TrioHilpeät

Nokkosrokko kylmästä

8 posts in this topic

Tytöllä 4v alkoi nokkosrokko johtuen kylmästä. Nytkö me ei sitten enää ikinä ulkoilla???

 

Lohduttavasti netistä luin että voi kestää loppu elämän. Kaikki tieto etetaan vastaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulle itselle on noussut usein nokkosrokko kovilla talvipakkasilla, tosin se on vaatinut jo yli 20 asteen pakkasta (ja teininä hillumista noilla keleillä suht vähissä vaatteissa). Muu ei oikein auttanut kuin antihistamiini aamulla otettuna. Nykyään sitten auttaa järkevä kerrospukeutuminen, ei tosiaan enää tee mieli kulkea pakkasella pelkät farkut jalassa vaan mieluusti vetää alle sukkikset tai pitkikset ja päälle toppikset. Olin myös lievästi allerginen sitrushedelmille ja niiden syöminen talvipakkasilla jotenkin kummasti myös vaikeutti tuota pakkasen aiheuttamaa nokkosihottumaa, joten ruokavaliossa ei passanut olla silloin mitään lievääkään yliherkyyttä aiheuttavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä hyllytin nyt herkkuja (lisäaineet) aika moisesti. Katsotaan miltä näyttää. Lääkärin mukaan voi olla seurausta jostain flunssasta ja mennä ohi, toisaalta voi olla ihon ominaisuus ja jäädä enemmänkin. Tänään tuli ulkoillessa enää vähäsen, tosin tuultakaan ei ihan niin paljoa ollut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omakohtaista kokemusta löytyy... Yleensä vaatii kylmän lisäksi navakan tuulen ja esim. syksyisin tikkuileva räntäsade on pahin ärsyttäjä... Onneksi sinäänsä vaaraton ilmiö, kiusallinen kylläkin...Yleensä muutamassa tunnissa nuo paukurat laskevat enkä ole kyllä millään lääkinnyt itseäni mutta varmaan tuo antihistamiini on se paras apu... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on esikoisella kanssa alkanut nokkosrokko tänä syksynä ja ei vaadi kuin +10 astetta. On nyt kuukauden kuuri allergialääkettä ja auttaa ainakin kun nyt syö. Pojalla on myös taipumus atooppiseen ihottumaan. Toivottavasti menee ajan kanssa ohi. Onneksi ei kutise vaa näyttää vaan hurjalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä, meidän 1,5 vuotias saa heti laikukasta hieman koholla olevaa punoitusta poskiin/käsiin jos on viileämpää. Kesällä ei tarvinnut käydä kuin +20-25 asteisessa merivedessä uimassa niin iho laikukas. Meillä on pian 1,5 v neuvola niin ajattelin siellä kysyä asiaa.. Huolettaa, tytöllä on ollut ihan täydellinen iho tähän asti ja nyt posket on ihan karmean näköiset jos kävellään kotoota autolle 2 min. :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun miehellä on kylmäallergia, joka puhkesi lapsena. On helpottanut aikuisiällä. Mutta kun tauti todettiin, oli käynyt niin vakavasti, että oli lähtenyt taju uintireissulla lapsena. Tuota nokkosrokkoa oli myös. Nyt on jopa uskaltautunut Suomessa uimaan, eikä ole tullut oireita. Kädet turpoavat talvisin helposti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ hui kauhea. :( Turpoamista meillä ei onneksi vielä ole tullut.

 

Soitin eilen neuvolaan tästä, ja terkka oli vaan ihan hämmästynyt, ei ole muka kuullut moisesta.. Sanoi, että katsellaan sitten 1,5-vuotisneuvolassa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now