Lakiluka

Lapsiystävällisin lentoyhtiö

9 posts in this topic

Paljon matkustelleet lapsiperheet, onko suosituksia lentoyhtiöistä, jotka erottuvat edukseen lapsiystävällisyydessä? Muistan lukeneeni, että jotkut yhtiöt tarjoavat mm. lastenhoitaja/leikittäjäpalvelua (ei ilmeisesti edes eri maksua), jotta vanhemmat saavat rauhassa esim. syödä lennolla. Ylipäänsä lapsiperheiden palveluissa on isoja eroja, kuten yleisessä asennoitumisessakin, mm. kuinka helppoa on varata ja varmistaa vauvakoppa lennolle, kuinka hyvin henkilökunta huomioi lasten tarpeet sekä ennen lentoa että lennon aikana (joillakin yhtiöillä kutsutaan lapsiperheet ensimmäisinä sisään koneeseen, huolehditaan hienosti lastenrattaista yms, lapsille puuhapaketteja lennolla, tullaan tiedustelemaan säännöllisin välein, tartteeko lapset vettä, peittoa tms, tarjotaan ylimääräisiä tyhjiä paikkoja lapsiperheiden käyttöön yms). Ja millä yhtiöillä on tilavimmat koneet (ahtaus on kahta kauheampaa lasten kanssa matkustaessa!)?

 

Oman kokemukseni perusteella pyrin välttämään Finskiä viimeiseen asti, valitettavasti, sillä eivät todellakaan ole loistaneet tällä saralla. Lyhyillä Euroopan-lennoilla ei niin väliä, mutta perheemme joutuu lentämään pitkiä kaukolentoja, jolloin palvelulla ja olosuhteilla koneessa on niin iso merkitys, että haluan todellakin valita lennot ja käyttämämme lentoyhtiöt tarkasti ja huolella nimenomaan lapsiperheen näkökulmasta. Vaikka Finskillä olisi suorin ja nopein yhteys, palvelun ja koneiden taso muuten kauttaaltaan niin heikkoa, että mieluummin teen vaikka pidemmän ja kalliimman kierroksen muilla yhtiöillä. Mutta mitkä yhtiöt ovat lapsiperheen kannalta parhaat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merkkaan vaan. Aihe kiinnostaa. :)

 

M: Me on siis lennetty (lasten kanssa) aina vaan Finnairilla. Ilman lapsia on kokemusta monestakin yhtiöstä, mutta en osaa arvioida niitä lapsiperheen näkökulmasta. Nyt lokakuussa lennän lasten kanssa taas Finnairilla (Malesiaan) ja sama matka olisi tiedossa myös talvella, joten kiinnostaa pitäisikö talvella valita jokin muu yhtiö..

Edited by duudeli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia ei lasten kanssa ole matkustamisesta mutta tuli mieleen eräs lento, jossa stuertille suuret pointsit.  Lensin Caracasista Pariisiin ja jouduimme koneessa istumaan pitkän tovin ennen kuin pääsimme matkaan. Ympärilläni oli paljon taaperoita, joilla luonnollisesti alkoi kuumassa lentokoneessa odottelu koskemaan hermoon, niin kuin aikuisillakin. Vieressäni istui aasialainen mies ja hänen vaimonsa vauvan kanssa istui hänen edessään vauvakoppapaikalla mutta jotenkin kiinnitys oli rikkoontunut ja koppaa eivät saaneet kiinnitettyä. Vastaavalla vauvakoppapaikalla vastapuolella lentokonetta istui iäkäspariskunta. Nousun jälkeen stuertti kävi multa kysymässä haluaisinko nukkua yöni rauhassa ja siirsi mut toiselle puolelle lentokonetta missä ei ollut lapsia, lisäksi uudella paikalla oli hulppeat jalkatilat. Lisäksi kysyi vanhemmalta pariskunnalta voisivatko he siirtyä vastakkaiselle puolelle, jossa kopan kiinnitys ei onnistu. Niin hän saa aasialaisen pariskunnan istumaan ensinnäkin vierekkäin ja vauvalle saadaan vauvakoppa asennettua. Lisäksi samainen stuertti muisti aamupalaa tarjoillessaan kysyä nukuinko yöni hyvin :) Veikkaan että tuossa oli enemmän kyseisen ihmisen palvelualttiudesta kyse kuin lentoyhtiöstä mutta lento sai varmasti monet hyvälle tuulelle. Lentoyhtiönä oli Air France, jota kuitenkin välttelen aina kuin mahdollista heidän päälentokenttänsä vuoksi (CDG). 

 

Henkkoht olen matkoilleni yrittänyt valita Lufthansan mutta tämä perustuu ilman lapsia matkustamiseen (eli vähän OT). Olen aina saanut loistavaa palvelua heiltä mutta pahoin veikkaan tämän muuttuvan Lufthansan säästötoimien vuoksi. Finskiä yritän karttaa aina kuin mahdollista, ainoastaan Bulgarian Air on kaikella saralla ollut huonompi kuin he. 

 

Jään seuraamaan lasten kanssa matkustaneiden kommentteja tulevan tammikuisen vuoksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla taas on Finskista lapsen kanssa matkatessa pelkkaa hyvaa sanottavaa, tosin olen lentanyt vain Lontoo-Helsinki valia ja joka kerta henkilokunta on ottanut lapsen hienosti huomioon ja ollut todella avuliasta ja huomaavaista. 

 

Me ei olla mannerten valisia lentoja viela lennettu muksun kanssa, mutta Europpassa kuutisentoista lentoa viimeisen kahden vuoden aikana, suurimmaksi osaksi BA:lla joka on kylla ollut todella hit and miss, valilla ihan huippu ja valilla surkea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qantasista positiiviset kokemukset, erittäin ystävällinen ja hyvin lapset huomioiva palvelu. Neljä kertaa lasten kanssa lentänyt Qantasilla, joka lennolla kaikki sujunut hyvin, vauvakopan sai etukäteen ilman erillistä maksua varattua ja varmistettua (toisin kuin Finskillä), kopat ovat myös isommat ja tukevammat, sapuskat tarjottiin ensin "alta pois" lapsille, lapsille tuotiin omat pienet viihdykepakkaukset, myös matkustamotilat ja viihdetarjonta parempaa kuin Finskillä. Ei kuitenkaan mitään erityispalveluja, kuten "flying nannya", jollainen ilmeisesti on Etihadilla (pitäisi päästä testaamaan!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erityisen hyvät kokemukset on Lufthansasta kun matkustin heidän lennollaan kahdestaan pienen tyttöni kanssa. Tosi mukavaa ja huomaavaista palvelua. Lapselle tuotiin erilaisia askartelujuttuja, kyniä ja kirjasia. Lisäksi lentoemo kävi moneen kertaan kysymässä onko kaikki ok ja tarvitsemmeko mitään.

 

Finskistä aika neutraalit kokemukset. Homma toiminut kivasti, mutta lentoemojenkin keskuudessa on sekalaista käytäntöä ja sääntöä siitä, miten lasten turvakaukalo pitää koneen penkkiin laittaa ja mille paikalle. Meillä on lapsi aina ollut koneessa omalla paikalla auton turvakaukalossa. Jokun mielestä kaukalo sai olla keskipenkillä ja selkä menosuuntaan päin. Toisen mielestä piti olla naama menosuuntaan ja vain ja ainoastaan ikkunapaikalla. No samapa tuo meille.

 

Norwegianilla sen sijaan todella tylyä ja hymytöntä palvelua. Lensin heillä useaan kertaan tytön ollessa pari vuotias. Yhdellä lennolla tytön korviin koski kovasti kun kone alkoi vähentämään korkeutta. Tyttö oli tuolloin himpun yli 2 v ja istui omalla paikallaan. Kovan korvakivun takia tyttö itki ja halusi vain istua sylissäni eikä suostunut siirtymään omalle paikalleen. Pyysin lentoemolta lapsen turvavyötä, jotta hän voisi istua sylissäni laskeutumisen ajan. Lentoemo ensin oli ojentamassa vyötä, mutta sitten kysyi vielä lapsen iän. Sanon, että on 2 v 2 kk, jolloin lentoemo ei suostunutkaan vyötä antamaan (ikäraja 2 v.) vaan alkoi syyttelemään, että jos lapsi ei istu omalla paikallaan nyt heti hän syyttää minua laskeutumisen viivästyttämisestä. Great, hieno asenne ja kivaa palvelua. Sääntö on varmasti sääntö, mutta tuskinpa olisi tuosta sylivyöstä mitään harmia voinut olla ja ihan turhaan paasasi laskeutumisen viivästyttäisestä kun se nyt oli aivan naurettavaa liioittelua. Seisoi ja vahtasi vielä siinä vieressä että sain tytön vöihin, se tuskin hommaa ainakaan auttoi kun tyttö oli ihan pois tolaltaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lennetty välilaskulliset Euroopan sisäiset lennot KLM:llä neljästi. Kahdella ekalla tyttö oli 2kk, toisilla 8kk. Kokemusta myös Finnairista, Air Europasta, Flybesta ja Air Francesta. Muistakaan ei valittamista, mutta KLM on ollut mun makuuni paras. Koneeseen pääsee ekojen joukossa, ovat todella joustavia rattaiden kuljetuksen suhteen (aina saatu portille, kerran jopa koneeseen sisälle). Henkilökunta lapsiystävällistä ja auttavaista. Ekalla lennollaan tyttö kakki neljästi ja stuertti oli miehelle apukäsinä koneen minivessassa vaippaa vaihtaessa :D

 

Parhaiten tilaa on mielestäni ollut Finnairin ja KLM:n koneissa, Transavian koneet hirveitä sillipurkkeja ainakin mulle 178cm pitkälle... Transaviaa vauvan kans välttäisin!

 

KLM:n kotikenttä on Amsterdamin Schipol, joka myös on mulle mieleinen. "Perus"lastenhoitohuoneet ovat olleet siistejä. Yhdessä oon bongannut imetystuolinkin, mutta oon melko vaivatta löytänyt rauhallisia syöttöpaikkoja muualtakin. Käsittääkseni mannertenvälisten lentojen alueella on se virallinen lastenalue, jossa voi kylvettääkin, leikkipaikka yms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on Finnairista pelkästään kivoja kokemuksia lapsen kanssa. Lennetään aika usein, tosin on lapsen kanssa taidettu aina lentää Finnairilla bisneksessä, jossa palvelu nyt yleensä toimii muutenkin.

 

Valmismatkasuunnalla, joka tietty menee vähän otsikon ohi, on superhyvä kokemus Thomas Cookista (/ Tjäreborg). Ehkä viisi kertaa onnistuneempi palvelukokemus kuin Tuilla (/Finnmatkat) - kaikenlaisia pieniä elämää helpottavia, odottamattomia juttuja, kuten yllätyseväspaketti lasta varten istuimella odottamassa koneeseen tullessa, mukana myös korvien paineen tasaamiseen sopivaa naposteltavaa. En oikein enää edes muista, millä kaikilla kivoilla tavoilla lapsimatkustaja ja vanhemmat huomioitiin, mutta ne lennot olivat parhaita lapsen kanssa ikinä. :)

Edited by Iki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on  kokemusta Euroopan lennoista Finskillä, Norwegianilla, Lufthansalla ja TAPillan. Nämä ovat olleet suht tasavertaisia.

 

Mannertenvälisistä lennoista on kokemusta Finskistä, Qantasista ja Singapore Airlinesista. Nämä on meidän mielestä paremmuusjärjestyksessä Singapore Airlines, Qantas ja Finnair. Singaporen lennoilla käytiin vähän väliä tarkistamassa tarvitaanko jotain, halutaanko syödä samanaikaisesti vai eri aikaan, ylipäänsä halutaanko ateria silloin kuin muille tarjoillaan vai etu/jälkikäteen. Lentoemännät myös otti (luvan kanssa) melkein joka lennolla jossain vaiheessa vauvan mukaansa ja kierrättivät häntä henkilökunnan keskuudessa (ja ottivat blondista sinisilmästä kuvia). Me oltiin tästä vain tyytyväisiä, koska matkustaessamme kahden lapsen kanssa se pieni lepotauko tuli todella tarpeeseen. Molemmat lapset saivat myös lelut, ja isompi (tuolloin 2,5 -vuotias) sai myös lastenaterian (etukäteen tilattu).  Muutenkin lapset sai paljon positiivista huomiota henkilökunnalta.

 

Finnairilla suhtautuminen on ollut siis ihan asiallista, mutta mitään ekstraa/ylimääräistä apua ei olla saatu.

 

Seuraavat mannertenväliset lennot tilasimme tarkoituksella samalta yhtiöltä. Heillä on myös isommat vauvakorit (14 kg asti), joten matkan aikaan reilu vuosikas kuopuksemme mahtuu siihen vielä. Lisäksi vauvakorin saattoi varata puhelinsoitolla eikä siitä tarvinnut maksaa erikseen. Lisäbonuksena sallittu matkatavaramäärä on 30 kg/hlö joten pystymme yhdistelemään matkatavaroitamme eikä tarvi ottaa niin monta laukkua mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now