h4izuli

Vauvan kanssa matkustaminen

328 posts in this topic

Kokemuksia ja kysymyksiä tänne vauvan kanssa matkustamisesta.

 

Itse olemme kesällä menossa Kreikkaan (vauva silloin 10 kk), vielä kuumimpaan aikaan joten vähän jännittää, miten kyseinen reissu menee. Onneksi kyseessä on saari, joten siellä tuulee (toivottavasti) jonkin verran. Mitä kannattaa muistaa ottaa mukaan? Miten vauvanruoan saa nykyään kuljettaa lentokoneeseen? Miten paljon sitä saa ottaa mukaan? Pitääkö olla mingrip - pussissa?

 

Onkohan kantoliina tai reppu miten "hiostava" tuolla? Voimmeko edes harkita patikoimaan lähtemistä vauvan kanssa? Millaiset matkarattaat olisivat reissuun hyvät?

 

Meillä on huoneistohotelli, joten keittiö ja tarvikkeet vauvan ruoan laittoon löytyvät kyllä. Pitäisiköhän muistaa kuitenkin ottaa vielä jotain muuta mukaan? Kannattaako Suomesta roudata kaikki ruoat vauvalle mukaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samat kysymykset mietityttää kun H4izulia, mutta lisäksi kyselisin, että miten olette suojanneet vauvaa/lasta auringolta?

 

Ostin jo sellaisen pitkähihaisen ja -lahkeisen uv-uikkarin, mutta pitäisiköhän lisäksi ostaa vielä uv-wrap jota voi pitää vaikka rattaissa? Vai mieluumin sellainen Axel & Idan aurinkosuojus rattaisiin? Otin selville, että sellaisia saa ostettua meidän lennolta.

 

Mitähän tuon wrapin alle kannattaa pukea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme viime vuonna elokuussa lasten kanssa Karpathoksella ja se oli kyllä viimeinen kerta, kun mä lähden Kreikkaan heinä-elokuussa. Paras ajankohta on kevät tai syksy. Meidän nuorempi poika oli vähän yli vuoden ja kesti matkalla paremmin kuin vanhempi poika, joka oli silloin vähän yli kolme vuotta. Vanhemmalle pojalle kuumuus oli enemmän liikaa, koska pojan piti kävellä, kun taas nuorempi istui pääosin rattaissa ja oli siten paremmin suojassa porotukselta. Ratasikäisen kanssa voi +35 olla siis ihan ok vielä, mutta taaperoikäisen tai vanhemman kanssa välttäisin kyllä heinä-elokuuta Kreikassa. Tänä vuonna matkat sijoittuvat huhtikuuhun ja kesäkuuhun (toivottavasti ei tule kuuma kesäkuu!) ja ehkä vielä syksyyn.

 

Mä olen suojannut lapsia vaatteilla. Lisäksi on tietty ollut aurinkorasvaa, mutta sen lisäksi ohuet pitkät vaatteet on musta hyvät. Rattaissa on ollut kuomu ja lisäksi aurinkovarjo, jota voi säätää eri suuntiin. Rattaissa istuessa olen pitänyt myös vähemmän vaatteita lapsella, esim. pelkkää uimapukua, mutta silloin olen pitänyt huolen, ettei aurinko ole paistanut lapseen eli kuomu ja varjo on ollut suojana.

 

Juominen on tosi tärkeetä, mutta lapset eivät välttämättä suostu juomaan tarpeeksi vettä. Mä olen jo aikoja sitten päättänyt, että matkoilla voi tehdä poikkeuksen ja antaa mehua välillä. Kreikassa on ne mehut kyllä tosi sokerisia, joten olenkin useimmiten lisännyt vettä sekaan. Vaikka se onkin paha hampaille, niin vielä pahempi on nestehukka. Siellä pitää siis kuumassa juoda ihan jatkuvasti.

 

Vauvanruokaa saa olla lennolla mukana sen verran kuin lapsi lennon aikana tarvitsee. Mä olen ottanut (silloin aiemmin, kun lapset oli pienempiä) pari purkkiruokaa ja pari purkkia maitoa/velliä. Nousun ja laskun aikana lapsen pitää olla nenä eteenpäin, joten imetys ei silloin onnistu. Tosin jotkut imettävät ilmeisesti silti, en ole varma. Turvallisuussyistä pitää kuitenkin lapsen olla nenä menosuuntaan aikuisen sylissä nousussa ja laskussa. Mä olen pitänyt ne purkit minigrip-pussissa ja näyttänyt sen pussin erikseen turvatarkastuksessa. Muut ruoat hyvin pakattuna matkalaukkuun ruumaan.

 

Jos asteita on +30 tai yli, niin aivan taatusti kaikki kantojutut ovat hiostavia. Mä olen käyttänyt Ergoa, mutta en päivittäin, vaan lähinnä silloin, kun on tullut käytyä jossakin paikassa, jossa ei ole rattaiden kanssa voinut liikkua (esim. kiipeämistä kukkulalle tai käynti kylässä, jossa vain portaita). Meillä on ollut tähän asti mukana Graco Mirage -matkarattaat, mutta nyt tulevilla matkoilla, kun kakkonenkin on jo isompi (kesäkuussa täyttää 2), tulee matkoilla olemaan mukana eilen ostamani Carena Buggy Lux -sateenvarjorattaat. Lisäksi sitten se aurinkovarjo, jos se mahtuu mukaan (laukkuun).

 

Mä olen ottanut vauvaikäiselle purkkiruoat ja muut mukaan Suomesta, mutta en sitten enää, kun lapsi syö muutakin. Kreikassa ei ole kyllä tullut lasten kanssa mitään ongelmia ruoista. Siellä uskallan kyllä syödä mitä vain, mutta kukin päättää itse tietty mitä syö ja mitä ei. Jos lapsi syö purkkiruokaa, ottaisin purkit Suomesta, koska paikalliset on aivan erilaisia ja yleensä paljon kalliimpia. Ei sitten ole kiva todeta matkalla, että lapsi ei suostukaan syömään paikallisia purkkiruokia..

 

Huoneistohotelleissa ei ole tiskiharjaa eikä tiskiainetta, joten ota tiskiharja ja fairya pienessä pullossa mukaan. Mä olen pessyt pienen lapsen tuttipullot/nokkamukit yms. pullovedellä eli en hanavedellä. Mukaan siis myös pulloharja, jos käytössä on tuttipullo. Jos on vedenkeitin tai kahvinkeitin tai kattila huoneistossa, niin sillähän voi keittää veden ja pestä pullot/mukit yms. sillä.

 

Mikä saari on kyseessä ja mikä hotelli? :) Mä olen ollut 5x Kreikassa tähän mennessä: 09/02 Santorini miehen kanssa kaksin, 09/05 Santorini miehen ja esikoisen 1 v 4 kk kanssa, 01/07 Ateena miehen ja poikien 2 v 8 kk ja 7 kk kanssa, 08/07 Karpathos miehen ja poikien 3 v 3 kk ja 1 v 2 kk kanssa sekä Parga mun isän ja kakkosen 1 v 3 kk kanssa. Huhtikuussa menen nuoremman pojan kanssa saarihyppelylle Kykladeille. Pojalla on ikää tuolloin 1 v 10 kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kovasti Annej. vastauksista :)

 

Me ollan menossa Korfulle Arillaksen kylään, jonka pitäisi olla rauhallinen ja lapsiystävällinen. Sinne on Finnmatkat kuulemma tehneet vasta pari vuotta matkoja ja kylässä on kuulemma suhteellisen vähän turisteja.

 

Mulla on tarkoituksena imettää ehkä juuri tuonne saakka, joten toivottavasti nesteitä menee siinä muodossa alas ;) Lento vähän "jännittää". Tai enemmänkin nousu ja lasku, kun tuo pikku-kaveri ei syö tuttia tai tuttipulloa. Toivottavasti nokkamukista juominen vaikka helpottaisi niin, ettei korvia satu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me puolestaan ollaan menossa Espanjaan syyskuussa ja pohdituttaa jo nyt ( lapsi on silloin 4kk) että miten pärjäämme n +27c kuumuuden kanssa ja kuinka todennäköisesti kantoliinan tai -repun kanssa "kantaja kuolee kuumuuteen" saati lapsi...??

 

Toinen mietityttävä asia on mitä kaikkia tarvikkeita tuon ikäiselle tarttee mukaan - liikummeko vielä vaunujen ja kantokopan kanssa kylien raiteilla vai riittääkö matkarattaat? Entä otammeko oman turvakaukalon eli onko siitä muuta hyötyä kuin autonvuokratilanteessa ( johon matkatoimistomme on sanonut, että vuokraamosta tulee automaattisesti kaukalo noin pienelle...)??

 

Uusi matkailun maailma kyl aukenee meille reissaajille kun vaavi tuo uusia haasteita pakkaamisrumbaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulimme juuri Thaimaasta. Kaikki meni hyvin-lennot ja paikalla olo. Aluksi tuli hikinäppyjä poitsulle, mutta ne lähti itsestään pois eivätkä haitanneet mitenkään. Meillä kaikki meni hyvin vaikka oli kuuma. Välillä käytiin huoneessa vilvoittelemassa ja rattaissa pidettiin takaosaa auki, että ilma pääsi kiertämään. Vein kaikki ruuat mukanani, mikä oli hyvä ratkaisu. Ei tarvinnut niitten perässä siellä juosta. Eikä liiemmin näkynytkään kun kaupassa katsoin. Vaipat ostettiin sieltä. Meillä oli mukana baby wrap ja rattaisiin UV-suoja. Ne olivat hyvät ratkaisut ja niitä käytettiin päivittäin. Ei tarvinnut paljon rasvalla leikkiä. Ei muutakun avoimin mielin reissuun. Siitä se pitkälle on kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkarattaissa painottaisin keveyttä ja kestävyyttä, että ovat helppo kulkea mm. lentokentällä laukkujen kanssa ja kestävät lentokoneen ruumassa. Kaikkein halvimmat (tyyliin Jyskin matkikset) eivät ehkä ruumasta selviä ehjänä. Lisäksi matkarattaisiin olisi hyvä saada aurinkovarjo, koska sen avulla on helppo pitää lapsi suojassa auringon paisteelta.

 

Me oltiin Bulgariassa viime syksynä, tytöllä oli ikää n. 8 kk silloin. Me vietiin kaikki ruuat mukanamme, samoin vaipat. Paikan päältä olisi kumpiakin löytynyt, mutta hinta oli aika reilu. Ruuat suosittelisin muutenkin ottamaan mukaan, koska paikanpäällä ruuat voivat olla aika erimakuisia kuin suomalaiset ruuat. Toki nekin varmasti ovat ihan yhtä hyviä, mutta jos lapsi on kovin tarkka ruuastaan, niin on helpompi raahata ruokia mukana kuin etsiskellä kaupoista sellaisia ruokia, joita lapsi suostuisi syömään. Meillä oli mukana purkkiruokien lisäksi myös puurojauhetta, joka lisättiin kuumaan veteen. Näin oli helppo antaa puuroa muuallakin kuin hotellihuoneessa, koska joka paikasta (=kahvilasta, ravintolasta) sai kuumaa vettä.

 

Mun mielestä 4 kk ikäinen pärjää matkarattailla, jos matkarattaat menevät (lähes) makuuasentoon. Isoja vaunuja en alkaisi lentokoneessa raahaamaan ja turvakaukalokin on vähän siinä ja siinä. Mun mielestä hyvät matkarattaat ovat ihan yhtä hyvät kuin vaunutkin, tokihan vaunuissa lapsi varmaan nukkuu paremmin yms, mutta matkarattaat ovat huomattavasti kätevämmät reissussa. Paikalliset jalkakäytävät eivät välttämättä ole kovinkaan leveät, samoin kaupoissa saattaa olla pienet tilat. Turvakaukaloa miettisin sen takia parikin kertaa, että se olisi todennäköisesti laitettava ruumaan ja siellä se saa taatusti kolhuja. Jos teillä on mahdollisuus saada jostain huonompi kaukalo kuin joka päiväisessä käytössä oleva, niin sitten ehkä ottaisin mukaan, mutta muuten en.

 

Nousuissa ja laskuissa imettäminen onnistui meillä ihan hyvin. Ohjeiden mukaan lapsi olisi tosiaan pidettävä naama menosuuntaan, mutta mä käänsi tyttöä sen verran, että sain rinnan suuhun. Imetin kummassakin nousussa ja toisessa laskussa, toisessa laskussa tyttö söi tuttia. Kaikki menivät ihan hyvin ja tyttö ei reagoinut noihin juuri mitenkään. Tyttö kitisi hieman tuossa laskussa, jossa söi tuttia, mutta en tiedä johtuiko korvista vai alkoiko vaan kyllästyttää paikallaan oleminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä otan ekaa kertaa mukaan sateenvarjorattaat (Carena Buggy Lux), kun aiemmin on ollut aina matkarattaat (Graco Mirage). Onko kokemusta, että selviikö sateenvarjorattaat "hengissä" siellä ruumassa ja hihnalla? Nehän kuitenkin ovat erilainen paketti kuin matkarattaat tai muut rattaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Maclarenin Quest Sportit ja ne on tuollaiset sateenvarjorattaat. Ne ainakin ovat selvinneet hengissä ja vahingoittumattomina ruumassa ja hihnalla. Myyjän mukaan nuo Maclarenit ainakin on tarkoitettu juurikin matkustamiseen ja siten kestävät nuo lentomatkatkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuleeko niistäkin siis sellainen kapea pitkula, kun ne pistää kasaan? Googletin kuvan ja niissä on kuomu ja tavaratila, joten luulisi, ettei mene samanlaiseksi pitkulaksi kuin noi Carenat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä niistä sellainen pitkulainen paketti tulee. Kuomu taittuu nätisti kasaan, siinä ei oo juuri mitään kovikkeita, ainoastaan reuna on kovempi. Tavarakori taas on pelkkä "verkkokassi", joten se ei tilaa vie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok :) Eiköhän noi meidänkin sitten kunnossa pysy matkan ajan. Pikkasen kyllä epäilen sitä kiinnitystä, kun se "lukko", jolla kärryt kiinnitetään pitkulaiseksi, vaikuttaa aika heppoiselta. Matkarattaissakin on sellainen, mutta ne pysyy kyllä paremmin kasassa ilman sitä lukitustakin, toisin kuin noi sateenvarjorattaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bussilla matkustamisesta kyselisin. Me asutaan pk-seudun kehyskunnassa ja meidän bussimme on sellaisia, joihin ei vaunuja voi viedä sisälle eli ne laitetaan bussin alaosaan. Miten uskaltaa vauvan kanssa tällaisella tavalla liikkua? Sidonko vauvan itseeni kiinni turvavyöllä vai kannattaisiko hankkia joku kantoliina bussireissuja varten? Ajokorttia minulla ei ole, ja tekisi kuitenkin mieli liikkua vauvan kanssa muuallakin kuin täällä pikkukylässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos autossa tai bussissa pitää lasta itsensä ja turvavyön välissä, niin ei käy hyvin lapselle, jos tulee äkkijarrutus tai kolari :( Ei tietty siinäkään tapauksessa, jos on irrallaan, mutta taksikuskit sanoo aina, ettei sylissä saa pistää vyötä molemmille, vaan ainoastaan aikuiselle.

 

Marmalade: Oisko mahdollista matkarattaat+kaukalo -yhdistelmä, kun vauva on vielä pieni eikä istu itse? Sitten voisit jättää rattaat tavaratilaan ja ottaa vauvan kaukalossa bussiin sisälle. Kun matkarattaat ja kaukalo sopivat yhteen, voit sitten työntää koko yhdistelmää :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy miettiä tuota yhdistelmää. Tai ajaisiko saman asian yhdistelmävaunujen irrotettava koppa? Sori, kun kyselen, mutta kun en tajua näistä vaunujutuista yhtään mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin reissu menee varmasti! Me ollaan matkusteltu tosi paljon lentäen ja autolla varsinkin. Poitsu (1,5v.) on käynyt Kreikassa, Ruotsissa ja Usa:ssa olimme lokamarraskuussa viime vuonna kuukauden pojan ollessa n. 1v. Ensi kuuksi on varattuna lennot Pariisiin. Lapsen kanssa matkustaminen on helpointa, kun miettii etukäteen tosi tarkasti kaiken mitä ottaa mukaan. Lapsen ehdoilla mennään ja lapsihan kyllä sopeutuu ja nauttii, kun rakkaat vanhemmatkin nauttivat. B) Itse ainakin kannustan kovasti matkustamaan vauvan / taaperon kanssa, ihania reissuja on ollut. Matkarattaat ja hyvä kantoreppu ovat olleet ehdottomia apuja reissuilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kootaanko tänne kysymyksiä matkailusta pienten vauvojen kanssa? :)

 

Aloitan itse,

 

meillä lähestyy piiiitkä lentomatka Kanadaan, tyttö on silloin 8kk. Mietityttää lennot, aikaero ja nukkuminen sekä ruokailut. Tällä hetkellä meillä syödään muutaman kerran päivässä kiinteitä, mutta kaupan ruoista kelpaa vain hedelmät :( Imetän vain osittain, joten korvikettakin menee. Mietityttää kuinka paljon tarvitsemme ruokaa mukaan ja mitä saan ostettua sieltä? Saattaiskohan Nestlen NANia löytyä ja jos löytyisi niin tarkottaako se, että sisältö on ihan samaa kuin Suomessa? Mitäs, jos paikalliset ruoat laittaa vatsan sekaisin niin mitäs me sitten syödään...? :unsure:

 

Vaippoja uskoisin löytyvän..? :lol:

 

Aikaeroon tottumisesta kaipaisin myös kokemuksia, monta päivää on mennyt kukkuessa öitä vauvan kanssa ja onko lentokoneessa nukkuminen onnistunut hyvin? Kopassa vai sylissä vai missä? Me lennetään British Airwaysilla, jos on kyseisestä yhtiöstä kokemuksia niitäkin otetaan mielellään vastaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^valitettavasti en osaa auttaa, RouvaS, mutta olisin itse lykkäämässä kysymystä:

 

Ajatuksena olisi joskus lentää (ah, niin ihanaan) Irlantiin ja vuokrata auto viikoksi. Taaperoa ei voi vielä köyttää kiinni tavallisiin turvavöihin, joten olenkin pohtinut onko autovuokraamoilla yleensä tarjota lisävarusteina turvaistuinta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin pohdin matkustuskysymyksiä, me ollaan parin viikon päästä lähdössä viikoksi Tunisiaan 8kk poikamme kanssa -ja aivan kaikki mietityttää, ruoista peseytymiseen..

 

Vinkkejä pienten kanssa matkustamiseen otetaan vastaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tälläinen ketju on jo tuolla yleisissä aiheissa, varmaan kannattaa yhdistää ketjut.

 

^^^ Itse olen lentänyt tyttöni kanssa Jenkkeihin pari kertaa ja aikaero länteen päin tasaantuu nopeasti. Suomeen palatessa rytmiin pääseminen on vaikeampaa. Muksu saa uudesta rytmistä nopeammin kiinni kuin minä.

 

Suosittelen ottamaan korvikkeen Suomesta mukaan, sillä ainakaan USA:sta ei nania saa. Täällä myytäviä merkkejä on ainakin similac ja enfamil. Oma tyttöni sai paikallisista korvikkeista ihottuman kun muutimme tänne ja lopulta äitini lähetti postista nan-jauhetta siksi aikaa, että saimme lapsen totutettua tavalliseen maitoon. Ongelmana täkäläisissä korvikkeissa oli soijaöljy. Muuten varmasti läydätte sopivat soseet ja vaipat paikallisista kaupoista.

 

Lentomatkalle suosittelen ottamaan mukaan esim. äitiyspakkauksen makuupussin sekä käsimatkatavaroihin vaihtovaatteet sekä lapselle, että äidille. Kaikenlaisia eritekatastrofeja on tullut koettua...

Itse en ole koskaan saanut vauvalle/taaperolle koppaa vaan tyttö on matkustanut aina sylissä, vaikka olen lentänyt yksin lapsen kanssa. Ihan hienosti me ollaan selvitty pitkistäkin lennoista. En usko, että teillä tulee lennolla suurempia ongelmia kun lapsi on vielä noin pieni ja viihtyy sylissä.

 

^^Autovuokraamoista saa vuokrata myös turvaistuimia/kaukaloita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa parin viikon päästä Finnairilla kotimaan lento. Tarvitseeko sylilapsi oman henkilöllisyystodistuksen lennolle?

 

edit.

R.E.D ehtikin jo vastata, ja löysin Finnairin sivuilta tällaista tietoa:

 

Hyväksytyt matkustusasiakirjat Finnairin lennoilla

 

Suomen ja Skandinavian kansalainen

Suomen ja Skandinavian sisäinen lento:

- 16 vuotta täyttäneillä henkilöillä on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti (pahvinenkin käy).

- Alle 16-vuotiailta, jotka matkustavat vanhempiensa seurassa, ei vaadita omaa henkilökorttia.

- 12-15-vuotiailla, jotka matkustavat yksin, on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti tai kuvallinen Kela-kortti.

- Alle 12-vuotiailta, jotka matkustavat yksin ja joilla on mukanaan asianmukaisesti täytetty yksin matkustavan lapsen lomake, ei vaadita omaa henkilökorttia mutta saattajan ja vastaanottajan henkilöllisyys tarkistetaan aina.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viime syksynä Amerikassa 4 kuukautisen vauvan kanssa. Tuolloin syötiin jotain kiinteitä ja korviketta. Löysin kyllä jauhemaista NANia sieltäkin mutta arvelin sen olevan ihan eri tavaraa kuin Suomessa joten tuotiin jauhemaiset Nanit mukanamme. Varmaankin ois turvallisin vaihtoehto ottaa ne korvikkeet mukaan Suomesta niin on yksi uusi asia vähemmän vauvalle. Ois vähän vaikea tilanne jos lapsi päättääkin, että vain se oma tuttu korvike maistuu :) Purkkiruokia ei minusta kannata lähteä viemään muuten kuin matkojen varalle.

Reilusti vain korviketta mukaan. Matkalle kannattaa ottaa mukaan myös pieni pullo käsidesiä tms. Meille sattui himpun verran liian iso pullo käsimatkatavaroihin otettavaksi joten se jäi sit turvatarkastukseen. Joku kevyt hattu on myös kiva koneessa niin veto ei ota korviin. Nyt lopetan ettei tule kirjoitettua koko listaa mukaanotettavista kamoista :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitanpa tämän tänne.

 

Mihin matkustaisit juuri nyt vauvan kanssa, aurinkoa ja lämpöä etsien?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Laitanpa tämän tänne.

 

Mihin matkustaisit juuri nyt vauvan kanssa, aurinkoa ja lämpöä etsien?

 

Mä lähtisin Kanarialle, siellä olisi lämmintä, muttei liian kuumaa. Useimmat kohteet sopivat hyvin lapsiperheille eikä lentokaan ole järjettömän pitkä (n. 6h). Kanarialle saa myös ihan hyvin äkkilähtöjä, tosin vauvan kanssa lähtisin ainoastaan määriteltyyn hotelliin, en määrittelemättömään.

 

Lisäksi matkoja aletaan tekemään myös Portugaliin, manner-Espanjaan, Kyprokselle, Kreikan saarille, mutta noissa kohteissa ei oo ehkä ihan vielä kovinkaan lämmintä. Dubaissa ja muissa sen suunnan maissa on varmaan myös lämmintä, mutta en tiedä millaisia kohteita ne on lapsiperheelle.

 

Toki Thaimaa on varmaan ihan ok kohde tähän aikaan vuodesta, mutta lento kestää yli 10 h. Muuten Thaimaa on ihan hyvä lapsiperhekohde, ainakin ihmisten puheiden mukaan, omaa kokemusta ei ole. Mulle henk.kohtaisesti tuo Thaimaan suht pitkä lentoaika on aika isohko este vauvan kanssa matkustettaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now