RockaBella

Suurperheen äidit

102 posts in this topic

Tervetuloa kaikki suurperheelliset vaukkarit tänne juttelemaan!  :girl_smile:

 

Tänne voipi tulla jakamaan ajatuksiaan kaikki neljä- tai useampi lapsiset perheenäidit, uusperheelliset, neljättä odottavat tai jos vaikka haaveilet suurperheydestä, kaikki mukaan vaan!

 

 

 

 

Kyllä mä tiedän, että teitä on täällä ;)

 

Linkkivinkkinä toinen perustamani ketju joka saattaa myös kiinnostaa: Suurperheelliset odottajat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitetaan vaikka pienellä esittelyllä..

 

Mun (uus)perheeseen kuuluu minä 27v, mies 29, 7 ja 6 vuotiaat pojat ja eilen 2 vuotta täyttänyt taapero + uudenvuodenaattona syntynyt 2kk vauva  :lipsrsealed:

Niin ja kaikki neljä on poikia :D

 

Nyt ei kerkeä enempää, kun pitää lähteä hakemaan pojat koulusta :)

 

 

Yritetään kuitenkin jotain keskustelua tänne saada aikaiseksi, vaikka kiirettä pitää ;)

Edited by suzie86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukana täällä, kiitos suzie ketjun perustamisesta! :)

 

Jospa minäkin jotain esittelyä: meidän perheeseen kuuluu 3 tyttöä (-07, -09 & -11) sekä huhtikuun alussa syntyväksi odotettava pikkuveli! Kolmen tytön jälkeen tuntui suurelta shokilta rakenneultrassa kuulla että poika on tulossa mutta ei siis yhtään vähemmän ihanalta kuin tyttöuutinen olisi ollut!

 

Tällä hetkellä on mies työmatkalla ja tulee vasta perjantaina ja ta-daa, sunnuntai-iltana iski nuorimmaiseen kova kuume jota aluksi epäilin influenssaksi mutta nyt vaikuttaisi jo menevän häneltä pois. Vanhin lapsista sairastui eilen ja tänään sitten minä. Olo on aivan järkyttävä vaikka kovaa kuumetta ei ole minulle tullutkaan. Kotidopplerilla on vauvan sykkeetkin olleet korkeammat (180 luokkaa) johtuen varmasti omasta taudistani. Neuvolaan soitin ja pyysivät näytille mutta kun en sängyn pohjalta jaksa nousta niin en kyllä kävelläkään 1km matkaa neuvolaan kolmen lapsen kanssa! Onneksi on tuo doppleri ja vauvan liikkeet tuntuvat niin seurailen tilannetta.

 

Näin positiivinen ensimmäinen postaus minulta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva ketju, mukana minäkin. Meidän perheeseen kuuluu minun ja mieheni lisäksi -07 syntynyt poika, -09 syntynyt tyttö, -11 syntynyt poika ja nyt heinäkuulle odotetaan poikavauvaa syntyväksi. :-) Sana suurperhe kävi monen suussa jo kun meille syntyi kolmas lapsi (mikä ei musta kyllä ole mikään suurperhe) ja nyt kun 4. on tulossa niin kaikki puhelee siitä kuinka olette kohta TODELLINEN suurperhe... jaa-a, ei mun mielestä edelleenkään... sitten jos meitä olisi liki 10 henkeä niin tulisi ehkä jo suurperheellinen olo... paitsi kyllä ruokakaupassa välillä viikko-ostokset tehdessä huomaa perhekoon olevan ehkä monen muun perhettä suurempi tai kaupassakäyntitahdin harvempi kun kärryt tulvii tavaraa ja kassahihna menee tukkoon. :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin ilmiantaa itseni tänne. Mä en tuonne odottajiin olekaan vielä liittynyt.

Kiitos Suzie ketjun perustamisesta :)

 

Meidän tulevaan suur(;))perheeseen kuuluu minun (31v) ja miehen (40v) lisäksi kolme tyttöä, -06, -11 ja -13 syntyneet. Neljättä odotetaan lokakuulle. Me ollaan oikeastaan myös uusperhe, koska esikoisella on eri isä. Isänsä on kyllä kuollut tapaturmaisesti tytön ollessa 2,5v.

 

Kyllä mä ehkä lasken jo neljän lapsen perheen suurperheeksi. Vaaditaanhan sitten jo tila-autokin :grin: Joka meillä hankittiin kyllä jo viime vuonna.

Mä en ole raskaudesta vielä kertonut kuin parille ystävälle. Sain viime marraskuussa kolmen onnistuneen raskauden jälkeen keskenmenon, joka on vähän jarrutellut kertomishaluja. (Nyt oireita on niin vähän, että taas huolettaa. Ar-ultra on kuitenkin jo takana, nyt siis rv9 menossa.) Eniten mua kuitenkin estää kertomasta ihmisten tulevat reaktiot. Mä julistin kolmannen olevan viimeinen enkä yhtään tiedä miten omat vanhemmat tulee suhtautumaan tähän uutiseen. Esikoisen mummi (isänsä äiti) tulee varmasti laukomaan jotain tylyä ja mä pahoitan mieleni. Johan se mun kolmatta odottaessa sanoi, ettei mun tarvi koko maailmaa yksin kansoittaa.

 

Kovasti mä toivoisin, että tämä neljäs olis jo poika. Enempää ei silti aiota tehdä. Mä vaan niin kovin haluaisin nähdä millainen poika meidän geeneillä tulis ♥

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai mäkin tänne tungen! :D Vähän esittelyä... Olen pian 32-vuotias, joka omaa 2 vuotta nuoremman aviomiehen sekä 4,5 lasta. :D Lapset ovat syntyneet 12/06, 02/09, 10/10 ja 05/12. Vauvaa odotellaan nyt viikoilla 26+6, eli laskettu aika on kesäkuussa juhannusviikolla. Lapsista vanhin on poika (ekaluokalla) ja loput tyttöjä jotka ovat pk:ssa. Tulokkaasta on lupailtu (tietenkin) myös tyttöä. :D Itse teen sh:n hommia osittaisella hoitovapaalla, vielä olisi vajaa 2 kk jäljellä ennen äippälomaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikaista paranemista mea3! Piti sitten vielä ihan loppuraskaudessa tulla tuo tauti :( Toivotaan, että menee nopeasti ohi!  :lipsrsealed:

 

pubu: Sama täällä, ei neljä vielä tunnu niiin isolta omasta mielestä.. Omalle isälleni (ei hirveesti olla tekemisissä) en edes kertonut raskaudesta itse kun kolmannesta kertoessa jo kysyi: Meinasitko koko maapallon täyttää?!  <_<

 

Kiva kun löysit tänne Yosa ja onnea! :girl_in_love: Enpäs ollut vielä lukenut näin pitkälle, olit näköjään samanlaista kommenttia saanut kuin minä ^... Mut onpa törkeetä, eihän se hänelle edes kuulu koko asia..  :girl_sigh: Toivottavasti saatte pojan. Mä toivoin kovasti tyttöä, mut ei aina kaikkea saa mitä haluaa, mut ehkä vielä jonain päivänä... ;)

 

Saanuska: Tunge vaan  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä minäkin innolla mukana, kiva kun teitä on täällä noin monia! :)

 

Mea3:lle hurjasti voimia ja pikaista paranemista!!

 

Vähän esittelyä: Ikää mulla tulee täyteen kesällä 30v, mies saavutti saman viime kesänä. Mukana menossa tyttö -07 ja pojat -09 ja -11. Ulkomailla asutaan = ei arjessa mitään tukea. Välillä (aika usein) tuntuu että hulluja ollaan ja miten me tästä selvitään..mutta jokainen lapsi on erikseen toivottuja. Eikä meidän mielestä neljä lasta ole vielä kamalan paljon, suurperhe sanana kuulostaa ihan omituiselta. :D

 

Neljäs on siis syntymässä elokuussa ja tyttötoiveesta on päässyt päässäni kasvamaan niin iso, että rehellisesti sanottuna pelkään viikon päästä olevaa rakenneultraa. :( Samalla hävettää ihan kauheasti, mutta uskon et osa teistä ymmärtää! Turha sitä on toitottaa että meidän pojat on yhtä rakkaita kuin tyttökin, haave kun ei siitä muuksi muutu. Viime yönäkin näin unta että synnytin pojan, jonka sukupuolen sain tietää vasta silloin. No, pääasia että sukupuoli selviäisi ultrassa, että ehdin sitten hyvin aikaa sopeutua ja rakastua mahdolliseen kolmanteen pikkupoikaan. :)

 

Raskaudesta tietää siellä kotimaan suunnassa toistaiseksi vain mun vanhemmat ja kaksi ystävää. Anopille en välittäisi kertoa ollenkaan ennen kesäkuun lomaa (rv 32 olisikin kiva yllättää :D ), mutta ensi viikolla on ehkä pakko kertoa, mikäli tulen fb:ssä kaapista ulos, sillä muuten he kuulevat muilta sukulaisilta.

 

19+5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on vähän ot mutta tuli tuosta sukupuolen toivomisesta mieleen. Meillä kun on 3 tyttöä niin ns. puolitutut ja sukulaiset joiden kanssa ei paljoa olla tekemisissä (ja jotka eivät meitä niin tunne) ovat kommentoineet jo kolmannen synnyttyä että "te varmaan haluatte vielä neljännen jos saisitte pojan". Ja tuo on niiiin raivostuttanut meitä miehen kanssa kun jokainen lapsi on erikseen toivottu emmekä neljättä ruvenneet yrittämään sen vuoksi että saisimme pojan. Itse voin myöntää että haaveilin neljännestä tytöstä eikä miehelle ollut yhtään väliä sukupuolella, niin tottunut hän jo on 3 tytön isänä.

 

Mutta, näitä kommentteja tulee, ja olenkin jo mestari vastaamaan "olemme onnellisia että meille tulee vauva" silloin kun joku onnittelee meitä tulevasta pojasta. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin tuun tänne :)

 

Jos hiukan esittelyä: Minä täytän tänä vuonna 30v ja mies 32v. Lapsia on viisi, tytöt -07 ja -13 sekä pojat -08, -10 ja -11.

Meille ei näillä näkymin enempää lapsia ole tulossa, mutta koskaan ei tiedä vaikka mieli muuttuisikin :grin:

 

 

Meillä kun esikoinen on tyttö ja kolme seuraavaa poikia niin viidettä kun aloin odottamaan sain kuulla kommentteja että sen on jo pakko olla tyttö   :huh: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys tänne!

 

Täällä myös yksi suurperheen äiti. :) lapsia on neljä ja viidettä haaveillaan, yrityksistä huolimatta sitä ei vielä ole kyllä kuulunut. Toisaalta ihan hyvä näin, elämä aika hektistä vuorotyöläisenä sekä mies tekee pitkää päivää. Päiväkotirumba on ihan jotain järkyttävää ja oman mausteensa tuo tietysti talonrakennusprojekti, että tekemistä riittää. :)

 

Silloin kun aloin neljättä odottaa kauhisteltiin ja suurperhekommmentteja tuli sieltä täältä, itsestäkin kieltämättä tuntui ihan hullulta, olin joskus vannonut että en tee ensimmäistäkään, mutta kuinkas kävikään. Ja ei tämä enää tunnu niin isolta perheeltä.. Viidennen haaveilusta olen leikkimielisesti kaikille puhunut, niintöissä kun vapaa-ajalla lievittääkseni mahdollista tulevaa järkytystä jos vaikka raskautuisinkin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpas meitä paljon :)

 

Meillä uusperhe, miehen lapset tytöt -01, -05 ja -07 ja poika -02, ja yhteiset tytöt -11 ja -12.

Isommat lapset käyvät äidillään joka kolmas viikonloppu eli arki on meillä.

 

Onhan sitä hulinaa, joskus uuvahdukseen asti, mutta koko ajan helpottaa kun lapset kasvaa isommaksi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyppään mukaan.  :) 34-vuotias kuudetta odottava äiti olen, lapset 5 - 14 -vuotiaita, tyttöjä kaksi, poikia kolme ja neljännen pojan laskettu aika on syyskuussa. Uusperhe ollaan siinä mielessä että kaksi ensimmäistä ovat ensimmäisestä liitosta, mutta nykyinen kumppani astui isän tyhjiksi jääneisiin saappaisiin (ja työnsi kädet kakkavaippoihin) jo hyvin varhain, eli on heille ainoa tuntemansa, olemassa oleva ja täysvaltainen isä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä päivä Lillyllä on ultra? :) Tulehan kertomaan sitten kuulumiset tänne tai tuonne odottajiin, tsemppiä!  :give_heart:

 

Tervetuloa mukaan myös Nellie, Sisse, zinae, Ele & -saara-  :tender: Kiva kun olette löytäneet tänne!

 

 

Tuosta sukupuolesta joo.. Mä olen aina toivonut tyttöä, mutta ei vaan aina kaikkea voi saada mitä haluaa  :girl_sigh:

Mullahan oli odotuspäiväkirjakin: Prinsessa vai lisää astronautteja..? :D

 

 

Sit on tullut tuolla kylillä kommenttia (asun pienessä kylässä jossa suurinpiirtein kaikki tuntee toisensa)..

"Ai poika, voi ei! Eiku siis hyvähän se on ettei tarvii vaatteita ostella!"  :huh: 

"No seuraava on sitten tyttö!"

"Taasko sulla on uusi vauva!?"

"No kyllä sulla riittää tekemistä, kun on neljä poikaa" (tämän sanoo melkein jokainen)

Ja sit yks mikä ei varsinaisesti sukupuoleen tai jättisuureen perheeseen liity kun kerroin pojan luokkakaverin äidille, että kuopus syntyi 31.12, 10 minuuttia ennen vuoden vaihtumista:

"Ehdottiko ne, että vaihtais sen syntymäpäivän 1.päiväks kun noin lähellä oli??" Siis huh huh!! En tiiä mitä oisin siinä tilanteessa sanonut, jos kätilö olis käynyt ehdottelemaan, että valehdellaanko syntymäpäivä!!  :girl_impossible:

 

Mä oon onnellinen näistä mun kaikista pojista, ja olen vastannutkin, että kyllä meidän perhe on nyt tässä. Toiseksi nuorin poikakin kun sai oman "parinsa". Siis sellaisen läheisen veljen suht pienellä ikäerolla  :lipsrsealed:

Kahdella ekalla onkin 12 päivää vajaa vuosi ikäeroa :D

 

muoks.poistin linkin..

Edited by suzie86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja en mäkään vannomaan vielä käy, että nyt tämä oli viimeinen..

Ens kuun alusta laitatan kierukan, niin katsotaan sitten sen viiden vuoden päästä uudelleen.. Ehkä? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkäslaiset kodit teillä on?

 

Ollaankohan ainoa suurperhe, ketä asuu rivitalossa..?

Tää on kaksikerroksinen neliö, 92m2. Muuten tosi kiva, mut 2-kerroksisuus ärsyttää ja kallis vuokra sijaintiin nähden.. Piha on täydellinen lapsia ajatellen, tien päässä metsän vieressä ja toisella puolella on leikkipaikka johon näkee parvekkeelta :)

 

Kyllähän me ollaan omakotitalosta haaveiltu..  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ette ole... mekin asutaan rivarissa, 1-tasoisessa tosin, mutta neliöitä vain 78m2. Hyvä pohja pelastaa paljon eikä ihan heti olla kyllä edes muuttamassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, tässä menee aika paljon hukkaan neliöitä portaiden takia..  :girl_sigh: Ja kun alhaalla on 2 makkaria, wc +sauna, niin tässä ylhäällä kuitenkin suurimmaks osaks ajasta ollaan, sillee tuntuu vähän pieneltä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan 100-neliöisessä 2-kerroksisessa rivarissa ja ainakin vielä hyvin mahdutaan. Ei olla oikein okt ihmisiä, ei siis sellaisesta edes haaveilla, tykätään enemmän matkustaa ja siihen laittaa ylimääräiset rahat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin asutaan 2krs. 102m2 rivarissa, tosin ollaan kyllä nyt rakentamassa joten kauaa ei tarvitse enää asua. Tää on kyllä tosi ahdas jo, kolmen kans just ja just mahduttiin mutta pieni kylppäri, kodinhoitohuoneen puute, pieni keittiö ja portaat olkkarissa vaan käy meidän perheelle ahtaaksi. Innolla ododan varsinkin sitä kodinhoitohuonetta! Ja ootan innolla sitäkin että saan pihaa laittaa ja tehä ehkä vähän jotain puutarhaa. :)

 

Huomas kyllä että kun neljäs syntyi ja varsinkin nyt kun hänestä on tullu taapero niin tilan tarve kasvoi ihan älyttömästi. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävinpä eilen sitten paniikkiultrassa, kun marraskuinen km painaa niin mieltä. Kaikki oli edelleen hyvin. Joskohan sitä uskaltais nyt rentoutua jo..? :girl_sigh: On vaan ollut kummallisen vähäoireinen raskaus. Tytöistä oli kaikista pahoinvointia ensimmäisen kolmanneksen ja tässä oli pahoinvointia parisen viikkoa. Ainoastaan väsymys vaivaa välillä, mutta meillä on kuopuskin aika kehno nukkuja.

 

Me asutaan omakotitalossa, 139 neliöö taitaa olla. Neljä makkaria, joten kaksi lasta tulee jakamaan makkarin. Ollaan siis itse rakennettu tämä talo, muutettiin 2012 mun odottaessa kuopusta. Piha on vähän kesken vielä. Talo on vilkkaasti liikennöidyn tien varrella, mikä on vähän huono. Mutta aidat on kolmella sivulla, edessä lisäksi iso portti. Taakse tulee näillä näkymin vain pensasaita.

 

Millaisia autoja teillä muilla on?

Me vaihdettiin vajaa vuosi sitten Volvo V70 (ah, mikä auto! Automaatti turbo :girl_in_love:) Toyota Avensis Versoon. 5-paikkainen vaihtui siis tila-autoon. On ton esikoisen ollut vähän helpompi kulkea autoon, kun ei tarvi änkeä sivuovesta kahden turvaistuimen väliin. Vaikka Toyota kulkee myös vaivattomasti, niin tavaratilaa autossa ei ole nimeksikään. Suksiboksi löytyy kyllä katolle. Mutta kun mä niiiiin haluaisin taas Volvon. Tällä kertaa kiikarissa on XC90, neliveto maasturi ja 7 hengen tietty. Toi raha vaan vähän (tai paljon...) jarruttelee :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

No onhan meitä rivariasujia enemmänkin :)

 

Meillä on kodinhoitohuone, mut se on aika pieni ja täynnä vaatetta ym roinaa, kun sinne on helppo nopeesti aina siivota kaikki piiloon :D Se toimii mulla siis kodin- ja lastenhoitovarastona ;)

Pyykinpesukone toimii hoitopöytänä..

Inventaario pitäis kyllä tehdä jossain vaiheessa.. Totesin tästä vaatepaljoudesta, että en mä rupee säästämään pienemmille kuin ne kaikista hienoimmat vaatteet.. Ihan älytöntä jopa viisi vuotta säilöä hirmusta kasaa vaatetta, kun kirpparilla ne ei maksa paljoo..  :girl_sigh:

 

Onnea Yosa ultrakuulumisista  :give_heart:

 

Melkein hävettää myöntää, meillä on Opel Zafira..  :blush::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yosa: Onhan V70:siä 7-paikkaisinakin..  :girl_wink:

Mut eipä siinäkään paljoo tavaratilaa jää jos siellä takakontissa istuu joku..  :girl_sigh:

 

Zafirassakin on ihan onnettomat tavaratilat vaikka vain toinen takimmaisista penkeistä on käytössä.. Tuplarattaat kun siihen koloon änkee, niin ei paljoo ostoskassejakaan enää mahu.. Jos haluis oikeesti tilavan auton, niin se pitäis sit varmaan joku transportteri hommata..

Unelma-auto (mikä vois siis joskus olla mahdollistakin hommata ilman lottovoittoa :D) ois Chevy Suburban, mut en omista kuorma-autokorttia niin se on vähän hidastava tekijä.. V8:ssa vaan on sitä jotain  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liitytään tänne, kun täällä näyttää olevan vilkkaampaa keskustelua kun odottajissa. Neljännen lapsen laskettu aika on elokuussa. Mun ja miehen lisäksi perheessämme on poika 10/06 ja tytöt 04/08 ja 12/12.

 

Asumme vanhassa 1900-luvun alkupuolella rakennetussa kaksikerroksisessa omakotitalossa n.120 neliötä. Makuuhuoneita on kolme, joten lapset tulevat jakamaan huoneet tulevaisuudessa. Onneksi kaksi makuuhuoneista on niin tilavia että onnistuu helposti, toiseen noista ollaan mietitty että saa tarvittaessa jopa tehtyä kevyen väliseinän kun huoneeseen on kaksi ovea. Nyt pienin on vielä meidän makkarissa ja isommat lapset nukkuu toisessa ja kolmannessa on lelut ja esikoisen koulupöytä.

 

Autoista kaipasinkin kommentteja, meillä on auton osto edessä, vaikka ns. tila-auto jo löytyykin niin on vain 5-paikkainen. Kakkosauto, johon nyt ei koko poppoo mahduta laitettiin just myyntiin että saataisiin hieman rahaa auton ostoon. Budjetti on vain aikasta pieni auton hankintaan. Harkinnassa tällä hetkellä on Renault Grand Espace, jossa olisi edes vähän enemmän tavaratilaa kun mitä suuremmassa osassa on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Volkswagen touran, siihen ei kyllä penkkien kanssa jää tavaratilaa nimeksikään. Muakin alkoi kiinnostamaan tuo Volvo xc90, minkälainen tavaratila siihen jää? En kyllä usko että autonvaihto tulee meille kyseeseen mutta ainahan saa haaveilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now