Sign in to follow this  
Followers 0
Piippis

Toimintaterapia, kokemuksia?

5 posts in this topic

Meidän poika (3v 10kk) sai tänään neurologin kautta lähetteen toimintaterapiaan. Pojassa ei mitään varsinaista vikaa ole, mutta terapian avulla olisi tarkoitus saada pojalle rohkeutta ja itseluottamusta liikkumisasioissa. On aika varovainen esim. kiipeilyjutuissa, ryhmässä ei halua jumpata ja kroppa on hiukan jäykkä.

 

Uteliaisuuttani haluaisin kuulla, että mitä toimintaterapiassa on puuhattu (ja miksi lapsi siellä on, jos tämän haluat kertoa)

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 6-vuotias esikoinen sai lähetteen toimintaterapiaan keskittymisen ja tarkkaavaisuuden häiriöiden, impulsiivisuuden ja aistiyliherkkyden takia. Siellä ne pelaavat, liekkivät, touhuavat ja jumppailevat siihen malliin että poika ihan into pinkeenä odottaa jokaista kertaa ja kertoo harrastuksekseen toimintaterapian. :girl_crazy:

Edited by ireis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojassa ei mitään varsinaista vikaa ole

 

Tämä alkoi muuten vähän naurattamaan hyvällä tavalla. En minäkään näe omassa pojassani mitään varsinaista vikaa mutta näin viallisena tyyppinä olen vissiin väärä ihminen sanomaan yhtään mitään. :pupu_1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 5v on käynyt toimintaterapiassa nyt 2 vuotta, syynä haasteet oman toiminnan ohjaamisessa, viive sekä karkea- että hienomotoriikassa, aistialiherkkyyttä ja aistihakuisuutta, impulsiivisuutta, keskittymisvaikeuksia yms. Käytännössä tekee siellä ihan kaikkea. :D Leikkii, piirtää, harjoittelee mallin mukaan tekemistä (duploilla rakentamista, muotojen piirtämistä yms), harjoittelee omia leikkitaitojaan ja leikin kehittämistä monipuolisemmaksi, kaikkea mikä liittyy oman kehon hallintaan ja aistituntemuksiin, hyppii, pomppii, pyörii, rullaa, jumppaa yms. Rakastaa mennä sinne joka ikinen kerta, mutta en kyllä ihmettelekään. Toimintaterapeutin vastaanotto on kyllä ihan jokaisen lapsen unelma. Pikkusisko vetää yleensä aina kilarit kun hän ei saa mennä. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 5v3kk poika juuri viime viikolla kävi kaksi arviointikertaa ja nyt aloitta huomenna kymmenen kerran käynnit, ainakin näin alkuun. Keväällä laitettiin lähete pk:sta, kun omantoiminnan ohjauksessa vähän ongelmaa (mm. syöminen kesti iäisyyden, pukemis yms. tilanteissa tarttee koko ajan muistutusta aikuiselta yms.), leikkii lähinnä vain pienempien lasten kanssa jne. Motoriikassa ollut selkeesti aina jälessä omanikäisiään mun mielestä, joskaan ei mitenkään "haitallisesti". Nyt siis viime viikolla todettiin karkeamotoriikassa isojakin puutteita, samoin tasapainossa. Varmasti on jotain hienomotoriikassa ja ehkä aistien puolellakin. Näitä kartoitetaan nyt aktiivisesti käynneillä, että mihin kaikkeen kannattaa kiinnittää terapeutin huomiota jatkossa. Alussa siis ollaan, mutta mielellän tuo poika sinne lähtee  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0