiken muun huudon lisäksi, eli edes jonkun verran sai rauhallista unta sekä vanhemmat että lapsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Ehkä sitä sitten rohkenee siirtää vaan reippaasti. Vaikka mamilla saattaa tulla ikäväkin pientä öistä tuhisijaa... Mutta kuten joku täällä viisaasti totesi: oma jaksaminen vaikuttaa kaikkien muidenkin olotilaan - merkittävästi. 

 

Kiva muuten että löytyi tällainen palsta, jolla niin ystävällistä ja rakentavaa palautetta. Turhan paljon on tullut vierailtua jossain suomi24-palstalla, jossa aiheesta kuin aiheesta tuntuu saavan lokaa naamaan. Kiitos sympatiasta!  :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0