Sign in to follow this  
Followers 0
kalakola

Kohdunsuun ennenaikainen kypsyminen

3 posts in this topic

En löytänyt kyseisestä aiheesta keskustelua, joten aloitetaanpas uusi.

Eli haluaisin tietää, kuinka monella on kohdunsuu kypsynyt ennenaikaisesti ja kuinka se on vaikuttanut raskauden kestoon?

 

Itselläni nyt kolmas raskaus menossa tilanteessa 27+1 ja kohdunsuun huomattiin olevan pehmeä, sormelle auki ja sisäsuu myöskin raottaa. Kipeitä supistuksia on tullut koko raskauden ajan, mutta nyt viime viikkoina supistukset ovat pidentyneet kestoiltaan ja niitä on alkanut tulemaan sarjoina. Lisäksi alakerrassa tuntuu painetta aina supistuksen tullen. Aikaisemmissa raskauksissa supistuksia tuli myöskin paljon, mutteivat olleet yhtä voimakkaita. Synnytin rv 40+3 ja 41+1. Huolestuttaa, kestääkö tämä kolmas raskaus loppuun saakka vai joudunko synnyttämään ennenaikaisesti. Tiedän kyllä, että uudelleensynnyttäjillä paikkojen kypsyminen on varsin yleinen ongelma, mutta jaksaako kohtu pitää vauvaa sisällään loppuun saakka..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kävi noin molemmissa raskauksissa. Jälkimmäisessä kohdunduu kypsyi ja muuttui pehmeäksi todella aikaisin ja "ulkosuu" oli auki koko raskausajan. Molemmat raskaudet päättyivät onnellisesti ja synnytykset käynnistyivät kummallakin kertaa tasan kaks viikkoa ennen laskettua aikaa. Molemmilla kerroilla jouduin kyllä olla myös lähes vuodelevossa, kun supistukset tulivat niin herkästi ja jo aikaisessa vaiheessa olivat kivuliaita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla myös oli samassa kohtaa jo pehmenemistä ja aukeamista. Tarkkailtiin tilannetta. Herra päätti silti makoilla tyytyväisenä massussa suunniteltiin sektioon asti. Ensimmäisen raskauden jälkeen pehmeneminen ja avautuminen on hyvin normaalia ja yleistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0