urppis

Raskausdiabetes vol. 2

1072 posts in this topic

Mä oon syönyt sen 1600-1800 kcal vuorokaudessa, enkä oo laihtunut. Peruskulutus on varmasti tosi alhainen tällä hetkellä kun supistaa heti jos käy kävelyllä ja symfyysi ärtyy pahasti...Tyhmää ajatella, mutta koen hieman pettymystä kun paino vaan nousee. Ei se onneksi ollut noussut kuin 300g/vko viime punnituksessa. Mä oon pitänyt kyllä yhden herkuttelupäivän viikossa, nyt ehkä vois siistäkin luopua kun on nää kovan kasvun viikot menossa sikiöllä. Ensi viikolla äippäpolille, saa nähdä tuleeko insuliinit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä vaiheessa raskautta olet? Meinaan keski- ja loppuraskaudessa, kun vauva, kohtu, lapsiveden määrä, verimäärä ja solunulkoisen nesteen tilavuus kasvavat, niin pieni tai olematon painonnousu merkitsee laihtumista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla vähän sama tilanne kuin iikillä. Bmi oli ennen raskautta 23 ja keskiraskaudessa ei paino ole noussut yhtään, mikä ei käsittääkseni kuitenkaan olisi tarkoitus tällä lähtöpainolla. En ole laskeskellut kaloreita, vaan syön niin että nälkä lähtee, mutta veikkaan että menee reippaasti yli suosituksen. Hiukan vain pelottaa tämä painon nousemattomuus, kun esikoisen synnytyksen jälkeen laihduin lähes alipainoiseksi ja silloin kiloja tuli sentään 10kg raskauden aikana. Nevolassa ei osata kommentoida mitään ja virallinen totuus tietysti on, että jos on radi-diagnoosi, niin tuo on vain hyvä asia... Kun vain tietäisi että pikkuinen oikeasti kasvaa!

 

Sain lähetteen äitiyspolille arvojen ylitysten takia, mutta käynti on vasta 3.12. Vähän hölmö aika, kun neuvolalääkäri on 5.12, mutta ei kai sillä oikein aikaisemmin kannata käydä. Millä viikoilla teillä muilla on ollut käyntejä? Toivottavasti saataisiin joku painoarvo, niin tietäisi, kumpi painaa vaa'assa enemmän: radi vai painon nousemattomuus!

 

Huh, tänään vedin isänpäiväherkkuja kahvin kanssa ja huomaa, että kroppa on nyt tottunut vähäsokeriseen ruokavalioon. Ihan hirmu huono olo iskee, jos vähänkin enemmän syö makeaa!

 

32+4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulen tänne kyselemään. Lyhesti, että kahdessa raskaudessa ollut Radi, tästä ei ole todettu koska en ole pystynyt käymään rasituksessa oksentamisen takia. Mittaan kuitenkin itse sokereita pari kertaa viikkoon, tosin viime viikko unohtui :blush:

 

Aamupaastot on aina olleet hyviä, mut tänä aamuna sain sitten yhdestä sormesta 5.5 ja toisesta 5.6, kolmannesta 5.2 :rolleyes: Huomasin että tästä oli jo juttua, mutta mitä ihmettä siihen korttiin pitäisi laittaa. Oli kuitenkin puhtaat, yms sormet, mutta hämää kun tuollaiset heitot antaa. Laitoin kuitenkin sitten sen pienemmän lukeman, mutta tuntuu jotenkin "huijaamiselta", että oisko pitänyt kuitenkin laittaa se ensimmäinen.

 

Mulla on aiemmissa raskauksissa rasituksessa arvot ylittänyt 0,1 verran, niin en kuitenkaan ihan huolissani tuosta ole. Mielellään sitä testissä kävisi, mutta miten se litkun juominen ja sisällä pitäminen voikaan olla niin vaikeaa :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä päin ei ole kalorimääristä puhuttu ollenkaan, vaikka olenkin ylipainoinen. Terkka on lähinnä kehunut, kun painonnousu on tässä keskiraskaudessa ollut noin 300 g/vko. Kyllä määkin enemmän seuraisin hiilareiden laatua ja painonkehitystä kuin kalorimääriä. Tuntuu ettei siinä ole mitään järkeä alkaa laihduttamaan. 

 

Tuosta tikun huijaamisesta en osaa oikein mitään sanoa. Itse olen tehnyt vähän molempiin suuntiin, mikä on ollut oma tuntemus. Jos ylityksiä alkaa tulemaan useampi viikossa, niin sitten ehkä kannattaa merkata ne korkeammat ja mennä suosiolla äitipolille tarkempiin tsekkauksiin. Mulle muistaakseni terkka sanoi, että jos ylityksiä alkaa tulla, eikä syytä oikein löydy (esim. syönyt oikein lautasmallin mukaan edelliset päivät), niin voidaan myös testata mittarin luotettavuus neuvolassa toisella mittarilla. Vissiinkin tuossa Contour-mittarissa tai sen liuskoissa on ollut välillä ongelmia.

 

Itse tunnen huijaavani enemmän sillä, että jos on mittauspäivä, niin tulee syötyä paljon terveellisemmin, esim. enemmin valitsen salaatin lounaaksi jne. eikä tee mieli napsia mitään herkkuja ruokien välillä. Sitten taas muina päivinä saattaa huomaamattaan ottaa kahvilla tarjotun keksin tms. eikä edes ajattele sitä sen enempää. Myöhemmin sit tulee morkkis ja epäilys. Nyt varsinkin, kun terkka lupasi, että voin vähentää mittauksia 2 krt/vko (eli 5xpv kahdesti viikossa), niin tulee lusmuttua ja valikoitua liikaa niitä mittauspäiviä. No, toisaalta olen ajatellut, että kyllä ne arvot alkaa näkymään myös muina päivinä, jos oikeasti alkaa insuliinin kehitys huononemaan. Enemmän siis tässäkin asiassa tarkkailen painoani, ettei ainakaan alkaisi kauheasti lihomaan ja ettei sokerimätön jälkeen tule huono olo. Se kertoo mullakin, kuten pikkuapollolla, tosi hyvin, milloin on syönyt huonosti!

 

Ai niin ja viime viikolla tuli puheeksi neuvolassa se, että sormista tulee vähän verta ja joudun pumppaamaan sormea. Terkka oli sitä mieltä, ettei se näissä kotimittauksissa niin paljoa vaikuta eli ei kannata tehdä tarkistusmittauksia. Enemmin mittaa vaan useampana päivänä, niin kyllä niistä arvoista alkaa näkymään kun arvot lähtee nousemaan. Sillähän ei oikeasti ole mitään väliä onko paasto 5,2 vai 5,6, mutta johonkin se raja on vedettävä ja enemmin seuraa sitä muutosta. Toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin. Ehkä se terkan neuvo oli vaan, että käytä maalaisjärkeä :)

Edited by krysanteemi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krysanteemi, hyvin samoilla mennään täälläkin. Ei kaloreista ole edes keskusteltu. Ja tuo hyvin syöminen kun on mittauspäivä kuulostaa melko samalta.. Mutta olen kyllä herkuttehetket mittaillut, kun huono omatunto on vaivannut. Mutta toistaiseksi arvot silti pysyneet hyvinä. Edelleenkin kaikki överit olen osannut välttää.

 

Mun perusruokapäiväkirja näyttää tältä:

Aamupala: viili mehukeitolla, ruisleipä tai 2 täytteineen, maitokahvi

Lounas: täysjyväpasta/riisi/peruna + liha/kana/kala ja salaattia

Välipala: hedelmä tai ruisleipä, pähkinöitä

Päivällinen: melko sama kuin lounas

Iltapala: viili mehukeitolla, ruisleipä täytteineen

 

Tietty viilin tilalla välillä rahka tai maustamaton jogurtti. Pähkinöitä napostelen silloin tällöin. Välipala saattaa olla välillä ennen lounasta, jos syönyt vähemmän aamulla. Herkkuja syön aterioiden jälkeen, jos syön. Yhtäkään ylitystä ei ole mittauksissa tullut, ruokavalio oli jo ennen radia hyvin samanlainen, mutta enemmän tuli kyllä silloin syötyä ja huonompia hiilareita varmasti (maustettuja jogurtteja, karjalanpiirakoita, jne).

 

Mulla ei ollut tullut painoa lisää radi-tuomin jälkeen rv24->, eikä siitä ole ollut mitään puhetta. Vauva ottaa aina sen minkä tarvii ekana, joten ei painon putoamisestakaan tarvitsisi olla huolissaan.

 

Vauvan painoarvio viime viikolla rv36 oli hyvin sama kuin esikoisesta, jolloin mulla ei ollut radia. Painoarvio oli samoilla viikoilla kun esikoinen syntyi, jos täysiaikaiseksi nyt mennään, arvio olisi n 4kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on viikkoja 32+4. Radihoitajalla käyty ja ei haittaa nuo muutamat ylitykset ja että herkkupäivänkin saan pitää :grin: . Mä oon pitänyt tosi tiukkaa dieettiä muina päivinä, mutta herkkupäivänä syön herkkuja sen verran kun mieli tekee. Edellinen herkkupäivä meni vähin herkuin, tuli vaan stoppi.

 

Mä syön aamupalaksi rahkaa, ja joskus kun rahka tökkii niin puolikkaan rahkapurkillisen ja täysjyväkauraleivän.

Lounaaksi salaatti jonkun protskun kansssa (raejuustoa, leipäjuustoa, kananmuna taikka tonnikalaa)

Välipalaksi pähkinöitä taikka rahka, joskus hedelmä

Päivälliseksi kaviksia (parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa) ja jotain proteiinia.

Iltapalan otan löysin rantein. Usein tuota täysjyväkauraleipää tai vähäsokerista mysliä tai muroja (Sun Sport tai Axa Havre kaneli omena) ja hedelmää.

 

Sain tuon radihoitajan ajan tosi lyhyellä varoitusajalla. Perjantaina tuli kirje, että maanantai aamuna olis aika. Onneksi posti toi perille ennen aikaa :D

Mulle tuo iltasyöminen tuottaa nyt vaikeuksia. Ei vaan mahdu vatsaan, tulee ihan karsee olo syömisestä ja sitten alkaa närästää ja nukkumaan mennessä tuntuu, että iltapala nuosee ylös... Pitäiskö tätä muka jaksaa vielä 1.5 kk, en usko.

 

Mun muistaakseni käypähoitosuosituksissa sekä kaikissa lippulappusissa on tuo 1600-1800 kcal suositus. Tietysti jos on aktiivinen liikkuja tai alipainoinen niin tarve on enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain nyt kutsun äippäpolille ja jouduin siirtämään aikaa yövuorojen vuoksi. Mutta 28.11. olis uusi aika... Toivottavasti diabeteshoitaja ei oo kauheen saarnaava tyyppi. :<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla oli toisessa vuorokausimittauksessa kaikki ateriaa edeltävät arvot liian korkeita. Otin eka yhteyttä neuvolaan ja käskivät tehdä heti pian uuden vuorokausimittauksen (sen 8 kerran mittauksen siis...) ja siinäkin taas kaikkki ateriaa edeltävät paukkui. Sitten meni lähete äippäpolille... Ja nyt viimeaikoina on myös aamupaastot olleet liian korkeita (5,6-6,0) Kerron kyllä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kurjuus Mesi kun on rajat paukkuneet. Meillä ei muuten ees neuvottu mittaamaan ennen ruokailua, vaan aamupaasto ja sitten kolmen pääaterian jälkeen! Eli neljästi päivässä nyt seuraavaan neuvolaan asti eli yhteensä kolme viikkoa. Sitä en sit tiedä miten sen jälkeen jatketaan, selvinnee seuraavassa neuvolassa. Ja mie en ees tiiä paljon ennen ateriaa tulisi arvojen olla, kun ei ole sanottu missään.

 

Joo, käypähoitosuosituksessa taitaa just olla tuo 1600-1800 kaloria, jos ylipainoa, normaalipainosille suositus 1800-2000! (juuri kävin tarkistamassa tiedon)meiän neuvolan lapuissa on tuo 1600 vaan kaikille. Miulle ei tosiaan sopinut niin ankara dieetti, painon laskun lisäks tuli päänsärkyä ja huonovointisuutta, mieskin komensi lopettamaan kalorien laskemisen kokonaan kun voin niin huonosti. Nyt oon sit mennyt niin, et syön kaloreista välittämättä ja herkkujakin oon jonkun kerran suonut itselleni, arvot pysyneet silti hyvin, jos ei jopa paremmin kun kaloreita laskiessa. Toki hiilareiden määrästä pidän huolen, enkä kovin suuria annoksia syö, eikä kyllä pystyiskään.

Edited by iiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No tota mä oon just ihmetellyt, että miten jossain kunnissa mitataan vaan aterioiden jälkeen kun esim. mulla ainakin ne aterioiden jälkeiset arvot on aina olleet hyviä, ei oo kertaakaan mennyt yli eikä oo ees ollut lähellä rajaa (aina alle 7! ja rajahan oli 7,8?)...ja mulla se ongelma on nyt ollut noi ateriaa edeltävät arvot nimenomaan. 

MUOKS: Ja ateriaa ennen pitäisi olla se sama alle 5,5 mikä aamupaastonkin...

Edited by mesi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni mie epäilinkin et pitäisi olla ni alhainen, kokeeksi kun oon mitannut ennen aterioita jonkun kerran ni on kyllä ollut yli tuon sallitun pariin kertaan. Mut koska niitä arvoja ei meillä tarkkailla ni en oo ees ylös niitä laittanut. Pitääkin laittaa muutama arvo nyt ylös ja katsoa mitä näyttää. Aamupaasto ja ruuan jälkeen aina hyvät tähän asti ollut, pari kertaa vaan sen yli seittemän ja yhen kerran oli 7,6 kun söin vähän liikaa nälissäni, siihen laitoin jo huomiokenttään selityksen kun tuntu itsestä niin kauhean korkealta. Ihmetyttää kyllä kovin täälläkin kun on niin erilaiset ohjeet eri paikkakunnilla, luulisi että ois yhtenäiset käytännöt tällaisessa asiassa. Pitääkin ottaa puheeksi neuvolassa ohjeiden ristiriitaisuudet ja erilaiset käytännöt. Pitää myös esitellä tuo käypähoitosuositus siellä kun ni paljon ottaa päähän se, että voin turhaan huonosti monta päivää kun noudatin ohjeistusta ennen kun rohkaistuin ottamaan paremmin selvää ja toimimaan sen mukaan.

 

Niin ja täällä ainakin hyvinkin kevyellä liikunnalla ollut iso vaikutus arvoihin, ei tarvi ku parikyt minuuttia kävellä rauhassa ulkona(kipujen vuoksi todellakin rauhassa oon kävellyt) ja arvot paljon alhaisempia. Ihan kokeilun vuoksi testaillut tuotakin.

Edited by iiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Niin, on kyllä aika kummallista.  :blink: Täytyypä itekin kysellä sitten kun sinne äitiyspolille menen 28.11. Ensi viikolla on neuvola ja sielläkin varmaan tulee noista rajat paukkuneista arvoista puhuttua, mutta äitiyspolin diabeteshoitaja lienee osaavampi asiantuntija... Mua kyllä rassaa noi mun ateriaa edeltävät arvot. :< Tosiaan aina aterian jälkeiset on ollu hyviä, mutta ateriaa ennen ei. :| 
Hei hieno kuulla, että liikunnalla on ollut suotuisa vaikutus! Ehkä munkin ois tsempattava ja ruvettava käymään kävelylenkeillä... Ja eilen olin odottajien fys.ter.ryhmässä, josta sai hyviä ohjeita lantionpohjan lihasten jumppaamiseen ja muutenkin ohjeita liikkeisiin. Jospa niitäkin sais tehtyä vaikka ees muutaman kerran viikossa hetken ajan... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo ollut ongelmia ruokailua edeltävissä arvoissa, aina jotain 4 luokkaa.

Mulle radi hoitaja sanoi, että korkeat paastoarvot kasvattaa vauvaa ja ruokailun jälkeiset äitiä :( Ruokailun jälkeisiin voi itse vaikuttaa, mutta aamun paastoarvoon on paljon vaikeampi vaikuttaa jos ne alkaa nousemaan. Mulla alkoi aamun paastot paranemaan itsestään H 31 lähtien, en tehnyt asian eteen mitään. Silti ne on paljon huonommat kuin edellisellä kerralla.

 

Jos vielä joskus saisi hullun päähän piston ja hankkisi lisää lapsia, niin radi ois varmaan vielä hankalampi. Täytyy kyllä korjata ruokailua ja lisää liikuntaa raskauden jälkeen, en halua mitään diabetesta elämää hankaloittamaan.

 

Kuinka pitkä väli sulla on ruokailujen välissä Mesi? Mulla on aamupalan ja lounaan välillä n. 4 h ja sen jälkeen n. 3 h ruokailuvälit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon kyllä niin hyvä esimerkki siitä miten diagnoosin jälkeen ei pitäisi syödä. Dgn sain just ennen juhannusta ja kun arvot on pysyneet koko ajan kurissa niin en ole muuttanut ruokavaliota mitenkään. Normaalia kotiruokaa syön yleensäkin salaatteinen sun muineen, mutta herkkuja on mennyt aika paljon... suklaalla ja nachoilla olen melkein elänyt viimeiset viikot kun enää ei tunnu nälkä. Mutta siltikään ei arvot ylity vaikkakin kalorit paukkuu.

 

Rv 28 oli kokoarvio ja lääkärin mielestä mittaustulos meni ihan hyvin viikoille, mutta omasta mielestä vastasi kyllä niillä arvoilla muutaman viikon isompaa. Torstaina on sitten synnytystapa-arvio, joten on kiva huomata minkä kokoiseksi vauva nyt arvioidaan. Kamalasti en luota uä-mittauksiin vaikka kuinka tarkasti ne yritetään tehdä kun esikoinen mitattiin 400g isommaksi kaksi päivää ennen syntymää eli menee just siihen +/- 500g virhemarginaaliin. Paino noussut nyt noin viitisen kiloa ja muutenkin mahan kasvu on mennyt suht samoissa kun esikoisen, joten vahvasti epäilen että la:na vauva on noin 3,5kg eli ihan normaali.

 

Edit. Ja mä suhtaudun tosi kriittisesti siihen miten diagnooseja annetaan, mittauksiin suhtaudutaan ja radilaisia seurataan. Ei luulis olevan niin vaikea asia etteikö kaikkialla voisi toimia samalla tavalla.

Edited by mimmmii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ataraxia, eli meinasko, että noi ateriaa edeltävätkin arvot "kasvattaa vauvaa"? :S Pyrin syömään n. 3 tunnin välein. 

mimmii: liittykö sulla tuo kokoarvio ja tuleva synnytystapa-arvio radiin, vai olisko ne olleet muutenkin? Kaikilla siellä teilläpäin? Joo, tosi kummalta tuntuu, että radin seurannan suhteen on niin eri käytäntöjä. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh, pitää käydä vielä kommentoimassa, että mä olisin kuollut 1600 kalorin dieetillä! Huh kauheeta, onneksi en tiennyt tuollaisesta. Todella outoa ohjeistaa normaalipainoiselle tuollaista, kun kaikkialla aina sanotaan ettei raskaana saisi laihduttaa. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emmä tajuu, miksi aamupaastot kasvattaa eniten sikiötä. Kai se vaan kertoo, että on enemmän häikkää sokeriaineenvaihdunnassa jos paastot nousee. En tiedä mitä tarkoittaa jos päivälläkin on verensokerit jatkuvasti koholla, vaikka söisi säännöllisesti. Varmaankin radihoitaja ja lääkäri tietävät enemmän.

 

Mulla ei ekalla kerralla ollut radia, tokalla kerralla ei ollut kotimittailussa yhtään poikkeavaa arvoa ja nyt kolmannessa oli keski-rakkaudessa nuo aamun paastot välillä hieman koholla. Olin tosin tokaa raskautta ennen hyvässä fyysisessä kunnossa, ja harrastin säännöllisesti rankkaa liikuntaa. Eli niin se ikä ja passiivisuus näköjään vaikuttaa mun arvoihin.

Edited by Ataraxia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan tuo Ataraxian veikkaus osuu lähimmäks. Ei ne korkeat sokerit varmaan suoraan kasvata vauvaa, mutta varsinkin paastoarvot alkavat ensimmäisinä kertomaan, milloin insuliinin tuotanto on heikkoa. Kyllähän jokaisella sokeriarvot nousee, jos syö pussillisen karkkia, mutta terveellä ne laskee tunnissa parissa normaalitasolle. Sinänsä nuo rajat on varmaan tehty sillä tavalla, että kumpikin arvo kertoo kyllä milloin ollaan hälyttävällä tasolla, mut kyllä määkin mittailen ihan mielellään 5 x päivä (=aamupaasto, 1 h aamupalan jälkeen, ennen lounasta/päivällistä, 1 h lounaan jälkeen ja 1 h päivällisen jälkeen).

 

Mulla kans paastoarvot ovat lähimpänä rajaa. Oon huomannut, että jos syön aamuapalan noin klo 6, jotain välipalaa 9 kahvilla, lounaan noin klo 11, taas välipalaa kahden kahvilla, iltaruoan klo 17 ja iltapalan joskus 20-21 aikaan, niin välillä ruokien väli on liian lyhyt, eikä arvot ole vielä laskeneet. Siis esim. jos aamukahvilla syö enemmän (=istun kahvilla 9-9.30), niin siitähän on alle kaks tuntia lounaaseen. Tuo ateriarytmi on kuitenkin ravitsemusterapeutin ja neuvolan suosittelema, joten en ole sitä lähtenyt muuttamaan. Tänäänkin söin jogurtin, teen sokeripalalla ja keksin aamukahvilla, eikä klo 11 arvot ollut kuin 4,8, joten mun oman "kotilääkäridiagnoosi" on, että mulla ei oo vielä insuliinin tuotanto laskenut merkittävästi. Tietenkin arvoja pitää seurata, koska nyt puolen välin jälkeen (nyt siis 25+1) ne alkaa laskemaan.

 

Oletteko muuten käyttäneet mittareiden hälytystoimintoja? Alkoi vaan ihmetyttämään, että kun hälytys laitetaan silloin päälle, kun mittaa paastoarvon, niin eikös silloin pitäisi laittaa hälytys esim kahden tunnin päähän? Meillä ainakin tahtoo lounastunnit venyä tunnin mittaisiksi, jos lounas tuodaan pöytään ja lopuksi vielä hörpitään kahvia/teetä jälkkäriksi. Minun järjen mukaan tunnin mittaus on tosiaan lähtien siitä hetkestä, kun ei enää syö mitään vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mesi- Liittyvät juu. Äitipolin seurantaan kuulu ensimmäinen käynti (oli mulla rakenneultran yhteydessä), kokokontrolli rv 28 ja synnytystapa-arvio rv 36 - nämä siis jos kaikki ok eikä enempää seurantaa tarvita. Neuvolan puolelta ei seurata arvoja yhtään vaan kaikki seuranta tapahtuu äitipolin kautta ja sinne saa soittaa kun siltä tuntuu tai arvot alkaa paukkua. Täällä ei esim mitään eri diabeteshoitajalla käyntejä ole, ainoastaan tapasin sen sillon kun mittarin hain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krysanteemi, en ole käyttänyt hälytystoimintoja, mutta tosiaan juuri noin niinkuin sanot eli 1h aterian jälkeen mitattava arvo mitataan siis tunti syömisen lopettamisesta, näin mulla ainakin terkkari oikeen erikseen teroitti. :)

mimmmii: oonpa vähän kade, että teillä kaikki seuranta tapahtuu äitipolilla ilmeisesti siis vaikka ei ole ollut mitään hälyttävää alun alkaenkaan, vai oliko sulla sokerirasituksessa useampi arvo yli rajan? Mulla oli sokerirasituksessa ainoastaan paastoarvo koholla ja siksi alkuun seuranta vain neuvolassa. Sieltä sain mittarin ja "ohjauksen" ihan vaan terkkarilta, ja nyt sitten kun arvot toistuvasti paukkuivat, niin meni lähete äpolin diabeteshoitajalle. Vielä en tiedä millaista seurantaa siellä tulee olemaan vai onko se vain joku kertakäynti tms. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Paastoarvo meni yli sen 0,1 yksikköä, muut arvot erinomaisia. Heti laitettiin äitipolille lähete ja siellä sitten jatko. Neuvolassa terkka ei ole kertaakaan kysynyt arvoista mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpas tosiaan outoa, että käytännöt vaihtelee näin paljon! Täällä äitipolille saa lähetteen kahdesta ylityksestä, muuten neuvola hoitaa ja seuraa, laitteen ja ohjauksenkin sain neuvolasta. Mitään ylimääräisiä kokoarvioita tai muitakaan ei käsittääkseni ole, itsellä muusta syystä ylimääräinen ultra ja polikäynti, joten siinä samalla sitten kokoarviota.

 

Vielä ei oo ylityksiä tullut, mutta vähän huolestuttaa kun paastoarvo on kohonnut aiempaan verraten, alle 5,5 on kuitenkin edelleen. Nyt sen kaks viikkoa mittailtu, vielä viikko joka päivä mittaamista edessä. Liuskoja kulunut paljon kun en oikein luota tuohon mittariin ja otan kontrolliarvoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.