urppis

Raskausdiabetes vol. 2

1072 posts in this topic

Ai niin, suosittelivat myös aloittamaan maidon lypsämisen. Antoivat ihan ohjevihkosen, joka löytyy tämän opinnäytetyön lopusta. Eikös täällä ollut jotkut sitä kokeillut ja todennut huonoksi vaihtoehdoksi? Vai oliko se vain ongelmallista, jos oli menossa sektioon ja tuli kivuliaita supistuksia? Tuossa lehtisessäkin vain sanotaan, että maidon lypsämisen VOI aloittaa jo ennen synnytystä. 

 

Mää en oikein tiedä mitä tuon kanssa tekisi. En nyt ainakaan vielä taida aloittaa, kun laskettuun aikaankin on vielä reilu viikko. 

Edited by krysanteemi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belgemine ja fumfum tervetuloa!  :give_heart: Vaikkakin tietysti ikävää että saitte RaDi:n riesoiksenne...

 

Anqu: Hyvä että selvisit! Oon ite lisänny välillä rahkan joukkoon ruisleseitä. Niissä on ihan älyttömästi kuituja, eikä mun mielestä oo nostanu verensokeria :) Mun täytyy tunnustaa et skippaan monesti tuon iltapalan tai sitten syön just ruisleivän tai rahkaa+hedelmän tms. mut mullahan ne aamupaastot ei oo ollu ongelma, vaan ne syömisen jälkeiset arvot... Munakas vois olla yks hyvä iltapala vaihtoehto.

 

(.) Eli tosiaan täälläkin tänään käyty kokoarviossa ja keskikäyrällä kasvaa! (3kg/ rv 36+4). Huh, olipa huojentava tietää ettei ole sokerivauvaa tulossa näillänäkymin...  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaarinna se on kyllä tosi huojentavaa. Saitko muuten kontrolli aikaa vai sanoiko ne sullekin, että tervetuloa seuraavaksi synnyttämään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ei tullu mitään uutta aikaa, että jäin kyllä sille fiilikselle että tässä on nyt enää neuvolakäyntejä ennen synnytystä.. :) Toisaalta siis tosi hyvä juttu tuo vauvan sopiva koko, mutta just niinku itsekin sanoit, niin tämä raskaushan voi jatkua pitkälle lasketun ajan jälkeenkin ilman käynnistystä näköpiirissä.. Siitä on vähän ristiriitainen tunnelma. Toivottavasti meillä molemmilla käynnistyy silti viimeistään laskettuna päivänä synnytys ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana kuulla krysanteemi ja Kaarinna, että kokoarviot oli noin hyvät!!

Samaa toivon itellenikin ensi viikolla, vaikka onkin paria viikkoa etukäteen teihin verrattuna.

 

Ainiin, leseet! Olin ihan unohtanut, että sellasiakin on. Niitähän vois kokeilla, kiitos vinkistä!

Munakasta olen syönyt paljon lounaaksi, jos olen kotona. On niin nopea valmistaa :) 

 

Nyt oli aamulla onneksi jo ihan normaali toi paastoarvo, huh! Ehkä se tästä taas. 

Kokeilin eilen netistä bongaamaani "banaanijäätelöä", eli banaanipaloja pakkaseen ja soseeksi sauvasekoittimella pienen nestemäärän kanssa. En edes muista milloin olisin viimeksi syönyt jäätelöä, mutta tolla taidan selvitä nää viimeiset viikot :D Taidan laittaa pari mansikkaa mukaan seuraavalla kerralla… Että oli hyvää! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips kaikille! Hyppään minäkin nyt sitten taas kerran tähän radilaisten joukkoon. Viides raskaus, sokerirasituksessa vko 14+1 paastoarvo 5,4, muut oli alle rajojen. Vaikka tää oli ihan odotettavissa, niin silti vähän ärsyttää ja ahdistaa ja loppuraskaudesta oon varmaan ihan hysteerinen tuon vauvan koon suhteen :( viime raskaudessa mulla oli ruokavaliohoitounen Radi ja vauva kasvoi koko ajan yli yläkäyrän. Kotimittauksissa sokeriarvot pysyi hyvänä ja kun pyysin ja toivoin kokoarviokontrollia äitipolille, ei sitä koettu tarpeellisena! Lopulta pääsin rv 38, jolloin vauvan koko oli 3,8 kg. Sain uuden ajan rv 39+5, jolloin kokoarvio oli 4,4 kg. Samana päivänä synnytys käynnistettiin ja syntyi vauva 5,005 kg. Synnytys oli ihan kauhea kokemus ja itkin ja rukoilin jo sektiota koska vauva ei meinannut millään mahtua laskeutumaan ja syntymään. Edellinen easkaus tästä, mulla oli metformiini-lääkitys ja kaksi ekaa raskautta ruokavaliohoito. Kaikki muut kolme lasta on myös olleet yli 4 kg, joten isoja kaikki.

Mua harmittaa, että itse jo aika hyvin kroppaani tunnen ja tiedän mitä ja miten voin syödä, mutta vaikka Mä ruokavaliolla saisin nuo arvot pysymään hyvinä, niin lapset kasvaa silti isoina ja jos ja kun lääkehoitoa ei tarvita, niin äitipolille ei meinaa millään päästä, vaikka oma pää leviäis huolesta :( ärsyttävää.

Anteeksi tämä purkautuminen, jotenkin vaan taas niin turhauttaa.

 

14+3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nopeaa päivitystä sairaalan koneelta. Tyttö tuli kokoarviosta seuraavana päivänä täsmälleen kokoarvion kokoisena :) Ei tarvittu odotella enää kolmea viikkoa käynnistystä :grin:

 

Kaikki meni tosi hyvin ja kohtuunopeasti, synnärillä oltiin klo 8 ja puolilta päivin olikin jo tyttö rinnalla syömässä. Sokerit ei ole laskenut vuorokauden aikana ja muutenkin on kaikki hyvin, joten ei tämäkään vauva minusta sokerivauvalta vaikuta. No, sitäpä ei tiedä teinkö jotain kuitenkin oikein ja siksi vauva noin hyvä vai eikö tämä RaDi-diagnoosi ole ollut mun kohdalla tässäkään raskaudessa ihan pätevä. Mutta tietenkin parempi, että seurataan, ehkä se edes siellä alitajunnassa saa äitin syömään oikein.

 

Nyt taidan lähteä suihkuun, kun vauva nukkuu yhä sikeästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka

Voisin liittyä seuraanne. Mulla oli rv 25  (nyt menossa 27+4) tehdyssä rasituksessa 12h paastoarvo minimalisesti (yhden kymmenyksen) yli raja-arvon, sain radi diagnoosin.

Sain tällä viikolla mittarin kotiin ja tänään aloitin koko päivän 8x mittaamisella.

 

Kaikki muut arvot on olleet ihan normaalit mutta arvo ennen päivällistä oli 6,2. Olen tänään syönyt hoitajalta saamani ohjeen mukaan eli aamiainen, välipala, lounas, välipala, päivällinen.

Nyt mietin et onko tuo kohollaan oleva arvo korkea sen takia et olen syönyt noin usein? En normaalisti syö noin paljon eikä mahaankaan meinaa edes noin usein mahtua...

Mitä luulette, voisiko toi ennen päivällistä olla normaalin rajoissa jos jättäisin suosiolla sen välipalan syömättä?

Vai mitä neuvotte arvojen rajoissa pitämiseksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nerppa tervetuloa joukkoon mukaan! Mä suosittelisin syömään niin kun oot syönyt ennenkin ja katsomaan miltä arvot näyttää. Toki siis terveellisesti ja järkevästi, mutta jos et koe lisävälipaloja tarvitsevasi niin jätä ihmeessä pois! Noi radilaisen ravitsemussuositukset on ööö mun mielestä joiltain osin tosi ihmeelliset. Esim. Aamupala koostuu lähinnä pelkästä hiilihydraateista. Mun arvot ei ikinä kestäis hyvinä jos aloittaisin aamun suositusten mukaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos!

 

Aamun välipala on tarpeen, jos syö aamulla tosi aikaisin, eikä voi syödä paljoa kerrallaan. Jos kuitenkin arvot näyttää hyvältä normaalilla aamupalalla, niin sillon jätä ihmeessä pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cathys ja nerppa tervetuloa!

 

Krysanteemille isot onnittelut <3

 

Nerppa mulle on neuvottu että monta pientä ateriaa päivässä on hyvä pitämään arvot tasaisena. Siksi ei sais tulla ainakaan yli 3h ateriaväliä.

 

Täällä oli puhetta iltapaloista. Mä syön aamulla ja illalla kaurapuuroa marjoilla, kun se nyt maistuu. Ja arvot pysyy hyvänä. Tänään kokeilin munakokkelia kun keitetty muna ällöttää nyt raskaana, ja toi kokkeli oli ihan hyvää. Niin ja rahka-smoothien leseillä olen myös välillä tehnyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea krysanteemi  :give_heart:

 

cathys: Kumma ettei tollaisella historialla pääsisi helpommin jo kokoseurantaan/-arvioon! Luulis jollain hoitajalla tai lääkärillä olevan sen verran maalaisjärkeä päässä… Ja tervetuloa!

 

nerpalle myös tervetuloa joukkoon. Mä olisin hieman kans sitä mieltä, että mittailet aluksi sellaisella ruokavaliolla mikä on tuttu, ja jos ei arvot pysy hyvinä niin sitten alat muuttamaan sinne ohjeistuksen suuntaan. Mulla itelläni on aina ollut muutenkin sellainen kroppa, että pitäisi syödä tosi pienin ateriavälein, niin toi ohjeistus sopii hyvin mulle. Oon kans välillä ihmetellyt miten paljon siinä neuvotaan syömään hiilareita… 

 

 

Mua melkein jännittää oikeesti ylihuominen lääkärikäynti tuolla klinikalla. Enemmän taidan toki olla innoissani, kun saa taas nähdä miltä tää tyyppi näyttää. Mutta kuitenkin takaraivossa jatkuva jännitys vauvan koosta… Onko jo asettunut normaalille käyrälle, vai huiteleeko vielä jossain omissa sfääreissään. Tänään pitäisi saada jotain osviittaa, kun on neuvolakäynti. Oman painon osalta ainakin näyttäisi hyvältä: puolessatoista kuukaudessa tullut vain reilu kilo lisää painoa, ainakin kotivaa'an mukaan. (silti harmittaa vietävästi, kun viikonloppuna retkahdin syömään tytön synttärikakkua…)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei onko teillä muilla paikkakunnilla tapaamista diabeteshoitajan tai diabetekseen erikoistuneen kätilön luona? Meiltähän sellainen puuttuu kokonaan. Ohjataan vain ravitsemusterapeutille ja siellä Mä jo viimeksi kävin ja hyöty oli +-0. Mä ainakin kaipaisin käyntiä ihan jollain alan asiantuntijalla, mutta täällä ei sellaista mahdollisuutta ole ja se on mun mielestä iso miinus :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anqulle tsemppiä lääkäriin, toivottavasti vauva on hyvänkokoinen :) Kyllä kakku on ihan ok tai joku makea herkku satunnaisena. Näin mulle on sanottu kunhan ei oo päivittäistä :)

 

cathys täällä on sairaalassa tosiaan äitipolikäyntejä diabeteshoitajalla, yksi käynti mulla on takana ja seuraava kahden viikon päästä, jatkosta en tiedä (kuulemma ennen toinen käynti on ollut lääkärillä ja silloin on ultrattu mutta nyt on muutettu näköjään käytäntöjä). Ylihuomenna mulla on radiodottajien ryhmäkäynti ravitsemusterapeutilla, jännä nähdä millainen se on.

Toi on tosi harmi, ettei teillä ole siihen mahdollisuutta!! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

cathys: Mulla tais olla tollanen diabetekseen erikoistunut kätilö, jonka luona kävin kerran. Sieltä sain kotimittarin ja kaikki ohjeistukset. Muita käyntejä ei ole ollut, eikä toivottavasti tulekaan jos noi arvot pysyy normaaleina. Nää erilaiset käytännöt on kyllä hyvin syvältä. Mun mielestä pitäisi ehdottomasti antaa kaikille samanlainen tuki tässä asiassa! 

 

Lotta_ kiitos tsempeistä :) Tänään ainakin neuvolan täti sanoi, ettei vauva tunnu mitenkään kamalan isolta. Ja sf-mittakin oli siinä keski- ja yläkäyrän välissä. Jee! Olispa jo keskiviikko!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi, mäkin joudun nyt kirjotteleen tänne :( ekassa raskaudessa pari vuotta sitten oli puhdas sokerirasitus ja syntyi vauva 40+4 3280g. Nyt toisen raskauden rasituksessa 25+4 paastoarvo 5,4 eli yli meni. Muut arvot oli hyvät, tunnin arvo (eli se alle 10) oli 8.1 ja kahden tunnin arvo (eli alle 8.6) oli 7. Ehdin jo elätellä toiveita, että kun vaan paasto oli hiukan yli niin selviäisin kotonakin paastomittauksilla, mutta ainakin tän ketjun perusteella pitäis silti nyt sit mittailla monta kertaa päivässä? Vai kuinka paljon käytännöt vaihtelee, mä oon tampereella. Neuvola-aika on ens viikolla, siellä kai nää selviää mut haluisin jo etukäteen varautua mihin joutuu... oon jotenkin tosi harmissani tästä diagnoosista, kun noin pienestä kiinni :( etenkin kun terkkari puhelimessa ystävällisesti ilmotti, että jo yhden arvon ylityksestä "saa leiman otsaan", kiva. Mietin jo synnytystäkin, viime kerralla päästiin nopeasti kotiin ja oon toivonut että niin ois nytkin (tietty jos kaikki menee muuten hyvin), mutta aiheuttaako tää "leima" nyt sit sen että vauva (ja minä?) joudutaan oleen pidempään jossain tarkkailussa tms? Vaikka nyt sit saiskin loppuraskauden ajan pysyyn arvot hyvinä.

 

Huvitti ja ärsytti kyllä vaan lukea radi-ruokavalion ohjeita, mulla oli alkuraskauden (oksensin viikolle 17 asti) ajan kaameaa pahoinvointia, ja sillon itse asiassa vähän sitä pahaa oloo ehkäistäkseni söin tietämättäni noiden ohjeiden mukaan. Eli muutaman tunnin välein pienia ruoka-annoksia, leipää, hedelmää... paino nousi koko ajan jo alusta lähtien, puolta kiloo viikossakin, nyt on nousu kyllä rauhottunu sen jälkeen kun pääsin lopettaan ton vähän väliä syömisen ja muutenkin kun syön yleensä vähemmän hiilaria (eli en syö välipalavoileipiä juurikaan tms). Eli jos noi ohjeet saan nyt noudatettavaks, niin ei se kyllä painonnousua ehkäse, mikä kai olis nyt loppuajaks kuitenkin tarkotus. Huoh mitä riesaa!

Edited by Cecelia

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla oli kanssa vain tosta yhdestä paastoarvosta kiinni. Ja ylitys ei ollut paljoa, oli 5,5 (muistelin että olis ollut sama kun sulla…).

Jostain mulle on jäänyt sellainen mielikuva (olisko ollut jotain mitä se diabeteshoitaja sanoi) että ton paastoarvon ylitys olis jotenkin pahempi versio, kuin syömisen jälkeisten arvojen ylitykset. En kyllä nyt oikeesti muista mistä kommentista olen saanut tollasen päähäni, joten täysin mutu-juttua.

 

Ja vaikka vain tämä yksi arvo mullakin oli yli, niin kotimittauksia tehdään aika paljon. Onneksi olen päässyt aika vähillä mittauksilla eli yhtenä viikkona 3-4 aamuarvoja (ennen ja jälkeen aamupalan) ja sitten seuraavalla viikolla kerran koko päivä ( ennen ja jälkeen aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan). Näin siis ainakin täällä Espoossa ja omalla kohdalla. 

 

 

 

Omaa tuskaisuutta: Kun vatsataudin jälkeen kerkesin jo huokasemaan, että arvot alkoi tasaantumaan, niin nyt viikonloppuna iski kamala flunssa  :dash2:  :hysteric:  Ei jaksa liikkua, eikä oikein jaksais miettiä syömisiäänkään… Veto ihan lopussa ja tekee vain mieli jotain hyvää. Olen vain niin kypsä tähän jaksamattomuuteen ja syömisten tarkkailuun. Varsinkin kun mies ei EDELLEENKÄÄN edes koita ottaa huomioon mun ruokavaliota ja syö ite kaikkia mahdollisia herkkuja mun nenän edessä  :hysteric: Kolme viikkoa laskettuun päivään. Huoh. 

 

Viime viikkoinen lääkäri/ultra-käyntikin peruuntui lääkärin sairauden takia ja nyt joudun käymään jossain ihan oudolla tyypillä toisessa paikassa. Hermostuttaa eikä ole yhtään luottoa tällä hetkellä, että saisin yhtä hyvät arviot vauvan kasvusta yms. tältä korvaavalta tyypiltä. Joten ei ole hirmu hyvät fiilikset näihin vikoihin viikkoihin eikä luottoa radin aisoissa pysymiseen… Toivottavasti muilla on paremmat fiilikset  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edellisessä viestissä ^ mainitsemani kokoarvio oli aika huikea… Toki esikoinenkin oli 3860g syntyessää, mutta tämä olisi nelikiloinen. Itellä mittaa on just 160cm, joten hieman hirvittää.

 

Ei onneksi näytä ollenkaan radi-vauvalta :) Jee! Sen sijaan vauvan pää vastasi viime viikolla (rv 37+3) jo täysiaikaista. Muut mitat oli sitten hieman maltillisemmat ja varsinkin reisiluun mitta oli huomattavasti pienempi. Mikä saa mut veikkaamaan, että olisi tulossa toinen tyttö. Tosin tämä on painoarviossaan isompi, kuin esikoinen, joten voisi olla poikakin… Kohtahan se selviää :D 

 

Niin ja paikat oli alkanut pehmenemään ja aukeamaan. Tosin lääkäri sanoi, että tilanne on sellainen mitä uudelleensynnyttäjällä tässä vaiheessa pitäisikin(?) olla. Eli sinänsä ei mitään erityisesti synnytystä ennustavaa...

 

Neuvolassa sovittiin viime viikolla, että tällä viikolla katsotaan uudestaan tilannetta ja mahdollisesti laittaa sitten lähetettä eteenpäin, että käynnistetään viimeistään laskettuna aikana. Syyksi riittää kuulemma arvio vauvan koosta, radi ja se miten edellinen synnytys meni. Olen nyt vasta huomannut miten se onkin jäänyt vaivaamaan tonne takaraivoon aika paljon (tosiaan se iso pää ja käsi kaulan ympärillä vaikeutti ponnistusta aika paljon ja tuli pahat repeymät ja toipuminen oli rankkaa, hemoglobiini ei meinannut millään nousta jne.).

 

Flunssa jatkuu edelleen, joten ei ole juuri hinkua lähteä synnyttämään tällä hetkellä… Eilen illalla tuli muutama tosi tiukka supistus, ekaa kertaa. Muut on sellasia epämukavia, joita on ollut melkein koko raskauden ajan. Sokeriarvot on pysyneet yllättävän hyvinä tästä flunssasta huolimatta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anqulla alkaa olla jännät paikat! :)

 

(.) Tänään oli toinen äitipolikäynti. Arvot on pysyneet hyvänä pelkällä ruokavaliohoidolla eli lääkettä ei tarvita ellei tietenkin arvot ala huononemaan (toivon mukaan ei). Seuraavaksi sainkin soittoajan toukokuulle ja seuraava käynti on kokoarvioultra ja synnytystapa-arvio lääkärillä 29.6. (rv 38+2 silloin). Näillä mennään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitkästä aikaa viestiä tähän ketjuun - en oo tainnut kirjotella reiluun kuukauteen. 

Tervetuloa uusille, Belgemine, fumfum, cathys, Nerppa, Cecelia! Vaikka harmi tietysti, että saitte radin vaivaksenne ja moiseen ketjuun jouduitte.

Kaarinna, sulla ei siis oo enää mitään kokoarviota nyt tuon 36+4 viikon jälkeen? Onko sokerit pysyneet hyvinä? :) Mullahan vauva otti kasvuspurttia nimenomaan 35+6 - 37+6 viikkojen välillä (siis tuon kahden viikon aikana), 2912g -> 3760g. En siis halua pelotella, mutta tuli vaan mieleen, että voihan vauva kerätä tässä lopussakin vielä hyvin massaa. :S Tuohon 35+6 asti meidän vauva oli kokoajan kasvanut arvioiden mukaan keskikäyrällä tai ihan hieman sen yläpuolella, mutta tuossa sitten viimesimmässä ultrassa oli kasvu pompannut. Hieman jännittää mikä tilanne on nyt. 

cathys täällä meillä oli niin, että jos rasituksessa oli vaan 1 arvo väärin, niin alkuun seuranta on neuvolassa ja siellä tapasin vaan kerran jotakin hoitajaa (mielestäni ihan vaan terkkari), joka antoi "ruokavalio-ohjeistuksen" ja mittarin ja opasti sen käytössä. Jos arvot olis pysyneet hyvänä niin seuranta olis jatkunut neuvolassa loppuun asti, eli vaan omalla terkalla, eikä muita käyntejä tai kokoarvioita tai muita. Kun arvot lähti huononemaan, sain lähetteen äitipolille, jossa kävin muistaakseni jostain rv 22 lähtien ehkä? Ensimmäinen käynti oli "diabeteshoitajalla", eli kätilöllä. Jos olisin selvinnyt ruokavaliolla vielä niin ei olisi tullut kuin yksi käynti lääkärille loppuraskaudesta. Pian kuitenkin arvot huononi entisestään, sain metformiinilääkityksen. Ja kun ei vieläkään auttanut, niin 2.1. oli ensimmäinen lääkärikäynti ja silloin aloitettiin insuliinihoito, mulla tais olla joku rv 28-29 ehkä tuolloin? Insuliinilääkityksen vuoksi tässä lopussa on sitten ollut lääkärikäyntejä tiuhempaan, yhteensä 4 kertaa. Diabeteshoitajalle olen laittanut mun verensokeriarvot aina kerran viikossa sähköpostilla ja saanut hältä jonkin lyhyen vastauksen. Sellaiset käytännöt siis täällä. 

---

OMANAPA:


Täällä vedellään viimeisiä, nimittäin lähden huomenna synnyttämään.   :grin: No, tuskin se synnytys ihan huomenna vielä tapahtuu, mutta olen siis menossa tuon insuulinilääkityksen vuoksi käynnistykseen huomenna aamulla kasilta. Siinähän voi toki mennä useampikin päivä, mutta mitä todennäkösimmin meillä on tytsy sylissä viimestään loppuviikosta.  :give_heart: Tuntuu vielä hieman epätodelliselta, mutta ihanalta. Tyttö oli ottanut tosiaan aika ison kasvuspurtin kahden viime äpolikäynnin välissä, ja reilu viikko sitten maanantaina arvio oli 3760g. Tämä silti, vaikka nyt on neljäs viikko, kun ei ole ollut ainuttakaan ylitystä verensokeriarvoissa! Aamun paastoarvot on esim. olleet 4,2 - 5,3, useimmiten alle 5. Aterioita edeltävät arvot on olleet 3,7 - 5,3, melkein aina alle 5. Ja aterioiden jälkeiset 4,8 - 7,7, useimmiten alle 6. Lääkitystä olen joutunut nostamaan viimeksi 12.2. (insuliinia 22 yksikköä iltaisin), kun aiemmin nostin n.kerran viikossa, joskus useamminkin.

Vähän siis harmittaa, että otti tollasen kasvuspurtin, vaikka noi arvotkin on olleet niin hyviä. :D Jos vauvan kasvu on nyt jatkunut samanmoisena niin on varmaan syntyessään lähemmäs 4,5kg, tai ainakin yli 4 kiloa... Lantiotani viime lääkäri kehui sellaiseksi, millä on hyvä synnyttää, eli kuulemma mahtuu...  :grin: Silti vähän kauhistuttaa jos vauva on kovin iso. 
 

Saatan päivitellä tilannetta päikkyyni jos jaksan ja jos siltä tuntuu, käykää sieltä kurkkimassa mikäli kiinnostaa. Tulen toki tännekin kertomaan uutiset sitten kun tytsy on maailmassa.  :D

39+0 (tai 39+1, kun kello on yli kakstoista...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi vitsit Mesillä on jännää! 

Toivottavasti kaikki menee hyvin käynnistyksen kanssa!!!! 

 

Lotta_ tosi hyvä, että arvot on pysyneet hyvinä! Ja että pääset noihin seurantoihin kanssa. 

 

 

Mua niin raivostuttaa, että jos en itse maksaisi ja varaisi käyntejä yksityiselle klinikalle, niin kukaan ei olisi tarkistanut, että kuinka iso vauva meille on tulossa. Vaikka SF-mitta on koko ajan (yhtä neuvolakäyntiä lukuunottamatta) ollut käyrien yläpuolelle ja on vielä toi RaDi. Arvot on toki pysyneet hyvinä ruokavaliolla, mutta nää kokoarviot on kuitenkin tosi isoja…eikä mulla ole enää mitään seurantaa jäljellä. Kauhistuttaa toi Mesin mainitsema kasvuspurtti vikojen viikkojen aikana. 

Oman painon seuraaminenkaan ei oikein enää toimi, koska tällä viikolla on selvästi alkanut kertyä nestettä enemmän. Huomaa selkeästi sormista aamuisin. Tähän asti turvotus/nesteenkertyminen on pysyneet poissa niin on helppo ollut seurata miten paljon painoa kertyy ja kaikki periaatteessa on ollut vauvan painoa. Argh! 

 

Mulla ei tää flunssa vieläkään tunnu helpottavan :( Mies lähti viime yönä nukkumaan sohvalle kun mä kuulemma kuulostin ihan pölynimurilta kuorsaamiseni kanssa… Kiva. No, sain itekin nukuttua aika hyvin, kun se ei ollut mun vieressä kuorsaamassa  :grin: Ja kerrankin esikoinen nukkui koko yön putkeen, ei tarvinnut käydä kertaakaan laittamassa peittoa tai etsimässä unilelua tai mitään! Virkeänä tähän päivään siis. (Eilen olin kauppakeskuksessa ostoksilla yli 3h, eikä mitään vaikutusta supistuksiin tms. vaikka tein vielä ruuat ja kotityötkin…)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesi: Ei ole mitään seurantaa täällä enää.. :/ Harmittaa kyllä ja huolestuttaa! Varsinkin ku viime neuvolassa 38+6 terkka tunnusteli vatsan ulkopuolelta vauvaa ja kysyi ultra-arviosta, kun vastasin sen L.A:na n.3,6kg, niin terkka sanoi että voi olla kyllä vähän isompi... ja sf-mitta huitelee kans käyrien yli, mut mitäs voin tehdä asialle. Roikun nyt sen yhden ultra-arvion varassa ja toivon parasta :) Tota kasvuspurttia kyllä just pelkäänkin!

 

Hehheh, täytyy tunnustaa etten oo mitannu sokereitani johonki 2viikkoon.. On iskeny jokin synnytystä edeltävä tympääntyminen! Nyt harmittaa kun on tullu viikossa ihan hulluna turvotusta, että mietin vaan: älä syö sokereita, älä syö suolaa, älä syö mitäääään! :D

Onneksi pääsit käynnistykseen, jäämme seurailemaan uutisia <3

 

Toivotaan että Anqun flunssa tajuaisi jo parantua! Huoh, mä oon kade kun pystyt vielä kiertelee kaupoilla... Nä turvonneet jalat sitoo munt kotiin vangiksi :( Hienoa että sait hyvät yöunet! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä käynnistykseen ja synnytykseen :)

 

Mä taisinkin päästä aika helpolla tästä... kun on puhuttu miten eri piireissä vaihtelee hoito-ohjeet, niin mulla kävi tuuri. Sain neuvolasta ohjeet tehdä kotiseurantaa kuutena peräkkäisenä päivänä, kaikkina neljä mittausta (aamu, tunti aamiaisen jälkeen, tunti lounaan jälkeen, tunti päivällisen jälkeen). Näissä tavotteet on aamu alle 5,5 ja muut alle 7,8. Sanottiin, että jos on enemmän kun kaks ylitystä, tehdään uus kuuden päivä seuranta ja jos edelleen on yli kaks ylitystä, siirrytään äitiyspolille. No, mulla on nyt vika päivä, aamumittaukset jo tehty eikä koko aikana yhtään ylitystä. Lounaalla ja päivällisellä vois siis vaikka luvan kanssa laittaa ranttaliks :D no ei, mut huh. Aamuarvot on ollut 4,7-5,2 sillon kun yöpaasto on ollut 8-10h, eilen paastoa oli vajaa 12h ja arvo oli 5,4. Alle kotirajan kuitenkin, sokerirasituksessahan oli toi sama. Aterioiden jälkeiset on ollut 4,9-6,5 eli hyvin alle arvojen, paitsi kun söin vaaleaa pastaa ja vielä suklaakeksin jälkkäriks, oli arvo 7,6. Selvästi huomaa, että omalla (melko vähä)hiilarisella ruokavaliolla pysyy arvot hyvinä. Paastoaika tuntuu olevan ainoo mikä vaikuttaa siihen että on likellä viitearvon ylittämistä. Joka tapauksessa mun osalta tää tais sit olla tässä :o papereissa toki säilyy merkintä loppuun asti, mut se on aika pieni vaiva sen suhteen että pitäis koko loppuaika (nyt rv 27 suunnilleen) mittailla. Voi kyllä olla että ihan omaks tiedoks haluan vielä jossain vaiheessa tsekkailla muutaman kerran arvoja, ainakin jos paino kovasti vielä nousee, mut koitetaan nyt jos kohtuullisella ruokakurilla sais homman pysyyn kunnossa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.