Sign in to follow this  
Followers 0
Guest shainala

Hampurilaispaikat ja lapset

   31 members have voted

 1. 1. Käyttekö hampurilaispaikoissa syömässä lapsen kanssa?

 2. 2. Saako lapsi syödä mukana ollessaan paikan tarjoamia tuotteita vai seuraako hän sivusta aikuisten ruokailua?

  • Saa oman aterian
  • Saa vanhempien ateriasta osan
  • Lapsi ei syö lainkaan kyseisen paikan tuotteita mukana ollessaan
 3. 3. Minkä ikäisenä lapsesi on ensimmäisen kerran saanut maistaa esim. rankalaisia tai muuta pikaruokaa?

  • 6-12kk iässä
  • 1-2v iässä
  • 2-3v iässä
  • 3-4v iässä
   0
  • yli 4v iässä
   0
  • Lapsi ei vielä ole saanut maistaa hampurilaispaikan tuotteita.

Please sign in or register to vote in this poll.

12 posts in this topic

Syödäänkö teillä karkkia?- ketjussa on sivuttu aihetta liittyen taaperoiden ja lasten syömiseen pikaruokapaikoissa.

 

Syöttekö te hampurilaispaikoissa lapsen kanssa?
Kuinka usein käytte syömässä esimerkiksi hesessä tai mäkkärissä?

Oletko ostanut lapsellesi omat ruoat? Missä iässä ensimmäisen kerran?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syödään joskus, ja lapset saa oman aterian. Käydään ehkä n. kerran kuussa tai jotain, joskus harvemmin ja joskus tulee käytyä pari kertaa lyhyemmälläkin välillä. Onhan se aika suolaista ja rasvaistakin, että ei mitään terveysruokaa ehkä, mutta ei minusta todellakaan paha jos silloin tällöin käy. Vaikka kävisi kerran viikossakin niin olisihan se silti aika pieni osa lapsen ruokavaliosta. Enkä nyt väitä että meillä mitenkään superterveellisesti syötäisiin aina kotonakaan mutta kyllähän pääosa lasten ruokavaliosta on kuitenkin ihan normaalia kotiruokaa.

 

En ole ihan varma milloin on saanut ekan kerran maistaa, voi olla että palan aikuisten ateriasta on voinut saada vähän ennen 1-v.-synttäreitäkin mutta laitoin nyt 1-2 v. Kyllä meillä siinä yksivuotiaana viimeistään on siirrytty muiden kanssa samaan ruokaan eli ei oteta erikseen mitään ruokia kenellekään (eikä ne suostuisikaan syömään eriä kuin muut).

 

Ja muokkaan vielä että yleensä jokainen lapsi ei kyllä saa omia ranskalaisia, vaan otetaan vaikka yhdet lasten ranskikset yhteiseksi ja sitten niitä omenalohkoja lisäksi, jos niitä vaan on saatavilla (joskus porkkanoitakin jos omenaa ei ole). Ja lapset saa juomaksi maitoa, tosin saattavat maistaa aikuisilta limsaakin.

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään hesessä tai mäkkärissä suunilleen kerran kuussa. Joskus useammin ja joskus on pitkiä aikoja ettei käydä ollenkaan. Lapset ovat ensimmäisen kerran saaneet maistaa ranskalaisia noin vuoden iässä.

 

Nykyisin isommat lapset 6v ja 9v saavat omat lastenateriansa ja kuopus saa napsia ranskalaisia meidän vanhempien ateriasta. Oma ajatukseni on hampurilaispaikkaan mennessä, että sinne mennään ns. herkuttelemaan. Emme siis vaihda aterian ranskalaisia porkkanoihin tai limsaa maitoon. Lapset saavat syödä rankalaisensa ja juoda limpparinsa. Kotona kuitenkin syödään vihanneksia ja juodaan maitoa. Satunnainen herkuttelu ei lasta pilaa!

Edited by shainala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään tosi harvoin hampurilaisilla, ehkä kerran vuodessa. Esikoinen sai maistaa hampurilaista ensimmäisen kerran 2,5 vuotiaana. Kuopukselle tarjottiin ensimmäistä kertaa 1,5 vuotiaana mutta se ei syönyt sitä yhtään. Kuopuksen kanssa ei vielä ole toista kertaa käyty, vaikka ensimmäisestä kerrasta on kulunut pian vuosi. Varmaan kesällä lomamatkalla taas käydään ja sitten ostetaan kyllä molemmille oma lasten ateria. Kivointa niissä hampurilaisaterioissa taitavat meidän lasten mielestä kyllä olla ne lelut :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hesburgeriin on pakko päästä silloin tällöin, mutta lapsella 1v. 4kk on omat eväät mukana, Ei ole siis saanut maistaa vielä pikaruokaa, eikä mielellään annettaisikaan vielä pitkään aikaan. Tai itse asiassa viime kerralla ostin lapselle kanasalaatin, josta hän söi kaiken muun paitsi sen jäävuorisalaatin ja kastikkeen. Vastasin kuitenkin, että ei ole saanut kyseisen paikan tuotteita, koska salaattia ei varmaan lasketa tässä kyselyssä pikaruuaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käydään silloin tällöin ja poika 3v saa oman lastenaterian. Ranskikset on suurin herkku, hampurilaisesta syö yleensä puolet. Juomana yleensä aplari. (Itse tuleekin sitten käytyä vähän turhan usein, etenkin näin raskaana, kun ruokaa on pakko saada "ihan heti, ja mitään muuta ei tee mieli" :P)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt lapsen kanssa kahdesti Hesburgerissa niin, että lapselle on tilattu kananugetit. Ekan kerran taisi olla ehkä 1v3kk.

Saa mun ranskalaisista sen pari mitä edes haluaa syödä. Vastasin että saa vanhempien ateriasta osan, koska mun mielestä neljä nugettia ei ihan vastaa omaa ateriaa. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käydään Mäkkärissä n. kerran kuussa. Lapset 2 v ja 4 v jakavat 2 Happy Mealia maidoilla; 1 hampurilainen, nugetit, ranskalaiset ja porkkanat. En nyt ole erityisen ylpeä pikaruokakulinarismista, mutta on toimiva lahjontakeino sekä tapa juhlistaa pikkujuhlia kuten nimipäiviä. Hyvin ovat ehdollistuneet rasvalle ja suolalle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen oli luultavasti vuoden-puolitoista vanha maistaessaan ranskiksia ekaa kertaa vanhempien annoksista. 1-2 vuoden iässä maisteli muutamia kertoja muutaman ranskiksen pikaruokapaikoissa. Ravintolassa on varmaan kaksivuotiaana saanut jonkun ranskikset+lihapullat-annoksen omaksi, syöden siitä n. 5 perunaa ja puolikkaan lihapullan. :D On ekan kerran jälkeen saanut luultavasti joka kerta maistiaiset, mutta yleensä käy(dää)n pikaruokaloissa ilman lapsia eli aika vähään on kerrat kuitenkin jääneet.

 

Vähän aikaa sitten kolmevuotiaana sai hesessä oman minikana-aterian maidolla. Joi innoissaan maidon, söi ehkä puolet pienistä ranskalaisista eikä koskenutkaan hampurilaiseen. Nirso lapsi kun on. :grin: Limsoja tyttö ei juo muutenkaan eikä edes pahemmin mehuja, maito on lempijuoma. Tuskin tulee kovin usein jatkossakaan saamaan omaa ateriaa tuolla syömisinnolla, ehkä joskus ihan vaan sen maidon takia.

 

13-kuinen ei ole pikaruokaa syönyt ja enpä vielä antaisikaan, vaikka sattuisi mukaan heseen tms. Viimeksi keväällä söi onnessaan omasta purkistaan. Ei osaa vielä vaatia itselleen vieraita ruokia. Annetaan kunhan osaa, mutta tuskin tilanteita jatkossakaan usein tulee.

 

 

 

Ps. Julkiset äänestykset on musta vähän höpsöjä varsinkin näissä mahdollisesti paheksuttavissa asioissa. Jos haluaa oikeammat tilastot niin se täppä pois, ;) vakoilun vuoksi toki näin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään Hesessä ehkä 2 kertaa vuodessa. Lähinnä silloin kun ollaan ruoka-aikaan liikkeellä ja ei ole aikaa mennä muuhun ravintolaan. Aikaisemmin käytiin ehkä vähän useammin, kun Hesellä oli valikoimassa paneroidut kanafileet. Nyt ne on muuttunut nuggeteiksi, jotka on mun mielestä vähän turhan teollisen oloisia. Meidän 2- ja 5-vuotiaat ei vielä halua/uskalla syödä hampurilaista, joten annan osan omista ranskalaisista ja tilaan nuggetit ja maidot lisäksi. Viimeksi tilasin myös lasten hampurilaisen, mutta se jäi syömättä. Molemmat on maistanut ranskalaisia perunoita ekan kerran vähän yli 1-vuotiaana. Esim. karkkkia esikoinen makstoi vasta yli 3-vuotiaana, mutta näköjään kaikkien asioiden kanssa ei ole yhtä tiukka linja...

 

Minua muuten ärsyttää pikaruokapaikkojen lapsiin kohdistuva mainonta sen verran, etten ole vielä tilannut lapsille lelun sisältävää lastenateriaa. Katsotaan nyt, kauanko menee, ennen kuin esikoinen hoksaa mistä on jäänyt paitsi ja alkaa vaatia sitä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään harvakseltaan, ehkä 3-4krt vuodessa, mutta pojalle otetaan purkki mukaan ja syö sen eka ja sen jälkeen saa maistaa meiltä vapaasti. Koko ateriaa ei oo vielä ostettuku jäis puolet syömättä. Mitään periaatejuttua tästä asiasta ei oo meillä tehty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähemmäs kahta vuotta oli, kun ekan kerran söi "roskaruokaa". Käyty kahdesti syömässä hesessä/mäkissä ja sai molemmilla kerroilla oman hampurilaisen, josta söi osan. Ranskalaisia tehty kotona joskus itse, niitä syönyt myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0