urppis

Raskausdiabetes vol. 2

1072 posts in this topic

^ Joo muistan et aikasemmin jossain katoin et ihan samankokonen kun Pullis :D  Hauska !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun paastot ei nyt halua tehdä yhteistyötä vaan heittelevät ihan randomilla välillä 5.3-5.9. Meillä on ensi maanantaina seuraava neuvola ja veikkaan että tulee lähete äitiyspolille vaikka tyttö ihan keskikäyrällä kasvaakin ja mun painonkehitys tähän rv 30+4 mennessä on edelleen alle kilo plussalla. Mutta sittenpä tulee, en aio ottaa siitä sen suurempaa stressiä - pikkuisen hyödyksi kaikki kuitenkin on. Ja jos pienen takia täytyy alkaa pistää iltainsuliinia niin sitten pistetään. Mitä vain tuon minimyllääjän vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliks sulla mitkä viikot nyt ? Onko tullu monta ylitystä ? Mulla tuli 5 jotain ihme ylitystä rv 30+ jotain ja sitä ennen kuukausi oli kans 4-5 päivää et oli paasto 5,9 korkeimmillaan.  En tiiä oisko ollu hormonaalista ainakin tuo viimekuinen, kun en oikeen keksiny mistä ois johtunu...edelliskuinen oli varmaan kun söin niitä proteiinipala-leipiä enkä tajunnu et niissä on niin paljon hiilareita...


Mä tilasin lisää liuskoja ja sain 200 kpl ja 100 kpl lansetteja :grin: Ja minä ku oon koittanu säästää ja jollain parilla hassulla lansetilla vetäny tähän saakka. Kylä kelpaa mittailla :gmake: Se varmaan meinas et oon koko ajan lisää vinkumassa...


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla on nyt menossa 30+4 ja viidestä aamupaastosta kolme on ollut yli :( Mulla kävi tänään myös mielessä se että voisiko osasyyllinen olla lisärauta minkä otan aina illalla. Aamulla nimittäin pitää juosta ekana vessaan koska rauta saa kaiken menemään kropasta läpi ihan suoraan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kantsii testata et ottaa sen vaikka päivällä, jos vaikuttais :) Mulla ei oo kyllä rauta vaikuttanu, mut epäilen et lisämagnesium vois olla syypää tuohon toiseen "nousukauteen" kun otin sen illalla ja sit noi arvot laski kun lopetin sen ottamisen. Jotain makeutusainetta niissä oli kun oli joku imeskelytabletti, mut en osannu aatella et vaikuttais. En sitten tiiä, en uskalla testata enää ettei turhaan nouse :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei nuo kokoarviot tosiaan kovin luotettavia ole, mutta kyllähän se aina ylimääräistä huolta aiheuttaa, jos vauva on niiden mukaan kasvanut ylimääräistä. Omalla kohdalla kokoarviot ovat menneet aina vähän alakanttiin. Muistaakseni kolme lapsista on arvioitu laskettuna aikana noin 3,2 kg painoisiksi, mutta he ovat olleet noin viikkoa ennen laskettua aikaa syntyessään 3,5-3,6 kg. Eli ei mitenkään kovin isoja keskimäärin, mutta toisaalta olen itse pienikokoinen, eikä mieskään ole mikään jättiläinen, niin pelkästään vanhempien kokojen perusteella lasten pitäisi olla selvästi keskimääräistä pienempiä.

 

Sokeriarvot heittelevät taas miten sattuu, vaikka ruokailussa tai muissa asioissa ei ole tapahtunut juurikaan muutosta. Välillä on hyviä päiviä ja sitten taas huonoja. Oikeastaan noita hyviä (ja huonoja) päiviä tuntuu tulevan aina useampi peräkkäin eli voisi melkein puhua hyvistä viikoista ja huonoista viikoista. Juuri kun pääsee kehumasta, että sokeriarvot on nyt hyviä, arvot nouseekin ja alkaa tulla taas ylityksiä. Ärsyttävää :(

 

Kullannuppu, voihan tuo rauta hyvinkin vaikuttaa, varsinkin jos se sekoittaa vatsan toimintaa. Kannattaa varmaan kokeilla ottaa se muuhun aikaan päivästä. Itse pystyn ottamaan lisärautaa vain hyvin pieniä määriä päivässä, mutta onneksi hemoglobiini on tässä raskaudessa laskenut vain vähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuvolassa käyty ja diabeteshoitajalle vie tie. On hyvin todennäköistä että mulla aloitetaan ainakin iltainsuliini, mutta se selviää sitten vasta käynnillä. Aikaa kuulemma voi odotella viimeistään ensi viikolle - jännää!

 

Raudan määrä tiputettiin nyt puoleen ja jatkan edelleen sen ottamista illalla, koska lisärauta aiheuttaa mulla pahoinvointia.

 

Painosta tuli taas upeaa palautetta, kokonaissaldo on tosiaan nyt 1,1kg :) Se näkyy myös tytön painossa, koska 4D:ssä viime torstaina oli painoarvio 1536g eli kasvaa ihan keskikäyrällä. Mutta nythän sitä painoa vasta alkaa pienelle tullakin ihan tosissaan, joten sokereita tasoittava lääkitys on varmasti pienen kannalta vain hyvä asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoh hoh. Eilen ja tänään olin kursseilla ja ei oikeen ollu vaihtoehtoja meikäläisen syömisille. Eilen ei menny aterianjälkeiset yli, mut aamupaasto oli 5,5 ja tänään sitten meni ruuankin jälkeen yli - 8,3 ja aikasempi sapuska oli 7,7. Minkäs teet kun ei voi syömättäkään olla eikä ollu oikeen eväs mahiksia...Mä oon niin väsyny tähän touhuun. Reilu kolme viikkoa ois vielä laskettuun, ja sokerit päin persettä ja ketuttaa ja voi hemmetti :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ei tossavainen. Mäkin sain tänään eka kertaa paaston raja-arvon rikki..... Arg. Se ei paljoa ylittynyt, mut ylittyipä kuitenkin. Arvo oli 5,6 mmol/l. Yöllä heräilin kellonhen siirron takia ja illalla söin vähän huonosti, joten toivotaan, et se ongelma oli noissa. Huomennapa sen näkee. Pitää nyt mittailla tarkemmin. 

Ja tossavainen, voin samaistua kanssa, että oon aivan kyllästynyt tähän -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on huomenna käynti Naistenklinikan äitiyspolilla. Ensin lääkärille, sitten diabeteshoitajalle. Vielä ei jännitä, mutta saa nähdä mikä on huomenna fiilis.

 

Hitsi rain ja tossavainen että teilläkin heittelee sokerit :( Millä viikoilla sä rain olitkaan nyt menossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla varmaan vaikuttaa nää susipaskat yöt meinaan tän aamun sarja 5,9 -5,6 -5,8 . Heräsin varmaan valehtelematta 10 kertaa poikien takia yöllä. Oon ihan kuitti. Eilen heräilin kans mut otin neljän aikaan huikan sokeritonta mehukeittoa ni oli 4,9 paasto. Ehkä testaan ens yönä kans mehukeittohuikkaa. Vaiks polilla ne sano et jos valvominen, stressi tai kipeenä olo aiheuttaa paastonousuja niin ei kannata ottaa siitä paineita...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullaki tais tuo valvominen tehdä tepposet. Eilen paasto siis 5,6 mmol/l ja nyt tänään kun nukuin kahdella vessakäynnillä niin 4,9 mmol/l. Paastoaika oli myös nyt tänä yönä pidempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes! Insuliinihoito vältetty, diabeteshoitaja oli sitä mieltä että sokerit näyttää todella hyviltä ja nyt vaan mittaillaan vähän useammin. Jos paastoarvot nousevat viikon sisällä pari kertaa kuuteen tai yli niin harkitaan lääkitystä uudemman kerran. Noin muuten samaan malliin jatketaan kuin tähänkin asti mutta yritetään viilata vielä vähän tuota iltapalaa, jos vaikka saisin ahdettua itseeni vähän enemmän. Paasto tähdätään aina noin 9 tunnin mittaiseksi.

 

Tytön paino on nyt 2055g ja kaikki oli muuten tosi hyvin, mutta lapsiveden määrä näytti vähäisemmältä kuin pitäisi olla :( Ei vielä mitään hälyttävää, mutta sain kontrolliajat perjantaille ja tiistaille jolloin tarkistetaan onko vähentymään päin vai olisiko veden määrän näkymä johtunut tytön asennosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa kivalta käynniltä. Toivotaan, ettei lapsivedessä ole mitään häikkää :) Seurantaultrat (ja painoarviot) on musta kyllä mielenkiintoisia, kun vähän tietää edes, että missä mennään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä juttu, että polikäynti meni hienosti Kullannuppu32 :) Toivotaan että lapsiveden määrä oli vaan asennosta johtuva harha :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aina puhutaan radin yhteydessä sokerien noususta liian pitkän ruokavälin yhteydessä. Edes diabeteshoitaja ei puhu laskuista. Laskeeko teillä muilla sokerit?

 

Minulla saattaa olla aamulla 4.1 sokerit (alle 4 on vaarallista) ja päivällä voi mennä 3.8-3.9.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei kyllä laske. Alhasin minkä oon mitannu on jonnekkin tänne kirjotettu, en muista paljonko oli mut hiukan alle 4,5 ehkä. Muuten on aina vitosen kinttailla tai korkeampi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on laskenut alimmillaan 4.1 ja silloin oli jo tosi huono olo, enkä ole päästänyt sen jälkeen niin matalaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä radista jo selvitty, mutta kommentoin noita matalia sokereita. Mulla oli aamupaastot järjestäen alle 4 ja ennen aterioita mitatutkin usein (eikä kyllä ikinä liittyneet liian pitkään ruokaväliin, koska en pystynyt sellaiseen :D). Muuta haittaa niistä ei tainnut olla kuin se, että piti syödä tosi varovaisesti, ettei aterian jälkeiset nousseet liikaa. Diabeteshoitaja ei kommentoinut näitä mun sokeriarvoja mitenkään. Ennen radidiagnoosia pyörryin kerran ja luulen sen johtuneen juuri matalista sokereista. Radiruokavaliolla sokerit ilmeisesti pysyi tasaisempina (eli alimmillaan todennäköisesti jossain 3.7) ja mäkin tajuissani :) tsemppiä kaikille radin kanssa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut alimmillaan 4,4 iltapalan jälkeen mitattuna. Aamulla on monesti ollut 4,7 ja joskus vähän yli 5. Välipaloja pitää muistaa napsia (monesti syön kirsikkatomaatteja, toisinaan jonkun hedelmän) ettei tule heikotusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, olen tossavainen ja olen kyllästynyt mittailuun ja olen suklaariippuvainen. Hiton pääsiäinen! Meillä on suklaamunia kaapit täynnä kummeilta ja mummeilta ja arvatkaa kuka ei pysty pitää näppejä erossa. Ja on kyllä vaikuttanu arvoihinkin. Mä oon vaan jotenkin niin lopen kyllästynyt etten saa ollenkaan itteäni niskasta kii. Ihan tyhmää koska tässä nyt ei oo ihan hirveen kauaa enää jäljellä. No ei maha mittään. Huomenna kokoarvio polilla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tsemppiä! Ei enää ole kauaa :lipsrsealed:

 

Meillä oli lapsivesikontrolli eilen ja AFI-indeksi oli keskiarvoa vähän alhaisempi mutta silti täysin normaalilla tasolla (10). Eli lisäkontrolleja asian suhteen ei tarvita, ja seuraava käynti Naistenklinikalla onkin sitten synnytystapa-arvio kolmen viikon päästä. Meidän tyttö kun istuu sitkeästi perätilassa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tossavainen tsemppiä! Vähän samanmoisia oireita tälläki. Enemmän ehkä tekee normaalia ruokaa mieli, mutta myös herkkuja. Perjantaina näkee toivottavasti kokoarvion. Jännittää jo valmiiksi.

 

Onko sulla tossavainen tehty jo painoarvioita aiemmin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, kolme viikkoa sitten kävin ja sillon oli 2700g tai 3100g. Toi 2700g kirjattiin ylös. Hiukan keskikäyrän yläpuolella. Mut kun sai ton toisenkin lukeman niin siks tuli uusintareissu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.