Chiko

Yökastelu

42 posts in this topic

Esikoinen täytti tänään 5 v ja on nyt sit vissiin virallisesti yökastelija. Tyttö oppi kokonaan päiväkuivaksi 2 v, mutta ei ole yhtään yötä pysynyt kuivana vaan käyttää yövaippaa vakituisesti. Viime aikoina vaippa on alkanut tulvia yli ja mietinkin nyt, pitäisikö yökastelua alkaa hoitaa jotenkin. 4v neuvolasta asiasta puhuttiin, mutta silloin terkka oli vielä sitä mieltä, että mitään kiirettä ei ole ja että vuoden kuluuttua palattaisiin asiaan, jos tarvetta vielä llisi. No, tarvetta siis on...

 

Kiinnostaisi kuulla muiden kokemuksia yökastelun hoidosta. Lääkehoito vähän hirvittää, kun en koe tätä sairaudeksi, mutta onko hälytinpatja tarpeksi tehokas (plus että herättääkö se koko perheen - ollaan hyvin kevyitä nukkujia...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua kiinnostaa myös tämä aihe.Meillä myös tuntuu edistyvän hitaasti kuivaksi oppiminen. Tyttö täyttää ensi kuussa 4 vuotta, päiväkuivaksi oppi himppusta vaille 2-vuotiaana, mutta joka yö tarvii edelleen vaippaa. Muutaman kerran kuukaudessa vaippa on kyllä kuiva, mutta yhtä usein ihan ääriään myöten täynnä. Mietin, että mikä tässä nyt menee pieleen, vai voiko tähän edes vaikuttaa? Jostain kuulin että yökuivaksi oppiminen on kiinni lapsen hormonitoiminnan kehittymisestä, se siis tulee jokaisella sitten kun tulee...

 

Harmittaa, kun tyttöä itseään on nyt alkanut asia selvästi häiritsemään, surettaa toisen puolesta :( Yökyläilyt kaverien luona ei oikeen onnistu tämän vuoksi. Meillä on siis pari tuttavaperhettä joissa neiti voisi yökyläillä, mutta yökastelu vähän jarruttaa. Myös jos meillä on ollut ikätoveri yökylässä, tuo vaippajuttu on ollut arka paikka, ja vaipan kanssa on toimittu sitten niin,että kaveri ei sais nähdä.

 

Alkuvuodesta kokeiltiin sellasta, että nostettiin tyttö kesken unien potalle n. puolen yön aikaan. Silloin teki pissat ja yleensä loppuyö kuiva. Kuitenkin kävi myös sängyn kasteluja aamuyöstä, jotwn lopetettiin tuo. Oli se aika raskasta loppuseltaan, herätä joka yö viemään potalle, ja se lakanoiden pyykkäys. Totesin, että ei oo meidän juttu. Ja onko tuo järkevää muutenkaan? En tiiä..

 

Chiko, tsemppiä teidänkin tilanteeseen, toivottavasti apu löytyis ja yökastelu jäisi historiaan!

Edited by Nena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitääkin ottaa seuraavalla neuvolakäynnillä tämä puheeksi, saisiko sieltä apuja. Ilmeisesti tosiaan lääkehoitoja ja hälytyspatjoja käytetään, mut toi patjahommakin kuullostaa aika tympeältä! Jospa yökastelu jäis pois ennen kuin tarvii noihin turvautua.

 

Esikoisella ei ollut tätä samaista ongelmaa lainkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä asustaa yökastelija. 5v neuvolassa saatiin lähete ja aloitettiin minirin lääkitys. Itse olen tosi tyytyväinen että lääkitys aloitettiin ja nyt ollaan oltu jo muutama kuukausi ilman lääkettä. (esikoinen täyttää 7 kesällä.) Siis yökastelu johtuu siitä että elimistö ei tuota hormonia joka säätelee virtsan eritystä ja jokainen lapsi kehittyy omaa tahtia eli jossain vaiheessa lapsi oppii kuivaksi. Meillä ei edes kokeiltu hälytinpatjaa kun asutaan kerrostalossa ja lääkäri sanoi että siihen herää sitten naapuritkin. vaikka esikoisella oli lääkitys niin välillä oli huonompia jaksoja jollain kastelu lisääntyi ja lääkäri sanoi että se on ihan normaalia. Meillä on nyt lopetettu lääkitys mutta silti neiti käyttää vaippoja koska vahinko sattuu. Ja lääkäri kertoi että joku voi joutua syömään monta vuotta lääkettä ennen kuin se voidaan kokonaan lopettaa. Minirin lääke on samaan hormonia mikä vähentää virtsaneritystä ja se ei mitenkään jää elimistöön eli kun se otetaan illalla niin se vaikuttaa vain sen yön eli on aika turvallinen lääke.

Neuvoksi antaisin et jos asia mietityttää niin pitäkää kastelupäiväkirjaa ennen neuvolaan menoa niin se auttaa jatkossa kun ennen lääkityksen aloitusta pitää olla pidetty kastelupäiväkirjaa (meillä se oli 6kk) missä nähdään kuinka monta yötä on märkiä.

Niin ja se piti sanomani et yökastelu on perinnöllistä (meillä se oli hypännyt mun yli) eli kannattaa kysyä onko suvussa sitä. Meillä isompi on kastelija kun taas pienempi oppi kuivaksi helposti.

Toivottavasti tästä oli jotain apua

Edited by Kyllikki79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kyllikki! Luin tosta hormoonipitoisuudesta joskus, mutta tasta oli paljon apua! Meidan tyton kohdalla ei ehka tarvis ees pitaa kasteupaivakirjaa, kun se on tosiaan jokaoista.... 

 

Ok, jos se patja on niin kovasti meteloiva, niin ei ehka tule meillakaan kysymykseen. Pitaa ottaa seuraavalla neuvolakaynnilla Suomessa asia esiin!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on poika 4 vuotta yökastelija. Neuvolalääkärillä juuri puhuttiin asiasta. Lääkäri totesi, että se on aivan normaalia 12 vuotiaaksi asti ja johtuu juuri tuosta hormoonista. Oli kiva, kun lääkäri puhui suoraan pojalle, että se on ihan ok ja normaalia. Kyllä tuo poika jo kovasti haluaisi olla yökuiva. Yöllä pissatus ei lääkärin mukaan auta yhtään, koska sitä hormoonia ei erity vaikka kuinka käyttää pissalla. 5 vuotiaana voidaan, jos halutaan ottaa joko lääkkeet tai se hälytinpatja. Työkaverilla on poikansa kanssa hyviä kokemuksia siitä halyttimestä. Muistaakseni ihan viikossa sitten oppi yökuivaksi, joten luulis että naapurit sen verran jaksaa hälytintä. Kuinkahan kauan niitä lääkkeitä joutuu sitten käyttämään?

 

Mua rassaa tässä hommassa eniten jatkuva lakanapyykki. Vaipasta huolimatta useana yönä viikossa tulee vaipasta läpi. Poikaa asia välillä lietityttää, mutta vielä ainakaan ei ole sen enempää vaivannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sitä kuinka kauan lääkettä joutuu käyttämään ei voida sanoa. Jollakin lääke saa sen aikaan että oma hormonitoiminta alkaa ja taas toiset joutuvat syömään sitä vuosia. Ja ainakin meillä lääkäri sanoi ettei osata sanoa kumpi olisi "tehokkaampi" patja vai lääke. Ja tosiaan meillä lääkäri painotti sitä ettei lasta pissatettaisi yöllä sillä silloin voi käydä niin että lapsi vaan tottuu siihen et joka yö käydään pissalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmasti totta toi, että tottuu pissatukseen. En ole aiheeseen vielä hirveästi tutustunut. Mutta on kyllä semmonen tunne,että asia ei itsekseen hoidu vaan esim. Ne lääkkeet tarvitaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllikki - osaatko sanoa kuinka hyvin toi laake toimii? Paaisko sen kanssa eroon joka oisesta vaipasta ainakin laakkeetn kayton ajan? Onko laake kallista (ja kuuluuko se kela-korvauksen pariin)? Kuinka nopeasti se alkaa vaikuttaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä asuu myös hiljattain 5 vuotta täyttänyt yökastelijapoika. Tutulta kuulosti monet kirjoitukset, meilläkin vaippa käytössä joka yö, ehkä kerran pari kuukaudessa vaippa on aamulla kuiva, mutta useammin käy niin että pissat tulvivat vaipasta yli ja saadaan vaihtaa pyjamaa ja lakanaa keskellä yötä. Uskon että asia vähän häiritsee poikaa vaikka hän ei sitä kauheasti tuokaan ilmi. 5-vuotisneuvolassa unohdin ottaa asian puheeksi vaikka piti, ehkä voisin seuraavalla äitiysneuvolakerralla vähän kysäistä kannattaisiko jotain alkaa tehdä kastelun suhteen. Kiinnostaisi sekä hälytinpatja että lääkehoito, ehkä patja ensisijaisesti. Jostain luin että näitä usein käytetään yhtäaikaisestikin, että sillä saisi parhaan avun.

 

Meistä vanhemmista ei kumpikaan ole ollut yökastelija, mutta mun veljeni on ollut, joten tuleekohan sitten mun puoleltani tämä taipumus. On kyllä niin hienoa että nykyään on vaippoja noille isoillekin, kun ajattelee millaista se olisi jos pitäisi vaan joka yö vaihtaa litimärät lakanat, pestä peitot ja petauspatjat jne.... (Mun veljeni aikaan ei siis mitään 5-vuotiaille sopivia vaippoja ollut olemassakaan, joten se oli just tuota, kunnes hän sai avun hälytinpatjasta ja oppi muutamassa yössä kuivaksi.) Mä jossain vaiheessa kokeilin laittaa pojan nukkumaan ilman vaippaa, kun halusin varmistaa ettei ole kyse siitä että se on vaan jotenkin tottunut pissaamaan puoliunissaan vaippaan. En usko että se oli sitä, enkä tosiaan jaksanut sitä lakanarumbaa paria viikkoa pidempään, sitten palattiin aika nopeasti takaisin yövaippoihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lääke alkoi toimia heti eli kuivia yötä rupesi tulemaan enemmän. Ja välillä oli kuukausia kun melkein joka yö oli kuivia ja sitten taas oli kuukausia kun märkiä öitä oli reippaasti enemmän. Ja tosiaan se on aaltomaista eli välillä on huonoja jaksoja ja sitten taas parempia. Muistan kun ensin meni tosi hyvin ja sitten tuli huono jakso niin hyvä etten alkanut itkemään kun niin harmitti mutta onneksi ihana lääkäri jaksoi selittää minulle kuinka se kuuluu asiaan. Tiedän et jotku lääkärit haluavat että syödään 3kk ja sitten pidetään taukoa mutta meidän lääkäri oli sitä mieltä et niin kauan kuin tarvitaan niin syödään eli meillä esikoinen söi yli vuoden putkeen ja sitten märkiä yöitä oli sen verran vähän et päätettiin kokeilla ilman. Ja nyt ilman lääkkeitä märkiä öitä on välillä enemmän ja välillä vähemmän. Esim. tässä kuussa märkiä on jo paljon.

Lääkettä ja patjaa käytetään myös yhtä aikaa eli sen voi perhe itse päättää. Me ei haluttu koska ei haluttu herättää koko perhettä.

Lääke on kallis (olisko se paketti maksanut 100e ja siinä on 100 tbl eli riippuen syödäänkö yksi vai kaksi tablettia niin kestää sen n.2kk). Meillä vakuutus maksoi sen niin en muista siks tarkkaan. Ja kela maksaa yökastelijasta sen alimman hoitorahan vai millä nimellä se nyt on :) mutta siihen tarvitaan lääkärintodistus ja sitten märkiä öitä pitää olla enemmän kuin 15 kuukaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä onneksi esikoinen on ymmärtänyt että jossain vaiheessa kastelu loppuu ja sille ei voi mitään niin ainakaan vielä vaippa ei ole häirinnyt häntä. Ja paikat joissa hän on ollut yökylässä (sukulaiset) niin kaikki tietävät asiasta niin siitä ei ole tullut mitään numeroa lasten keskuudessa. Tosin pienemmällä on vielä sen takia yövaippa että en ole viitsinyt ottaa sitä häneltä pois kun esikoisellakin on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kohta 6-vuotta täyttävä joka yökastelija. Vuosi sitten puhuin neuvolassa asiasta, laittoi hälytinpatjajonoon jossa ollaan edelleen. Ja kehoittikin menemään omalääkärille. Siellä kävimme ja lääkäri melkein nauroi meidät ulos sieltä kun puhuin lääkityksestä. No, katseltiin puoli vuotta eteenpäin ja tyttö pissaili lähes joka yö sänkyynsä. Loppuvuodesta menimme yökasteluun erikoistuneelle lääkärille joka määräsi cystriniä. Tytöllä oli siis kesän ja syksyn aikana tullut myös päiväkastelua. Cystrin auttoi siihen eikä sitä käytetty kuin 3-4 kk ja päiväkastelua oli hävinnyt. Mutta edelleen kasteli sänkynsä joka ikinen yö. Nyt juuri viime viikolla kävimme uudestaan samalla lääkärillä, nyt määräsi minirin- lääkityksen. Sekä laittoi lähetteen ultraan jossa katsotaan onko jotain rakenteellista.

 

Miniriniä käytetty neljä yötä ja auttanut heti! Kokeilimme jo pienempää annostakin ja sekin tuntuu tehoavan. Nyt vaan toivotaan, että se olis tässä :)

 

Kai tiedätte että yökastelijat voi saada alle 16-vuotiaan vammaistkea Kelasta?

Muoks. Niin joo olihan siitä tuossa puhetta. Lääkäri teki meille hakemusta varten c-todistuksen ja sanoi, että riittää kun on hoidon piirissä ja kastelua hoidetaan jotenkin, kuitenkin ollut väh. sen 6 kk. Meillä kastelua ollut tähän asti joka ikinen yö.

Edited by almukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin neuvolasta kasteluhälytin lainaan vain 1,5kk jonottamisen jälkeen. Kosteussensori siihen pitää tilata erikseen, mutta jospa jo ensi viikolla saataisiin otettua käyttöön, tai viimeistään sitä seuraavalla. Kiinnostavaa nähdä onko siitä apua vai ei. Hälytinlainoja hoitava täti arveli että noin 50% saa hälyttimestä apua ensimmäisellä kerralla.

 

Puolisentoista kuukautta olen pitänyt kastelupäiväkirjaa, ja siinä ajassa on ollut kaksi kuivaa yötä. Harmillisen usein vaipan lisäksi kastuu sänky, meillä siis vaipatkaan eivät aina pidä noita pissamääriä . tai joskus voi varmaan olla pippelin asennostakin kiinni että mihin pissa menee. Lisäksi lapsi herää tosi aikaisin aamulla pissahädän takia, melkein aina ennen kuutta, joten yöunet jäävät säännönmukaisesti liian lyhyiksi. Herkkäunisena tuo ei enää nukahda uudestaan enää viiden jälkeen aamulla. Täytyy sanoa että usein kyllästyttää ja väsyttää tämä pissarumba, vaikka ajattelisi että siitä ei vaippoja käyttävällä niin paljon haittaa olisi. Ei auta kuin ajatella että kaipa se tästä joidenkin vuosien kuluessa helpottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä auttoi tohon sängyn kastumiseen se että aloin ostamaan niitä isojen vaippoja. Harmi vaan kun niitä myydään niin pienissä pakkauksissa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitatko niitä DryNites pyjamahousuja? Olen nähnyt niitä kaupassa mutta ajatellut että ne on sitten kun ei tavallisten vaippojen kilorajat enää riitä, tai kouluikäisille joita nolottaa pikkulasten vaippa. Ei ole tullut mieleen että olisivat imukykyisempiä. Meillä nyt käytössä isoin Liberon housuvaippa, onko se nyt 19 kiloisesta ylöspäin tms. Jos nuo on parempia niin ehdottomasti pitää ostaa kokeiluun, vaikka varmaan ovat vähän kalliimpiakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös käytössä noita Drynites vaippoja. Ne on hyviä kyllä. Vaikka kyllä niistäkin ylivuotaa, jos tarpeeksi tulee pissaa. Mutta meillä ne on ollut parempia kuin perusvaipat.

 

Meillä on hieman seesteisempi vaihe yökastelussa menossa, ei siis ole tarvinnut vaihtaa lakanoita enää joka yö.. on vaippa riittänyt yön yli. sekin tuntuu jo kivalta, vaikka pitkä matka vielä on kuivuuteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

just niitä tarkoiti. Meillä oli pitkään käytössä liberon ne isoimmat vaipat mutta tosiaan niissä ei imukyky riittänyt vaiks kilojen mukaan olis pitäny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin lukemassa, vaikkei vielä ajankohtaista muuten olekaan, mutta meillä on pitänyt jo alle nelivuotiaan kanssa välillä käyttää noita DryNiteseja, kun Liberon koon 8 ei ole riittänyt. Menee siis vähä kausittain ja nyt tuntuu taas Liberot pitävät. Eivät siis mene vain kilojen mukaan. Toisaalta noi Drynites housut on lopulta ihan vaan housuvaipat, joissa suurin etu on se, että ne tulevat vähän korkeammalle vyötärölle ja siksi pitävät paremmin, mutta muuten aika sama imukyky, eikä niistä ole välttämättä ihmepelastajiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilla poika 5v. kastelee melkein joka yo. Miehen puolelta saanut sen taipumuksen. Meille sanottiin 5v neuvolassa, et just tolla perimalla on suuri osuus. Laakari oli myos sita mielta, et jos se ei poikaa tai meita hairitse, niin voidaan viela odotella, ennen kuin tehdaan asialle mitaan. Meilla kans toimii tosi hyvin noi isommille lapsille suunnatut yohousut. Jos niihin ehtii tulla aamupissikin, niin sit kylla kastuu sanky takuuvarmasti. Niin kay onneksi tosi harvoin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin DryNiteseja, kiitos vaan vinkistä! Ovat selvästi parempia kuin Liberot, imevät enemmän ja ehkä tärkeimpänä istuvuus on parempi (menee jotenkin napakammin jalkojen ympäriltä ja tulee korkeammalle vyötärölle), niiden kanssa ei vielä ole ohivuotoja koettu. Hinta toki korkeahko, mutta mitäs sitä ei tekisi jos ei tarvitse herätä yöllä lakanoita ja pyjamaa vaihtamaan.

 

Tosin, nyt tarvitsee herätä yöllä joka tapauksessa, koska saimme vihdoin otettua käyttöön neuvolasta lainaan saadun kasteluhälyttimen. Kosteussensori piti tilata (tuli kyllä nopeasti) ja ostaa tarranauhaa ja ommella sitä pyjamanpaitoihin (tämän aikaansaamiseen meni yllättävän kauan). Muutenkaan kesä ei ehkä ole kivointa aikaa tälle, olisi ehkä parempi hoitaa syksyllä kun ei niin ole mökkireissuja sun muuta kesämenoa, mutta kokeillaan nyt silti. Nyt vasta toinen yö alkamassa, joten kokemusta ei vielä juuri ole. Viime yönä hälytin piippasi kaksi kertaa, joista toiseen poika ei herännyt (olin vielä itse hereillä) ja toiseen taas minä en meinannut herätä. Molemmilla kerroilla koko pissa oli tullut vaippaan, vessassa ei tullut enää mitään, mutta niin se kai meneekin, nopeastihan se tulee kun lähtee tulemaan. Kiinnostaa kyllä nähdä onko tästä mitään apua. Toivon että olisi, ihan jo senkin takia ettei tarvitsisi kolmea kuukautta sählätä hälyttimen kanssa ja herätä yöllä piipitykseen, vain voidakseen todeta että eipä sitten toiminut, ainakaan vielä.

 

Vähän mietityttää kyllä tuo että montako kertaa yössä poika mahtaa pissata, kun neuvolasta saadussa yökastelijan oppaassa lukee näin: "Jos lapsi on niin kypsymätön, että kastelee vielä useita kertoja yössä, kannattaa käyttää muita hoitomuotoja ja aloittaa hälytinhoito, kun kastelu on vähentynyt yhteen kertaan yössä." Toisaalta neuvolassa ei puhuttu tällaisesta mitään, eikä mulla suoraan sanottuna ole tietoa kuinka monta kertaa yössä tuo yleensä pissaa, kun on ollut aina vaippa käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole kokemusta hälyttimestä mutta itse ajattelen et jos yöllä tulee pissat monta kertaa niin ottaisin ainakin minirin lääkityksen siihen tueksi. Sillä uskon ettei sekään ole hyväksi jos joutuu monta kertaa yössä heräämään vessaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noo, katsellaan miten tämä etenee.  :)  Itse en kovin helposti olisi lääkitystä harkitsemassa vielä 5-6-vuotiaalle. Ajattelisin että ensin pitää ainakin pari kierrosta kokeilla pelkkää hälytintä (ymmärrän kyllä että joku tekee toisella tavalla, mutta itse en kiirehtisi lääkitystä). Nyt ei vielä ainakaan osaa mitenkään sanoa mitä tästä tulee. Ekana yönä tuli kaksi pissaa ja hälytystä. Toisena yönä tuli yksi hälytys, mutta aamulla huomasin että ekan hälytyksen jälkeen vaihdettu vaippa (johon hälytin on siis kiinnitetty) oli selvästi kastunut hälyttimen sivusta, jostain syystä ei siis ollut hälyttänyt tai sitten lapsi oli napannut johdon irti nousematta herättämään meitä (epäilen ensimmäistä). Ja nyt kolmantena yönä lapsi heräsi kerran yöllä itse pissalle, ja aamulla tuli hälytys johon hän heräsi niin nopeasti että loput pissat saatiin pyttyyn. Tuntuu edistykseltä, mutta yhtä hyvin voi olla vain sattumaa, ei kai sitä vielä kolmen yön jälkeen voi ajatella että tämä toimii. :)

 

Toinen juttu joka epäilyttää on siis se, että onko sittenkin huono idea iskeä kosteussensori vaippaan - vaikka neuvolassa neuvottiinkin tekemään näin, kun kuulivat että pojalla on yövaippa käytössä. Hälyttimen omissa ohjeissa sanotaan että se kiinnitetään pikkuhousunsuojaan, joka laitetaan alushousuihin. No, tuolla tavalla toki saisi vaihdella vaatteita ja lakanoita keskellä yötä sitten kun se pissa tulee, kun taas vaippa imee sen pissan. Ainoastaan epäilyttää että entäs jos käy niin kuten toissa yönä ilmeisesti kävi, että hälytin ei hälytäkään. Ehkä pissa menee jotenkin ohi hälyttimestä ja vaippa imee sen niin tehokkaasti että hälytin ei kastu. :huh:  Ehkä se oli vain huonoa tuuria, tänä yönä ainakin kaikki meni ihan hyvin, ja tänä aamuna sain todisteen myös siitä että hälytin hälyttää jo ihan pienestä kosteudesta myös vaippaan laitettuna. Kauhean epävarma olo silti. Tahtoisin niin kauheasti tehdä kaiken kunnolla kun kerran tähän ruljanssiin lähtee, ja sitten pelkään että teen jotain väärin ja mun takia hälytinhoito ei onnistu. Varmaan ihan turhaan stressaan, mutta näemmä kaikkea pitää miettiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tosiaan meillä ei hälytintä ole kokeiltu mutta lääkäriltä ymmärsin sen että sen tarkoitus olisi että housut kastuu ja hälytin piippaa ja lopulta lapsi oppii katkaisemaan pissan jos se ehtii lirahtamaan eli tarkoitus olisi just se et ei vaippaa vaan alkuun housut/sänky kastuu.

Mä taas olin sitä mieltä et aloitetaan lääkitys koska lääke on samaa hormonia mitä pitäisi erittyä eikä näin ollen jää ollenkaan elimistöön vaan auttaa vain sen ön kun sen ottaa. Ja lääkäri sanoi että joillakin lääkitys tekee sen että oma hormonitoiminta alkaa toimia heti muuutaman lääkkeen jälkeen eli ei tarvi edes syödä pitkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se hälytin siis on siinä vaipan sisäpuolelle kiinnitettynä, ja pissa tulee ekana hälyttimen päälle, tai olisi ainakin tarkoitus tulla. Vaipan kastuminen saa aikaan hälyttimen piippaamisen ihan samalla tavalla kuin housujen kastuminen, koska hälytin on ihan pippelissä kiinni, eikä se tarvitse kuin pienen tipan että alkaisi hälyttää. Sinänsä mun käsittääkseni mitään itsetarkoitusta ei kai ole siinä, että housut tai sänky kastuisi, koska eihän se oppiminen sitä kautta tapahdu. Lapsi oppii yhdistämään pissahädäntunteen ja piipityksen, ja lopulta havahtuu jo pelkkään hädäntunteeseen ilman piippausta. Mutta, sitä mä mietin että kuinka todennäköistä on se, että pissa menee jostain syystä ohi hälyttimen kohdasta ja vaippa imee sen niin tehokkaasti ettei itse hälytin kastu - niinhän ei kyllä saisi käydä. Ehkei kovin todennäköistä, mutta luullakseni mahdollista. Viime yö meni kuitenkin ihan hyvin, joten päätin toistaiseksikin jatkaa hälyttimen laittamista vaippaan, kun kerran neuvolastakin niin ohjeistettiin. Jos tulee uudestaan sellainen tilanne että on pissaa vaipassa mutta ei olla kuultu piipitystä, niin sitten muutetaan strategiaa. Yhtään ei kyllä huvittaisi niitä märkiä housuja ja petivaatteita vaihdella keskellä yötä, joka yö, ehkä pari kertaa yössä... Mutta jos se sen vaatii, niin sitten tehdään niin.

 

Luonnollista hormoniahan se lääke on, ja varmasti monille hyvä. :)  Kyllä mäkin aika mielellään sille linjalle lähtisin sitten jos pelkät hälytinkokeilut ei tuota tulosta, ja etenkin viimeistään kouluikäisen kanssa. Nyt jaksan vielä olla aika kärsivällinen, mutta katsotaan miten käy jos kastelu jatkuukin pidempään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now