Pipsis

Turhin tavara äitiyspakkauksessa?

54 posts in this topic

Mikä oli mielestäsi turhin ja teille tarpeettomin tavara äitiyspakkauksessa?

 

Itse kuumeilen ja katselin Kelan sivuilta pakkauksen sisältöä. Ihmettelin joidenkin tuotteiden tarpeellisuutta joten kysyn nyt teiltä osaavammilta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kestovaipat, niitä ei meillä tulla käyttämään. Toivottavasti uudessa äp-pakkauksessa olisi vain hyödyllistä tavaraa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähintään 80cm kokoa vastaavat puolipotkarit. :D Kävelevä lapsi ei tee mitään lörpöillä, terällisillä pöksyillä. Ja oikeastaan muutkin 70cm-> vaatteet. Siinä vaiheessa oli jo muodostanut oman, eriävän maun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toisaalta osa vauvoista on niin suuria, että pitävät jo tosi pienenä niitä 70-> vaatteita, toisilla ne jää sitten pitämättä. Mulla lokakuussa syntyneelle esikoiselle se toppapuku oli ihan turha, koska se oli pienikokoiselle vauvalle silloin ekana talvena ihan valtava ja yli vuoden ikäisenä piti olla jo teknisiä ominaisuuksia haalarissa, nyt toisella, viime huhtikuussa syntyneellä sitä on pidetty paljon ja se on edelleen 10 kk reilu päällä, menisi siis varmasti myös ensi talvena. Meilläkin ne kestot jäi käyttämättä, mutta annoin ne äidille jonka tiesin kestoja pitävän, ja jos ne jonkun kynnystä madaltaa ottaa kestot muuten käyttöön, niin sehän on hyvä juttu. Itselle ehkä ihan terälliset potkuhousut oli niitä turhimpia, koska en vaan osannut niitä vauvoilla pitää, pidin mielummin puolipotkareita, mutta nämä on niin makuasioita, mistä kukakin tykkää. Turhana pidin myös sitä pientä "muovitettua froteepalasta", se oli niin pieni, että sillä ei kyllä juuri petiä suojata, ehkäpä se kuitenkin äp laatikonsuojana meni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turhimmat oli kestovaipat ja myinkin ne heti eteenpäin. Samoin suurin osa vaatteista on jäänyt myös käyttämättä, myös toppapuku kun on aivan liian iso ja on ollu niin lauhaa, että on pärjätty melkeen koko talvi fleecehaalarilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse ihmettelin kestojen suurta määrää pakkauksessa. Tarviihan niitä kai pinon jos toisenkin jos kestoilee mutta kun monet ei edes kokeile niitä. Itselle riittäisi varmaan yksi koekappale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei niitä kestoja mun mielestä nyt niin "suurta määrää" ole, kun niitä kaksi oli :) Sanoo hän, joka on toki hyötynyt siitä, että niitä on äp:ssa ja kaikki ei niitä käytä, kun saa itselle suht helposti hyviä vaippoja :D

 

Meilläkin taitaa toppahaalari jäädä hyvin vähälle käytölle ellei peräti käyttämättömäksi. Syyskuussa syntynyt vauva lähinnä nukkuu ulkona vaunuissa, ja siihen tarkoitukseen on riittänyt hyvin pieni kerrospukeutuminen ja makuupussi. Jotkut vaatteet jäi vähemmälle käytölle, toisia taas on pidetty hyvinkin ahkerasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tullu käytettyä sitä makuupussia. Nyt kyllä ihmettelen, että mitäs sillä esikoisella talvella oli, mutta taisin pakata villapuvun, toppapuvun, villapeiton ja sit vaunukopan "kansi" kiinni. Ja se frotee oli tosiaan aika pieni ja se patjakin jäi käyttämättä, koska perhepedillä mentiin. Niissä vaatteissa oli kans sellasia, joita ei vaan tullu pidettyä. Sellanen ohut valkoinen pitkähihainen potkari oli niin kovalla vetskarilla varustettu, etten uskaltanut pienelle pistää.

 

Meillä ne kestovaipat on ollu kovassa käytössä ja kertseilevät kaverit toimitti myös omia kestoja ( vaikka kannustin kokeilemaan). Ne oli kyllä ihan laadukkaat ja miusta hyvä tapa tuoda kestoilutietoa erityisesti ensisynnyttäjille. Miullekaan kestoilu ei ollut mikään itsestäänselvyys ja aloitettiin vasta muutaman kuukauden iässä, kun alussa riitti muutakin hässäkkää. ;)

 

Kaikenkaikkiaan oon kyllä äitiyspakkausfani!

Edited by Katinkainen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vm 2013 pakkaus:

 

Kestot oli jees, vaikkei ihan helpoimpia malleja alottelijoille.

 

Luulen että kortoomit jää kokonaan käyttämättä, huono malli. Eli ne meille Se Turhin.

 

Vaatteista en kaikista tykänny, ja eivät ees siis päälle oo päätyneet, mutta se on oma vika vaan. Ruokalappu hajos ekassa pesussa. Kirja on turhahko myös.

 

Muovifrotee meillä on hoitopöydän patjalla, patja oli vaunukopassa lisäpehmikkeenä pienellä ja kylpylämpömittarikin kesähelteillä vaunukäytössä, jne. että moni juttu tuli hyödynnettyä vähän soveltaen kun ei tarvetta ollut siinä mielessä mihin ajateltu (vieressä nukkuu samalla patjalla, vahinkoja sattuu vaan ilman vaippaa, kylpy- ja suihkulämmöt tunnustellaan, yms.).

 

Jos paketissa oli jotain voiteita niin nekin on kyllä lätkitty muhun eikä atooppiseen vauvaan. :D

 

Hyödyllisimmät tais olla just vaipat, patja, peitto (joita haalin kirpparilta toisenkin), makuupussi ja muovifrotee, mutta myös kynsisakset on jees ja alkuun liivinsuojat oli tarpeen. Ja vaatteistakin pointsit kyllä, vaikkei kaikki perus-sisävaatteet sytyttäneetkään. Ivana-Helsinki-setti ja se "totoro-potkari" kivoimmatt, ulkovermeet ehkä hyödyllisimmät. Villahaalari venyi myös ekassa KÄSINpesussa ikävästi.

Edited by Terppatirppa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kestovaipat me annettiin eteenpäin, oli meille se turhin asia.

 

Täällä on myös naurattanut ne valkoiset puolipotkarit, jotka edelleen meidän pojan ollessa 8kk on aivan liian isot. Tippuvat vyötäröltä ja pituuttakin on vielä liikaa. Käyttöön ei ole tulleet siis kuin kerran pari.

 

Villahaalari ei olisi ollut tarpeeton, mutta sen malli oli jotenkin aivan ihmeellinen. Kamalan ahdas haaroista ja taas hartioista aivan liian avara, olkapäätkin jää osittain peittämättä, joten piti hommata toinen tilalle. Muuten ollaan oikeastaan kaikkia vaatteita (paitsi oransseja) käytetty.

 

Meillä tuo muovifroteealusta on myös ollut myös välillä hoitolaukussa alustana ja on siinä kyllä ihan näppärä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille turhia olivat kestovaipat ja -liivinsuojat. Vaatteet olivat kivoja, mutta meillä on sen verran hoikka tyttö, että bodyt on liian leveitä. Ne potkarit jäi käyttämättä, joissa ei ollut neppareita haaroissa. Ulkohaalaria käytettiin muutaman kerran, mutta neiti heräsi aina ihan hikisenä, niin senkin käyttö jäi muutamaan kertaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2010 äp:

 

-Kuvakirja: en tykännyt niistä loruista yhtään ja kuvat olivat rumia, lukematta jäi.

-Makuupussille ei ole ollut käyttöä, koska vauvalla oli vaunuissa kunnon lämpöpussi.

-Villahaalari oli niin epämiellyttävän tuntuista materiaalia, että jäi käyttämättä, ostin itse paremman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin pettynyt äitiyspakkauksen (2012-13) sisävaatteisiin, erityisesti housuihin. Suurin osa oli mallia lyhyt ja leveä, mikä ei todellakaan ollut pitkän ja hoikan tyttömme malli. Kaikista housuista loppui pituus ennen kuin alkoivat pysyä päällä ja resorit olivat onnettoman löysiä. Ja potkuhousut olivat vaipanvaihdossa niin vaikeita, että niitäkään en tykännyt käyttää. Ainoastaan valkoiset terättömät housut olivat käytössä hyvät ja oranssit terättömät potkarit menivät kesällä helleasuna, kun lahkeet olivat capri-pituutta... Sen sijaan kaikki tarvikkeet ja ulkovaatteet ovat olleet tarpeellisia.

 

Kestovaipat eivät meilläkään tulleet käyttöön, mutta koska ne saa hyvin myytyä eteenpäin, lasken ne kuitenkin hyödykkeiksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pakkaus 2010, jota on käytetty uudestaan nyt pikkuveljellä vm. 2013

Mulla on jäänyt lähes kokonaan käyttämättä se vanuhaalari. Molemmilla lapsilla vaikka ovat vastakkaisina vuodenaikoina syntyneet. Meillä on ollut käytössä joko vain villavaatteet tai (äp-)toppahaalari tai kylmimmällä säällä molemmat ja ympärillä joko äp-makuupussi, vaunujen lämpöpussi tai villapeitot.

Uusimmassa pakkauksessa se "Kevyt toppapuku 70 cm" näytti kyllä niin nätiltä, että ehkä sitä olisi tullut käytettyäkin.

 

Eniten on varmaan käytetty vaippoja, lakanoita ja joitain vaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2010 pakkaus: Käyttämättä jäi potkarit, mutta tää oli lähinnä olosuhdekysymys. Meillä oli talvellakin niin kuuma, että olisi ollut hullua laittaa sisäpaidan päälle vielä lisää kerroksia. Jotkut terälliset puolipotkarit oli myös oudon malliset pojalle. Ruokalappu pääsi käyttöön vasta tosi myöhään, kun päänaukko oli ihan valtava. Myöskään tuon pakkauksen Kushies-aiosta en tykännyt, vaikka muuten kestoiltiinkin. Muuten kyllä käytettiin kaikkea, ulkohaalaria melko vähän koon vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kestovaipat, niitä ei meillä tulla käyttämään. Toivottavasti uudessa äp-pakkauksessa olisi vain hyödyllistä tavaraa :D

Meilläkin kestovaipat ovat se hyödyttömin juttu. Tosi sääli, että niitä on uudessakin äitiyspakkauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2013 pakkaus meillä:

- kestovaipat jääneet käyttämättä, mutta tarkoitus myydä eteenpäin

- kortsut (emme halua ehkäistä)

- kestoliivinsuojat (käytän tässäkin kertiksiä, koska rintani ovat mallia vuolas)

- toppapukua ei ole montaa kertaa käytetty, koska kevyttoppapuvulla pärjännyt lähes läpi talven

- ruokalappu hajosi tosiaan ekassa pesussa meilläkin, kuten Terppatirpallakin :/

 

Muuten kyllä pakkaus on mun mielestä ihan mahtava asia ja ehdottomasti hyödyllinen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

2010 pakkaus: Ruokalappu pääsi käyttöön vasta tosi myöhään, kun päänaukko oli ihan valtava.

Meillä on pienipäiset ja kapeakaulaiset lapset ja tuo lappu on juuri sopiva kun sen kiepauttaa kerran solmulle ennen tarran kiinnittämistä :) On ollut käytössä lähes päivittäin kun kovat ruokalaput on vielä liian isoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole ollut käyttöä kestovaipoille ja monille pakkauksen vaatteille; olivat ihan liian isoja ja väärän mallisia meidän pienikokoiselle tytölle. Hyödyllisimpiä juttuja ovat olleet hoitotarvikkeet, ulkovaatteet ja makuupussi.

 

Lisäys: turha juttu oli myös pussilakana. Minusta se oli niin järkyttävän ruma sammakkokuosinen, että ei ole tullut käytettyä.

Edited by Daizy

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo, sammakkolakana! :girl_prepare_fish: Mä lähetin sen anoppilaan, koska en halua tuhlata säilytystilaa sellaiseen. Se on vaan niin ruma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin joo, 2010 nallelakana oli myös aivan hirveä ja nyt neljän vuoden jälkeen kaivoin sen käyttämättömänä laatikon pohjalta ja vein mummolaan käytettäväksi pari kertaa vuodessa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vuoden 2013 pakkaus. Ruokalappua ei ole käytetty kertaakaan, kun musta se oli niin ruma... Myös osa vaatteista jäi käyttämättä, esim. potkuhousuja en tykännyt käyttää vauvalla ylipäätään, ja jotkut vaatteista eivät vaan istuneet meidän pojalle. Kestovaipat ja -liivinsuojat sekä kondomit olivat meille tarpeettomia, ja Liberon rasvaa on käytetty ehkä kerran.

 

Kaikki ulkovaatteet puolestaan ovat olleet kovassa käytössä huhtikuussa syntyneellä vauvalla, samoin makuupussi. Suurinta osaa vaatteista ja hoitotarvikkeista on myös käytetty paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille turhia vuoden 2011 pakkauksesta olivat kestovaipat, villahaalari ja vanupuku. Kestovaipat toimitin niitä käyttävälle, villahaalarin annoin pois. Olin jo ostanut tilalle edellisen pakkauksen vetoketjullisen haalarin, joka oli pojalle tosi hyvän mallinen. Vanupuvulle en oikein keksinyt käyttöä, eikä se istunut oikein minkään ikäisenä hyvin. Muovitettu frotee oli suojaamassa meidän sänkyämme yli vuotavalta maidolta, makuupussi rullaksi kieritettynä pehmusteena pinniksen ja parisängyn välissä. Pussilakanan ratkoin auki ja korvasin tylsän kuviokankaan kivalla.

 

Kuopukselle ei otettu omaa pakkausta, mutta edellisen (jäljellä olevista) tavaroista käyttämättä on jäänyt toppahaalari. Se vaan on hillittömän iso.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2010 pakkauksesta meille turhia oli kondomit ( ei tarvittu), froteelipare (ei osattu käyttää mihinkään), vanupuku (ei istunut minkään ikäiselle kuten edellinen hyvin sanoi), kynsisakset (käytin omia kynsileikkureita), patja (ei käytetty mihinkään, meni roskiin).

 

Myöskin toinen kestovaippa  oli aika huono, ihan kauhean ison paketin tekevä. Ihmettelen jos joku sen ansiosta innostuu kestovaippailusta (osittaiskestoilimme siis itse eli kokemusta on jonkin verran erimallisista vaipoista).

 

Vaatteet ei kaikki olleet niin mieleisiä mutta melkein kaikkia tuli käytettyä. Potkuhousut jäi täälläkin käyttämättä, tykkään käyttää pelkästään puolipotkareita.

 

Summa summarum, ymmärrän että esim. kortsut on hyvä olla mukana koska useimmat niitä käyttää (?) joten turhimmaksi kappaleeksi äänestän sen vanupuvun. Oli tosiaan niin huono malli ja varmasti on kuitenkin "kalliimpi" vaatekappale joten sen hinnalla saisi jotain muuta tärkeämpää hankittua äitiyspakkaukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now