uhra

Keskenmeno sykkeen toteamisen jälkeen

137 posts in this topic

^ Onpa surullista, Sienna. Pysäyttävää kyllä tuo, josta kirjoitat, että hyvien ultrauutisten jälkeenkin voi sattua mitä vaan.

Paljon voimia asian käsittelemiseen ja toipumiseen. (Pitääkö kolmen keskenmenon olla peräkkäisiä, jotta pääsee tutkimuksiin? Teillä on ollut jo paljon murhetta.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ en ole varma, mutta ennen tätä tärppiä ehdittiin jo aloittaa lapsettomuustutkimukset. Todennäköisesti kun niitä aikanaan jatketaan, tutkitaan myös tätä puolta siinä samalla. 

 

Muoks. Meidän tapauksessa ei tarvinnut, tutkimukset tehtiin lapsettomuustutkimusten yhteydessä. Syytä ei löytynyt.

Edited by Sienna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin kokemus aiheesta. Varhaisultrassa syke +, ekassa normiultrassa (olisko ollut rv 12) kaikki ok, rakenneultrassa rv 21 eloton sikiö. Vastasi rv 17. Silloin tosin sykkeet kuului vielä neuvolassa. Syy ei oikein varmaksi koskaan selvinnyt. Mahdollinen infektio, vähäinen lapsivesi ja olikohan joku muu epäily vielä. Seuraavassa raskaudessa ei voinut hengähtää ennen kuin lapsi oli sylissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalla neuvolakäynnillä 9+ sykkeet näkyi ja kuului. Np-ultrassa 11+6 vilkas sikiö, sykkeet plussaa, turvotus 0,9 mm ja riskiluvut ok. Viikolla 14 neuvolassa ei sykkeitä dopplerilla, ultralla todettiin kuollut sikiö, viikkoja vastaava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kamalan surullista. Alkuraskauden pelotkin olivat varmaan tuossa vaiheessa jo hälvenneet. Kovin on epävarmaa kaikki, siltä tuntuu enemmän ja enemmän kun lukee näitä juttuja. Paljon voimia !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 7+1 ultrassa syyskuussa syke hyvä ja kaikki "oppikirjamaista". Gyne sanoi silloin, että todella pieni, vain 2%:n keskenmenoriski enää. NT-ultrassa (12+2) lokakuussa todettiin keskeytynyt keskenmeno, koon mukaan oli mennyt kesken joskus 8+4 tms. Sittemmin olen käsittänyt että sykkeen näkemisestä huolimatta keskenmenoriski ei todellisuudessa laske ennen sitä noin 12 viikkoa. Seuraavassa raskaudessa varmaan hyppään ultrissa koko ajan, sen verran karu tieto oli se että oli melkein kuukauden kantanut kuollutta sikiötä. Lisäksi lääkkeellinen tyhjennys ei toiminut ja jouduin kaavintaan muutama viikko myöhemmin. :girl_mad:

Edited by rullakatriina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultrassa rv 6+2 syke ja kaikki hyvin. Nt-ultrassa rv 12+0 kuollut sikiö, vastasi kooltaan rv 6+4. Oli siis kuollut heti ar-ultran jälkeen ja olin elänyt melkein kuusi viikkoa kuollut sikiö sisälläni. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now