Sign in to follow this  
Followers 0
Chimelli

Sisarukset samassa vai eri ryhmässä

Sama vai eri ryhmä   23 members have voted

 1. 1. Haluaisin lasteni olevan päivähoidossa (sitten kun menevät, jos eivät vielä ole)

  • samassa ryhmässä
  • eri ryhmissä
 2. 2. Lapseni ovat tällä hetkellä

  • samassa ryhmässä
  • eri ryhmissä
  • kotihoidossa
  • toinen kotona, toinen päivähoidossa

Please sign in or register to vote in this poll.

13 posts in this topic

Eli haluaisitko lastesi olevan päivähoidossa samassa ryhmässä vai eri ryhmissä? Perustelut voi laittaa viestiin.

 

Ja "toinen kotona, toinen hoidossa" voi toki vastata vaikka olisi useampi kuin kaksi päivähoitoikäistä lasta, jos ainakin yksi on kotona ja ainakin yksi on hoidossa  :girl_smile:

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kaikki kolme ovat eriryhmissä ja meillä se toimii.Emme edes miettineet vaihtoehtoa jossa olisivat samassa.Jokainen saa ne omat kaverit,ja tarvittaessa pääsevät vierailemaan toistensa ryhmiin ( tätä ei ole tarvittu kertaakaan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on samassa ryhmässä. Ja näin toivoinkin, ihan sillä että varsinkin kuopus oli pieni kun aloitti hoidossa. Mä en niinkään ajatellut sitä että on helpompi/nopeampi viedä lapset aamulla samaan ryhmään kuin eri ryhmään vaan sitä että lapsista olisi sitten vähän tukea ja turvaa toisistaan. Hoidon alkaessa lapset oli 2v3kk ja 10kk.

 

Sitten kun ovat vähän isompia niin voivat olla eri ryhmissä, varsinkin kun kuopuskin on nyt sopeutunut hienosti päikkyyn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset aloittivat samassa ryhmässä mutta ovat nykyään eri ryhmissä ihan ikiensä puolesta ja hyvin toimii. Eivät suuremmin kaipaa toisiaan päiväkodissa. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikäeroa kakkosella ja kolmosella 10kk. Ovat eri ryhmissä, toinen eskari, toinen viskari. 
Eri ryhmiin olisin halunnut vaikka olisivat samanikäisiäkin. Saavat enemmän huomiota/kavereita/omia juttuja yksilöinä kuin ''pakettina''. Molemmat hyötyvät. Kotona heillä riittää juteltavaa ja leikki sujuu. Jos päivät leikittäisiin samoja juttuja ja päikyssä voisi se näkyä negatiivisesti kotonakin. Päikyssä kuitenkin ovat päivittäin tekemisissä ja ulkona leikkivät yhdessä, mutta molemmilla omat ryhmät/aikuiset/kaverit/tekemiset.

Samalla oppivat että tänään yhdellä on eväsretkipäivä ja toisella vasta ensi viikolla. Kaikkea ei aina saa samanlaista/samaan aikaan kuin sisko. Kasvattaa sekin tavallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset ovat samassa ryhmässä, ja ollaan tyytyväisiä ratkaisuun. Pienemmälle tuo turvaa lähellä oleva isosisarus, ja isommalta saa selvitystä siitäkin, miten pienemmän päivä on mennyt. Kuitenkin osa jutuista tehdään eriytettyinä, esim. ulkoilu on usein eri aikaan tai isommille voi olla retkiä tai juttuja, joihin pienet eivät pääse mukaan. Ja erikseen ne siellä leikkivät, joten kyllä niitä omia kaverisuhteita pääsee syntymään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset ovat eri ryhmissä ja se on toiminut tosi hyvin! Pakkaspäivinä kun eivät näe edes ulkona on illalla kotona ihan parhaimmat leikit yhdessä. Päivän aikana jos toisella tulee ikävä niin välissä ei ole kuin yksi ovi ja hoitajat kyllä päästävät käymään toisen luona, tosin eipä tähän ole jouduttu turvautumaan kuin pari kertaa silloinkun aloitettiin tarhassa. Ulkonahan sitten näkevätkin jos haluavat yhdessä leikkiä. Tämä on meillä toiminut hyvin kun tyttö on vähän "hitaasti lämpenevä" niin auttanut todella paljon kaverisuhteiden luomista, saattaisi muuten jäädä helposti pikkuvelun kanssa leikkimään eikä lähtisi niin rohkeasti omia kaverisuhteita luomaan, nykyään ei edes tarhasta haettassa ulkona nämä leiki yhdessä vaan omien kavereidensa kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapset ovat samassa ryhmässä. Syksyllä eroavat, koska esikoinen saattaa aloittaa eskarin ihan eri puolella kaupunkia. Olen kyllä hakenut molemmille paikkaa samasta päiväkodista, jossa ehkä näkisivät toisiaan päivän mittaan. Nyt on ihanaa, kun 6-vuotias auttaa 3-vuotiasta vaikka hakemalla unilelun, tai lohduttamalla suruissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halusin kaikki kolme lastani ehdottomasti samaan ryhmään, ja vaikka ilmoitin tästä päiväkotiin hakemusta tehdessäni, johtaja sijoitti lapset eri ryhmiin (siitä huolimatta, että ryhmiä ei oltu jaettu iän mukaan). Lopulta laitoin lapset vain puolipäiväiseksi saadakseni heidät samaan ryhmään (kun ei kuulemma ollut enää tilaa muuttaa ryhmiä).

Seuraavana vuonna esikoinen menikin jo eskariin ja siirtyi siten väkisinkin eri ryhmään. Kaksi nuorempaa olivat keskenään samassa vielä kaksi vuotta, kunnes keskimmäinen meni eskariin. Nämä kaksi pienempää ovat "kuin paita ja peppu" edelleen, meillä samassa ryhmässä oleminen ei siis todellakaan näkynyt negatiivisesti kotona. Se vaan harmittaa, että esikoinen ei juurikaan osaa näiden pikkusisarustensa kanssa leikkiä, ja itse pidän syynä nimenomaan sitä, että hän oli erillään kun toiset olivat samassa. Juuri sitä siis yritin alun perin samaan ryhmään laittamalla välttää (ensimmäisen päiväkodin johtaja olisi suostunut laittamaan kaksi pienempää samaan, mutta esikoisen eriin), mutta ehkä esikoisen mennessä eskariin olisi kaksi pienempääkin pitänyt erottaa, niin sisarussuhde saattaisi olla tasaisempi. Pikkusiskon kanssa samassa ryhmässä olemisen huonoja puolia keskimmäisen kannalta oli myös se, ettei hänellä juurikaan ollut päiväkodissa omia kavereita - ryhmässä ei vaan ollut yhtään samanikäistä tyttöä, joten hän leikki pikkusiskon kavereiden kanssa. Itse ajattelin alun perin, että kyllähän sisarusryhmässä riittää kaikille omanikäisiä kavereita, mutta selvästikään ryhmät eivät ole kovin tasaisesti jakautuneita. Meidän päiväkodissa kaikki ryhmät kuitenkin olivat lasten iän puolesta sekaryhmiä, joten mitään "omanikäisten ryhmää" ei sinänsä ollut vaihtoehtonakaan. Eskarissa niitä omanikäisiä kavereita sitten kuitenkin löytyi, eli ei ongelmaa sen suhteen.

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisin halunnut lapset samaan ryhmään ja aluksi sisarusryhmästä paikka luvattiinkin, mutta sitten ennen aloitusta esikoinen siirrettiinkin toiseen ryhmään, koska tuossa sisarusryhmässä ei ollut muita yhtä isoja lapsia. Näkeehän ne toisiaan joo ulkona, mutta uskoisin että etenkin kuopukselle päiväkotiarki olisi helpompaa, kun olisi isoveli turvana. Hän ei parin kuukauden hoidon jälkeen edelleenkään juurikaan puhu päiväkodissa, vain silloin kun on veljensä kanssa pihalla tai silloin kun me tullaan hakemaan... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen ja keskimmäinen olivat samassa ryhmässä, kun aloittivat päivähoidossa. Esikoinen oli silloin 5,5v ja keskimmäinen 3,5v. Nuorin oli siihen aikaan 11kk ja jäi isimiehen kanssa kotiin mun palatessa työelämään. Nuorinkin meni päivähoitoon sitten 1v2kk iässä ja eri ryhmään kuin isommat. Päiväkodissa oli vain 3-5v ja 1-3v ryhmät mutta nuorin sai vierailla isojen ryhmässä tai isommat nuorimmaisen ryhmässä jos tuli hätä.

Tänä syksynä esikoinen siirtyi eskariin ja vaihtoi kokonaan päiväkotia. Nuorimmat jatkaa vielä vanhassa, koska kaikki sujuu siellä enemmän kuin hyvin. Meille ihan toimiva ratkaisu ollut tämä. Yllättäen meillä on nuorin mennyt aina helpoimmin päiväkotiin vaikka aloittikin ihan minityyppinä. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset ovat eri ryhmissä ja meillä se on ehdottomasti ollut hyvä ratkaisu. Esikoinen on ollut todella mustasukkainen pienemmästä, ikää myöten mustasukkaisuus on kyllä helpottanut, mutta selvästi helpottanut lisää myös päiväkodin alettua (olivat silloin 1v10kk ja 4v4kk). Kun päivällä on omat jutut, osaavat kotona olla paremmin sopuisastikin. Ja päiväkodissakin näkevät kuitenkin pihalla ja leikkivät monesti yhdessä silloin kun menee hakemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovat olleet sekä samassa että erissä. Ehdottomasti paras olla samassa mutta nyt taas joutuvat erilleen kun pojalla alkaa eskari. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0