Guest RGB

Olivatko raskautesi samankaltaisia vai erilaisia?

39 posts in this topic

Nyt kun olen itse toisella kierroksella, kiinnostaisi kuulla, ovatko eri raskaudet samalla odottajalla yleensä olleet samankaltaisia kulkuineen ja oireineen vai onko niissä ollut eroja.

 

Tuntuiko olo samanlaiselta alussa, olivatko oireet samanlaiset, kertyikö kiloja yhtä paljon / vähän, tuliko linea negraa, kasvoiko sf-mitta samaa tahtia, kärsitkö pahoinvoinnista, jaksoitko yhtä hyvin loppuun asti, kestivätkö raskaudet suunnilleen yhtä kauan jne.? Voit myös kertoa, paljonko raskauksien välissä oli aikaa ja olivatko vauvat keskenään samankokoisia sekä vauvojen sukupuolen.

Edited by RGB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsilla ikäeroa 1v 2kk. Ekassa raskaudessa (tyttö) jäätävä pahoinvointi kesti viikolle 30 saakka. Lisäksi närästi aivan tautisesti, senkin takia tuli monesti yrjöttyä. Kiloja kertyi vaatimattomat 20.. Tyttö syntyi 39+3 neljän pvän käynnistelyn jälkeen. Olin sairaalassa korkeitten verenpaineiden takia ja sain siellä epilepsiakohtauksen (ainoan koko raskauden aikana, sairauteni on siis hyvin lääkkeillä hallinnassa. Tais nuo loppuraskauden ongelmat provosoida..). Päättivät sen takia käynnistää. Synnytys oli helppo, ei tullut taisteluarpia. ;) Mitat 3395g ja 49cm.

 

Toka raskaus alkoi ehkäsystä huolimatta (esikoinen tjot 1). Voin pahoin noin viikolle 12 asti, sen jälkeen olo oli mitä mainioin. Poika syntyi myös käynnistettynä (edellisen raskauden lopun ongelmien takia vaadin käynnistyksen) vajaa vuorokausi käynnistelyjen aloituksesta rv 38+5. Mitat 3330g ja 49cm. Taas superhelppo synnytys ilman taisteluarpia. Kiloja tuli raskauden aikana vain 6. Kärsin loppuraskaudessa paljon kivuliaista supistuksista, esikoisesta ekat tuli vasta synnytyksessä.

 

Summa summarum; raskaudet erilaiset, synnytykset hyvinkin samanlaiset. :) Paitsi että synnytysten pituudet oli melko lailla eri, eka kesti (papereiden mukaan) 17h ja toinen vähän reilu 8hä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei hyvä ketju! Olen miettinyt ihan samaa!

 

Olen vielä kovin alussa tällä toisella kierroksella (7+5), mutta olo on täysin erilainen verrattuna ensimmäiseen alkuraskauteen. Muistan kyllä olleeni väsynyt esikoistakin odottaessa, mutta pahaolo ja kuvotus on tällä kertaa noussut aivan toisiin sfääreihin. En varmasti ollut näin huonossa kunnossa ekalla kiekalla! Nyt sen sijaan tuntuu että voi että kun joskus vielä pääsisin ulos ja vois käydä vaikka suihkussa ilman monen tunnin henkistä valmistautumista! :D  Olen jo miettinyt että ehkä tulossa on kaksoset (luojan kiitos kohta ar-ultra, jossa tämäkin selviää), tai mahdollisesti tulokas on eri sukupuolta kuin ensimmäinen (joka oli tyttö) tai ehkä olen vain tullut vanhaksi (edellisestä raskaudesta 3 vuotta) eikä kroppa enää jaksa tällaista. Tai ehkä mun oma sietokyky on laskenu merkittävästi.. :D

 

Eroja siis on, ainakin näin alussa!

Edited by Munni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on tämä toinen raskaus nyt juuri edennyt toiselle kolmannekselle, ja ainakin alku oli melko erilainen ensimmäiseen raskauteen verrattuna:

 

- esikoisesta tuli ensimmäiset oireet jo vajaa viikko ennen plussaa ja oletettua menkkojen alkamista: ilmestyi outo, paha maku suuhun ja hirveä jano; toisesta alkoi tuntua outo haju nenässä pari päivää ennen plussaa (juuri ennen kuin menkkojen piti alkaa) mutta yhtä kovaa janoa ei ollut. Muutenkaan ei ollut raskaana oleva olo tällä toisella kerralla, toisin kuin viimeksi.

- tällä kertaa rinnat on olleet paljon aremmat.

- esikoisesta iho rasvoittui tosi paljon ja finnejä tuli sekä naamaan, rintaan että selkään kuin sieniä sateella. Tällä kerralla paljon vähemmän.

- ekassa raskaudessa hiusten väri tummui todella paljon, nyt en ole huomannut samaa.

- ekassa raskaudessa oli voimakkaampaa pahoinvointia ja kuvotus kesti pidempään, lisäksi koko raskauden ajaksi jäi ruokaällötyksiä mm. salaattia ja tomaattipohjaisia ruokia kohtaan. Tässä raskaudessa ei tarvinnut oksentaa eikä ruokaällötyksiä tai makuoutouksia jäänyt.

- tässä alkuraskaudessa mahan turvotus, närästys, röyhtäily ja tukala olo oli pahempaa kuin viimeksi.

- yövalvomiset olivat tässä alkuraskaudessa pahempia kuin viimeksi.

- eka kerralla paino alkoi nousta saman tien plussan jälkeen vähintään puolen kilon viikkovauhtia, nyt tahti näyttää vähän maltillisemmalta. Tosin lähtöpainoakin oli enemmän.

 

Eli tähän asti tämä toinen kerta vaikuttaa aika erilaiselta kuin ensimmäinen raskaus ja olen päässyt oireiden suhteen hieman helpommalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kaksi lasta, poika ja tyttö. Raskaudet olivat jonkin verran erilaiset.

 

Pojasta oli krapulainen olo ekat 10 viikkoa, kaikki hajut kävivät nenään koko raskauden. Maha tuli kunnolla esiin vasta lähempänä rv 25.

 

Tytön odotusaikana aamupahoinvointi oli juuri kirjaimellisesti sitä ekat 20 viikkoa. Oksensin alkuun lähes päivittäin aamuisin ja myöhemminkin useamman kerran viikossa. Maha ilmestyi kunnolla esiin puolivälin paikkeella.

 

Muuten raskaudet olivat aika samanlaisia, sikiöiden sykkeet, mahan muodot (molemmat perätilassa), ei linea negraa kummallakaan kerralla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä vasta 9+3, mutta toistaiseksi ovat olleet täsmälleen samanlaiset. Kummassakaan ei ole ollut pahoinvointia, eikä väsymystä. Palelua ja huimaamista on. Esikoisesta rinnat oli herkemmät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä aihe! Haluisin kuulla lisää raskauksien eroista, esikoisen syntymästä jo reilu 5 vuotta ja nyt mennään 4+6... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekassa mulla oli aamuisin ällö olo, eli piti saada heti aamupala kun silmänsä avasi. Kun aamupalan sai syötyä olo helpotti. Vaihtui pian iltapahoinvointiin jolloin työpäivän jälkeen ällötti muttei pahasti. Loppui kokonaan rv.16.

Nyt kun toista odotan (rv.12+6) on ollu vaikeampaa. Alusta asti todella huono olo aamusta iltaan. Syöminen välillä rauhoittanut kun syönyt kevyesti ja välttänyt mausteisia ruokia. Joulun aikaan pahin olo - jäi varmaan jonkunsortin kammo jouluruokiin. Kotona kaikki hajut ällöttää ja kovasti ollut alakuloisuutta huonon olon vuoksi. Josko kohta helpottais! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekassa raskaudessa oli pahoinvointia, mutta rinnat eivät olleet niin arat kun taas tässä raskaudessa vasta 8viikolla menossa ei yhtään pahoinvointia, rinnat tosi arat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on molemmat raskaudet olleet lähes oireettomat. Väliä yli 5 vuotta, eka poika toka tyttö. Ekassa raskaudessa palelin ennen positiivista testiä viikon. Ei ollut lainkaan pahoinvointia tai väsymystä tai muitakaan klassisia oireita. Hirveä akne tosin (mulla on taipumus akneen, mutta ikinä se ei ole ollut niin paha) mutta muuten raskauden huomasi vain kasvavasta mahasta. Tokassa raskaudessa alkuoireita (ennen testiä) ei ollut paitsi rintojen arkuus, mutta se oli ollut mulla myös menkkaoireena. Sitten oli lievää väsymystä ja ehkä pientä kuvotusta noin viikoilla 6-8, sen jälkeen ei. Iho oli hyvässä kunnossa. Loppuvaiheessa paha närästys.

 

Paino nousi molemmilla kerroilla...kröhöm...18 kg. Ekalla kerralla kaikki lähti sujuvasti muutamassa kuukaudessa, tokalla kerralla, no, lapsi on pian puolitoistavuotias ja vielä muutama kilo lähtöpainoon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekassa ja tokassa raskaudessa (2004 ja 2006) oli eka kolmanneksen pikkiriikkistä äklötystä ja väsymys oli hurjaa. Painon nousu aika sama, loppuraskaudessa hurjat turvotukset. Ekassa raskausdiapetes ja verenpaineet koholla läpi raskauden, toisessa ei radia eikä paineet nousseet. Eka oli poika, toka tyttö. Toisessa melko hurjat liitoskovut lopussa.. Ekassa ei.

 

Nyt kolmas menossa rv 39. Iha erilainen raskaus. Alun pahoinvointi oli julmaa, keskiraskaudes helpotti, ja nyt on pari kk taas ollu tosi vahvaa pahoinvointia putkälle iltapäivään. Painoa tälläkertaa saanu hieman vähemmän. Raskausdiapetes puhkesi nyt lopussa, rv 35, paineet pysyneet hyvinä koko ajan. Turvotusta ei juurikaan. Liitoskivut jumalattomat, yöt iha valvoen jo pari viikkoa. Lantiokipu älytöntä. Koko kroppa ihan loppu jo. Varmaan oma ikä (34) jo tekee tästä hankalampaa. Poikaa odottelen ultran mukaan.

 

Yhteistä kaikissa kolmessa hirveä närästys ihan alusta ihan loppuun. Nyt kolmannella kerralla sf mitta monta senttiä suurempi kuin kahdella ekalla. Niissä ei heitto ollu ku 34-36. Nyt jo 38.

Edited by Henniz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekassa raskaudessa lievää pahoinvointia vaan, ei oksentelua, arat rinnat ja painoa n.17kg yhteensä. Liitoskipuja oli lopussa paljon, maha tuli esiin vasta 6kk kohdalla näkyvästi ja oli tosi pieni, närästi aika paljon vikana kuukautena, tyttö tuli. Paino 3330g, 49cm

 

Toinen raskaus (2 vuotta myöhemmin), satunnaista hajuherkkyyttä ja oksentelua ihan raskauden loppuun saakka, ja aivan järkyttävää närästystä alusta loppuun (niin että sain lääkärin määräämänä jotkut kunnon lääkkeetkin siihen), rinnat törkeän kipeät. Painoa tuli vaan 5kg, varmaan koska lähtöpaino oli suurempi ja harrastin liikuntaa. Yleisesti ottaen "helppo" raskaus koska etova olo ei ollut ihan jatkuvaa vaan iski satunnaisesti, ja painoa kerty vähän. Ei juurikaan liitoskipuja. Maha tuli esille 4-5kk kohdalla, sf mitta aikalailla sama kuin edellisessä. Tämä olikin sitten poika. Paino 3520g, 51cm.

 

Nyt viikkoja vasta 12, mutta ihan erilainen raskaus.. Pahoinvointi on ollut lamauttavaa, vaikken oksennakaan samalla lailla kuin tokalla kerralla, närästää iltaisin ja maha on tullut esiin kunnolla jo nyt. Painoa on tullut tähän mennessä 2kg, luulen että sitä tulee vielä paljon, kun en oo pystynyt yhtään liikkumaan. Täysin uutena oireena hurja väsymys, joka päivä pitäisi nukkua päikkärit ja mennä illalla nukkuun kello 8.. Tunteet heittelee aivan mielipuolisesti ja itken joka asiasta. :D Saa nähdä miten loppuaika etenee, ja kumpi tulee. Oireiden perusteella on vaikea veikata sukupuoltakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erilaisia keskenään ja vatsakin eri mallinen. Silti tuli samaa sukupuolta kummastakin. Nyt en vielä osaa sanoa tästä raskaudesta kun tuplien ansiosta on muutenkin erilaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raskaudet 1-3 olivat samanlaisia. Jaksoin hyvin, ei edes etonut missään vaiheessa, saatika et olisi mitään pahoinvointia ollut. Loppuvaiheessa tuli vasta lantioon/nivusiin kipuja, töissä jaksoin hyvin loppuun asti, tein ja touhusin. SF-mitta suurinpiirtein samoissa, kaikista oli linea negra, väsytti alkurakaudesta, mutta meni toisella kolmanneksella ohi. Kaikki ruoka maistui, ja mielitekona oli minitomaatit joita olisin voinut syödä pari kiloa päivässä. Kaikissa Klexanehoito, paino nousi saman verran n 1-5kg ihan loppu raskaudesta. Eka käynnistetty toksemian vuoksi, kaksi muuta tulivat itsekseen. Olin niin paksu, että varsinaista mahaa ei tullut edes. Vauvat katosivat läskin sisuksiin. Mahan ympärys kasvoi vain n 5cm. Kaikki kolme tyttöjä. 3,2kg & 2,9kg ja 4,2kg mitat 50cm

 

Nyt neljäs raskaus rv 32+4 menossa. Yökötys ja etominen, kuvotus, oksetus, hajuherkkyys, ruoka ei maistu, alkoi heti alkuraskaudesta. Sen jälkeen oksetuksesta huolimatta alkoi syömiskausi. Päänsäryt, niskasäryt. paino noussut 20kg. Hirvittävä väsymys jatkunut koko raskauden. Yöllä herään edelleen siihen että oksettaa. Suonenvetoa. Närästystä.

Rv 13 iso hematooma. Siitä lähtien supistuksia, nivelkipuja, liitoskipuja, sukkapuikkokipuja. Selkäsärkyä. Kävely vaikeaa. Tuli nostokielto, liikkuminen piti minimoida supistusten vuoksi. Nyt loppuraskaudesta maha painaa, vauva painaa. Ei ole päivääkään ilman kipuja. Sairaslomalla ollut koko ajan.

Ei ole linea negraa. Mielitekona kaurapuuro ja suolakurkut. Klexanehoito tässäkin (veritukostaipumuksen vuoksi).

Nyt mahaan tullut mittaa lisää jo 33cm, tosin tota painoakin tullut. Maha näyttää olevan edessä, mutta paha verrata aikaisempiin...  Muutama viikko vielä niin näkee kumpi tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla meni raskaudet (väliä 2 v) melko samalla kaavalla. Oli lievää (tai no kyllä se aika kauhealta tuntui, muttei oksenteluun asti yltynyt kuitenkaan) pahoinvointia ensimmäisen 3 kuukauden ajan. Vatsa oli iso ja tuli näkyviin aika aikaisessa vaiheessa molemmilla kerroilla, mutta toisella kertaa vielä enemmän. Painoa tuli toisessa raskaudessa hieman vähemmän, mutta toisaalta lähtöpainoa vastaavasti oli muutama kilo enemmän.

Suurin ero oli toisessa raskaudessa diagnosoitu raskausdiabetes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on tämä toinen raskaus nyt juuri edennyt toiselle kolmannekselle, ja ainakin alku oli melko erilainen ensimmäiseen raskauteen verrattuna:

 

- esikoisesta tuli ensimmäiset oireet jo vajaa viikko ennen plussaa ja oletettua menkkojen alkamista: ilmestyi outo, paha maku suuhun ja hirveä jano; toisesta alkoi tuntua outo haju nenässä pari päivää ennen plussaa (juuri ennen kuin menkkojen piti alkaa) mutta yhtä kovaa janoa ei ollut. Muutenkaan ei ollut raskaana oleva olo tällä toisella kerralla, toisin kuin viimeksi.

- tällä kertaa rinnat on olleet paljon aremmat.

- esikoisesta iho rasvoittui tosi paljon ja finnejä tuli sekä naamaan, rintaan että selkään kuin sieniä sateella. Tällä kerralla paljon vähemmän.

- ekassa raskaudessa hiusten väri tummui todella paljon, nyt en ole huomannut samaa.

- ekassa raskaudessa oli voimakkaampaa pahoinvointia ja kuvotus kesti pidempään, lisäksi koko raskauden ajaksi jäi ruokaällötyksiä mm. salaattia ja tomaattipohjaisia ruokia kohtaan. Tässä raskaudessa ei tarvinnut oksentaa eikä ruokaällötyksiä tai makuoutouksia jäänyt.

- tässä alkuraskaudessa mahan turvotus, närästys, röyhtäily ja tukala olo oli pahempaa kuin viimeksi.

- yövalvomiset olivat tässä alkuraskaudessa pahempia kuin viimeksi.

- eka kerralla paino alkoi nousta saman tien plussan jälkeen vähintään puolen kilon viikkovauhtia, nyt tahti näyttää vähän maltillisemmalta. Tosin lähtöpainoakin oli enemmän.

 

Eli tähän asti tämä toinen kerta vaikuttaa aika erilaiselta kuin ensimmäinen raskaus ja olen päässyt oireiden suhteen hieman helpommalla.

Toinen raskaus meni aika vähäoireisesti ja -vaivaisesti loppuun asti ja lapsi osoittautui pojaksi, esikoinen on tyttö. Aika erilaiset oli siis raskaudet, liekö sukupuolella sitten vaikutusta siihen. Nyt kolmas raskaus puolivälissä ja kyllä tämä on enemmän ensimmäistä raskautta muistuttanut. Oireet eivät ole olleet yhtä voimakkaita mutta ovat samankaltaisia kuin ekalla kerralla - mm. ei tarvinnut oksentaa mutta pahoinvointi oli selvästi pahempaa kuin tokassa raskaudessa, aknea on nyt etenkin selässä ja rinnuksissa, makuaisti on hieman muuttunut jne. Viikon päästä selviää vauvan sukupuoli, mutta oireiden perusteella on kyllä tosi vahva tyttöfiilis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäisen kohdalla mielialanvaihtelut olivat tosi rajuja, nyt toisen kohdalla (13. rv) mieliala on ollut yllättävän smoothi pl. väsyneenä ja nälkäisenä :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka raskaus oli oireiden puolesta helppo. Tosi lievää kuvotusta oli rv7 eteenpäin mut sekin loppui parin viikon päästä kokonaan. Jaksoin hyvin olla töissä, ei supistelua ja vointi oli muutenkin kaikin puolin hyvä. Loppuvaiheessa oli jonkin verran liitoskipuja muttei häiritsevästi. Poika syntyi rv42+0 hitaasti edenneen synnytyksen päätteeksi.

Toisella kerralla olo olikin ihan erilainen. Pahoinvointi alkoi aikalailla tarkalleen rv6 ja se vei melko huonoon kuntoon. Nesteytykseen en ihan joutunut, mutta vointi oli heikko eikä mikään syöty kestänyt sisällä. Onneksi pahoinvointi loppui rv12. Harjoitussupparit alkoivat varmaan puolivälin aikoihin ja niitä riitti loppuun asti. Myös liitoskivut olivat ihan omaa luokkaansa. Toinen poika syntyi rv41+6.

Raskaudet olivat aika erilaisia mutta lopputulos oli sama :) painoa kertyi molemmista noin 10 kg eikä linea negraa ollut kummallakaan kerralla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja toisessa raskaudessa oli kamalaa närästystä, mutta ekassa ei ollut tätäkään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt toinen raskaus menossa ja totaalisen erilainen kuin ensimmäinen. Ensimmäinen oli todella vähäoireinen ja aikaa seesteinen ja nyt ollut oireita enemmän jo ihan tunnepuolellakin. No lasten ikäero tulee olemaan 9vuotta että aika näyttää onko syynä vain se että itse vanhentunut (ja painoa tullut vuosien myötä runsaasti lisää) vai johtuuko lapsen sukupuolesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän asti ollut hyvin samanlaiset raskaudet. Samoja oireita ollut, ainoastaan maha kasvaa eri tavalla. Päänsärkyjä ja selkäkipua oli ekalla kierroksella enemmän, mutta silloin olin työelämässä ja nyt sitten hoitovapaalla esikoisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now