Supsa

Plakkitesti / kariestesti

3 posts in this topic

Käsittääkseni joissain kunnissa on ainakin ennen tehty plakkitestejä pienille lapsille. Vieläkö tällaisia on ja missä? Me asumme Helsingissä ja mua kiinnostaisi kovasti testata lapset (1,5v ja 4v), että tietäisin onko tarkasta hammashoidosta ja sylkikontaktien välttelystä ollut hyötyä. Pääsisiköhän tuollaiseen testiin, jos neuvolassa tai hammaslääkärissä pyytää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Lahessa kuuluu 2-vuotiaalle tuo testi ja kävimmekin siellä kesäkuun alussa. Muutoin olisi hammastarkastus ollut muistaakseni vasta 4- vai 5-vuotiaana.  :girl_impossible: Testitulos oli pikkuriikkisesti plussan puolella ja saatiin valita tullaanko 3-vuotiaana uudelleen tarkastukseen, sitä hammashoitaja sanoi suosittelevansa kyllä kaikille vaikka testi olisi negatiivinen joten ehdottomasti halutaan mekin (tai no ei varmaan poika mutta me vanhemmat :D ) sitten käydä silloin 3-vuotiaana eli ens kesänä uudelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, jos tulos oli positiivinen. Voiko kariesta jotenkin hoitaa, ettei lisääntyisi tai jopa lähtisi kokonaan pois? Vai hoidetaanko hampaita kuitenkin entiseen tapaan kahdesti päivässä harjaamalla ja ksylitolia syömällä?

Edited by Supsa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now