Mistie

Miten kerroit raskaudesta (tulevat isovanhemmat, muu perhe, ystävät)?

31 posts in this topic

Kun kertomisen aika saapuu, ajattelin, että isovanhemmille voisi viedä Mummi&minä -tiski/pyykinpesuaineen ja Muumipappa-mukin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kertonut vasta läheiselle serkulleni. Tapahtui niin että valitin huonoa oloa, ja hän heti arvasi mistä kyse. Myönsin sitten että joo, plussattu ollaan. Hän siis tiesi yrityksestä.

 

Mies on kertonut jo äidilleen ja enolleen. Äitinsä tiesi meidän yrityksestä ja on kovin odotellut uutisia. Niinpä mies jo aika pian mun plussattua soitti äidilleen, että "mitäs mummille kuuluu?". Äitinsä tietty heti tajusi ja oli aivan onnesta soikeana. Enollensa mies kertoi sitten siinä, kun pyysi tätä pitämään silmänsä auki kun me etsimme uutta autoa. Enonsa sitten vissiin hieman ihmetteli ja mies sitten selitti, että kun tarvittaisiin enempi sellainen perheauto... No paljon on enolta nyt sitten tullut ehdotuksia :D

 

Omille vanhemmilleni ja sisaruksilleni ajattelin kertoa vasta aikaisintaan ensimmäisen neuvolakäynnin / alkuraskauden ultran jälkeen. Saa nyt nähdä, voi olla että hieman venytän... Meinasin jo kertoa, kun äiti alkoi pistää vanhoja vauvatarvikkeita myyntiin varastojen kätköistä, että hei, me voitaisiin ottaa ne. Päätin sitten pitää suuni, ei se ole niin tärkeää saada ne jotta uskaltaisin jo kertoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kerrottiin tästä piakkoin syntyvästä joulun alla lahjatoivelistan avulla: Meillä 2 lasta ja isovanhemmat pyysivät toivelahjalistaa joululahjoja varten. Siin oli molempien poikien toiveet ja sitten lisänä Muuta- kohta, jossa luki tuttipulloja, sideharsoja, pikkuvaippoja..

 

Isäni tajus heti mutt äitini ihmetteli mihin 5- ja 3- vuotiaat noita tavaroita enää tarvitsisi :D <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uusia tarinoita taas kertomaan... :D

 

Tossa joku reilu viikko sitten päätin, että perhe ja isovanhemmat saakoon tietää. Otin kohteeksi pikkusiskon. Mies nauhoitti sydänääniä koneelle meidän dopplerista ja lähetin äänitteen siskolle, kysyen tietääkö mikä toi ääni on. Otti pikkuveljen mukaan arvuuttelemaan, sisko ei osannut veikata mitään mutta veli sanoi että tuulivoimalan ääniä (kuului siis paljon kohinaa ja sitten se jumputus). Sanoin että ei ja annoin lisävinkin - lähetin ultrakuvan. Sisko oli sitten että "KOHTUVAUVA" ja soitti mulle hysteerisenä :D Alkoi heti selostaa että nyt kertoo vanhemmille ja isovanhemmille, annoin luvan kun pääsipähän itse siitä jännittävästä hommasta sitten.

 

Muutamalle ystävälle olen näyttänyt ultrakuvaa tai sitten vaan kertonut.

 

Facessa aiotaan paljastaa asia ultrakuvalla joskus np-ultran jälkeen (np-ultra on rv 12+4). Aika aikasin joo, mut ei jakseta oottaa kauempaa - ihan jo siksi, että haluan sitten jo liittyä kaiken maailman äitiysryhmiin ja kirppareille, joissa on paljon tuttuja, niin ennemmin sitten paljastaa samantien kaikille kuin että alkaa ihmettelyt kiertämään muuta kautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisin mielelläni yllättänyt läheiset joillakin erikoisella tavoilla, mutta koska suurinta osaa emme pystyneet kasvokkain välimatkan takia tapaamaan, sai suurin osa kuulla uutiset puhelimessa. Äidilleni ostin kyltin jossa luki mummon mökki ja vein sen hänelle kesämökille. Hassua oli että hän oli vähän pettynyt siitä ettei sitä vielä voi laittaa, ja oli aivan häkeltynyt kun selvensin että et nyt, mutta 7 kuukauden päästä saat! Olisin luullut että olisi hoksannut heti kyltistä että tilanne on päällä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now