Sign in to follow this  
Followers 0
mystikki

Inseminaatiot julkisella (NKL)

8 posts in this topic

Meillä nyt alkututkimukset julkisella (NKL) puolella takana. Kesäkuussa oltiin kuulemassa "tuomiomme". "Tuomiona" "selittämätön lapsettomuus" ja koska olemme "vasta"(!) 1v 4kk yrittäneet raskautua kehoitti lääkäri yrittämään vielä ilman mitään apuja syksyyn saakka. Kuulemma mahdollisuuden luomuraskauteen hyvät. Kuinka turhauttavaa! Kun vähän yritin tentata eikö MITÄÄN apua voida saada ennen syksyä totesi lääkäri vähän tylysti että oikeastaan meidän pitäisi päästä hoitoihin vasta 02/15 koska sillon tulee kaksi vuotta yritystä täyteen. Noh..

 

Te jotka olette julkisella puolella (etenkin NKL:n tilanne kiinnostaa) päässeet hoitoihin (lähinnä inseminaatioihin) asti niin kuinka kauan diagnoosin jälkeen kesti että pääsitte tosi toimiin? Kuinka kauan teille siihen mennessä yritystä takana? Jouduitteko aloittamaan pelkällä hormonaalisella hoidolla ennen inssejä vai otettiinko inssit heti ovulaation induktion kylkeen käyttöön? Jos ensin pelkkä hormonaalinen hoito niin kuinka monta kiertoa jouduitte pelkällä lääkityksellä yrittämään ennen inseminaatioita? Niin paljon kysymyksiä pyörii mielessä tällä hetkellä. Kiitos jo etukäteen teille jotka vaivaudutte lievittämään tiedonjanoani :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me emme ole tuolla hoidossa mutta julkisella kuitenkin. Ja sama käytäntö meilläkin eli 2v yritystä takana niin sitten päästään tosi toimiin. Meilläkin oli 1,5v yritystä takana kun tutkimukset oli tehty ja piti viel puolvuotta luonusti yrittää. No puolen vuoden tauosta tuli vuoden tauko, sai koota päätä ja unohtaa ja rentoutua. Ja meillä piti alkaa kun 2v täynnä niin ensin hormonilääke kokeilu 3-6kk. Mutta kun takana olikin reilu 2,5v yritystä niin pääsimme samointein aloittamaan inssihoidit clomeilla tuettuna. Eiasta inssistä sitten raskauduin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille sanottiin kanssa, että 2 vuotta pitää yrittää, kun ollaan selittämättömiä. Se kaks vuotta tulee nyt syksyllä täyteen. Meidän ensikäynti oli helmikuussa ja sitä ennen kaikki tutkimukset oli tehty yksityisellä.

 

Kyllähän se ottaa päähän, varsinkin kun tietää että joidenkin kohdalla on aloitettu aikaisemmin hoidot. Kai ne kattoo naaman perusteella.

 

Huomattavasti nopeammalla aikataululla Mystikki te ootte pääsemässä hoitoihin kuin me. Helsingin nkl:lla mekin ollaan käyty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

Meidän ensikäynti mieheni kanssa julkisella, juuri NKL:lla oli 10/2013. Sitä ennen oltiin käyty yksityisellä 6/2013, ei siis aloitettu puhtaalta pöydältä. Keväällä 2014 on jo inseminaatiosta silloin tällöin puheltu. Nyt päästiinkin tilanteeseen, että jos ovistesti plussaa, soitan hormonipolille ja mahdollisuuksien mukaan siitä inssiin.

Tämä liittyy siis Femar-kuurilliseen kiertoon. Kohdun limakalvo ei ole riittävän paksu, jotta antaisivat kotikonstein yrittää. Näin siis se inssi on myös kontrolli siihen, miltä limakalvot näyttävät, onko tarttumapintaa munasolulle vai ei. Ja se siis määrää mahdolliset uudet jatkot.

 

Muuten siellä NKL tuntuu, että joka toinen kuukausi on päässyt vastaanotolle, joka toinen kuukausi ne on tarjonnut puhelimessa eioota. Kaipa meitä kohtalotovereita on vaan liian paljon :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä aloitettiin tutkimukset julkisella vuoden yrityksen jälkeen (johtuen "korkeasta iästämme") viime syksyllä ja eka inssi oli loka- tai marraskuussa. Olette ehkä niin nuoria, että 2 vuotta vaaditaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miipsu: saako kysyä minkä ikäinen olet?

 

Mä olen 31v., joten ei tässä nyt mikään hätä (vielä) ole, mutta eipä tästä enää nuoremmaksikaan tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon 36 v, vaikka itsestä ei tietenkään tunnu mitenkään vanhalta, ja kroppa on lääkärien mukaan "nuorekkaassa" kunnossa (siis tähän asiaan tärkeiltä osin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli yritystä 2 vuotta takana, kun ensimmäinen inssi tehtiin Naistenklinikalla. Itselläni oli tässä vaiheessa ikään 35 vuotta. Tutkimukset olimme tehneet yksityisellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0