RockaBella

Suurperheen äidit

102 posts in this topic

Me asutaan omakotitalossa, tilaa n.150m2 mistä asuinneliöitä n.125m2. Tarkoitus on (sittenkun..) rakentaa käyttöullakko huonetiloiksi, tulee n.20m2 lisää. Tai en tiedä paljonko virallisesti kun osa jää alle sen 160cm korkeuden, mutta todellinen lattiapinta-ala kasvaa ton verran :D

 

Pienet tytöt nukkuu vielä meidän huoneessa alakerrassa, on kyllä onneksi iso 23m2 huone eli hyvin mahdutaan. Alhaalla on lisäksi kaksi olohuonetta, joista toinen on nyt ns.leikkihuoneena eli sinällään mahtumisen puolesta ei ole ongelmaa ollenkaan. Yläkerrassa on yksi iso huone mikä on jaettu kalusteilla kahtia, toisessa puolessa neiti 12v ja toisessa eskarityttö ja tokaluokkalainen. Pojalla on oma huone, mutta se palvelee myös tyttöjä siinä mielessä että siellä on lasten telkkari, kirjat jne. Kunhan ullakon rakentaminen toteutuu niin minusta on ihana kun sit tuo pojan nykyinen huone jää ns. yläkerran olohuoneeksi/vierashuoneeksi, ja isoimmalla tytöllä&pojalla on sit omat huoneet, pikkutytöillä yhteinen ja kahdella keskimmäisellä tytöllä yhteinen. Tulevaisuudessa sitten sitä mukaa kun isoimmasta päästä lapset alkaa vaihtaa maisemaa niin saa sit pienemmät omia huoneita :D

 

Autot meillä on Chrysler voyager ja Chrysler grand voyager, grand 8-paikkaisena. Siinä on tavaratilaakin tosi kivasti ja kaikki mahtuu hyvin istumaan. Pienempi on 7-paikkainen, ja tavaratilaa on vähän vähemmän mutta kuitenkin riittävästi. Tosi harvoin tarvii koko porukalla liikkua mutta pakkopa se on sellainen auto olla mihin kaikki mahtuu. :) Meillä oli aiemmin Zafira, mutta se tavaratila on lähinnä vitsi jos kaikki penkit on käytössä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin asuntona on 1900-alun laajennettu ja rempattu okt, n. 165 m2 + erillinen vierastaloksi kutsuttu ½-kerroksinen mökki. Tällä hetkellä pienimmät pojat jakavat huoneen, muilla on omansa. Tuleva vauva saa oman soppensa portaiden alatasanteelta, jota on käytetty lähinnä naulakkohuoneena, mutta oman huoneen vasta kun järjestellään niitä uudelleen ja/tai esikoinen muuttaa opiskelemaan. Tää kun on näitä pikkukammarisia "muurin ympäri juostavia" malleja, on vanhassa osassa jokaisella seinustalla joko muuri, tulisija, ovi taikka ikkuna, joten se syö hukkanelioinä järkeviä tilaratkaisuja, eikä pohja ole mikään toimivin tai totuudellisin neliöihin nähden. Eteinen on pieni pullonkaula, jonka avuksi ollaan haaveiltu ylläpitolämmintä isoa kuistia, mutta toistaiseksi näillä mennään. Onneksi kylppäri on ihan ulko-oven vieressä, mikä osaltaan helpottaa. Ja mikä tärkeintä, toistaiseksi toimii meillä hyvin kun käyttää vähäsen luovuutta.  :girl_smile:

 

 

Auto sen sijaan on tilaihme, pitkäaihioinen Hiace 8 + 1. Koko perheen lisäksi mahtuu kyytiin hurja määrä tavaraa penkkien alle, keskikäytävälle ja takaosaan, vaunutkin kun vaan kärrää sisään ja kiinnittää kuormaliinalla. Tarvittaessa kaikki penkit saa pois ja sitä voi käyttää sitä pakuna. Tai osan penkeistä, taikka nekin järjestelee tai kääntää uusiksi tarpeen/matkustajien mukaan. Onhan tuo semmoinen tavallinen peltilehmä ja talviautona kevyen perän ja takavetoisuuden kanssa varsinkin maaseudun pikkuteillä välillä oma jännitysmomenttinsa verrattuna johonkin muuhun, vaan on ne ominaisuudet kokonaisuudessaan heittämällä plussalla olleet. 

Edited by Ele

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin kattelemassa kuvia Volvo XC90:sestä ja täytyy kyllä sanoa, että todella nihkeesti sinnekään jää tilaa, jos kummatkin takapenkit on käytössä. Ei olla livenä koskaan katottu kuin päällisin puolin ja on se pahuksen hyvännäkönen auto ;) Ehkä se on vaan luovuttava isosta tavaratilasta... :girl_sigh:

Meillä kun on siis ongelmana myös miehen merkkirajoittuvuus. Sille ei tosiaan käy Opel, ei Rellu, ei Wolkkarin tila-auto. Volvo käy ehdottomasti, samaten Alfa Romeo. Ja Toyota siis kävi myös, mutta vain tämä Toyota sekä Previa (niitä on tosi vähän myynnissä). Alfa Romeolla ei tila-autoja ole ja mä en sellasta ees ottais. (Meillä kun oli yks rahannielijä Alfa Romeo 156 V6 koneella...) Niin, ja Ford käy myös jonain malleina. Chrysler Voyagereita on tuhottomasti myynnissä ja ihan edullisestikin, mutta se ei miehelle käy todellakaan. Vähän hankala tyyppi toi mun ukko, mutta se on harrastanu autoja aika paljon ja osaa kyllä itse korjata lähes kaiken.

 

Volvo XC90 on vaan oikeesti tuhannen kallis, jos haluaa vähemmän ajetun. Aika vähän löytyy alle 200tkm ajettuna alle 20 tonnilla :rolleyes: Ja kun on jo järkyttävä asuntolaina, niin ei ihan hotsita ottaa isoa autolainaa. Luultavasti körötellään tolla Toytsulla, kunnes on siitä laina maksettu ja/tai tulee vastaan edullinen ja helmi XC90 :girl_sigh:

 

Suzie, mä ymmärrän hyvin sun V8-ihailua :) Jo meidän Alfa Romeo V6 piti komeaa mörinää ja mun isälläni oli aikanaan Pontiac V8-koneella. Se vasta oli jotain ja miten sellanen kulkeekaan! Mutta, kyllä se sitten syökin. Isän Pontiac söi 22l satasella! Meillä oli tosiaan V70:sessä T5-kone eli turbo 2,5l kone, 250 heppaa. Automaattivaihteilla toki. Ja siitä piti luopua. Huoh... Se ei sentään syönyt ihan järkyttävästi.

Heh, tais mennä vähän OT:ksi :grin:

 

edit.

Myös Elen omistama Toyota Hiace "minibussina" käy miehelle. Mutta niitä vasta harvoin onkin myynnissä.

Edited by Yosa

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

edit.

Myös Elen omistama Toyota Hiace "minibussina" käy miehelle. Mutta niitä vasta harvoin onkin myynnissä.

 

 

No näin on, ja nekin harvat joko julmetusti ajettuja takseja (kuten meidän oli, kuutisen vuotta vanha ostettaessa ja ihan mukavasti sisäänajettu...) tai sitten hinta aika 'kohdillaan'. Toiselta puolelta Suomea sai tuonkin kalastella aikanaan. Mutta meillä alkaa näyttämään siltä että kyllähän tuolla koneella miljoona täyteen kärrätään jos joitain vuosia vielä kasassa kestää, ja toistaiseksi remonteissa ollaan päästy aika edukkaasti kun ei Toyota ole ihan niin rakettitiedettä moneen muuhun verrattuna, sen alan osaajia löytyy läheltä ja ottaa huomioon vielä varaosienkin hinnan. Ja sitten hei yksi erittäin olennainen plussa; ei niin helposti kyynärpääsotia oo toteutettavissa tuossa kulkupelissä lasten välillä.  :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan 76 neliöisessä luhtitalokolmiossa, eli vähän kuin kerrostalossa. Kolmio ollaan vähän niin kuin laajennettu neliöksi, kun siirrettiin vaatehuoneen seinää niin että saatiin siitä pikkuisen isompi ja näin tehtiin siitä yks makkari lisää. Toivon että mahdutaan tähän vielä viiden lapsen kanssa. :D Säilystystilaa täällä ei ole nimeksikään, sitten kun joskus päästään vähän isompaan asuntoon niin siellä pitää olla kaappeja! :D Lisäksi meillä on vanha asuntovaunu (n. 10 neliötä kaapit mukaan luettuna), jossa viime kesänäkin vietettiin paljon aikaa. Sen jälkeen tuntuu oma asunto aina suuren suurelta. :D

Autona meillä on Renault Espace, 7-paikkainen joten tulokas mahtuu vielä kyytiin. :D Viime syksyyn asti meillä oli Peugeot 807 (automaattidiesel), mutta se oli tosi huono kiihtymään. Siinä moottori sanoi poks syksyllä ja sen korjaaminen ois ollut kalliimpaa kuin uuden ostaminen, joten hankkiuduttiin siitä eroon. Tykkäsin kyllä pösössä sen penkeistä, oli tosi helppokäyttöiset. Tässä nykyisesä ei ole niin hyvät penkit, mutta tuotaas kulkee paljon paremmin. Säilytystilaa ei kamalasti ole, mutta neljän lapsen kanssa ollaan usein tehty nyt niin, että ei olla yhtä penkkiä laitettu keskiriviin ollenkaan niin on tullut lisää tilaa. Viiden kanssa on tietty pakko ajaa kaikki penkit paikoillaan.

 

Millä kortilla tuota Elen hiacea ajellaan? Mulla on vaan henkilöautokortti niin se on ainakin joidenkin autojen kohdalla toiminut rajoitteena.

Edited by Saanuska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan hlöautokortilla ajetaan. Taksiluvilla saisi kuljettaa 12 lasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suzien kanssa jaan auto-unelman, suburban olis kiva. Mutta ei haluta ottaa niin isoa lainaa+sen ylläpito olis kallista kun bensa(diesel) ei oo kovin halpaa :D

 

Meidän pienempi voyager on sillä 3.3l kutoskoneella ja noh... onhan se toki kivempi ajella kuin isompi missä 2.4l :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan nyt alle 100m2 rivitalon päässä, 1,5-kerroksinen asunto eli siis jännästi pituussuunassa rinnetalo (3 x mh ja kylppäri ylhäällä). Aiottiin tähän mahtua kyllä, mutta nytpä kävi niin ikävästi että asunto myytiin alta ja lähtö on viimeistään kesäkuun lopussa. Tuli vähän kiire miettiä tulevaisuutta ja nyt meillä on yhtenä vaihtoehtona Suomeen paluu tämän 4v ulkomailla asumisen jälkeen. Ihan hirveä tilannes suoraan sanottuna, mutta tässä on nyt niin monta mutkaa (miehen työpaikan talousongelmat ja liian pieni palkka, viisumit, asunnon menetys, liian pieni auto..) että tosissaan on mietittävä onko mitään järkeä edes haaveilla tänne jäämisestä. Ette usko miten kamalaa on muuttaa loppuraskaudessa Suomeen kun olen niin kotiutunut tänne, hyviä ystäviä, ilmasto, ihan kaikki...ja täysin suunnitellut miten vauvan kanssa on kiva kun kesä jatkuu vielä pitkään elokuun jälkeen ja talvi on leuto jne. Puhumattakaan siitä, miten ikävältä näin iso elämänmuutos lapsille tuntuukaan kaikkine kieli- ja kulttuuriasioineen. Huoh. Mutta kyllä tästä selvitään!! Ja voihan ihme vielä tapahtua että voitaisiinkin vielä jäädä vähäksi aikaa.

Tänään vauvasta tulikin sitten juridisesti "valmis" eli 22+0 tuli täyteen ja täyttelin tukihakemukset Kelaan. Ja viime viikolla lääkäri kertoi että tyttö on tulossa. :girl_in_love: Kyllä ihmismieli on hassu, kaupoilla kun kävin katselemassa pikkutytön vaatteita, niin oli jännän haikeaa todeta, että nyt sitten en saa poikavauvan juttuja ostaakaan enkä poikavauvaa hoitaa. Eli loppujen lopuksi olisin varmasti erittäin pian sopeutunut siihen poikauutiseenkin! :girl_sigh:

Onpa muuten tosi kiva, että meitä vähän useamman lapsen äitejä on täällä näin paljon! :) (jokohan mä toistelen itseäni tässä asiassa :rolleyes: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin ja onhan meillä mk2 Pajerokin  :grin:  Miehen auto, johon mahtuu myös 7 kyytiin.. Mut se ei kovin käytännöllinen ole isoilla maastorenkailla, ihan mukava lelu, mut ei sillä viitsi reissuun lähteä :D

 

 

Miten sä Lilly oot päätynyt sinne ulkomaille? :) Ja miten käytännössä tuollanen eri maahan muuttaminen onnistuu? Lentokoneeseen huonekalut vai?  :girl_crazy:

 

 

Mitä mieltä olette, olisko tyhmä ajatus kysyä jos isä haluaisi järjestää toiselle pojalle synttärit kotonaan? Kun noilla isommilla ei ole kuin 12pv syntymäpäivissä eroa ja molemmille pitää omat kaverisynttärit järkätä..  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä kaukana lilly te asutte? Voin kyllä kuvitella että jos on jo pitkään asunut jossain, niin vaikea on lähteä, miettisin että itsekkään en enää hevillä vaihtaisi paikkakuntaa edes suomen sisällä. Mutta asioilla aina tapana järjestyä!

 

Jänniä aikoja elellään täällä, mehän tosiaan on nyt 4 ( tai oikeastaan 5 jos lasketaan se ensimmäinenkin epävirallinen yk. )kuukautta yritetty pienokaista, no nyt sitten jos ei tärppää niin saa vähäksi aikaa ollakkin, tai sitten meidän perhe jää tähän. Ihan uskomatonta kun kaikista muista on raskautunut ihan hävettävän helposti, melkeinpä aina ' ekasta kerrasta ', niin nyt on mennyt jo näinkin kauan. Voin vain ihmetellä ( ja tietysti nostaa hattua ) pariskuntia jotka jaksavat vuosikausia tälläistä piinaa. Meillä on onneksi jo lapsia, niin luopuminen viidennestä ei tunnu niin vaikealta. Mutta katsotaan nyt, kp 24/27 on menossa että selvyys tulee hyvinkin pian. Kuvitellut klassiset oireet on kyllä päällä ihan täysillä. Niin kuin aina aikaisemminkin tässä vaiheessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiinnosta kyselen että millä raskausviikoilla teidän lapset ovat syntyneet? Onko ollut paljon eroa?

 

Meidän tytöt ovat syntyneet 40+6, 39+5 ja 40+3 joten saa nähdä haluaako tämä neljäs tulla maailmaan myös lähellä laskettua aikaa vai ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pojat syntyneet 38+5 (käynnistetty) ja spontaanisti 38+0, tyttö 40+4. Kun tämäkin on poika niin oletan, että syntyy jo 38-39, toivottavasti. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 40+5, 38+2, 39+0 ( suunníteltu sektio ) ja 39+2. Tähän viimeiseen olin seuraavana päivänä menossa käynnistykseen, mutta lähtikin syntymään itsekseen yöllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka 38+2, toka 41+0, kolmas 40+6 ja neljäs yllätti 39+4 tulollaan vaikka olin varma että yli lasketun menee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tytöt syntyneet 37+6 (käynnistetty vesien menon vuoksi), 41+2 ja 40+5.

Minä ja pikkusisko ollaan kumpikin synnytty myös lasketun ajan jälkeen, joten olen perinyt äidiltä pitkän kantoajan. Luultavasti tätä nelostakaan ei tarvi odottaa ennen laskettua. Ellen sitten päädy sektioon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on syntyneet esikoinen 40+5, kakkonen 40+4 ja kolmas 40+3  Saa nähdä noudattaako nelonen kaavaa ja syntyy 40+2 :girl_haha:. Kaikki käynnistyneet säännöllisillä supistuksilla.

 

Me sovittiin eilen autokaupat, käytiin maanantaina koeajolla ja eilen tehtiin tarjous minkä myyjä hyväksyi, viikonloppuna saadaan "uusi" auto.  Renault Grand Espace vm.2006  automaattivaihteilla ja bensakoneella, isofixit on kaikilla viidellä takapaikalla. Kivasti oli tilaa ja mies sanoi että mukava ajaa, kyyti ainakin tuntui hyvältä. Tuleehan tuo viemään menovettä, mutta meidän ajomäärillä diesel oli ollut plus miinus nolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sisseltä piti kysellä, että mikäs tilanne? ;)

Hahaa, :D tihrustettavan haamun ( ite en ollut uskoa silmiäni ) tänään sain. Pelon ja onnen sekaset tunteet on, pelon lähinnä siksi kun onhan tää hurjaa, viides lapsi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Sisse! :girl_in_love:

 

Meillä kaks nuorinta lasta ovat olleet nyt kipeinä, nuorimman kanssa ollaan jo kahteen kertaan käyty availemassa hengitystä sairaalassa kun vetää vähän turhan piukalle. Nyt alkaa jo helpottaa. Rs-virus nuoremmalla testeillä todettiin, ja kylkiäisenä saatiin korvatulehdus. Tänä aamuna kummallakaan tytöllä ei ole ollut enää kuumetta, mutta melkoisesti yskivät. Kuopukselta on lähtenyt yskän mukana äänikin, on raukka ihan surkean kuuloinen kun yskän jälkeen sanoo vaan "aijai".

 

Mä kävin eilen äippäpolilla kun mulla tuo radi on taas ollut ja joitain ylityksiä on kotimittauksissa ollut tunnin arvoissa. No, insuliinithan sieltä pauhkahti, niillä mennään sittn loppuaika. Vauvan painoarvio oli 1500g ja perätilassa on. Eilen oli siis viikkoja 30+0. Olen pari viikkoa ollut saikulla liitoskipujen takia, enkä enää ole töihin menossa ennen äippälomaa. Lääkäri sanoi että tyttöjä pitäisi pitää mahd. paljon päiväkodissa; väitti etten saa levättyä jos tytöt on päivät kotona. :grin:  No, katsotaan sitä pk:ta sitten taas kun tytöt tuosta paranevat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia onnitteluista! Vähän on epäuskonen olo, mitään oireita ei ole..ja melkein unohdan koko raskauden välillä.

 

Tsemppiä sairastupiin, se on kyllä raskasta kun iso perhe sairastaa. Toivottavasti saanuskan sokerit pysyis tasapainossa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmoitetaas tännekin, eli meille syntyi suloinen poikavauva maanantaina 14.4, rv.40+3. Mitat 52cm ja 3572g. Synnytys oli nopea ja raju (kuten edellisetkin) mutta kaikki meni onneksi loppupeleissä hyvin ja pääsimme toiveidemme mukaan kotiutumaan vauvan ollessa 6h ikäinen. Lääkärintarkastus on huomenna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sisselle onnea, samoin mealle tännekin ketjuun!  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now