Sign in to follow this  
Followers 0
Chiko

Valjaat/turvareppu

5 posts in this topic

Viime aikoina olen joutunut muuttamaan ajatuksiani valjaista/turvarepuista taaperoilla. Esikoisen aikana en voinut kasittaa, miksi joku tarvitsisi valjaita/turvareppua. Kuopus on kuitenkin karkailevaa sorttia ja todella nopea, joten harkinnassa on valjat/turvareppu ainakin kesan matkoille. 

 

Haluaisin mielummin valjat kuin repun, mutta reppuja taitaa olla enemman tarjolla. Kaipaisin kokemuksia  - onko repusta/valjaista oikeasti hyoitya, onko repuu hirvean kuuma, onko 'naru' tarpeeksi pitka yms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli esikoisella sellainen eläinreppu, jossa on "häntä" Musta se ei ollut kovin toimiva, koska penska oli ok ajan turvallaan maassa, kun yritti liian nopeasti eteenpäin. Olisko se hihna liian lyhyt. Useasti noiden kanssa penska myös kieltäytyi kävelemässä kokonaan eli oli pakko kantaa, vaikka muuten oli oikein hyvä kävelijä, siis vaikka lentokentällä pitää varautua siihen, että lapsi pitää sit kuitenkin otta kainaloon.

 

Ajatuksena ei siis mitään noita vastaan, mutta käytännössä ei meillä oikein toimineet. Ikää oli suunnilleen sen verran kuin teillä pikkusiskolla nyt kun noille olis ollut eniten tarvetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on reppu ja on toiminut ihan hyvin. Ostettiin lentokenttää ajatellen, mutta olemme käyttäneet myös muuten. Poika, 20 kk, kävelee mielellään, mutta ei suostu pitämään kädestä kiinni, joten tuon kanssa on voinut antaa kävelle. Hihna tuossa on lyhyt, mutta ei se yllätyksekseni ole haitannut. Ei kauhean pitkälle voisi antaa kävellä muutenkaan. Valjaat löytyy myös, mutta musta ne on olleet hankalat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Mua epailyttaa justkin niissa repuissa se "hanta" - ajattelin etta se on liian lyhyt (Lainie - sikso lapsi kaatuili repun kanssa, kun hannasta veti?), mutta jos se ei niin paljoa haittaakaan, niin ehka reppua vois harkita. Mua ei niinkaan haittais jos lapsi kieltaytyis kavelemasta ja sita joutuis kantamaan, kun nykyisellaan se ei halua olla sylissa ja juoksee vaan paata pahkaa minne sattuu. Spring- osaatko sanoa, iks valjat on tuntuneet hankalilta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikea selittää, mutta jotenkin se siis ruopi tyhjää, kun yritti puskea eteenpäin enkä tullut tarpeeksi nopeasti perässä tai seisoin juttelemassa ja sitten veti lopulta turvalleen, kun välillä tuon ikäisellä kuitenkin motoriikka vielä heittää. Kaverihan on myös aina ollut aika voimakas eli tosiaan ihan voimalla yritti repiä itseään eteenpäin, jollain vähän edes hillitymmällä tyypillä tuo vois toimia, mahdollisesti esim pikkusiskollaan, jos tulee tarvetta pitää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0