Sign in to follow this  
Followers 0
Jiffer

Influenssarokote?

65 posts in this topic

29 minutes ago, AaHoo said:

@camelot ai onko siinä tänä vuonna sitä sikainfluenssavirusta joukossa :o? Mistä sekin tieto olisi pitänyt löytää..?!?

THL:n sivuilla oli tällainen, ja ymmärsin tuon H1N1:sen tarkoittavan juuri sitä.

 

https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote#Annostus

 

Tuossa vielä tiedot Lääkeinfosta toisesta valmisteesta: https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=&d=2000711&i=MYLAN+FINLAND_INFLUVAC_INFLUVAC+injektioneste%2c+suspensio%2c+esitäytetty+ruisku ja siinäkin se H1N1 näkyy ensimmäisenä viruksena mikä on mukana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä kestä! Kaikista rokotteista ja muutenkin lääkkeistä pitäisi löytyä ajantasaiset tiedot ja tuoteselosteet aina, jos ei löydy niin THL:lle kysymystä. Tosiaan nyt ei ole kummemmin ollut missään tuosta sisällöstä, mutta jos käsitin oikein niin siinä sikapiikissä ongelmallinen oli se adjuvantti, ei itse virusosio, silloin kun narkolepsiasta tuli isompi ongelma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ota raskaana influenssa rokotetta. Kerran olen sen vain ottanut, silloin 2009 sika-influenssa kohun aikaan. Muistan että silloin oli ihmiset saaneet keskenmenoja...? 

Sairastin viime keväänä influenssan, mutta ei ollut kovin rankka tauti 'perusterveelle'. 

Vaikka virallinen tieto on ettei rokote ole vaaraksi sikiölle, niin en vain halua sitä raskaana ollessa ottaa... Ihan Mutu- tuntumalla näin menen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otin 2015 rokotteen loppuraskaudessa, ja nytkin tarkoitus on ehtiä ottamaan rokote niin, että se ehtii suojata myös vauvaa. Muukin perhe rokotetaan. Miehen kanssa sairastettiin sikainfluenssa aikoinaan rokottamattomina, ja perusterve mies oli niin huonona, etten halua kokeilla, miten pienen vauvan tai lapsen kävisi. Esikoinen todennäköisesti sairasti rokotteesta huolimatta influenssan lievänä viime keväänä, ja se oli jo ihan riittävästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TODELLAKIN aion ottaa influenssarokotteen. Työn puolesta mulla on velvollisuus ottaa rokote, ja olen ottanut sen vuosittain ainakin 10 vuoden ajan. Kertaalleen raskaana ollessa. Rokotutan entistä suuremmalla innolla tänä vuonna myös muun perheen, koska en todellakaan halua saada influenssaa raskaana ollessa. Vauva syntynee niin myöhään keväällä, että pahin kausi on ohi, mutta etenkin vuodenvaihteen  vauvoja suojaa myös äidin saama rokote.

Raskaus on immuunipuolustusta heikentävä tila (elimistö sietää vierasta tunkeutujaa eli sikiötä ja joutuu heikentämään puolustustaan) ja osa viime vuosina influenssaan kuolleista tai vaikean taudin sairastaneista on ollut raskaana olevia naisia. Ei puhettakaan, että haluaisin ottaa turhia riskejä.

Kannattaa myös miettiä, milloin on saanut viimeksi hinkuyskärokotteen. Teho häviää muutamassa vuodessa, joten tehostetta suositellaan viiden vuoden välein. Pienille vauvoille hinkuyskä voi olla hengenvaarallinen, joten äiti voi suojata vauvaa ottamalla rokotteen loppuraskaudessa (ja toki rokotuttamalla myös isän). Vauva saa ensimmäisen hinkuyskärokotteensa vasta 3 kk iässä, joten sitä nuoremmat ovat riskiryhmää.
https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien-rokotukset/raskautta-suunnittelevien-rokotukset#Hinkuyskärokotus

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole ottanut raskaana. Viimeksi suojasin lapsen niin, että syntymän jälkeen otin itse ja hän sai äidinmaidon kautta vasta-aineet.

Itse opiskelen lähihoitajaksi ja viime vuonna oli pakko ottaa rokotteet, jos halusi lähteä harjoitteluihin. Tänä vuonna ei vielä ole pakotettu piikille, tosin osaamisalani ei välttämättä sitä edellytä.
Itse en luota noihin influenssarokotteisiin, viime vuonnakin sen teho oli mitätön ja monet ihmiset sairastuivat siitä huolimatta influenssaan ja saivat rokotehaittoja turhaan. Minusta tuntuu aika kamalalta ajatus, että pitäisi joka vuosi pistää itseeni jokin toimimaton rokote. Vuosien käytön vaikutuksista ei ole vielä mitään tieteellistä näyttöä.
Tämän vuoden rokote taisi vielä olla kokeiluasteella oleva ja rokotehaittojen kirjaaminen on tehty erittäin hankalaksi, joten jos koulu ei pakota niin en välttämättä sitä ota.

Muoks. En siis ole mitenkään rokotevastainen, mutta uudet rokotteet ja influenssarokotteet eivät herätä luottamusta, kiitos sikainfluenssapiikin sekä hpv-rokotteen haittavaikutusten. Kukaan ei ota vastuuta, jos tuleekin jokin erittäin paha haittavaikutus.

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole löytänyt etsinnöistä huolimatta tutkimuksia, jotka osoittaisivat että jokavuotisista influenssarokotuksista olisi haittaa. Olen menossa ensi viikolla ottamaan rokotuksen.

Huomatkaa, että lapsille tarjottavien influenssarokotusten ikäraja laajeni alle 7-vuotiaisiin (aiemmin annettiin alle 3-vuotiaille). Alle kouluikäiset saavat siis ilmaisen rokotteen joko nenäsumutteena tai pistoksena. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä myös otin rokotteen maanantaina, jolloin viikkoja 13+6. Olen ottanut sen myös silloin kun en ole ollut raskaana.

Valitettavasti sain kyllä kunnon reaktion piikkiin: seuraavana päivänä kamala päänsärky, lihaskipuja ja oksentelu. Olin täysin pelistä pois. Kuumetta ei kuitenkaan tullut. Tänään jo parempi olo, joten sivuoireista huolimatta olen tyytyväinen päätökseeni. Yhden päivän vielä kestää, mutta tuollaista kaksi viikkoa ja vielä raskaana... ei minulle kiitos! Onneksi nämä ovat kunkin henkilökohtaisia päätöksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0