Sign in to follow this  
Followers 0
Strutsi

Kestovaipat hoidossa

28 posts in this topic

Minä en edes ohjeistanut päiväkotia mitenkään. Lykkäsin vaan vaippahyllylle kestoja ja pari varakertistä ja pojan hoitoon kestovaippa päällä. Alkuun tuli kotiin sekä märkiä että kuivia vaippoja, mutta jossain vaiheessa oppivat erottamaan kuivat märistä. Nyt Enska on enimmäkseen ollutkin vain pikkuhousuissa päiväkodissa, mutta vähän riippuen tilanteesta (onko pissa tullut pönttöön vai ei) saattavat laittaa ulkoillessa vaipankin. Kestot on aina olleet päällä, kunhan on vaan vaippahyllylle muistettu viedä - kertiksen ovat laittaneet vasta jos ei muuta ole ollut.

 

Muita kestoilijoita ei tuossa ryhmässä nyt ole, mutta eipä tuota silti mitenkään ole ihmeteltykään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiän neiti on käyttäny koko hoitouransa (5 kk) kestoja, joten hyvin on otettu vastaan meiän ryhmäperhepäiväkodissa. Lisäksi käyttävät potalla, niin välillä tulee pyykkipussissa kuiva vaippa kotiin, kun vaihtavat kuitenkin puhtaaseen, ettei oo koko päivää sama vaippa. Meillä on käytössä 12 samanlaista pul-taskuvaippaa. Ulkoiluvaipat on erivärisiä, ja niihin laitan reilummin täytettä. Välillä tulee myös housut pyykkiin kotiin, kun neidillä on hoikat reidet, niin saattaa vaippa olla välillä vähän huonosti ja sivusta pääsee pissat.

Hoitajilla ei oo ollu mitään negatiivista sanottavaa kestoista, hyvä niin girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on sujunut ongelmitta kestoilu päiväkodissa. Samassa ryhmässä on toinenkin kestopeppu, joten ei tarvinnut ihmeemmin edes ohjeistaa eikä puolustella (olin varautunut siihenkin). Kerran on yksi vaippa mennyt toisen lapsen pul-pussiin, mutta sekin tuli pestynä takaisin. Kakkavaippoja alkuun huuhtelivat, mutta sitten todettiin, että läpimärkää (ja edelleen vähän sotkuista) vaippaa on ikävä käsitellä kotona, joten nykyään vain kippaavat isoimmat pois. Sen lisäksi laittavat kakkavaipat aina erikseen pieniin muovipusseihin, mikä on musta vähän turhaa, mutta en ole viitsinyt siihen puuttua, jos kerran kokevat siistimmäksi niin. Ja eipähän tule itsellekään pussia tyhjentäessä ylläreitä vastaan. :girl_crazy: Falskausongelmia ei ole ollut ollenkaan, vaikka joskus nepit on olleet aika löysällä ja toisinaan vaippa väärin päinkin. :D (Lähinnä jos on ollut sijainen vaihtamassa.) Meillä on siis käytössä sivunepillisiä AIO:ja, vain yhtä merkkiä selvyyden vuoksi. Kertiksiä ei ole viety edes varalle, koska meillä ei niitä muutenkaan ole eikä siis päiväkotia varten aleta ostamaankaan. Ja eipä niitä olisi kyllä tarvittukaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0