Sign in to follow this  
Followers 0
Lola86

Rattaat esikoiselle (phil & teds / Mountain Buggy )

6 posts in this topic

Heippa kaikille!

 

Pohdintana ollut siis jo pitkään, että mitkä rattaat esikoiselle? Monet rattaat/vaunut läpikäyneenä (tutkimusta tehty TODELLA pitkään :))

 

Aluksi olin aivan varma, että Emmaljungat ovat ne meidän vaunut. Sitten ovat sen jälkeen vaihtuneet ja taas vaihtuneet :D

 

Toiveena olisi siis mahdollisimman monipuoliset ja monikäyttöiset, koska en haluaisi useasti rattaita vaihtaa.

 

Asumme siis "maalla", eli lähellämme ovat mainiot lenkkeilymahdollisuudet metsässä, asfaltilla, pururadalla yms. Sekä käymme kaupassa, neuvolassa, kirjastossa ja muissa harrastuksissa kävellen. Lähimpään isompaan kaupunkiin on 12km, jonne kuljemme vaihtelevasti bussilla ja autolla. Kaupungilla käymme viikoittain ostoskeskuksissa ja isommissa ruokakaupoissa. Joten erilaisia tilanteita ja maastoja olisi vaunujen hyvä kestää.

 

Lisäksi haluaisin saman tien vaunut, joissa on sisaristuin mahdollisuus (ostamme sen jo valmiiksi), koska melko varmasti esikoisellemme, jos luoja suo, tulee pienelle ikäerolla leikkikavereita.

 

Joten vaunujen tulisi toimia kokoonpanoilla: vastasyntynyt-taapero-taapero+vastasyntynyt yms yms.

 

Tällä hetkellä vakavassa pohdinnassa on Phil & tedien Navigatorit, Dotit sekä Mountain buggyjen plus onet (+one).

 

Vähemmän vakavammassa pohdinnassa on Phil & tedien Promenadet (ulkonäkö ei oikein miellytä) sekä baby joggerin city selectit (mahdollisuus saada edullisesti käytettynä)

 

Vaatimuksia on ainakin mahdollisuus kovaan koppaan vastasyntyneelle, tilava tavarakori, säädettävä työntöaisa (mies pitkä), helppo liikkuvuus myös vaativissa talviolosuhteissa ja maastoissa, eivät ole kiitterät eivätkä huterat. Nämä nyt näin aluksi :)

 

Kokemuksia, mielipiteitä ja kaikenlaisia kommentteja otetaan vastaan! Olisi ihana saada kuullu käytönnön kokemusia myös muistakin rattaista :)

Edited by Lola86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Phil & Teds Dotit, ja niissä ei ole taapero+taapero -ominaisuudella tavarakoria. Tai "on", mutta alhaalla istuvan lapsen jalat on siellä korissa, eli ei sinne esim. kauppakassia saa mahtumaan. Muuten kelporattat lyhyen kokemuksen perusteella. Noista muista mulla ei ole kokemusta eikö tietoa.

 

Oletteko harkinneet Bugaboon Donkey -rattaita? Ne olisi mun ykkössuosikki, jos olisin ostamassa yhdellä ja kahdella toimivia rattaita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä olen rajannut vaihtoehdot kahteen: Phil & Teds Promenade sekä Mountain Buggyjen plus onet (+one).

 

Phil & Tedsien Dotit putosivat siitä syystä, että juurikin tavaratila on kahden lapsen käytössä olematon ja kun sisaristuin on paikoillaan on se todella matalalla ja koska työntöaisa ei ole teleskooppinen pidempi ihminen saattaisi "potkia" alempana olevaa lasta. Ja lisäksi alhaalla olevalla lapsella on pääsy renkaisiin ja maahan. Dotissa myös huonoa Baby gizmon videon mukaan näyttäisi olevan pääistuimen säätö, joka pitää tehdä kahdella kädellä, näytti hieman hankalalta. Myös kuomut/aurinkosuojat näyttivät pieniltä ja heppoisilta.

 

Pitääpä vielä tutkailla noita Bugaboon rattaita, mutta tällä hetkellä tehdään plussa vs. miinukset listaa näistä kahdista vaunuista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt on myös Bugaboon Monkey Duot mukana kisassa! Lueskelin vaunuista ja katselin videoita ja taisi olla ihastusta ensisilmäyksellä.

 

Vaihtoehtoja ainakin löytyy, joten täytyy varmaan lähteä livenä testaamaan jonnekin. Vaikeita valintoja. Varsinkaan kun en haluaisi heti parin-kolmen vuoden sisään vaihtaa vaunuja. Ja mies tuskin antaisikaan jos vähänkin hinnakkaammat vaunut hankimme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin harkitaan noita MB +one- kärryjä ! Ei vaan tahdo kokemuksia löytää mistään, enkä tiedä missä pääsis kokeilemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä luovuttiin jo Mountain Buggy +one vaihtoehdosta. En pitänyt siitä, että kun rattaita käytettäessä ainakaan edessä olevaa istuinta ei saa muuhun kuin istuma asentoon, joten molemmat lapset eivät voi samaan aikaan nukkua esim. päiväunia rattaissa. Sekä takana olevan paikka näytti suhteellisen ahtaalta. Tavarakorikin jäi muihin verrattaessa pieneksi.

 

Muuten rattaat vaikuttivat hyviltä, mutta tällä hetkellä Bugaboot veivät vaunuvertailussa voiton. Pohdinnassa on tällä hetkellä Bugaboo Buffalot vai Donkeyt. Buffaloihin ei ole sisaristuimen/tuplarattaiden mahdollisuutta, mutta ajattelin jos sitten parin vuoden päästä se toinen lapsi on, niin myyn Buffalot ja vaihdan tuplarattaisiin.. No mitään päätöksiä en ole vielä tehnyt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0